-
Τα παλια χαρτια του κτεο ηταν πολυ πιο αναλυτικα.Αντιγραφω τις διευκρινισεις απο ενα δελτιο ελεγχου του 1994:
Στην περιπτωση που το οχημα κρινεται επικινδυνο πρεπει να βγει απο την κυκλοφορια με την συντομωτερα οδο:Αφαιρουνται η αδεια και οι πινακιδες.Το οχημα επιτρεπεται να παει μεχρι το συνεργειο η σε καποιο χωρο για σταθμευση.Ο κατοχος θα πρεπει με δικη του ευθυνη να μεταφερει το οχημα για επισκευη με ασφαλη τροπο.Το αυτοκινητο επαναπροσκομιζεται για ελεγχο μετα την επισκευη,οποτε επιστρεφονται πινακιδες και αδεια.
Αυτα ισχυαν πριν 15 χρονια. Σιγουρα αλλαξαν πολλα,ομως η ουσια θα ειναι ιδια.Δυστυχως δεν εχω κανενα προσφατο χαρτι εξισου αναλυτικο. -
Τι γινεται στη περιπτωση που εισαι σε νησι που δεν εχει ΚΤΕΟ π.χ. παρος και θελεις να κανεις το παραπανω ?
Οταν μαλιστα πολλα απο αυτα τα αυτοκινητα δεν εχουν περασει ποτε τους ΚΤΕΟ..
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ναι , απλά στην 2η περίπτωση πρέπει να το πας σε ανακυκλωτη ενω στην πρώτη ή το κάνεις κοτέτσι ή ιστορικές πινακίδες.με την προσωρινή κατάθεση πινακίδων-άδεια κυκλοφορίας στη ΔΟΥ ο φάκελος στην νομαρχία παραμένει 'ανοιχτός' που σημαίνει ότι για την νομαρχία το αυτοκίνητο κυκλοφορεί άσχετα αν αυτό έχει γίνει γλάστρα.
η ΔΟΥ ΔΕΝ ενημερώνει κανένα ότι το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία,έστω και προσωρινή. -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Ναι , απλά στην 2η περίπτωση πρέπει να το πας σε ανακυκλωτη ενω στην πρώτη ή το κάνεις κοτέτσι ή ιστορικές πινακίδες.
με την προσωρινή κατάθεση πινακίδων-άδεια κυκλοφορίας στη ΔΟΥ ο φάκελος στην νομαρχία παραμένει 'ανοιχτός' που σημαίνει ότι για την νομαρχία το αυτοκίνητο κυκλοφορεί άσχετα αν αυτό έχει γίνει γλάστρα.
η ΔΟΥ ΔΕΝ ενημερώνει κανένα ότι το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία,έστω και προσωρινή.Eνημερώνει το ΚΕΠΥΟ κάθε φορά το χρόνο για να βγάλει τα τέλη κυκλοφορίας. Όχι ότι το κάνει πάντα βέβαια....
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ναι , απλά στην 2η περίπτωση πρέπει να το πας σε ανακυκλωτη ενω στην πρώτη ή το κάνεις κοτέτσι ή ιστορικές πινακίδες.
με την προσωρινή κατάθεση πινακίδων-άδεια κυκλοφορίας στη ΔΟΥ ο φάκελος στην νομαρχία παραμένει 'ανοιχτός' που σημαίνει ότι για την νομαρχία το αυτοκίνητο κυκλοφορεί άσχετα αν αυτό έχει γίνει γλάστρα.
η ΔΟΥ ΔΕΝ ενημερώνει κανένα ότι το αυτοκίνητο είναι σε ακινησία,έστω και προσωρινή.Eνημερώνει το ΚΕΠΥΟ κάθε φορά το χρόνο για να βγάλει τα τέλη κυκλοφορίας. Όχι ότι το κάνει πάντα βέβαια....
το ΚΕΠΥΟ είναι αδερφή υπηρεσία.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Καλομελέτα κι έρχεται:Άρθρο της σημερινής 'Ημερησίας' αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε άμεση ενημέρωση από την ΦΙΛΠΑ για τον αριθμό των οχημάτων που έχουν προμηθευτεί πινακίδες αντίκας γιατί οι κάτοχοί τους έχουν καταχραστεί το θεσμό. Το άρθρο αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδοθεί 3200 πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ και 2000 από την ΕΛΠΑ (ναι καλά) -δεν γίνεται λόγος για ΕΟΟΕ- αλλά μόνο 260 έχουν τρέξει σε κάποιο αγώνα, δηλαδή (κατά την εφημερίδα) πληρούν τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκαν οι πινακίδες. Και αναφέρει όλα τα γνωστά, ότι πανάκριβα μοντέλα κυκλοφορούν κανονικά κι αν τους σταματήσει αστυνομικός λένε ότι πηγαίνουν στο συνεργείο κλπ.
ολοκληρο το αρθρο εχει μπει κι εδω viewtopic.php?f=5&t=47562&p=2172412#p2172375
-
Εκεί στας Βρυξέλλας,που πηγαινοέρχονται οι πρωθυπουργοί,υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν μπορούν να ρωτήσουν του κουτόφραγκους πως έχουν λύσει το πρόβλημα εδώ και πάμπολα χρόνια;Αλλά όπως πάντα το ελληνικό δημοσιουπαλληλίκι θα λάμψει ξανά με τα περίφημα νομοσχέδια που θα σκεφτεί,σαν άλλος φωστήρας.
Υ.Γ.Πίσω στο 2006 ο κουτόφραγκος Βέλγος απάντησε στην ερώτησή μου,πως είναι δυνατόν η Ιουλία μου και η 2.4 911 που ήταν κι αυτή προς πώληση,να εχουν τα ίδια Τ.Κ.(29.5E);'Μα σαράντα χρόνια μας τα έχουνε πάρει. Ζητάς από το Υπουργείο Συγκοινωνιών τις πινακίδες που είναι για τα ιστορικά (αρχίζουν από 'Ο''(oldtimer),μπαίνεις στην κατηγορία των χαμηλών τελών και περνάς κάθε χρόνο ΚΤΕΟ.Που το παράξενο;'
Αναρωτιέμαι μήπως μαζί με τα γιαούρτια πρέπει να πετάμε και τους πήλινους κεσέδες. -
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Ευχαριστώ, αλλά απλώς ρώτησα αν γνωρίζει κανείς την, κατά την άποψή του ανθρώπου, νόμιμη αυτή διαδικασία να μεταβιβαστεί αυτοκίνητο χωρίς να 'εμφανιστεί' στο ΚΤΕΟ (όχι να κοπεί και μετά να προχωρήσει η διαδικασία) την οποία άκουσα σήμερα πρωτη φορά και προφανώς με παραξένεψε.Λαμπρο,
Το πρώτο μισό της διαδικασίας ισχύει, το έχω κανει. Δηλ Μεταβίβαση χωρίς ΚΤΕΟ όπου μου δόθηκε αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας που έγραφε 'όχι για κυκλοφορία' ή κατι τέτοιο.
Το δευτερο μισό της διαδικασίας δεν το έκανα τελικά οπότε δεν ξερω να σου πω με σιγουριά οτι αν το περάσεις μετα ΚΤΕΟ παίρνεις κανονική άδεια.Ελπίζω να βοήθησα.
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Εκεί στας Βρυξέλλας,που πηγαινοέρχονται οι πρωθυπουργοί,υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν μπορούν να ρωτήσουν του κουτόφραγκους πως έχουν λύσει το πρόβλημα εδώ και πάμπολα χρόνια;Αλλά όπως πάντα το ελληνικό δημοσιουπαλληλίκι θα λάμψει ξανά με τα περίφημα νομοσχέδια που θα σκεφτεί,σαν άλλος φωστήρας.Υ.Γ.Πίσω στο 2006 ο κουτόφραγκος Βέλγος απάντησε στην ερώτησή μου,πως είναι δυνατόν η Ιουλία μου και η 2.4 911 που ήταν κι αυτή προς πώληση,να εχουν τα ίδια Τ.Κ.(29.5E);'Μα σαράντα χρόνια μας τα έχουνε πάρει. Ζητάς από το Υπουργείο Συγκοινωνιών τις πινακίδες που είναι για τα ιστορικά (αρχίζουν από 'Ο''(oldtimer),μπαίνεις στην κατηγορία των χαμηλών τελών και περνάς κάθε χρόνο ΚΤΕΟ.Που το παράξενο;'
Αναρωτιέμαι μήπως μαζί με τα γιαούρτια πρέπει να πετάμε και τους πήλινους κεσέδες.Βασιλη καθε χρονο ΚΤΕΟ = +50ΕΥΡΩ τουλαχιστον και τα οποια θα μπαινουν στις τσεπες των υπερεργολαβων που εχουν τα ΚΤΕΟ
Καλυτερα ομως να πουμε στο Βελγιο εχουν 3 ομοσπονδιες που βγαζουν πινακιδες και που προσπαθει ο ενας να βγαλει το ματι του αλλου διοτι υπαρχει μαρουλι!!!!!
Στο τελος μαλλον θα πουν χμχμ αντικα εεε αρα εχει λεφτα οποτε βαλτου τελη κυκλοφοριας +ΚΤΕΟ ++++++Απο την αλλη βεβαια λογικα θα κυκλοφορουμε χωρις περιορισμους ,θα κυκλοφορουμε ομως ?μηπως οταν κυκλοφορουμε τωρα δεν φοβομαστε μηπως πεσει καποιος πανω μας ,τις φθορες την βροχη οποτε παλι θα κυκλοφορουμε περιορισμενα .
-
Απο την 'Ημερησία'
-
άρχισαν τα κλαρίνα.
-
Οι πινακίδες στο Βέλγιο είναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ Στέλιο.Συμφωνώ μαζί σου ότι έβαλαν και τις ομοσπονδίες στο κόλπο για να εκδίδουν πιστοποιητικά-βεβαιώσεις,γιατί υπάρχει μετρητό.Εχεις όμως πινακίδες,όχι ένα κομμάτι τσίγκο που σου παρέχετε βάσει μιας υπουργικής απόφασης του 1978.Οσο για το ΚΤΕΟ και τους πιθανούς περιορισμούς στην κυκλοφορία,μάλλον αυτούς που κάνουν κατάχρηση ενοχλεί παρά αυτούς(εμάς;)που κάνουμε συνετή χρήση.
-
λαμπρο, ειναι οπως ακριβως σου τα ειπε ''ο ανθρωπος μας'' ετσι ακριβως εχει η διαδικασια, και το εχω κανει στο παρελθον
η δευτερη αδεια κυκλοφοριας, που θα σου δωθει, αφου τελειωσεις την ανακατασκευη και περασεις επιτυχως το κτεο , δεν θα εχει καμια υποσημειωση
-
σας ευχαριστώ πάρα πλύ, προχωράω κανονικά.
-
Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς έχει πρόβλημα με το ΚΤΕΟ στα ιστορικά αυτοκίνητα (μέσα τους μπαίνουμε ) ή τα συμβολικά τέλη κυκλοφορίας που το φωνάζουμε οι ίδιοι εδώ και καιρό. Ειδικά αν η είσπραξη και ο έλεγχος γίνεται από το κράτος. Μόνο και μόνο τα νταβατζιλίκια και τα στραβά μάτια των λεσχών που τόσα χρόνια καταδικάζουμε να βάλεις αρκεί!
Νομίζω ότι το άρθρο αφορά τα ατελώς εισηγμένα αυτοκίνητα, για τα οποία αν αποφασίσουν ότι αδίκως εξαιρέθηκαν (αυτό υποστηρίζει ο αδαής λεβέντης που έγραψε το εν λόγω κειμενο) θα ήθελα να ήξερα τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν (και πόσο συνταγματική θα είναι εκ των υστέρων εφαρμογή μιας τέτοιας τροποποίησης).Για να είμαι ειλικρινής όμως (επειδή με αφορά και άμεσα) νομίζω πως είτε δε θα γίνει τίποτα διότι υπάρχουν άπειρα προβλήματα στην ίδρυση οποιασδήποτε σχετικής κρατικής αρχής (ποιος θα αποφανθεί για τι και πως) είτε θα βγάλουν κανένα μέτρο εξωπραγματικό και κατά τα Ελληνικά πρότυπα χυδαία γενικευμένο (π.χ. μερσεντές W116 4500κ.εκ.=πολυτελείας να τον γδύσουμε τον κερατά, fiat 8v 2000κ.εκ=ενα φιατάκι πήρε ο φουκαράς). οπότε και θα τα κάνουμε γλάστρες.
Σε κάθε περίπτωση η πατρίδα δεν αναγνωρίζει ούτε το γεγονός ότι είναι δείγμα πολιτισμού μιας χώρας να σέβεται την ιστορία (έχει βιάσει μπόλικη από δαύτη πάντου τριγύρω μας), όυτε το οτι τα αυτοκίνητα αυτά είναι τρύπες που τους ρίχνεις μέσα λεφτά και κινείς τη σχετική οικονομία (ένα σωρό μαγαζάκια, συνεργεία, φαναρτζήδικα και τα ρέστα....άλλωστε πότε ακριβώς μίλησε για 'οικονομία' και όχι για φοροείσπραξη η κυβέρνηση; ), τα οποία ούτε ανάγκη τα έχεις ούτε ιδιαίτερα χρήσιμα σε καθημερινή φάση είναι για να πεις ότι δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Φαίνεται πως το περσινό μάθημα με τα τέλη κυκλοφορίας δεν έγινε κατανοητό ή (ακόμα χειρότερα) πως πρέπει να βρεθούν κάποια επιπλέον εξιλαστήρια θύματα και τι καλύτερο από τον κεφαλαιοκράτη φασίστα που διατηρεί 'αντίκες' (ήμαρτον δλδ... άκου αντίκες).Αν τελικά προχωρήσουν σε μέτρα φοροεισπρακτικά προτείνω να απαιτήσουμε να γίνει επιτέλους έλεγχος στους ιδιοκτήτες καναπέδων (με αντικειμενικά κριτήρια), ψυγείων και αξεσουάρ λουί βιτόν, μιας και εκεί κρύβεται πολύ περισσότερο μαύρο χρήμα, καθώς και στις γυναίκες με περισσότερα από 2 ζευγάρια παπουτσιών...
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Εκεί στας Βρυξέλλας,που πηγαινοέρχονται οι πρωθυπουργοί,υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν μπορούν να ρωτήσουν του κουτόφραγκους πως έχουν λύσει το πρόβλημα εδώ και πάμπολα χρόνια;Αλλά όπως πάντα το ελληνικό δημοσιουπαλληλίκι θα λάμψει ξανά με τα περίφημα νομοσχέδια που θα σκεφτεί,σαν άλλος φωστήρας.
Υ.Γ.Πίσω στο 2006 ο κουτόφραγκος Βέλγος απάντησε στην ερώτησή μου,πως είναι δυνατόν η Ιουλία μου και η 2.4 911 που ήταν κι αυτή προς πώληση,να εχουν τα ίδια Τ.Κ.(29.5E);'Μα σαράντα χρόνια μας τα έχουνε πάρει. Ζητάς από το Υπουργείο Συγκοινωνιών τις πινακίδες που είναι για τα ιστορικά (αρχίζουν από 'Ο''(oldtimer),μπαίνεις στην κατηγορία των χαμηλών τελών και περνάς κάθε χρόνο ΚΤΕΟ.Που το παράξενο;'
Αναρωτιέμαι μήπως μαζί με τα γιαούρτια πρέπει να πετάμε και τους πήλινους κεσέδες.Βασιλη καθε χρονο ΚΤΕΟ = +50ΕΥΡΩ τουλαχιστον και τα οποια θα μπαινουν στις τσεπες των υπερεργολαβων που εχουν τα ΚΤΕΟ
Καλυτερα ομως να πουμε στο Βελγιο εχουν 3 ομοσπονδιες που βγαζουν πινακιδες και που προσπαθει ο ενας να βγαλει το ματι του αλλου διοτι υπαρχει μαρουλι!!!!!
Στο τελος μαλλον θα πουν χμχμ αντικα εεε αρα εχει λεφτα οποτε βαλτου τελη κυκλοφοριας +ΚΤΕΟ ++++++Απο την αλλη βεβαια λογικα θα κυκλοφορουμε χωρις περιορισμους ,θα κυκλοφορουμε ομως ?μηπως οταν κυκλοφορουμε τωρα δεν φοβομαστε μηπως πεσει καποιος πανω μας ,τις φθορες την βροχη οποτε παλι θα κυκλοφορουμε περιορισμενα .
-
Το πιθανότερο είναι να 'σκοντάψουν' σε γνωστούς και μη εξαιρετέους,μέρος των 300 που μας κυβερνούν και έχουν σοβαρές συλλογές ατελώς εισηγμένες,και να μη γίνει τίποτα τελικά.Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είχαν άγνοια του τι συμβαίνει εδω τόσα χρόνια .
-
Θα τολμήσω να πω κάτι αντίθετο στην πολιτικά ορθή μανία που σας έχει πιάσει να περνάνε ΚΤΕΟ τα κλασικά: Ε, όχι ρε! Εγώ έχω πρόβλημα, δεν θέλω να περνάνε ΚΤΕΟ ! λυσσάξατε πια με αυτό το ΚΤΕΟ! και επιπλέον κόστος, αλλά και επιπλέον ταλαιπωρία είναι! Άλλη δουλειά δεν έχω με έξι αυτοκίνητα να τρέχω κάθε χρόνο στο ΚΤΕΟ! Φαντάσου να πάρω κι άλλα.... Αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ελάχιστα έως καθόλου γιατί να περάσουν ΚΤΕΟ κάθε χρόνο; Μήπως δεν φροντίζουμε από μόνοι μας να είναι εντάξει; Τα σύγχρονα δηλαδή που κάνουν 15,000 χιλ το χρόνο περνάνε κάθε δύο χρόνια και τα κλασικά που κάνουν 500 να περνάνε κάθε χρόνο; Αμάν πια ξεκολλήστε! Ας είναι σωστή η διαδικασία πιστοποίησης των κλασικών και το ΚΤΕΟ πιστεύω περιττεύει.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΩ!
-
Εγώ θα απαντήσω κι ας μου νευριάσεις. Το βάρος των ελέγχων,τουλάχιστον σε Ιταλία και Βέλγιο που γνωρίζω καλά,πέφτει στα εκμπεμπόμενα καυσαέρια.Γι'αυτό είναι ετήσιος ο έλεγχος.
Εξι είναι;Γιατί εμένα μου βγαίνουν παραπάνω στο μέτρημα;
-
Είπα ΘΑ ΝΕΥΡΙΑΣΩ! Δεν θέλω να κάνω κουβέντα! Την αγανάκτησή μου εξέφρασα!
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Εξι είναι;Γιατί εμένα μου βγαίνουν παραπάνω στο μέτρημα;Γιατί πήρα κανένα και δεν το ξέρω;
-
Συμφωνώ απολύτως με τον NIGA.
Δεν βλέπω το λόγο να περνάει κάθε χρόνο ένα ιστορικό που κάνει βία 300-500 χλμ το χρόνο. Γιατί δηλαδή ? Για να κονομάει ο κάθε ιδιοκτήτης ιδιωτικού ΚΤΕΟ ?
Οι κάτοχοι ιστορικού αφιονίζονται με τη συντήρηση του καμαριού τους .
Αντίθετα βλέπω πολλά από τα καινούργια να είναι εντελώς ασυντήρητα –λόγω οικονομικής κρίσης- να κυκλοφορούν με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στη πλάτη.
Ποια είναι πιο επικίνδυνα ?
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες