-
Δηλαδή...'το νόμιμο είναι και ηθικό'
-
έτσι από περιέργεια θα ήθελα να δω τις φωτογραφίες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που κατατεθήκαν μαζί με την αίτηση απόκτησης πινακίδων ιστορικού.
το δείχνουν σε αυτή την κατάσταση η η μετατροπή έγινε εκ των υστέρων.(όπως γίνετε συνήθως)
και αν οι φωτογραφίες δείχνουν κάποιο 'άλλο' αυτοκίνητο και όχι αυτόν τον καγκουρα το ηθικό θα ήταν να αφαιρεθούν αμέσως και χωρίς προειδοποίηση. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Το Autobianchi φοραει προσωρινες πινακιδες.
Mike, αν οντως ισχυει, εγω παντως δεν καταλαβαινω τι σημαινει προσωρινες πινακιδες και πως τις εκδιδουν οι Λεσχες.
Κατ εμε, απαραδεκτο....
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Mike, αν οντως ισχυει, εγω παντως δεν καταλαβαινω τι σημαινει προσωρινες πινακιδες και πως τις εκδιδουν οι Λεσχες.
Κατ εμε, απαραδεκτο....
Θέλεις να φέρεις το αμάξι από το τελωνείο στη λέσχη για να στο περάσουν τεχνικό έλεγχο. Πως θα το κάνεις αν δεν υπάρχουν οι προσωρινές;
Στο εξωτερικό πολλές λέσχες έχουν ιδιόκτητο φορτηγάκι με τρέιλερ που το νοικιάζεις. Συχνά προέρχεται από δωρεές ή μπαζάρ για την ενισχυση της λέσχης (επιστημονική φαντασία εδωπέρα).Να πω κάτι; Cosmo Mike, αναλαμβάνεις την επικοινωνία με την ΕΟΦΙΛΠΑ; Στέφανε με την ΕΟΟΕ; Να σας δίνουμε τις τρανταχτές περιπτώσεις μέσω ΠΜ, ούτως ώστε αφενός να μην ερεθίζουμε τους φίλους μας εδώ (όπως ο Αντρέας) αφετέρου να μη δημιουργούμε εντυπώσεις για τη ράτσα μας; Και να τελειώσει επιτέλους αυτό το θλιβερό πανηγύρι εδωπέρα.... Ο καραγκιόζης μπορεί να κάνει τις καραγκοζιές του, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να είναι αξιόποινες, ΑΛΛΑ η δημόσια διαπόμπευση πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μας τιμά, ούτε προσφέρει και τίποτα επιπλέον θετικό.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Θέλεις να φέρεις το αμάξι από το τελωνείο στη λέσχη για να στο περάσουν τεχνικό έλεγχο. Πως θα το κάνεις αν δεν υπάρχουν οι προσωρινές;Με την Οδική Βοηθεια, οπως οριζεται απο την ισχυουσα νομοθεσια
Djet για αυτο εγραψα κατ'εμε πιο πανω. Προσωπικη μου αποψη ειναι ακομα οτι οτι κυκλοφορει στο δρομο θα επρεπε να εχει και Δελτιο Τεχνικού Ελέγχου, πραγμα που στις αντικες με τις πινακιδες φιλπα, ελπα, ξιπα, εως τωρα δεν ισχυει. Δλδ, εγω ο τσαρλατανος που το ανακατασκευαζω μονος μου και στελνω 5 φωτο του οχηματος μου, αυτες οι λεσχες μου εκδιδουν πινακιδες, εστω και..... προσωρινες και καποιες ασφαλιστικες μαλιστα εκδιδουν και συμβολαια για τα οχηματα αυτα. Τωρα αν την ανακατασκευη την εκανα σωστα ή οχι, αν το αυτοκινητο ειναι σωστο ή καβουρας και καθαρισω κανεναν, ψιλα γραμματα.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
... Να πω κάτι; ...Πόσο δίκιο έχεις!!! Με την ελπίδα πως κάποιοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν καθημερινά βόλτες με τα κλασσικά τους!
-
Φορτηγακι με τρειλερ δυστυχως ομως στην ελλαδα απαγορευεται (Για να αναγκαστεις να χρησιμοποιησεις την οδικη βοηθεια)
Η πινακιδες σωστα ειναι δοκιμης και τις εχω χρησιμοποιησει και εγω στο α112 (τωρα εχω ιο)οπως και στην κοκκινη αε86 (που τωρα εχει κανονικες υπουργειου).
Η ασημενια αε86 εχει καποιες μεταροπες εκτος εποχης αλλα εγω βλεπω ενα ομορφο αυτοκινητο σε αριστη κατασταση που μαρτυραει οτι δεν χρησιμοποιηται καθε μερα (και που οκ δεν μου αρεσει το θεαμα οπως και του α112 με τα αυτοκολητα και πινακιδες φιλπα)Και κατι τελευταιο μηπως με τις πιο χαμηλες κατηγοριες της ΦΙΛΠΑ οπως επισης και τα youngtimer μπορει ο καθε πιτσιρικας να μαθει καποια πραγματα για το ιστορικο και την σωστη χρηση???μηπως γινει αυτο μια βιομηχανια ιστορικων χρηστων ????
Σωστη χρηση ομως , εκπαιδευση των χρηστων για σωστη χρηση !!!!
cosmo mike καντε ενα σεμιναριο οπως πχ αυτο με την sporting για σωστη χρηση των πινακιδων , για μεταφραση του ΦΕΚ απο ενα νομικο και οχι οπως ο καθενας μας θελει (τον βολευει).
Κακα τα ψεματα φαινεται ποτε ενα αυτοκινητο χρησιμοποιηται κανονικα και ποτε με σωστη χρηση , φιανεται ποιος αγαπαει το ιστορικο του και ποιος απλα θελει να γλυτωσει τα τελη κυκλοφοριας -
Κατ εμε, απαραδεκτο....
Δεν τις εκδιδουν οι λεσχες. Η Εοφιλπα εχει 2-3 ζευγαρια που ειναι μονιμα ασφαλισμενες για συγκεκριμενη προσωρινη χρηση (κατι σαν τις ΔΟΚ).
Παιρνεις τηλεφωνο και λες πχ. αγορασα ενα BMW 2002 απο το Αγρινιο και θελω να το φερω Αθηνα για να το περασω ελεγχο και να του βγαλω καρτα & πινακιδες. Ρεζερβαρεις για 3-4 μερες ενα ζευγαρι και πληρωνεις 3 ευρω τη μερα μαζι με την ασφαλεια. Η Εοφιλπα σου δινει προσωρινο χαρτι με τα στοιχεια του αυτοκινητου. Μετα τις 3-4 μερες επιστρεφεις τις πινακιδες.
Συγγνωμη ρε παιδια αλλα εγω δεν βρισκω κατι μεμπτο στη διαδικασια. -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Δηλαδή...'το νόμιμο είναι και ηθικό'ΟΧΙ, αλλα ειμαστε σιγουροι οτι εχει γινει καγκουρια στην αιτηση?
Πρωτα πρωτα να ξεκαθαρισω οτι το αμαξι ανηκει σε αλλη λεσχη, και οι πινακιδες βγηκαν το 2009 (προ εποχης μου).
Η διαδικασια ειναι η εξης:- To οχημα επιθεωρειται απο εναν τεχνικο υπευθυνο της λεσχης ή της εοφιλπα. Αν ειναι στην επαρχια σε μερος που δεν υπαρχει εκπροσωπος (πχ στο Καστελοριζο...) τοτε ζητειται πληρες σετ φωτογραφιων.
- Ο τεχνικος υπευθυνος υπογραφει την αιτηση.
- Την αιτηση επεξεργαζεται η τεχνικη επιτροποη της Εοφιλπα βασει των στοιχειων που εχει υπογραψει ο παραπανω υπευθυνος.
- Εκδιδεται καρτα βασει τεχνικου κωδικα Fiva 2010 και πινακιδες.
O Ιωσηφ εχει δικιο. Αμα οι φωτογραφιες στο φακελο ειναι αλλες απο την πραγματικοτητα, τοτε ή καποιος δεν εχει κανει καλα τη δουλεια του και θα βρει τον μπελα του ή ο ιδιοκτητης εκανε καγκουρομετατροπες κατοπιν εορτης, ΟΠΟΤΕ και θα ανακληθουν καρτα & πινακιδες. Και για να τελειωνουμε το θεμα φιλικα, αμα καποιος νομιζει οτι το συγμεκριμενο αυτοκινητο ειναι εκτος προδιαγραφων, ας κανει επωνυμη καταγγελια στην Εοφιλπα για επανελεγχο.
-
Θέλεις να φέρεις το αμάξι από το τελωνείο στη λέσχη για να στο περάσουν τεχνικό έλεγχο. Πως θα το κάνεις αν δεν υπάρχουν οι προσωρινές;
Με την Οδική Βοηθεια, οπως οριζεται απο την ισχυουσα νομοθεσια
Πάλι είμαστε βασιλικότεροι το βασιλέως, Γιώργο... δλδ, θα βρεις εσύ φορτηγό να στο φέρει από το τελωνείο στην Πάτρα στις 10 η ώρα το βράδυ στο Χολαργό, που θέλουν αυτοί να το δουν και να στο ξαναπάνε πίσω στο σπίτι;
Όπως μπορούν και κυκλοφορούν για λόγους συντήρησης τόσα ιστορικά έτσι (αυτονόητο είναι, τουλάχιστον για τη λογική μου) να υπάρχει αυτή η διευκόλυνση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτή τη δουλειά εφόσον, φυσικά, υπάρχουν τα εχέγγυα της καταλληλότητας κυκλοφορίας στο δρόμο (ΚΤΕΟ από τη χώρα προελευσης). Ειδικά τα εισαγόμενα αυτοκίνητα από κάποιες χώρες υποχρεούνται να συνοδεύονται από δελτίο τεχνικού ελέγχου (ή το ανάποδο - ακαταλληλότητας χρήσης). Δε θα ήταν δύσκολο δα να το ζητήσουν προτού διαθέσουν τις προσωρινές.Djet για αυτο εγραψα κατ'εμε πιο πανω. Προσωπικη μου αποψη ειναι ακομα οτι οτι κυκλοφορει στο δρομο θα επρεπε να εχει και Δελτιο Τεχνικού Ελέγχου, πραγμα που στις αντικες με τις πινακιδες φιλπα, ελπα, ξιπα, εως τωρα δεν ισχυει. Δλδ, εγω ο τσαρλατανος που το ανακατασκευαζω μονος μου και στελνω 5 φωτο του οχηματος μου, αυτες οι λεσχες μου εκδιδουν πινακιδες, εστω και..... προσωρινες και καποιες ασφαλιστικες μαλιστα εκδιδουν και συμβολαια για τα οχηματα αυτα. Τωρα αν την ανακατασκευη την εκανα σωστα ή οχι, αν το αυτοκινητο ειναι σωστο ή καβουρας και καθαρισω κανεναν, ψιλα γραμματα.
Απολύτως σωστός. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.
Και μάλιστα ο έλεγχος αυτός πρέπει να είναι πολύ αυστηρότερος στα ανακατασκευασμένα αυτοκίνητα διότι, η όποια ανακατασκευή μπορεί να έχει γίνει βάσει προδιαγραφών μπαρμπαμήτσου και όχι των εργοστασιακών, οπότε ακόμα και η κανονική λειτουργία τη στιγμή του ελέγχου ΔΕΝ αποτελεί τεκμήριο καταλληλότητας χρήσης σε δημόσιο δρόμο (όποιος καταλαβαίνει τι πάει να πει προδιαγραφή θα συμφωνήσει μαζί μου, είμαι βέβαιος).
Αντί λοιπόν να καθόμαστε και να περιμένουμε να γίνει το μοιραίο, ίσως θα έπρεπε εσύ και εγώ και άλλοι 5 συνάδελφοι να βγούμε μπροστά και να κάνουμε μια επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΟΦΙΛΠΑ ΕΟΟΕ ΕΛΠΑ κλπ κλπ και να βγάλουμε ποιές θα είναι οι απαιτήσεις ανά ηλικία οχήματος στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου (δοκιμές αλλά και έλεγχος καταλληλότητας υλικού).
Μάλιστα, σε αντίθεση με το παρελθόν, μπορεί να γίνει στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ με την έκδοση της κατάλληλης οδηγίας, ούτως ώστε να μην επιφορτίζεται η 'τεχνική' επιτροπή της εκάστοτε λέσχης/ομοσπονδίας και με αυτό.
Φυσικά, όλα αυτά θα επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος πλεον δε θα μπορεί να έχει 30 ιστορικά αυτοκίνητα αλλά ένα (γιατί θα είναι πιο ακριβό από κανονικό αυτοκίνητο και δε θα μπαίνει στη διαδικασία έκδοσης πινακίδων/χαρακτηρισμού ιστορικού), ενω, αυτονόητο είναι, ότι όλα αυτά θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανα εύλογο χρονικό διάστημα.
Αυτή θα ήταν η σωστή διαδικασία και (δυστυχώς) αυτό πιστεύω και εγώ.
Ελπίζω μόνο να αντέχεις το ξύλο γιατί εγώ είμαι λαπάς.
-
Η συζήτηση αυτή συνεχίζεται αενάως, σελίδες προστίθενται με τα ίδια και τα ίδια και προσωπικά το βρίσκω πολύ κουραστικό και αρρωστημένο. Τρία πράγματα να προσθέσω:
- Ο Αλέξανδρος έχει δίκιο. Όποιος θέλει να κάνει μια καταγγελία ας την κάνει στους αρμοδίους. Φτάνει πια αυτή η δημόσια γκρίνια.
- Οι προσωρινές πινακίδες είναι κατά την γνώμη μου μία πολύ σωστή υπηρεσία των λεσχών δεδομένου μάλιστα ότι περιλαμβάνουν και ασφάλεια. Γιώργο (Ξυνέ), έχω την εντύπωση (αλλά δεν το λέω με βεβαιότητα) ότι η οδική βοήθεια απαγορεύεται να μεταφέρει νόμιμα αυτοκίνητο ανασφάλιστο και χωρίς στοιχεία κυκλοφορίας.
- Ας μην επανερχόμαστε διαρκώς στα ίδια και στα ίδια. Το ασημί Τογιότα είχε γίνει θέμα και παλιότερα και η φωτογραφία είναι παλιά. Φτάνει πια.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Με την Οδική Βοηθεια, οπως οριζεται απο την ισχυουσα νομοθεσια
Πάλι είμαστε βασιλικότεροι το βασιλέως, Γιώργο... δλδ, θα βρεις εσύ φορτηγό να στο φέρει από το τελωνείο στην Πάτρα στις 10 η ώρα το βράδυ στο Χολαργό, που θέλουν αυτοί να το δουν και να στο ξαναπάνε πίσω στο σπίτι;
Όπως μπορούν και κυκλοφορούν για λόγους συντήρησης τόσα ιστορικά έτσι (αυτονόητο είναι, τουλάχιστον για τη λογική μου) να υπάρχει αυτή η διευκόλυνση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτή τη δουλειά εφόσον, φυσικά, υπάρχουν τα εχέγγυα της καταλληλότητας κυκλοφορίας στο δρόμο (ΚΤΕΟ από τη χώρα προελευσης). Ειδικά τα εισαγόμενα αυτοκίνητα από κάποιες χώρες υποχρεούνται να συνοδεύονται από δελτίο τεχνικού ελέγχου (ή το ανάποδο - ακαταλληλότητας χρήσης). Δε θα ήταν δύσκολο δα να το ζητήσουν προτού διαθέσουν τις προσωρινές.Djet για αυτο εγραψα κατ'εμε πιο πανω. Προσωπικη μου αποψη ειναι ακομα οτι οτι κυκλοφορει στο δρομο θα επρεπε να εχει και Δελτιο Τεχνικού Ελέγχου, πραγμα που στις αντικες με τις πινακιδες φιλπα, ελπα, ξιπα, εως τωρα δεν ισχυει. Δλδ, εγω ο τσαρλατανος που το ανακατασκευαζω μονος μου και στελνω 5 φωτο του οχηματος μου, αυτες οι λεσχες μου εκδιδουν πινακιδες, εστω και..... προσωρινες και καποιες ασφαλιστικες μαλιστα εκδιδουν και συμβολαια για τα οχηματα αυτα. Τωρα αν την ανακατασκευη την εκανα σωστα ή οχι, αν το αυτοκινητο ειναι σωστο ή καβουρας και καθαρισω κανεναν, ψιλα γραμματα.
Απολύτως σωστός. Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.
Και μάλιστα ο έλεγχος αυτός πρέπει να είναι πολύ αυστηρότερος στα ανακατασκευασμένα αυτοκίνητα διότι, η όποια ανακατασκευή μπορεί να έχει γίνει βάσει προδιαγραφών μπαρμπαμήτσου και όχι των εργοστασιακών, οπότε ακόμα και η κανονική λειτουργία τη στιγμή του ελέγχου ΔΕΝ αποτελεί τεκμήριο καταλληλότητας χρήσης σε δημόσιο δρόμο (όποιος καταλαβαίνει τι πάει να πει προδιαγραφή θα συμφωνήσει μαζί μου, είμαι βέβαιος).
Αντί λοιπόν να καθόμαστε και να περιμένουμε να γίνει το μοιραίο, ίσως θα έπρεπε εσύ και εγώ και άλλοι 5 συνάδελφοι να βγούμε μπροστά και να κάνουμε μια επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΟΦΙΛΠΑ ΕΟΟΕ ΕΛΠΑ κλπ κλπ και να βγάλουμε ποιές θα είναι οι απαιτήσεις ανά ηλικία οχήματος στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου (δοκιμές αλλά και έλεγχος καταλληλότητας υλικού).
Μάλιστα, σε αντίθεση με το παρελθόν, μπορεί να γίνει στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ με την έκδοση της κατάλληλης οδηγίας, ούτως ώστε να μην επιφορτίζεται η 'τεχνική' επιτροπή της εκάστοτε λέσχης/ομοσπονδίας και με αυτό.
Φυσικά, όλα αυτά θα επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος πλεον δε θα μπορεί να έχει 30 ιστορικά αυτοκίνητα αλλά ένα (γιατί θα είναι πιο ακριβό από κανονικό αυτοκίνητο και δε θα μπαίνει στη διαδικασία έκδοσης πινακίδων/χαρακτηρισμού ιστορικού), ενω, αυτονόητο είναι, ότι όλα αυτά θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ανα εύλογο χρονικό διάστημα.
Αυτή θα ήταν η σωστή διαδικασία και (δυστυχώς) αυτό πιστεύω και εγώ.
Ελπίζω μόνο να αντέχεις το ξύλο γιατί εγώ είμαι λαπάς.
Ο νομος ειναι νομος, οχημα χωρις πινακιδες μονο με την Οδικη, αν ειναι αγωνιστικο οχημα υπαρχουν περιπτωσεις που μπορεις να εχεις τρειλερ με εγκριση τυπου και να το μετακινεις απο και προς τους αγωνες.
Mike, το να δινει πινακιδες προσωρινες η Φιλπα σε κατι που ΔΕΝ το εχει ελεγξει, για να ελεγχθει και να γυρισει πισω, παλι λαθος ειναι. Δλδ δινεις πινακιδες σε κατι που ΔΕΝ εχεις ελεγξει? Οδικη! Ασε που απο τις παραπανω φωτο ΔΕΝ ειδα οχηματα να χρησιμοπιουν τις πινακιδες με σκοπο την μεταβαση τους.
Οσον αφορα το Δελτιο Τεχνικου Ελεγχου, οταν εληξε του δικου μου πηγα σε ενα ΙΚΤΕΟ να το ανανεωσω και δεν θελαν να του δωσουν βεβαιωση για 2 χρονια (ΔΤΕ) οπως δινουν στα υπολοιπα οχηματα. Εψαξα την νομοθεσια και οντως δεν μπορουσαν να εκδωσουν σε κατι το οποιο δεν εχει πινακιδες του Μεταφορων...... Ελπιζω καποτε αυτοι που νομοθετουν να υποχρεωσουν οτι κινειται και να ελεγχεται. Φυσικα θεωρω τις λεσχες συνυπευθυνες, εφοσον εκδιδουν τετοιες πινακιδες μονο με τον ελεγχο τους (οπως γινεται αυτος) να εχουν την υποχρεωση να προστατευσουν και τον οποιοδηποτε πολιτη κινειται στους δρομους απο αυτα τα οχηματα.
Djet, αν ενας εχει 1 ή 30 οχηματα, το ιδιο μου κανει. Να βγαλει ΔΤΕ για αυτο που θελει να κινει, αν θελει να ειναι large και να τα κινει ολα ας πληρωσει.
Και για το ξυλο που ανεφερες, αν ειναι για το καλο των υπολοιπων που κυκλοφορουν στους δρομους, δεν εχω προβλημα, ας ξεκινησουν απο μενα.
P.S. Δεν το παιζω ουτε ημουν ποτε 100% νομοταγης πολιτης, εχω, κανω και θα συνεχισω να κανω καφριλες ενα σωρο, αλλα δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζω ποιο ειναι το σωστο, ποσο μ@@@ ειμαι και οτι αν θελω ολα να αλλαξουν προς το καλυτερο σε αυτη τη χωρα πρεπει πρωτα να ξεκινησω απο τον ιδιο μου τον εαυτο. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Γιώργο (Ξυνέ), έχω την εντύπωση (αλλά δεν το λέω με βεβαιότητα) ότι η οδική βοήθεια απαγορεύεται να μεταφέρει νόμιμα αυτοκίνητο ανασφάλιστο και χωρίς στοιχεία κυκλοφορίας.Θα το ψαξω και θα ενημερωσω
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Να πω κάτι; Cosmo Mike, αναλαμβάνεις την επικοινωνία με την ΕΟΦΙΛΠΑ; Στέφανε με την ΕΟΟΕ; Να σας δίνουμε τις τρανταχτές περιπτώσεις μέσω ΠΜ, ούτως ώστε αφενός να μην ερεθίζουμε τους φίλους μας εδώ (όπως ο Αντρέας) αφετέρου να μη δημιουργούμε εντυπώσεις για τη ράτσα μας; Και να τελειώσει επιτέλους αυτό το θλιβερό πανηγύρι εδωπέρα.... Ο καραγκιόζης μπορεί να κάνει τις καραγκοζιές του, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να είναι αξιόποινες, ΑΛΛΑ η δημόσια διαπόμπευση πρέπει να σταματήσει άμεσα. Δεν μας τιμά, ούτε προσφέρει και τίποτα επιπλέον θετικό.
Αυτή η 'δημόσια διαπόμπευση' με έχει απασχολήσει καιρό τώρα που το συζητάμε. Εμένα προσωπικά μου πάει περισσότερο η 'διακριτική' διαδικασία- ακριβώς γιατί δε γουστάρω τη φασαρία που γίνεται, κυρίως από άσχετους και έτοιμους να δικαιολογήσουν τα πάντα στο μυαλό τους επειδή δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή τι γίνεται.
Από την άλλη πάλι, αν το αυτοκίνητό μου εμφανιστεί πουθενά με τίποτα 18άρες ζάντες, δε θα σχολιαστεί; και καλά από όσους με ξέρουν, μπορεί να υπάρχει και σκωπτική διάθεση στα σχόλια. Από αγνώστους όμως δεν θα διαβάσω αρκούδες; διαπόμπευση δεν είναι και αυτή; τι και αν γίνει στο 'ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες' (πάντα μου έβγαζαν το μάτι οι 'αντίκες' στον τίτλο ) ή στο 'Φωτογραφίες και κουτσομπολιά εκδηλώσεων'. Θα έχω κάνει παπαριά και δικαίως θα μου τα χώνουν.
Βέβαια, στη χώρα μας έχει ξεπεραστεί προ πολλού ακόμα και ο φόβος της διαπόμπευσης. Εδώ μας βγαίνουν τα μάτια με παρανομίες χοντρές που γίνονται και από τύπους εδώ μέσα, όπως είναι η κοινή χρήση πινακίδων κυκλοφορίας ('ιστορικές' και κανονικές) σε παραπάνω από ένα αυτοκίνητα- περιπτώσεις για τις οποίες ο φόβος της διαπόμπευσης θα έπρεπε να λειτουργεί ανασταλτικά. τι να λέμε τώρα; ακόμα και η διαπόμπευση αυτή καθ' αυτή, έχει γίνει θέμα για τις συζητήσεις μας και μόνο. Αυτοί που πρέπει να ενοχληθούν και να αντιδράσουν, απλά δεν τους αγγίζει και δεν ασχολούνται.
-
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
...
Από την άλλη πάλι, αν το αυτοκίνητό μου εμφανιστεί πουθενά με τίποτα 18άρες ζάντες, δε θα σχολιαστεί; και καλά από όσους με ξέρουν, μπορεί να υπάρχει και σκωπτική διάθεση στα σχόλια. Από αγνώστους όμως δεν θα διαβάσω αρκούδες; διαπόμπευση δεν είναι και αυτή; τι και αν γίνει στο 'ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες' (πάντα μου έβγαζαν το μάτι οι 'αντίκες' στον τίτλο ) ή στο 'Φωτογραφίες και κουτσομπολιά εκδηλώσεων'. Θα έχω κάνει παπαριά και δικαίως θα μου τα χώνουν....Πολύ σωστά, αλλά στα μάτια του αδαούς, στην πρώτη περίπτωση τα χώνουμε στον ιδιοκτήτη, τον καραγκιόζη, ενώ στη δεύτερη τσουβαλιάζουμε λέσχες, θεσμούς, δικαιώματα όλα μέσα...
Γιώργο, αν κατάλαβα καλά περάσες ΚΤΕΟ αυτοκίνητο με ιστορικά νούμερα;;;; Για πες!
Προσωπικά, χέστηκα παρομοίως για το αν δε θα μπορούν κάποιοι λεβέντες να έχουν 30 αμάξια αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι με την τακτική αυτή (που είναι και σε ένα βαθμό αυτομαστίγωμα γιατί ουδέποτε έχει έρθει στην επιφάνεια θέμα μη επάρκειας ασφαλείας) καταδικάζουμε το άθλημα στους λίγους και εκλεκτούς (κοντολογίς στην παλιά καλή φίλπα με τις RR, τις Delage και τα πριβέ πάρτυ που όλοι αγαπήσαμε! ) μιας και τα φτηνά/καθημερινά ιστορικά θα πάψουν να είναι ένα προσιτό χόμπυ για τους πεισσότερους από εμάς.
Οι κανόνες υπάρχουν - δε χρειαζόμαστε άλλους αρκει να τηρηθούν.Όσο για τον τεχνικό έλεγχο, θα ήμουν σύμφωνος αρκεί να υπήρχε κανονικοποίηση των απαιτήσεων ως προς την ηλικία του οχήματος (ένα σκαθάρι του '55 δεν περνά ΚΤΕΟ ούτε καινούργιο να ήταν).
-
Οχι δεν μου εβγαλαν ΔΤΕ , ελεγχο μπορουσαν να κανουν αλλα να μου δωσουν ΔΤΕ διετιας οπως τα οχηματα με κανονικες πινακιδες οχι. Παντως Ηρακλειο που μιλησα με φιλους, καποιοι πηγαν τα ιστορικα τους σε ΙΚΤΕΟ και τα περασανε κανονικα, το πως εγινε δεν ξερω.
-
Νομίζω πως ο Niga εχει δίκιο
Όταν είχα καλέσει οδική βοήθεια /γερανό, να μου μεταφέρει το gt6 το οποίο όμως δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, μου είπαν πως δεν μπορούν να το κάνουν και πως γι αυτη τη δουλει θα έπρεπε να μισθώσω φορτηγό ΔΧ -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Νομίζω πως ο Niga εχει δίκιο
Όταν είχα καλέσει οδική βοήθεια /γερανό, να μου μεταφέρει το gt6 το οποίο όμως δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, μου είπαν πως δεν μπορούν να το κάνουν και πως γι αυτη τη δουλει θα έπρεπε να μισθώσω φορτηγό ΔΧTo ritmo το μετεφερα χωρις πινακιδες ισως να παιζει κατι με την αδεια του φορτηγου της οδικης .
Στην δουλεια μου μεταφερουν κινητηρες αεροπλανου με οδικη (με ειδικη αδεια) -
Στέλιο μην κρίνεις απο τη δουλεια σου
Είναι διαφορετικά πράγματα -
Αν και είναι παλιά η αγγελία και δεν ξέρω αν έχει μπει:
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/391308/
Να και κλασσικές πινακίδες σε νέου τύπου. Τώρα ή είναι παράνομες αυτές ή είναι photoshop. Δεν πρέπει να ειδοποιηθεί η λέσχη για αυτό??
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες