-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ:Κάνεις προσωρινή ακινησία σ'ένα αυτοκίνητο ας πούμε για 2-3 χρόνια. Όταν το ξαναβάζεις στην κυκλοφορία το ΚΤΕΟ έχει λήξει προ πολλού. Τι περιθώρια έχεις για να το ξαναπεράσεις από ΚΤΕΟ και πώς αποδεικνύεις ότι όλο αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία για να μην σου ζητηθεί να πληρώσεις πρόστιμο σαν εκπρόθεσμος;
εγω την πατησα με αυτον τον τροπο κατεθεσα πινακιδες σε ritmo 130 tc(μετατροπη 1100 δηλωμενο)
το 2000 και το 2005 που πηγα να τις παρω ειχαν καταστραφει και μου ζητουσαν κτεο (δυσκολο να παρω) οποτε το παρατησα -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Κάνεις προσωρινή ακινησία σ'ένα αυτοκίνητο ας πούμε για 2-3 χρόνια. Όταν το ξαναβάζεις στην κυκλοφορία το ΚΤΕΟ έχει λήξει προ πολλού. Τι περιθώρια έχεις για να το ξαναπεράσεις από ΚΤΕΟ και πώς αποδεικνύεις ότι όλο αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία για να μην σου ζητηθεί να πληρώσεις πρόστιμο σαν εκπρόθεσμος;
εγω την πατησα με αυτον τον τροπο κατεθεσα πινακιδες σε ritmo 130 tc(μετατροπη 1100 δηλωμενο)
το 2000 και το 2005 που πηγα να τις παρω ειχαν καταστραφει και μου ζητουσαν κτεο (δυσκολο να παρω) οποτε το παρατησαΣου ζητούσαν ΚΤΕΟ πριν σου βγάλουν νέες πινακίδες; και πώς θα το πήγαινες στο ΚΤΕΟ χωρίς πινακίδες;
-
Πηγαίνει ως ανάριθμο. Έτσι γινόταν στα αυτοκίνητα που προερχόταν απο ΟΔΔΥ ή εξωτερικό, πρώτα ΚΤΕΟ (τα κοσκίνιζαν!) και μετά πινακίδες.
Αυτό όμως με την κατάθεση είναι καινούριο φρούτο? Φίλος με 4L έκανε το ίδιο αρχές του 2006 και του τις δώσαν πριν περάσει ΚΤΕΟ -
o διεκπεπαιρεωτης μου παιρνει 30eyro οτι χρειαστεις παρε με τηλ.
πρεπει να πας στην εφορια για καταθεση -
Μου εδιναν προσωρινες πινακιδες 2 ημερων περνουσα κτεο και μετα με το χαρτι του κτεο επαιρνα τις πινακιδες
-
Σήμερα το πρωί είδα στη Μεσογείων BMW E12 με πινακίδες ΕΛΠΑ καβαλημένη στο πεζοδρόμιο έξω απο τράπεζα. Η κλασική ελληνική 5αρα των αρχών του 80 (το απωθημένο κάθε-σχεδόν-Έλληνα) τώρα και με ιστορικές πινακίδες, ώστε να μην πληρώνουμε τα-υπέρογκα- τέλη και να κάνουμε και το κομμάτι μας. Δε νομίζω πάντως αυτή η χρήση να ήταν τα 'χιλιόμετρα συντήρησης'. Επίσης δε νομίζω να προβλέπεται κλήση για παράνομο παρκάρισμα σε αυτοκίνητο με ιστορικές πινακίδες (ή κάνω λάθος?). Μια χαρά δηλαδή...
Και καπάκι το απόγευμα με παίρνει τηλέφωνο φίλος 4Lάκιας ο οποίος είχε ήδη κάνει αίτηση για πινακίδες στην ΕΛΠΑ και περίμενε τον τεχνικό έλεγχο. Ούτε λίγο ούτε πολύ του είπαν (απο τηλεφώνου!!) ότι το αυτοκίνητό του δε μπορεί να πάρει πινακίδες γιατί έχει τα αυτοκόλλητα (βλ. φωτο) καΙ συν τοις άλλοις θελει φαναρτζοδουλειά, και το χρώμα του δε γυαλίζει. Επίσης ειπώθηκε ότι 'τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν για τεχνικό έλεγχο πρέπει να είναι φρεσκοβαμμένα και να έχουν καινούριες ταπετσαρίες'!!!!! Αυτά τα συμπεράσματα βγήκαν φυσικά απο τη μία και μόνε φωτογραφία (εμπρός αριστερή) που είχε προσκομιστεί. Ευτυχώς που ο 'υπεύθυνος' δε σκάμπαζε απο μηχανικά γιατί του είχα δώσει 2 μοίρες αβάνς παραπάνω και θα το έβρισκε και αυτό...
Σε ερώτηση δε του φίλου ότι έχει δεί πολύ χειρότερα αυτοκίνητα στο δρόμο με πινακίδες ΕΛΠΑ η απάντηση ήταν ότι καλούνται για επανέλεγχο μετά απο 5 χρόνια και στο διάστημα αυτό μπορεί να έχουν φθορές!!! (αλήθεια, οι θόλοι σε Mini μπορούν να τρυπήσουν μέσα σε ένα χρόνο???!!!)
Αυτά τα ολίγα και θλιβερά...
Να και το αυτοκίνητο (περιμένω και τη φωτό που πήγε στην ΕΛΠΑ) -
Επιλεκτική αυστηρότητα... Σε ποιόν έπεσε ο άνθρωπος... Τον απέκλεισε δηλαδή από τον τεχνικό έλεγχο από την φωτογραφία χωρίς να δει το αυτοκίνητο; Μία χαρά φαίνεται το κατρελάκι.....
BTW το Morris Minor που είχες από πίσω τα χάζευα πολύ όταν το είχες εκεί. Ιδιαίτερα τα απίθανα semaphore indicators που είχε! Πρέπει να ήταν πολύ παλιό ε;
-
Ένας είναι αυτός που κάνει τους τεχνικούς ελέγχους απο ότι έχω καταλάβει
1957 είναι το Minor. Τα semaphores δυστυχώς είχαν αφαιρεθεί κάποτε για να κολληθούν σπειρώματα για ζώνες ασφαλείας.
Αυτό το αυτοκίνητο είναι περίπτωση...σκέψου ότι όλο το σαλόνι δεν έχει φτιαχτεί ποτέ...μέχρι η πλεξούδα είχε ακόμη το υφασμάτινο κάλυμμα! -
Τι να πει κανείς για το 4L.......
Το Minor πράγματι είχε απίθανο σαλόνι! Είναι δυνατόν να είναι το πρώτο του; 50 χρόνια έχουν περάσει...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το Minor πράγματι είχε απίθανο σαλόνι! Είναι δυνατόν να είναι το πρώτο του; 50 χρόνια έχουν περάσει...
Κι όμως είναι!!! Είχε και τις υφασμάτινες τσιμούχες γύρω απο τις πόρτες...
-
Εγώ προχτές ρε παιδιά, είδα στο χαλάνδρι μια μερσέντα ανάθεμα κ αν ήταν 20 χρονών όχι 25... Με ΙΟ πινακίδες
Δεν κατάφερα να τη βγάλω φωτό αλλά σαν μοντέλο ήταν ίδια με την 280-300 SEL του '90 περίπου. Και σίγουρα σχεδιαστικά ήταν αυτής της χρονολογίας. Απ'οσο ξέρω οι παλαιότερες στη δεκαετία του '80 ήταν σαν τις 123...
-
[quote='Meimaridis']να τη βγάλω φωτό αλλά σαν μοντέλο ήταν ίδια με την 280-300 SEL του '90 περίπου. Και σίγουρα σχεδιαστικά ήταν αυτής της χρονολογίας. Απ'οσο ξέρω οι παλαιότερες στη δεκαετία του '80 ήταν σαν τις 123...
quote]
Η 280 είναι παλιότερη κατά 7χρόνια από την 300άρα και στη φάτσα το μη έμπειρο μάτι δεν μπορεί να τις ξεχωρίσει.
Αν ήταν 280 79-80 δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα...
Όχι, η παλιότερη σειρά (116) είναι που μοιάζει στην 123... η 126 είχε ανέκαθεν πλαστικούς προφυλακτήρες! -
μηπως ξερει καποιος να μου πει εντελει ιστορικες πινακιδες μεχρι ποιας χρονολιγιας αυτοκινητα μπορουν να βγαλουν απο ελπα φιλπα κα
ποια τα υπερ και ποια τα κατα σε καθε λεσχη
πχ για το ritmo στην ελπα μου ειπαν οτι δεν μπορει να βγαλει ιστορικες πινακιδες στο site της fiva ειδα οτι μπορει να παρει kai exei ομολογατιον το 1984 ειδα σε αγωνες corolla ae 86 με ιστορικες ελπα και εχει και αυτη 1984 omologation .
διαβασα οτι ειναι μεχρι 20 χρονια παλαιοτητα για ιστορικες ισχυει
Η ΕΟΟΕ εχει διαφορετικη πολιτικη γυρω απο το ιστορικο αυτοκινητο ποιο χαλαρη ?γιατι διαβαζω εδω για καποια αυτοκινητα πολυ 'μοντερνα' με ιστορικες πινακιδες που πιστευω οτι το ritmo ειναι πιο ιστορικο απο αυτα εστω ειναι το τελευταιο abarth που βγηκε απο το θρυλικο εργοστασιο -
Το ΑΕ86 είναι της ίδιας εποχής με το Ritmo. Ομολογκασιόν πρέπει να είχε μέχρι το '90 περίπου (άρα δεν παίζεί ρόλο). Άρα το Ritmo γιατί να μη βγάζει?
Πάντως κάτι δε μου πάει καλά στο να θεωρείται αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό ψεκασμό 'ιστορικό'...μήπως έχει προχωρήσει πολύ το όριο ηλικίας? -
ΑΕ86 με ιστορικές δεν έχω δεί...
Όπως είχα πεί και παλιότερα όμως, έχω ακούσει να μιλάνε για 20ετία μερικοί.
-
Το όριο ηλικίας απ'όσο ξέρω εγώ είναι 25 χρόνια και φυσικό είναι να προχωρήσει αφού περνούν τα χρόνια! Σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνουν ιστορικά και όσα έχουν EPS! (Πιθανόν κι όσα δουλεύουν με βενζίνη κάποτε!) Αν το Ritmo είναι πριν το 1982 και είναι σε άριστη και αυθεντική κατάσταση λογικά θα πρέπει να παίρνει ιστορικές πινακίδες. To είδαν το αυτοκίνητο και σου τα είπαν αυτά ή σου τα είπαν από τηλεφώνου;
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
πχ για το ritmo στην ελπα μου ειπαν οτι δεν μπορει να βγαλει ιστορικες πινακιδες στο site της fiva ειδα οτι μπορει να παρει kai exei ομολογατιον το 1984 ειδα σε αγωνες corolla ae 86 με ιστορικες ελπα και εχει και αυτη 1984 omologation .
Άλλο όριο ισχύει για τα αγωνιστικά και άλλο για τα regularity. Aυτό όσον αφορά την ΕΘΕΑ. Για τον ΕΟΟΕ κτλ δεν ξέρω.
-
Και πώς καθορίζεται αν ένα αυτοκίνητο θα αγωνίζεται σε sporting ή regularity όταν παρουσιαστεί για τεχνικό έλεγχο???
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Και πώς καθορίζεται αν ένα αυτοκίνητο θα αγωνίζεται σε sporting ή regularity όταν παρουσιαστεί για τεχνικό έλεγχο???Εεεε... μάλλον εσύ διαλέγεις!
-
Οπότε το Lada 2105 που λέγαμε πριν λίγο καιρό φοράει ένα ρολλ-κέιτζ, ζώνες, πυρόσβεση και γενικό διακόπτη και βγάζει ιστορικές πινακίδες??
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες