-
Υπάρχει ένα παλιό αυτοκίνητο (του '67). Το αμάξι κινείται 2-3 (μεγιστο) φορές την εβδομάδα (σε κοντινές αποστάσεις) και άντε σε κανένα ταξίδι για την τιμή των όπλων. Εκτός από την ΦΙΛΠΑ, που πρέπει να καταθέσεις πινακίδες, υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να μην πληρώνονται τα αυξημένα λόγω κυβισμού τέλη κυκλοφορίας;
-
Υπάρχει ένα παλιό αυτοκίνητο (του '67). Το αμάξι κινείται 2-3 (μεγιστο) φορές την εβδομάδα (σε κοντινές αποστάσεις) και άντε σε κανένα ταξίδι για την τιμή των όπλων. Εκτός από την ΦΙΛΠΑ, που πρέπει να καταθέσεις πινακίδες, υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να μην πληρώνονται τα αυξημένα λόγω κυβισμού τέλη κυκλοφορίας;
-
-
Δεν γίνεται να έχεις πινακίδες αλλά να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Δεν γίνεται να έχεις πινακίδες αλλά να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας.Σε ελεύθερη χώρα ζούμε...
Εγώ ξέρω αρκετούς που παρόλο που δεν έχουν καταθέσει πινακίδες... ΔΕΝ πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας
-
Ο χρήστης kouasimodos έγραψε:
Υπάρχει ένα παλιό αυτοκίνητο (του '67). Το αμάξι κινείται 2-3 (μεγιστο) φορές την εβδομάδα (σε κοντινές αποστάσεις) και άντε σε κανένα ταξίδι για την τιμή των όπλων. Εκτός από την ΦΙΛΠΑ, που πρέπει να καταθέσεις πινακίδες, υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να μην πληρώνονται τα αυξημένα λόγω κυβισμού τέλη κυκλοφορίας;οι πινακίδες ΦΙΛΠΑ, ΕΛΠΑ & ΕΟΟΕ δεν δίνονται στα παλιά αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους δεν επιθυμούν να πληρώνουν τέλη και ΚΤΕΟ
Δίνονται σε εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν ένα όχημα για το ιστορικό ενδιαφέρον που αυτό παρουσιάζει
Πάμε παρακάτω...
Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς μετατροπές, ελλείψεις κλπ. Θα πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος και αφου δεν διαπιστωθούν σημαντικές ελλείψεις ή παρατυπίες... θα προμηθευτείτε τις εν λόγω πινακίδες
Και μια ερώτηση...
Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλετε αυτές τις ΦΙΛΠΑ?
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
οι πινακίδες ΦΙΛΠΑ, ΕΛΠΑ & ΕΟΟΕ δεν δίνονται στα παλιά αυτοκίνητα που οι ιδιοκτήτες τους δεν επιθυμούν να πληρώνουν τέλη και ΚΤΕΟΔεν είπα αυτό. Ρώτησα αν εκτός από τη ΦΙΛΠΑ που πρέπει να καταθέσεις τις πινακίδες και να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο σχετικά σπάνια, υπάρχει άλλη διαδικασία που λόγω παλαιότητας (όντας αντίκα) σε απαλλάσει από τα υπερβολικά τέλη λόγω κυβισμού.
Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλετε αυτές τις ΦΙΛΠΑ?
Δεν είπα κάτι τέτοιο, αλλά εξήγησα παραπάνω.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς μετατροπές, ελλείψεις κλπ. Θα πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος και αφου δεν διαπιστωθούν σημαντικές ελλείψεις ή παρατυπίες
ας μη σχολιάσω τί κυκλοφορούν με 'ιστορικές πινακίδες...
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, χωρίς μετατροπές, ελλείψεις κλπ. Θα πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος και αφου δεν διαπιστωθούν σημαντικές ελλείψεις ή παρατυπίες
Όχι, να σχολιάσ(ζ)εις... αν δεν τους κηνυγήσουμε εμείς δεν θα ασχοληθεί κανένας (γιατί κανένας άλλος δεν ξέρει) μαζί τους.
Προσωπικά, όταν βλέπω παρανομίες και παρατυπίες σε βαθμό που προσβάλλουν το θεσμό αλλά και εμένα τον ίδιο, τους 'δίνω' με μεγάλη ευχαρίστηση!Ο φίλος που ρωτάει για το αυτοκίνητό του πρέπει ήδη να έχει αντιληφθεί ότι για την προσωπική του ασφάλεια (οδική αλλά και νομική) ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιεί το ιστορικό του σαν καθημερινό. Τα ζώα, προκειμένου να γλιτώσουν 5 ευρώ δεν το καταλαβαίνουν ΟΥΤΕ αυτό!
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
σαπιλα
οχι αυτοκινητα, αυτα δεν με ενοχλουν, αλλα ανθρωποι!!! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ο φίλος που ρωτάει για το αυτοκίνητό του πρέπει ήδη να έχει αντιληφθεί ότι για την προσωπική του ασφάλεια (οδική αλλά και νομική) ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιεί το ιστορικό του σαν καθημερινό.Το 'οδικό' το καταλαβαίνω, το αυτοκίνητο όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν θα το οδηγούσα αν δεν ήταν. Το 'νομικό' δεν το έπιασα μάλλον.
Τα ζώα, προκειμένου να γλιτώσουν 5 ευρώ δεν το καταλαβαίνουν ΟΥΤΕ αυτό!
Μάλλον έχετε ξεφύγει λίγο με τους χαρακτηρισμούς σας. Εγώ ξέρω ότι τα ζώα δεν μπορούν να διαβάσουν. Αν διάβαζαν θα καταλάβαιναν τι ρωτάει κάποιος ή θα ζητούσαν εξηγήσεις περί αυτού.
-
Το 'οδικό' το καταλαβαίνω, το αυτοκίνητο όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν θα το οδηγούσα αν δεν ήταν. Το 'νομικό' δεν το έπιασα μάλλον.To νομίκο αφορά την περίπτωση που το ιστορικό που φερει πινακίδες ιστορικού προκαλέσει σοβαρό τροχαίο, τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της ΣΤ/1831/1978 (Β'72) υπουργικής απόφασης και τις διευκρινήσεις στο αρ.Β/Οικ.13873/330/99 (ΦΕΚ 1336/29Ιουν1999) αυτό τουλάχιστον έχω εγώ τις οποίες είναι υποχρεωμένοι όλοι οι κάτοχοι και χρήστες τέτοιων πινακιδών να γνωρίζουν και να τηρούν.
Τα ζώα, προκειμένου να γλιτώσουν 5 ευρώ δεν το καταλαβαίνουν ΟΥΤΕ αυτό!
Μάλλον έχετε ξεφύγει λίγο με τους χαρακτηρισμούς σας. Εγώ ξέρω ότι τα ζώα δεν μπορούν να διαβάσουν. Αν διάβαζαν θα καταλάβαιναν τι ρωτάει κάποιος ή θα ζητούσαν εξηγήσεις περί αυτού.
Όχι, σε διαβεβαιώνω δεν έχουμε ξεφύγει καθόλου, ίσα ίσα που είμαστε και πολύ επιεικείς στην προσπάθειά μας να διαφυλάξουμε κάτι που έχει αποκτηθεί με πολύ κόπο, βλέποντάς το να βεβηλώνεται καθημερινά από ανθρώπους που δε θα έπρεπε να είναι στο χώρο.
Αν και ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός που επέλεξα δεν είχε σε καμμία περίπτωση στόχο εσένα (και λυπάμαι που το είδες έτσι), θα σε παρακαλέσω ευγενικά (και όχι χαρακτηρίζοντάς σε ζώο, βέβαια) να διαβάσεις και εσύ προσεχτικά τη διατύπωσή μου πιο πάνω:**Ο φίλος που ρωτάει για το αυτοκίνητό του πρέπει ήδη να έχει αντιληφθεί ότι για την προσωπική του ασφάλεια (οδική αλλά και νομική) ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιεί το ιστορικό του σαν καθημερινό. ** Τα ζώα, προκειμένου να γλιτώσουν 5 ευρώ δεν το καταλαβαίνουν ΟΥΤΕ αυτό
Είναι προφανές το που αναφέρομαι σε εσένα και που στο ζώο και πως χαρακτηρίζω όχι κάποιον που δηλώνει άγνοια (αλλά και ενδιαφέρον) για το αντικείμενο αλλά αυτόν που υποτίθεται πως γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και τις 'γράφει' κανονικά για να κάνει τη δουλίτσα του ή την πλάκα του τσάμπα, θέτοντας σε κίνδυνο ΟΛΟΚΛΗΡΗ την κοινότητα...
Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο είμαι στη διάθεσή σου.edit: Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες απαντούσα στο συνάδελφο και φίλο που είπε 'να μην ανοίξει το στόμα του'.
-
Αν διάβαζαν θα καταλάβαιναν τι ρωτάει κάποιος ή θα ζητούσαν εξηγήσεις περί αυτού.Mα σου απάντησα καθαρά και αμέσως:
Δεν γίνεται να έχεις πινακίδες αλλά να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας.
-
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Παρεξήγηση τέλος.
Η αρχική μου ερώτηση διατυπώθηκε γιατί με σταμάτησε ένας στο δρόμο και μου είπε για κάποια λέσχη παλαιών αυτοκινήτων (δεν θυμάμαι ποιά ήταν), στην οποία αν βγάλεις κάρτα, χωρίς να καταθέσεις πινακίδες:
- απαλλάσεσαι των τελών κυκλοφορίας,
- αν το αυτοκίνητο πάθει ατύχημα, όντας μέλος, είναι υποχρεωμένος αυτός που σε τράκαρε να αποκαταστήσει πλήρως τη ζημιά, έστω και αν χρειαστεί να φέρει ανταλλακτικά από το εξωτερικό.
(μου είχε πει και άλλα, αυτά θυμάμαι όμως).
Η ΦΙΛΠΑ είναι μία περίπτωση που σκεπτόμουν, αλλά δεν ήθελα (ακόμα) να έχω τον περιορισμό της κυκλοφορίας (πόσος είναι αυτός;).
-
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Παρεξήγηση τέλος.Η αρχική μου ερώτηση διατυπώθηκε γιατί με σταμάτησε ένας στο δρόμο και μου είπε για κάποια λέσχη παλαιών αυτοκινήτων (δεν θυμάμαι ποιά ήταν), στην οποία αν βγάλεις κάρτα, χωρίς να καταθέσεις πινακίδες:
- απαλλάσεσαι των τελών κυκλοφορίας,
- αν το αυτοκίνητο πάθει ατύχημα, όντας μέλος, είναι υποχρεωμένος αυτός που σε τράκαρε να αποκαταστήσει πλήρως τη ζημιά, έστω και αν χρειαστεί να φέρει ανταλλακτικά από το εξωτερικό.
(μου είχε πει και άλλα, αυτά θυμάμαι όμως).
Η ΦΙΛΠΑ είναι μία περίπτωση που σκεπτόμουν, αλλά δεν ήθελα (ακόμα) να έχω τον περιορισμό της κυκλοφορίας (πόσος είναι αυτός;).
-
Δεν μπορείς να απαλλαγείς των τελών κυκλοφορίας όσο διατηρείς τις πινακίδες του υπουργείου, όπως σου είπε και ο NIGA πιο πάνω.
Είναι και ένα από τα πρώτα αιτήματά μας, από την αρχή της όλης προσπάθειας να αναγνωριστεί το ιστορικό στην Ελλάδα, να μπορούμε να διατηρήσουμε τις πινακίδες του υπουργείου χωρίς να μπλέξουμε με νούμερα απο λέσχες κλπ κλπ και να πληρώνουμε ένα μικρότερο στάνταρ 'τέλος ιστορικού οχήματος' εφόσον το αυτοκίνητό μας πιστοποιείται από τις λέσχες πως είναι σε αυθεντική μορφή και μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό.
Βάλε καφέ, άναψε τσιγάρο και περίμενε τώρα εσύ... -
Σπασμένο τηλέφωνο η περίπτωση. Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Όποιος έχει όχημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (ή με μεγάλη δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών) θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας ασφάλισης με συγκεκριμένους όρους (και πολύ ακριβής, φοβάμαι).
Άλλος ένας καλός λόγος για να είμαστε προσεκτικοί στο δρόμο. Σε εμένα, ένα λάστιχο προφυλακτήρα στοιχίζει 350 ευρώ και μπορεί να κοπεί με ένα άτσαλο παρκάρισμα κάποιου. Δεν πιστεύω ότι θα πάρω τα λεφτά μου σε μια τέτοια περίπτωση....
Όπως έγραψε κάποιος φίλος πιο πάνω οι φορείς είναι τρεις (ΦΙΛΠΑ, ΕΟΟΕ, ΕΛΠΑ). Οι περιορισμοί στην κίνηση του οχήματος σου επιτρέπουν να κυκλοφορείς μόνο για την απαραίτητη συντήρησή του και για να συμμετάσχεις στις εκδηλώσεις (επίσημες-με δελτία τύπου) των λεσχών. Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται χαρτί ακινησίας ούτως ώστε να εξασφαλισθεί ότι το αυτοκίνητο δεν έχει (προσωρινά ή μόνιμα) πινακίδες υπουργείου.
Αν επιλέξεις τελικά αυτή τη λύση, η άποψή μου είναι να κάνεις μια βόλτα σε όλες τις λέσχες, να κρίνεις και να επιλέξεις την κατά την κρίση σου πιο σωστή. Αν χρειαστείς τηλέφωνα και διευθύνσεις εδώ είμαστε. -
Η αρχική μου ερώτηση διατυπώθηκε γιατί με σταμάτησε ένας στο δρόμο και μου είπε για κάποια λέσχη παλαιών αυτοκινήτων (δεν θυμάμαι ποιά ήταν), στην οποία αν βγάλεις κάρτα, χωρίς να καταθέσεις πινακίδες:- απαλλάσεσαι των τελών κυκλοφορίας,
(μου είχε πει και άλλα, αυτά θυμάμαι όμως)
φιλε kouasimods,
η αληθεια ειναι οτι υπαρχει πολυς κοσμος που ξερει ελαχιστα με αποτελεσμα να παραπληροφορει τους αλλους.
Αυτος που σε σταματησε ή έλεγε ψεματα ή ήταν ενας χαζός που παραπληροφορούσε τον κόσμο-
αφου δεν καταθετεις πινακιδες, πως απαλάσεσαι των τελών? Ξερεις τι θα έκανε η μισή Ελλάδα αν γινόταν κάτι τέτοιο? θα έβγαζαν όλοι μια κάρτα αντίκας και θα ήταν όλα οκ
-
ισχύει. αλλα οχι ετσι ακριβως. Πιστοποιημένο αυτοκίνητο αντίκα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποζημιωθεί πλήρως σε περίπτωση ατυχήματος
χρήση για Ι.Ο. (ΕΛΠΑ) και ΕΟΦΙΛΠΑ σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχω μπροστά μου:
'Παλαιά μηχανοκίνητα οχήματα (αντίκες), όπως αυτά καθορίζονται από το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη ΔΟΑ-FIA, τη ΔΟΜ-FIM ή τη ΔΟΠΑ-FIVA βάσει των διεθνών κανονισμών τους, δύναται να κυκλοφορούν κατά τις εκδηλώσεις τις οργανούμενες ή εγκεκριμένες υπό των ανωτέρω εξουσιοδοτημένων νομικών προσώπων, καθώς και κατά τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών δοκιμές, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως, που θα εκδίδεται από τα προαναφερόμενα πρόσωπα.
Τα ανωτέρω μηχανοκίνητα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξοδους των, τις χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες που εκδίδονται από τα παραπάνω εξουσιοδοτημένα νομικά πρόσωπα.'Αρα τα πραγματα είναι ξεκάθαρα. Πολύπλοκα τα κάνουν εκείνοι που θέλουν να το παίζουν κινέζοι...
Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι οι πινακίδες αντίκας είναι για Σαββατοκύριακο ή για 100χλμ το μήνα Μ@λ@κίες λένε... Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και παραπληροφορούν και τον κόσμο...
Κανε την έρευνα αγοράς για το προϊόν που θέλεις να αγοράσεις.
3 φορείς: ΕΟΦΙΛΠΑ, ΕΟΟΕ και ΕΛΠΑ 'πουλάνε' αυτό που σε ενδιαφέρει. Αν χρειάζεσαι τηλεφωνα θα τα βρεις πολύ εύκολα και στα site τους. -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
σαπιλα
οχι αυτοκινητα, αυτα δεν με ενοχλουν, αλλα ανθρωποι!!!Να συμπληρώσω οι άνθρωποι που έβγαλαν τις πινακίδες? Οι ιδιοκτήτες τη δουλειά τους κάνουν μια χαρά...αν είχα τη δυνατότητα, φυσικά και θα το έκανα για δικό μου αυτοκίνητο (όπως και οι περισσότεροι εδώ φαντάζομαι).
Το να τους δίνουμε δεν το θεωρώ πολύ σωστό. Μήπως θα έπρεπε να δίνουμε αυτόν που έδωσε το ΟΚ για να χαρακτηριστεί το αυτοκίνητο αυθεντικό? Αλλα και αυτοί μήπως φταίνε? Λογικό είναι να μην ξέρουν τα πάντα για το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά. Παράλογο είναι όμως να κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα, και να μη συμβουλεύονται πηγές (βιβλιογραφία, διαδίκτυο) σχετικά με το υπό εξέταση αυτοκίνητο.
Τέλος πάντων, ανοίγουμε ένα μεγάλο θέμα με το τί είναι σωστό και τί όχι και πώς ορίζει ο καθένας το σωστό...
Αλλά να βλέπω ΤΑ-60 με ϊστορικές' πινακίδες, πώς να το κάνουμε, υποτιμά τη νοημοσύνη μου... -
Σε άλλο φορουμ είχε βγεί προς πώληση bmw 730 με πινακίδες ΕΟΟΕ,μοντελο 1987, επειδή λέει ειχε λίγα χλμ, υπάρχουν λίγες στην Ελλάδα, έχει κλεισει 20ετία και είχε ανακατασκευαστεί μόνο με γνήσια υλικά. Και είχε και τις πινακίδες του υπουργείου. Ευτυχώς το έκανε edit εγκαίρως...
-
Αυτό το ΜΟΝΟ με γνήσια υλικά πώς το αποδεικνύει??? Έχει κρατήσει τις συσκευασίες?
Ε ρε τί ακούμε κάθε μέρα.... -
Του είχανε πεί μάλιστα πως είναι και το καλύτερο στην Ελλάδα. Η υπόθεση ΕΟΟΕ έχει κλείσει? δικαιούται να βγάζει πινακίδες πλέον?
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες