Ο χρήστης kouasimodos έγραψε:
Η αρχική μου ερώτηση διατυπώθηκε γιατί με σταμάτησε ένας στο δρόμο και μου είπε για κάποια λέσχη παλαιών αυτοκινήτων (δεν θυμάμαι ποιά ήταν), στην οποία αν βγάλεις κάρτα, χωρίς να καταθέσεις πινακίδες:
- απαλλάσεσαι των τελών κυκλοφορίας,
- αν το αυτοκίνητο πάθει ατύχημα, όντας μέλος, είναι υποχρεωμένος αυτός που σε τράκαρε να αποκαταστήσει πλήρως τη ζημιά, έστω και αν χρειαστεί να φέρει ανταλλακτικά από το εξωτερικό.
(μου είχε πει και άλλα, αυτά θυμάμαι όμως)
φιλε kouasimods,
η αληθεια ειναι οτι υπαρχει πολυς κοσμος που ξερει ελαχιστα με αποτελεσμα να παραπληροφορει τους αλλους.
Αυτος που σε σταματησε ή έλεγε ψεματα ή ήταν ενας χαζός που παραπληροφορούσε τον κόσμο
-
αφου δεν καταθετεις πινακιδες, πως απαλάσεσαι των τελών? Ξερεις τι θα έκανε η μισή Ελλάδα αν γινόταν κάτι τέτοιο? θα έβγαζαν όλοι μια κάρτα αντίκας και θα ήταν όλα οκ
-
ισχύει. αλλα οχι ετσι ακριβως. Πιστοποιημένο αυτοκίνητο αντίκα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποζημιωθεί πλήρως σε περίπτωση ατυχήματος
χρήση για Ι.Ο. (ΕΛΠΑ) και ΕΟΦΙΛΠΑ σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχω μπροστά μου:
'Παλαιά μηχανοκίνητα οχήματα (αντίκες), όπως αυτά καθορίζονται από το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα τη ΔΟΑ-FIA, τη ΔΟΜ-FIM ή τη ΔΟΠΑ-FIVA βάσει των διεθνών κανονισμών τους, δύναται να κυκλοφορούν κατά τις εκδηλώσεις τις οργανούμενες ή εγκεκριμένες υπό των ανωτέρω εξουσιοδοτημένων νομικών προσώπων, καθώς και κατά τις αναγκαίες προς επισκευή και συντήρηση αυτών δοκιμές, βάσει πιστοποιητικού καταχωρήσεως, που θα εκδίδεται από τα προαναφερόμενα πρόσωπα.
Τα ανωτέρω μηχανοκίνητα οχήματα οφείλουν να φέρουν κατά τις ανωτέρω εξοδους των, τις χαρακτηριστικές αριθμημένες πινακίδες που εκδίδονται από τα παραπάνω εξουσιοδοτημένα νομικά πρόσωπα.'
Αρα τα πραγματα είναι ξεκάθαρα. Πολύπλοκα τα κάνουν εκείνοι που θέλουν να το παίζουν κινέζοι...
Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι οι πινακίδες αντίκας είναι για Σαββατοκύριακο ή για 100χλμ το μήνα Μ@λ@κίες λένε... Δεν ξέρουν τι τους γίνεται και παραπληροφορούν και τον κόσμο...
Κανε την έρευνα αγοράς για το προϊόν που θέλεις να αγοράσεις.
3 φορείς: ΕΟΦΙΛΠΑ, ΕΟΟΕ και ΕΛΠΑ 'πουλάνε' αυτό που σε ενδιαφέρει. Αν χρειάζεσαι τηλεφωνα θα τα βρεις πολύ εύκολα και στα site τους.