-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
περνεις πισω τις πινακιδες απ την ΔΟΥ
....πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας....
ειπαμε.....ειχε και πμ
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
ευχαριστώ, ελπίζω να πάνε όλα καλά. το αυτοκίνητο είναι στην καστοριά και με προβληματίζει η απόσταση στην όλη διαδικασία.o καπαπης τα εκμηδενιζει ολα!
-
Πιθανοτατα εχει ξαναδιατυπωθει τετοιο ερωτημα,μαλλον εγω δεν καταφερα να το βρω..Τελος παντων.Η υποθεση εχει ως εξης.Συγγενης(ο οποιος δεν βρισκεται πια εν ζωη)ειχε στην κατοχη του μοτοσυκλετα,της οποιας τις πινακιδες κατεθεσε περι το 1970.Η αδεια της μοτοσυκλετας ηταν στο ονομα του αδερφου του(που ουτε αυτος ζει).Υστερα απο τοσα χρονια κανεις δεν θυμαται τον αριθμο κυκλοφοριας,ουτε υπαρχει καποια σχετικη φωτογραφια,ουτε,βεβαιως,καποιο αποδεικτικο χαρτι οτι οι πινακιδες κατατεθηκαν.Εν προκειμενω θα ηθελα να θεσω 2 ερωτηματα.1)Εχει κανενα νοημα να ψαξουμε για τις παλιες πινακιδες υστερα απο τοσα χρονια,και αν ναι,με ποιον τροπο;2)Αν τελικα δεν βρεθει ακρη με τις παλιες πινακιδες,μπορουμε με καποιο τροπο(εστω και βγαζοντας ιστορικες)να αποκτησουμε καποιον τιτλο ιδιοκτησιας,ωστε να μπορουμε να προχωρησουμε στην επισκευη,η τουλαχιστον στην πωληση;Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
-
Το μηχανακι ειναι πανω απο 50κυβικα?
-
Αν και μαλλον με καλυψε η απαντηση αλλου μελους,η μηχανη ναι,νομιζω ειναι 175 κυβικα.Για την ακριβεια,προκειται για μια τρικυκλη DKW εποχης 2ου παγκοσμιου(νομιζω το καλαθι εχει και βαση για πολυβολο)σε μαυρο χρωμα.Οι πινακιδες ηταν οι κλασσικες γαλαζιες-ασπρες,νομιζω πενταψηφιες και εκδοσης 1962.
-
Καλησπέρα σε όλους. Αφού 'κόλλησα' το μικρόβιο εδώ και δύο χρόνια συμμετέχοντας και σε κάποιες διοργανώσεις, πολύ πρόσφατα απέκτησα ένα αυτοκίνητο 40ετίας με σκοπό τη συμμετοχή σε αγώνες Regularity. Εννοείται ότι οι κρατικές πινακίδες κατατέθηκαν και θα τοποθετηθούν ιστορικές.
Αφού διάβασα όλες τις σελίδες του θέματος ( ), κατέληξα στις εξής 2 επιλογές : ΕΛΠΑ ή ΦΙΛΠΑ. Τα κόστη είναι αυτά που παρατέθηκαν από τον Γιώργος231 λίγο πιο πάνω.
Ανακεφαλαιώνω:
ΕΛΠΑ : 260 ευρώ οι πινακίδες (υποθέτω περιλαμβάνεται και η κάρτα FIA) κι ετήσια συνδρομή 100 ευρώ που περιλαμβάνει ασφάλεια και οδική βοήθεια.
ΦΙΛΠΑ: 280 ευρώ οι πινακίδες (περιλαμβάνεται η κάρτα FIVA) κι ετήσια συνδρομή 130 ευρώ που περιλαμβάνει ασφάλεια (όχι οδική βοήθεια).Απορίες:
- Ποιά η διαφορά μεταξύ ΦΙΛΠΑ και ΕΟΦΙΛΠΑ; (αν υπάρχει)
- Ποιά η διαφορά αν εκδώσω πινακίδες απ' ευθείας από έναν από τους δύο φορείς ή μέσω κάποιας λέσχης;
- Ας υποθέσουμε ότι διαλέγω πινακίδες π.χ. ΦΙΛΠΑ και στην πορεία αποφασίζω ότι δεν θέλω να είμαι μέλος της αλλά να γίνω μέλος κάποιας Λέσχης. Έχω κάποια υποχρέωση (βλ. συνδρομή) απέναντι στη ΦΙΛΠΑ αφού θα συνεχίσω να φέρω τις πινακίδες της;
- Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που προσφέρονται από ΕΛΠΑ, ΦΙΛΠΑ, Λέσχες έχουν τις ίδιες καλύψεις ή υπάρχουν (ουσιαστικές) διαφορές; Ακόμη, είναι οι εταιρίες ίδιες; (αν δηλ. βγάλω πινακίδες ΦΙΛΠΑ απευθείς ή μέσω Λέσχης πάω οπωσδήποτε στην Allianz;)
- Σημαντικός παράγοντας που μόνο 1-2 άτομα τον έχουν αναφέρει είναι ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθούν οι πινακίδες και οι κάρτες καθώς και το ασφαλιστήριο. Τι ισχύει αυτό τον καιρό;
- Τα οχήματα με πινακίδες ΦΙΛΠΑ έχουν πρόβλημα να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις της ΕΛΠΑ και αντίστροφα; (εννοείται με κάρτα FIVA ή FIA αντίστοιχα σε ισχύ)
Αυτά προς το παρόν κι ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.
-
Σαν πολύ δεν σου είπαν το κόστος; πχ. στην περίπτωση της ΦΙΛΠΑ η έκδοση κάρτας FIVA είναι 60 ευρώ και οι πινακίδες 100. Μάλλον στην τιμή που σου είπαν περιλαμβάνεται η εγγραφή στη λέσχη ή η ετήσια συνδρομή. Για την ΕΛΠΑ πάλι πολλά μου φαίνονται και δεν θυμάμαι να υπήρχε παλιότερα ετήσια συνδρομή πλην της ασφάλειας που ήταν 40-50 ευρώ. Έχω πινακίδες και των δύο αλλά δεν είμαι γραμμένος σε καμία (είμαι σε άλλη λέσχη), γι'αυτό και πέραν του αρχικού εξόδου έκδοσης πινακίδων και κάρτας δεν πληρώνω τίποτα σε αυτούς. Αυτό απαντάει στο ερώτημα 3.
Για κάποια από τα υπόλοιπα:
- Καμία διαφορά ουσιαστικά. Η μία είναι ομοσπονδία, η άλλη λέσχη που ανήκει στην ομοσπονδία του εαυτού της
- Η διαφορά είναι στο κόστος. Αν γραφτείς σε κάποια άλλη λέσχη που έχει φτηνότερη συνδρομή και ετήσια ασφάλεια μπορείς να εκδώσεις πινακίδες απ'ευθείας από κάποιον από τους δύο φορείς.
- Οι καλύψεις είναι ίδιες αλλά δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιούν τις ίδιες ασφαλιστικές εταιρείες
5 & 6. Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
- Καμία διαφορά ουσιαστικά. Η μία είναι ομοσπονδία, η άλλη λέσχη που ανήκει στην ομοσπονδία του εαυτού της
Επετρεψε μου να διαφωνησω και να σε διορθωσω.
Ναι μεν η Εοφιλπα ειναι ομοσπονδια και η Φιλπα λεσχη αλλα δεν ειναι καθολου το ιδιο. Στην Εοφιλπα συμμετεχουν ενα καρο λεσχες πολλες απο τις οποιες εχουν εντελως διαφορετικη γραμμη απο την Φιλπα. Το οτι η πλειοψηφια του ΔΣ της Εοφιλπα ειναι εκπροσωποι της Φιλπα, δεν σημαινει οτι οι υπολοιπες λεσχες δεν εχουμε εκπροσωπηση, αποψη ή φωνη. Τουλαχιστον απο μεριας ΣΙΣΑ θα εχεις καταλαβει οτι και αποψη εχουμε και φωνη και δυναμη να υπερασπιστουμε τα συμφεροντα μας. Επισης η Εοφιλπα παμπολλες φορες εχει υπερασπιστει συμφεροντα των λεσχων της, αλλα τωρα φευγουμε εκτος θεματος οποτε σταματω εδω. -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
- Σημαντικός παράγοντας που μόνο 1-2 άτομα τον έχουν αναφέρει είναι ο χρόνος που απαιτείται για να εκδοθούν οι πινακίδες και οι κάρτες καθώς και το ασφαλιστήριο. Τι ισχύει αυτό τον καιρό;
- Τα οχήματα με πινακίδες ΦΙΛΠΑ έχουν πρόβλημα να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις της ΕΛΠΑ και αντίστροφα; (εννοείται με κάρτα FIVA ή FIA αντίστοιχα σε ισχύ)
Στο 5. Αυτην τη στιγμη η αιτησεις μεσω ΣΙΣΑ (εφοσον το αμαξι δεν εχει προβλημα και οι αιτησεις ειναι σωστα και πληρως συμπληρωμενες... γιατι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες μας δινουν χαρτια & στοιχεια κουκουρουκου...) ο χρονος αναμονης για καρτες και πινακιδες ειναι 1-3 εβδομαδες ΤΟ ΠΟΛΥ!!!
Στο 6. Κανενα προβλημα οσον αφορα τους αγωνες ρεγκιουλαριτυ. Η πινακιδα ΔΕΝ παιζει ρολο. Απ οσον ξερω η ΦΙΛΠΑ ζηταει για τις εκδηλωσεις της καρτα FIVA ενω πχ ο ΣΙΣΑ ζηταμε απλα χαρτια FIVA ή FIA. Αν το αμαξι ειναι αξιολογο τρεχει σε εμας και με συμβατικες πινακιδες.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Επετρεψε μου να διαφωνησω και να σε διορθωσω.
Ναι μεν η Εοφιλπα ειναι ομοσπονδια και η Φιλπα λεσχη αλλα δεν ειναι καθολου το ιδιο. Στην Εοφιλπα συμμετεχουν ενα καρο λεσχες πολλες απο τις οποιες εχουν εντελως διαφορετικη γραμμη απο την Φιλπα. Το οτι η πλειοψηφια του ΔΣ της Εοφιλπα ειναι εκπροσωποι της Φιλπα, δεν σημαινει οτι οι υπολοιπες λεσχες δεν εχουμε εκπροσωπηση, αποψη ή φωνη. Τουλαχιστον απο μεριας ΣΙΣΑ θα εχεις καταλαβει οτι και αποψη εχουμε και φωνη και δυναμη να υπερασπιστουμε τα συμφεροντα μας. Επισης η Εοφιλπα παμπολλες φορες εχει υπερασπιστει συμφεροντα των λεσχων της, αλλα τωρα φευγουμε εκτος θεματος οποτε σταματω εδω.ΟΚ Mike! Ό,τι πεις!!!
-
Ειμαι λιγο ευαισθητος στο θεμα Εοφιλπα, αν και δεν συμμετεχω διοικητικα, γιατι εχουν γινει αλματα προοδου τον τελευταιο καιρο, ο Βερναρδακης υπερασπιζεται δυναμικα τις λεσχες οταν θιγονται, ο Αποστολιδης ειναι γνωστης κανονισμων και κανονων και εχει καλη επικοινωνια με ΓΑΔΑ & Υπ. Συγκοινωνιων και ο Σμιθ κανει εξαιρετικη δουλεια με τις καρτες. Καποιες λεσχες θα λενε οτι η ομοσπονδια ειναι ανυπαρκτη αλλα δεν ειναι ετσι! Δυστυχως πολλοι λενε μονο οτι τους συμφερει. Η Εοφιλπα θα μπορουσε να ειναι καλυτερη αλλα δεν ειναι ανυπαρκτη. Κανει οτι μπορει!
-
Μιας και το έφερε η κουβέντα για την υπεράσπιση των λεσχών που θίγονται, τελικά γίνεται κάποια ενέργεια σχετικά με το πρόσφατο γεγονός της απαγόρευσης της ανηφορικής επίδειξης της microcars; Ρωτάω γιατί δεν μάθαμε αν είχε συνέχεια το θέμα....
-
Θα σου απαντησω αλλα να θεωρηθει η απαντηση σαν μια απλη συζητηση σε φορουμ μεταξυ 2 μελων.
Η επισημη απαντηση θα επρεπε να δοθει απο την ιδια τη λεσχη, η οποια δυστυχως δεν δοθηκε ποτε.
Στο κατω κατω δεν ειμαι αρμοδιος να απαντω ουτε για την ομοσπονδια ουτε για αλλη λεσχη πλην αυτης που ανηκω.Λοιπον... Εχω μιλησει με την Γραμματεια της Εοφιλπα και εχω δει με τα ματια μου επιστολη της Γραμματειας της Εοφιλπα προς την ΓΑΔΑ που παρενεβενε το προηγουμενο απογευμα και εδινε πληρεις εξηγησεις για την ασφαλη διεξαγωγη του της εκδηλωσης. Η Αστυνομια ειχε δωσει αδεια κανονικα για αγωνα ρεγκιουλαριτυ. Απο κει και περα για λογους που δεν με αφορουν αποφασιστηκε ο αγωνας να αναβληθει. Παντως την αποφαση δεν την πηρε η Εοφιλπα...
-
τελικά αν βγάλεις πινακιδες αντικας τι πληρωνεις παιζει ρολο ο κυβισμος?
-
Ο κυβισμός του οχήματος δεν παίζει κανένα ρόλο.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
ο χρονος αναμονης για καρτες και πινακιδες ειναι 1-3 εβδομαδες ΤΟ ΠΟΛΥ!!!
Αυτό γίνεται μόνο αν η αίτηση γίνει μέσω κάποιας λέσχης? Σε εμένα είπαν 1-3 μήνες για κάρτα μόνο, όχι πινακίδες.
-
Πιθανον η Φιλπα λογω φορτου να χρειαζεται παραπανω χρονο.
Απαξ και εγκριθει μια αιτηση η καρτα βγαινει αμεσως.
Απαξ και η βγει η καρτα οι πινακιδες δινονται επι τοπου. -
Ευχαριστώ Μιχάλη, μάλλον αυτό συνέβη λόγω πληθώρας αιτήσεων.
Θα ήθελα μια υπεύθυνη απάνηση, αν γνωρίζει κάποιος, για να βοηθήσω έναν Άγγλο φίλο-κατρελόβιο. Θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο απο την Ελλάδα, το οποίο έχει πινακίδες ΕΟΟΕ, και να το γυρίσει οδικώς στην Αγγλία.
Τί ισχύει με την αλλαγή ιδιοκτήτη?
Υποθέτω ότι με αυτές τις πινακίδες δε μπορεί να οδηγηθεί το αυτοκίνητο εκτός (ή εντός ) Ελλάδας ούτε και να εκδοθεί ασφάλεια στο όνομά του. Επίσης να γίνει ανάκτηση των κρατικών πινακίδων, αν δεν έχει γίνει οριστική διαγραφή, και να μεταβιβαστεί σε αυτόν, πάλι δε γίνεται μιας και δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ.
Γνωρίζει κανείς αν προβλέπεται κάτι άλλο? Προσωρινές πινακίδες ας πούμε. -
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Ευχαριστώ Μιχάλη, μάλλον αυτό συνέβη λόγω πληθώρας αιτήσεων.Θα ήθελα μια υπεύθυνη απάνηση, αν γνωρίζει κάποιος, για να βοηθήσω έναν Άγγλο φίλο-κατρελόβιο. Θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο απο την Ελλάδα, το οποίο έχει πινακίδες ΕΟΟΕ, και να το γυρίσει οδικώς στην Αγγλία.
Τί ισχύει με την αλλαγή ιδιοκτήτη?
Υποθέτω ότι με αυτές τις πινακίδες δε μπορεί να οδηγηθεί το αυτοκίνητο εκτός (ή εντός ) Ελλάδας ούτε και να εκδοθεί ασφάλεια στο όνομά του. Επίσης να γίνει ανάκτηση των κρατικών πινακίδων, αν δεν έχει γίνει οριστική διαγραφή, και να μεταβιβαστεί σε αυτόν, πάλι δε γίνεται μιας και δεν έχει ελληνικό ΑΦΜ.
Γνωρίζει κανείς αν προβλέπεται κάτι άλλο? Προσωρινές πινακίδες ας πούμε.Αν βοηθαει ,παρολο που δεν λεει για ιστορικες πινακιδες
Οριστική διαγραφή αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας από τα οικεία μητρώα λόγω καταστροφής διάλυσης ή οριστικής εξαγωγής του στο εξωτερικό
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες