-
Εγώ που το έκανα πριν από μια εβδομάδα για ένα BMW, του οποίου η άδεια έγραφε 1982 αλλά το αυτοκίνητο είναι κατασκευής 1981, πήγα στην BMW Ελλάς και μου έδωσαν μία βεβαίωση.
Αυτό γίνεται για οποιαδήποτε μάρκα αρκεί να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία. -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Εγώ που το έκανα πριν από μια εβδομάδα για ένα BMW, του οποίου η άδεια έγραφε 1982 αλλά το αυτοκίνητο είναι κατασκευής 1981, πήγα στην BMW Ελλάς και μου έδωσαν μία βεβαίωση.
Αυτό γίνεται για οποιαδήποτε μάρκα αρκεί να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία.Οκ θα το ψάξω. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Απλά εγώ δεν έχω πλέον άδεια κυκλοφορίας στα χέρια μου, μιας και οι πινακίδες έχουν κατατεθεί εδώ και μια 6ετία. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αυτό γίνεται για οποιαδήποτε μάρκα αρκεί να πας σε επίσημη αντιπροσωπεία.Οκ θα το ψάξω. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Απλά εγώ δεν έχω πλέον άδεια κυκλοφορίας στα χέρια μου, μιας και οι πινακίδες έχουν κατατεθεί εδώ και μια 6ετία.εχεις όμως ένα χαρτί από την εφορία που είναι η βεβαίωση της κατάθεσης πινακίδων και αδείας κυκλοφορίας
εκτός αν το εχεις χάσει. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Απλά εγώ δεν έχω πλέον άδεια κυκλοφορίας στα χέρια μου, μιας και οι πινακίδες έχουν κατατεθεί εδώ και μια 6ετία.εχεις όμως ένα χαρτί από την εφορία που είναι η βεβαίωση της κατάθεσης πινακίδων και αδείας κυκλοφορίας
εκτός αν το εχεις χάσει.Κάπου το έχω....
Σίγουρα δεν το έχω χάσει.
Το θέμα είναι ότι το αμάξι(αναπηρικό) ήταν στο όνομα του πατέρα μου.
Οταν αυτός πέθανε περιήλθε στην ιδιοκτησία της μητέρας μου.
Το 2005 την παρότρυνα να παραδώσει τις πινακίδες μιας και θα αγοράζαμε καινούργιο οικογενειακό.
Δυστυχώς σε κάποια φάση απεβίωσε και η ίδια οπότε το μόνο που έχω είναι ένα χαρτί ακινησίας(θέλει λίγο ψάξιμο, αλλά σίγουρα υπάρχει, το έχω δεί στο παρελθόν) και τίποτα άλλο.
Απλά φοβάμαι να πατήσω το πόδι μου στην εφορία, μιας και όταν έκανα τα κληρονομικά το αμάξι δεν φαινόταν πουθενά ότι υπάρχει.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με το Post. -
Τη ακριβη χρονολογια την βρισκεις απο τον αριθμο πλαισιου. VIN = Vehicle Identification Number
Με λιγο ψαξιμο στο Ιντερνετ το βρισκεις.
Ριξε μια ματια εδω.
http://www.scribd.com/doc/38814808/Opel-Vin-Codes
Αν το 10ο ψηφιο ειναι 'C' τοτε το αμαξι σου ειναι 1981. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Τη ακριβη χρονολογια την βρισκεις απο τον αριθμο πλαισιου. VIN = Vehicle Identification Number
Με λιγο ψαξιμο στο Ιντερνετ το βρισκεις.
Ριξε μια ματια εδω.
Αν το 10ο ψηφιο ειναι 'C' τοτε το αμαξι σου ειναι 1981.Σε υπέρ-ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Ριξε μια ματια εδω.
Αν το 10ο ψηφιο ειναι 'C' τοτε το αμαξι σου ειναι 1981.Σορρυ εννοουσα 1982. Χθες εκαναν πουλακια τα ματια μου!
-
Φυσικά αυτό ισχύει αν μιλάμε για Opel.
-
Είναι L απο ότι είδα.
Αρα 1990 όπως και στην άδεια. Οπότε υπομονή..... -
Μήπως ξέρει κανείς αντίστοιχο site για Mercedes να δω τι χρονολογίας είναι η κάθετος μου;
-
Υπαρχει το ρωσικο Site για Vin-Check αλλα εδω και βδομαδες ειναι κλειστο.
Αν το ψαξεις μεσω google (mercedes vin check ή mercedes chassis number η Mercedes fahrgestellnummer) τοτε θα βγαλεις ακρη.
Ριξε μια ματια εδω παντως. Ειναι καλο. http://www.robisonservice.com/servicede ... hassis.asp -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς αντίστοιχο site για Mercedes να δω τι χρονολογίας είναι η κάθετος μου;Δεν υπάρχει τρόπος, Στέφανε... μόνο με λίγα μαθηματικά και στο περίπου ή αν το στείλεις στο εργοστάσιο για να πάρεις την κάρτα...
επειδή έχω τις παραγωγές αν θέλεις στείλε μου το με ένα πμ να σου πω στο περίπου... -
παιδιά είναι απλό το θέμα, με τον αριθμό πλαισίου σε ένα μαγαζί με ανταλλακτικά mercedes θα μάθετε αμέσως το έτος κατασκευής.
αύριο εχω κάτι δουλείες στην Σ Πάτσι, αν μου στείλετε με ΠΜ τον αριθμό πλαισίου θα μάθω εγώ από γνωστό μου μαγαζί. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μήπως ξέρει κανείς αντίστοιχο site για Mercedes να δω τι χρονολογίας είναι η κάθετος μου;
Δεν υπάρχει τρόπος, Στέφανε... μόνο με λίγα μαθηματικά και στο περίπου ή αν το στείλεις στο εργοστάσιο για να πάρεις την κάρτα...
επειδή έχω τις παραγωγές αν θέλεις στείλε μου το με ένα πμ να σου πω στο περίπου...στεφανε, εχει δικιο, ο διγιετιδης. κι εγω εστειλα, για οποια δεν το ειχα, το πλαισιο στους γερμανους, και μου ηρθε αντιγραφο(ακριβως ιδιο με το οριτζιναλ) της καρτας του αυτοκινητου μου!
εντελως δωρεαν, κι οχι επι πληρωμη, οπως στους συμπαθεστατους αγγλαρες φιλους μας, του heritage motor centre.... -
Μωρε με λιγο ψαξιμο στο Google βρισκεις παπαδες. Το ρωσικο vin check δουλευε σφαιρα αλλα το κλεισανε.
Ωριστε ενα δωρακι για τους BMW '02 φιλους μας! http://www.bmw2002club.com/vin.php
Πολυ καλο και αξιοπιστο. Κολομβιανικο παρακαλω! -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Δεν υπάρχει τρόπος, Στέφανε... μόνο με λίγα μαθηματικά και στο περίπου ή αν το στείλεις στο εργοστάσιο για να πάρεις την κάρτα...
επειδή έχω τις παραγωγές αν θέλεις στείλε μου το με ένα πμ να σου πω στο περίπου...στεφανε, εχει δικιο, ο διγιετιδης. κι εγω εστειλα, για οποια δεν το ειχα, το πλαισιο στους γερμανους, και μου ηρθε αντιγραφο(ακριβως ιδιο με το οριτζιναλ) της καρτας του αυτοκινητου μου!
εντελως δωρεαν, κι οχι επι πληρωμη, οπως στους συμπαθεστατους αγγλαρες φιλους μας, του heritage motor centre....Είσαι σίγουρος? Εμένα στην BMW μου είχαν ζητήσει 50€ και στη Mercedes (αν θυμάμαι καλά) άλλα τόσα.
-
Αν κλείσει η κάνουλα για έκδοση ιστορικών πινακίδων επειδή το Κράτος χάνει έσοδα και όσοι έβγαλαν έβγαλαν τι θα κάνουμε?
Επίσης μπορεις να έχεις πινακίδες ιστορικού και τις κανονικές ταυτόχρονα? Γιατι αν αληθευει το παραπάνω τουλάχιστοννα τις βγάλουμε για να έχουμε το δικαίωμα και να κυκλοφορουμε με τις κανονικές και οταν και εφόσον θέλω να την βάλω στην αποθήκη να καταθέσω τις κανονικές και να περάσω τις ιστορικες.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Επίσης μπορεις να έχεις πινακίδες ιστορικού και τις κανονικές ταυτόχρονα? Γιατι αν αληθευει το παραπάνω τουλάχιστοννα τις βγάλουμε για να έχουμε το δικαίωμα και να κυκλοφορουμε με τις κανονικές και οταν και εφόσον θέλω να την βάλω στην αποθήκη να καταθέσω τις κανονικές και να περάσω τις ιστορικες.Κανείς δεν σου παίρνει τις ιστορικές αν πάρεις πίσω τις κανονικές σου από την εφορία, η ασφάλεια όμως πρέπει να είναι ή στις ιστορικές ή στις κανονικές.
-
Ευχαριστώ. Οπότε δηλαδή βγάζω πινακίδες ιστορικές, τις βάζω στο ντουλάπι και κυκλοφορώ με τις κανονικές.....(αν κατάλαβα καλα.)
-
Με αφορμη ερωτηση φιλου, αλλος φιλος με ενημερωσε οτι μετα απο μονιμη καταθεση πινακιδων του οχηματος ,σαν επομενος ιδιοκτητης αν ενδιαφερσαι για το ιδιο οχημα ή και ο ιδιος ο τωρινος ιδιοκτητης αν το μετανιωσει, μπορεις να βγαλεις νεες πινακιδες και νεα αδεια κυκλοφοριας..Με λιγα λογια να το ξαναβαλεις στη κυκλοφορια..
Ισχυει κατι τετοιο? Γιατι ηξερα οτι μετα απο οριστικη καταθεση, καταστρεφεται ο φακελος του οχηματος του οποιου οι πινακιδες εχουν κατατεθει στην εκαστωτε ΔΟΥ και μαζι και οι πινακιδες φυσικα και απο εκει και περα θεωρειται 'σιδερο' και μπορει να παρει μονο ιστορικες και οχι να ξαναβγαλει υπουργειου..
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες