-
σε αλλο ατυχημα, με μια πληρης αναπαλαιωμενη Alfetta, η υποθεση κατεληξε στα δικαστηρια, δυστυχως διχως αποτελεσμα, μιας και στο δικαστηριο ο προεδρος ζητησε την καρτα πιστοποιησης. ο ιδιοκτητης, ομως δεν ειχε προνοησει να την εκδοσει παρολες τις παροτρυνσεις μας τοτε. επισης σε συζητηση με ασφαλιστη, μου ειπε οτι κανεις δεν μπορει να σε πιεσει να κοψεις το οχημα απο την κυκλοφορια, μετα απο ατυχημα επειδη ειναι παλιο, και πολλες φορες πληρωνονται οι ζημιες με προτιμολογιο! πριν τις εργασιες κι οχι με το περας των εργασιων.
-
Παντως με τις πινακιδες παιδια γινεται το ''ελα να δεις''.......το εχω ξαναπει και το πιστευω ακραδαντα οτι ''ερχεται'' μεγαλο μπαμ στο χωρο του ιστορικου αυτοκινητου σχετικα με τις πινακιδες.
Δεν θελω να τρομοκρατω αλλα αυτα που βλεπω καθημερινα δεν δικαιολογουνται με κανεναν τροπο παιδια.
Να μην βαλω φωτογραφιες συγκεκριμενων αυτοκινητων της αγαπημενης μου μαρκας οι οποιες δεν γινεται χρονολογικα οτι πλαισιο και να εχουνε τα αυτοκινητα να ειναι πριν το 1982.
Νομιζω οτι πολλοι εχουνε μια πινακιδα ιστορικου οχηματος/καποιας λεσχης και την βαζουνε σε αλλα αυτοκινητα που εχουνε χωρις πινακιδες λογω τελων και τα κινουνε επιλεκτικα........ειμαι σχεδον σιγουρος γιατι να πηρανε αυτα τα οχηματα πινακιδες νομιμα απο λεσχη δεν γινεται ουτε απο τα μαλλια να το τραβηξεις απο χρονολογια κα μονο.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Να πω κάτι; Cosmo Mike, αναλαμβάνεις την επικοινωνία με την ΕΟΦΙΛΠΑ; Στέφανε με την ΕΟΟΕ; Να σας δίνουμε τις τρανταχτές περιπτώσεις μέσω ΠΜ, ούτως ώστε αφενός να μην ερεθίζουμε τους φίλους μας εδώ (όπως ο Αντρέας) αφετέρου να μη δημιουργούμε εντυπώσεις για τη ράτσα μας; Και να τελειώσει επιτέλους αυτό το θλιβερό πανηγύρι εδωπέρα.... Ο καραγκιόζης μπορεί να κάνει τις καραγκοζιές του, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να είναι αξιόποινες, ΑΛΛΑ η δημόσια διαπόμπευση πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μας τιμά, ούτε προσφέρει και τίποτα επιπλέον θετικό.
Ορμώμενος από παλαιότερη συζήτηση (θύελλα) και συμφωνώντας με το παραπάνω κείμενο του D-Jet, προτείνω να γίνει μια διακριτική κίνηση επίλυσης των περιπτώσεων που έχει ο BAVARIAN LOVER ανά χείρας.
Αν συμφωνείτε με αυτό και αν εσύ, BAVARIAN, θέλεις, στείλε μου με PM τις περίπτωσεις που αφορούν την ΕΟΟΕ, εφόσον έχεις, να τις προωθήσω. -
μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Ορμώμενος από παλαιότερη συζήτηση (θύελλα) και συμφωνώντας με το παραπάνω κείμενο του D-Jet, προτείνω να γίνει μια διακριτική κίνηση επίλυσης των περιπτώσεων που έχει ο BAVARIAN LOVER ανά χείρας.
Αν συμφωνείτε με αυτό και αν εσύ, BAVARIAN, θέλεις, στείλε μου με PM τις περίπτωσεις που αφορούν την ΕΟΟΕ, εφόσον έχεις, να τις προωθήσω.Στελτε μου σε ΠΜ οτι περιπτωσεις αφορουν Εοφιλπα και θα τις ελεγξουμε. Επισης διακριτικα θα σας ενημερωσω.
-
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!
Όσον αφορά το ..'άλλο' θέμα είδα χθες Jaguar XJ40 με ιστορικές (1986 στην καλύτερη +25 όταν ίσχυε πάμε 2011 -οπότε;)
-
Το ενα εχει πινακιδες Ελπα και το αλλο ΕΟΟΕ.
Αν εξασφαλιστει η πληρης ανωνυμια μου και μη αναμειξη μου μπορω να δωσω στοιχεια και να μου εξηγηθει πως πηρανε πινακιδες τα εν λογω οχηματα.
Δεν εχω κομπλεξ ή τιποτα αλλο,εξαλλου του χρονου βγαζω νομιμα σε ενα απο τα δικα μου οποτε δεν με καιει κατι.Περισσοτερο για το γεγονος οτι θα καουν και τα χλωρα μαζι με τα ξερα.
Επισης μια απορια ακομα παρακαλω,πως γινεται αμαξι στη χειροτερη του 1984 λογω περιορισμενης του παρουσιας στην αγορα (αποτυχια εμπορικα) και οχι καποιο limited edition εκδοση να παιρνει πινακιδες και αυτο.
-
Γίνεται , ακόμα και πατίνι να είναι , αν έχει κλείσει 30ετια παίρνει πινακίδες...... Δεν πάει με γνόμωνα πόσο ακριβό , ποιοτικό ή σπάνιο ειναι κάποιο όχημα αλλά καθαρά με ηλικιακά και ποιοτικά κριτήρια (σχεδον δηλαδη.....)
-
Του 84 ειναι οποτε δεν παιζει 30-ετια με τιποτα.
-
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Να πω κάτι; Cosmo Mike, αναλαμβάνεις την επικοινωνία με την ΕΟΦΙΛΠΑ; Στέφανε με την ΕΟΟΕ; Να σας δίνουμε τις τρανταχτές περιπτώσεις μέσω ΠΜ, ούτως ώστε αφενός να μην ερεθίζουμε τους φίλους μας εδώ (όπως ο Αντρέας) αφετέρου να μη δημιουργούμε εντυπώσεις για τη ράτσα μας; Και να τελειώσει επιτέλους αυτό το θλιβερό πανηγύρι εδωπέρα.... Ο καραγκιόζης μπορεί να κάνει τις καραγκοζιές του, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να είναι αξιόποινες, ΑΛΛΑ η δημόσια διαπόμπευση πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μας τιμά, ούτε προσφέρει και τίποτα επιπλέον θετικό.
Αν συμφωνείτε με αυτό και αν εσύ, BAVARIAN, θέλεις, στείλε μου με PM τις περίπτωσεις που αφορούν την ΕΟΟΕ, εφόσον έχεις, να τις προωθήσω.Θα στειλω για την ΕΟΟΕ και σε ποιον πρεπει να στειλω για την ΕΛΠΑ???
-
Ο χρήστης BAVARIAN LOVER έγραψε:
Θα στειλω για την ΕΟΟΕ και σε ποιον πρεπει να στειλω για την ΕΛΠΑ???ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Μεσογείων 395-Αγ.Παρασκευή (153 43)-Τηλ. 210 6068885 Fax: 210 6068982
e-mail: auto-kart@elpa.gr -
Ο χρήστης BAVARIAN LOVER έγραψε:
Του 84 ειναι οποτε δεν παιζει 30-ετια με τιποτα.Αν είναι του 84 τότε πρόλαβε στο τσακ την 25ετία μιας και η 30ετία ισχυσε από το 2010 και μετά εκτος και αν την έβγαλε πέρσυ οπότε όντως δεν παίζει... Πχ , εγώ δεν πρόλαβα για 1-2 μήνες.....
-
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωράΉ μπορούμε να το πούμε και αλλοιώς:
'Η κατάχρηση φέρνει κατάργηση' -
τι εννοουμε οτι για να παρει εγκριση πρεπει το αυτοκινητο να εχει τα οριτζιναλ εξαρτηματα;;
δηλαδη δεν μπορω να αλλαξω μια αντλια φρενων πχ παρα μονο με καποια στοκ εποχης;;
ή εγω δεν καταλαβα σωστα;;και δευτερον ΙΣΧΥΕΙ οτι μπορω να παρω πιστοποιητικο ιστορικου κρατωντας τις συμβατικες πινακιδες με ολα τα οφελη σε περιπτωση ασφαλειας-ατυχηματος;;
σωστα διαβασα στις προηγουμενες σελιδες;;και κατα δευτερον γινεται αυτο σημερα στο καντετ του 83 που εχω;;
η 25ετια, 30ετια ειναι δηλαδη κυλιωμενη ή φιξ ;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
τι εννοουμε οτι για να παρει εγκριση πρεπει το αυτοκινητο να εχει τα οριτζιναλ εξαρτηματα;;
δηλαδη δεν μπορω να αλλαξω μια αντλια φρενων πχ παρα μονο με καποια στοκ εποχης;;
ή εγω δεν καταλαβα σωστα;;και δευτερον ΙΣΧΥΕΙ οτι μπορω να παρω πιστοποιητικο ιστορικου κρατωντας τις συμβατικες πινακιδες με ολα τα οφελη σε περιπτωση ασφαλειας-ατυχηματος;;
σωστα διαβασα στις προηγουμενες σελιδες;;και κατα δευτερον γινεται αυτο σημερα στο καντετ του 83 που εχω;;
η 25ετια, 30ετια ειναι δηλαδη κυλιωμενη ή φιξ ;;
Ok , πάμε μια ...
- Εκγριση ιστορικού παίρνει οταν εχει κλεισει 30 χρόνια από το εργοστάσιο παραγωγής (βάσει αριθμού πλαισιου) ανεξάρτητα από την ημερομηνία εκδοσης άδειας.
- Μέχρι το 2009 ισχυε η 25αετία , οπότε μέχρι το Δεκεμβριου αυτου του μήνα όσοι ειχαν όχημα παραγωγής μέχρι 1984 μπορούσαν να βγάλουν πινακίδες. Τον Ιανουάριου του 2010 πηγε 30ετία οπότε οσοι είχαν όχημα παραγωγής 1985 δε μπορούσαν να βγάλουν πινακίδες αλλα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2015 , όπως πχ εγω. Οσοι έχουν οχημα του 1986 πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2016 κοκ.....
-Πινακίδες ιστορικού μπορείς να βγάλεις όταν το αυτοκίνητο ειναι σε καλή , όχι απαραίτητα άριστη κατάσταση με τα οριτζιναλ ανταλακτικά . Αυτό δεν αποκλείει τα ανταλακτικά να ειναι ιμιτασιον αλλα όχι πατέντες/ μετατροπές από άλλα μοντέλα. Πχ μοτέρ τριλιτρα , πολυεστερικά φτερά , μπάκετ καθίσματα κλπ κλπ . Μπορει δε να έχει ανταλακτικά από εκδόσεις του ίδιου μοντέλου , πχ από πλουσιότερο μοντέλο ή λίγο μεταγενέστερο όπως πχ χρώμια , δερματινα καθίσματα , άλλο ταμπλό κλπ κλπ αλλα τότε αλλάζει κατηγορία.
-
Ανάλογα με το πόσο καλά συντηρημένο ειναι και το πόσο κοντά στην αυθεντικότητα του μοντέλου παραγωγής το ιστορικό όχημα μπαίναι στην ανάλογη κατηγορία. Αν ειναι όλα σωστά μπαίνει στην ανώτερη , αν έχει μετατροπές ή ανταλακτικά και εξαρτήματα από άλλες εκδόσεις του ίδου μοντέλου ή έστω αξεσουάρ εποχής (πχ ζάντες εποχής) τότε πέφτει κατηγορία. Δεν θυμάμαι αν κάποιες λέσχες δίνουν και διαφορετικό χρώμα στις πινακίδες , μπορεί να κάνω και λάθος.
-
Όσον αφορά το πιστοποιητικό ιστορικότητας με κανονικές πινακίδες. Αν το αμάξι ειναι σωστό και μέσα στις προβλεπόμενες προδιαγραφές τότε βγάζει πιστοποιητικό ιστορικού οχήματος με κανονικές πινακίδες έχοντας όλες τις παροχές/ελευθερίες ένος κανονικού οχήματος και καθόλου περιορισμους (πέρα από την διατηρηση της αυθεντικότητας) αλλα και παραλληλα όλες τις υποχρεώσεις και έξοδα( όπως σήμα , τελη ασφάλεια κλπ κλπ κλπ). Αν ενα όχημα ειναι μικρότερο από 30 έτη αλλα ανήκει στην παραγώγή οχημάτων που εχουν ηδη ιστορικά ( γιατι μια παραγωγή οχήματος μπορει να βαστήξει 7-8 χρόνια ) τότε μπορεί να βγάλει πιστοποιητικό Junior Classic το οποίο ειναι περίπου το ίδιο για τις περιπτώσεις ατυχήματος.
-Σε συνέχεια του παραπάνω και από οτι ειπαν και πρίν , σε περίπτωση που έχει πιστοποιητικό ιστορικού οχήματος , ακόμα και με κανονικές πινακίδες, τότε μπορείς να διεκδικήσεις με μεγάλες πιθανότητας επιτυχίας να αποζημειωθείς για το σύνολο της ζημιας και όχι 'παρε 500 , τόσο κάνει στην αγορά και πολλά είναι.....' που λένε συνήθως οι ασφαλιστικές.
Ουφ.... σεντόνι εγραψα πάλι , ελπίζω να κάλυψα όλες τις περιπτώσεις και αν έχω κάνει κάπου λάθος ας με διορθώσουν οι ερισσότερο ενημερωμένοι..
-
Μπαίνει αρκετός κόσμος αρκετά συχνά στο topic και ρωτάει τις απαιτήσεις για ένα όχημα να εκδόσει κάρτα ή πινακίδες ιστορικού οχήματος. Οι πληροφορίες υπάρχουν αλλά είναι δύσκολο να βρεθούν ανάμεσα σε 218 σελίδες, οπότε κάποιος πρέπει να τα ξαναγράψει.
Πρόταση: Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα topic σαν το 'ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 'ΚΛΑΣΙΚΩΝ' ΓΙΑ ΚΑΦΕ' που είναι μόνιμα πάνω πάνω, με τίτλο π.χ. 'Τα πάντα περί Πινακίδων και Πιστοποιητικών Ιστορικών Οχημάτων'. Αφού γραφτούν αυτά που πρέπει να γραφτούν έπειτα να κλειδώσει. Ή απλά ένα topic που θα είναι κλειδωμένο και όταν κάποιος ρωτάει να του λέμε να ανατρέξει στο topic αυτό. -
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
σε αλλο ατυχημα, με μια πληρης αναπαλαιωμενη Alfetta, η υποθεση κατεληξε στα δικαστηρια, δυστυχως διχως αποτελεσμα, μιας και στο δικαστηριο ο προεδρος ζητησε την καρτα πιστοποιησης. ο ιδιοκτητης, ομως δεν ειχε προνοησει να την εκδοσει παρολες τις παροτρυνσεις μας τοτε. επισης σε συζητηση με ασφαλιστη, μου ειπε οτι κανεις δεν μπορει να σε πιεσει να κοψεις το οχημα απο την κυκλοφορια, μετα απο ατυχημα επειδη ειναι παλιο, και πολλες φορες πληρωνονται οι ζημιες με προτιμολογιο! πριν τις εργασιες κι οχι με το περας των εργασιων.Τάκη ο βασικός λόγος που η υπόθεση κινείται δικαστικά είναι επειδή η ασφαλιστική του υπαίτιου οχήματος έχει κλείσει.
H λέσχη στην οποία ανήκει ο φίλος ( ανήκουμε....) χορήγησε στον ιδιοκτήτη επιστολή-βεβαίωση που πιστοποιεί την αυθεντικότητα και ιστορική αξία του οχήματος η οποία λήφθηκε υπόψη στο δικαστήριο.
Ο φίλος ιδιοκτήτης της Alfetta έχει πάρει ήδη προκαταβολή της αποζημίωσης η οποία είναι σημαντικό ποσό, αντιπροσωπευτικό της αξίας του οχήματος, και περιμένει τα υπόλοιπα...
-
Ελπιζω να μη λετε για μια πρασινο ανοιχτο μεταλλικο σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατασταση που εκοβε βολτες και στη Πατρα που και που..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ελπιζω να μη λετε για μια πρασινο ανοιχτο μεταλλικο σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατασταση που εκοβε βολτες και στη Πατρα που και που..Μπορεί, το ατύχημα έγινε πριν 2 χρόνια περίπου.
Πράσινο ανοιχτό μεταλλικό με Campagnolo μαγνησίου.
Ειχε πάρει μερος σε πολλούς αγώνες, κυρίως του ΣΙΣΑ.Ο ιδιοκτήτης πιστός στη φίρμα ετοιμάζει αγωνιστικό Veloce....
-
απαντωντας στο φιλο greek.
για να ειμαι λοιπον τυπικος πρεπει να περιμενω το 2013....
αλλα και τωρα μπορω να βγαλω το τζουνιορ....σωστα;;(ΚΑΝΤΕΤ Δ...αρχισε παραγωγη 1979...)
δηλαδη το σενιαρω ακομα λιγο και σας παιρνω τηλεφωνο ελατε να το δειτε, ή ειναι συμπληρωση αιτησης 'καλη τη πιστη';;
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες