-
Δε κατάλαβες , κανονικά να τρέξει και όλα με βιβλία και όλα τα σχετικά απλά η βαθμολογία να μην προσμετρήσει για να μην υπάρχουν μουρμούρες οτι κέρδισε αυτοκίνητο με άλλες πινακίδες. Πώς είναι κάτι open κατηγορίες σε διαφορα track days διαφόρων κλαμπ? Ναι , αυτός ειναι καλύτερος τρόπος να πεις στο άλλο όχι παρα να του πεις οτι το αμάξι του ειναι παράνομο και φυσικά θα έχεις περισσότερες συμμετοχές με ιστορικά και μια άμιλα.
Μετά ειναι στην κρίση του άλλου αν θέλει να συμετάσχει η όχι , έστω και για την εμπειρία αλλα και για την ηθική , έστω , ικανοποίηση οτι ειρθε πχ 3ή 4η θέση έστω και εκτός επίσημης βαθμολογίας. -
Ας μου απαντήσει κάποιος που ξέρει στο εξής.
Μπορώ να βγάλω κάρτα FIVA ή οποιαδήποτε από τις πιστοποιήσεις που αναφέρθηκαν από τον κύριο Καράμπελα, χωρίς να αλλάξω πινακίδες;
Αν βγάλω την κάρτα θα μπορώ να συμμετέχω σε όλους τους αγώνες (συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού Ακρόπολις) ή θα με λένε παράνομο πάλι; -
Ο χρήστης volvo164 έγραψε:
Ας μου απαντήσει κάποιος που ξέρει στο εξής.
Μπορώ να βγάλω κάρτα FIVA ή οποιαδήποτε από τις πιστοποιήσεις που αναφέρθηκαν από τον κύριο Καράμπελα, χωρίς να αλλάξω πινακίδες;
Αν βγάλω την κάρτα θα μπορώ να συμμετέχω σε όλους τους αγώνες (συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού Ακρόπολις) ή θα με λένε παράνομο πάλι;Στην κάρτα Fiva αλλά και στην κάρτα Fia, αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Τις κάρτες αυτές, μπορείς να τις προμηθευτείς από ΦΙΛΠΑ και ΕΛΠΑ, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν ως νόμιμες τις πινακίδες ΕΟΟΕ, άρα δεν μπορούν να δώσουν κάρτα σε αυτοκίνητο που φέρει τέτοιες πινακίδες. -
Και οσοι ειχαν προμηθευτει απο παλαιοτερα πινακιδες εοοε θα πρεπει να αλλαξουν δλδ??? Εν τω μεταξυ δεν καταλαβαινω πως γινεται μια λεσχη να αποφασιζει για το ποιες πινακιδες ειναι παρανομες κ ποιες οχι. Το ρολο του κρατους παιζουν???? Αν ειναι δυνατον.
Κριμα ρε παιδια γιατι δε βλεπω κανενα ουσιαστικο νοημα στις διακρισεις αυτες, πλην των παιχνιδιων που παιζονται, σε βαρος παντα του απλου συμμετεχοντα...
-
Η λύση είναι απλή: Με τις πινακίδες του υπουργείου, κάνεις αίτηση για κάρτα FIVA. Όταν την πάρεις στα χέρια σου, πας στην ΕΟΟΕ -χωρίς κατ' ανάγκη να κάνεις λόγο για την κάρτα που έχεις- και ζητάς πινακίδες...
Καλή φάση;έτσι τους έχεις φυστικώσει και τους δύο
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Στην κάρτα Fiva αλλά και στην κάρτα Fia, αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Τις κάρτες αυτές, μπορείς να τις προμηθευτείς από ΦΙΛΠΑ και ΕΛΠΑ, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν ως νόμιμες τις πινακίδες ΕΟΟΕ, άρα δεν μπορούν να δώσουν κάρτα σε αυτοκίνητο που φέρει τέτοιες πινακίδες.Μαρίνο εσύ που έχεις κανονικές πινακίδες σου έχουν γράψει στην κάρτα FIVA τον αριθμό κυκλοφορίας; Στηv κάρτα FIVA του Audi όσο είχα κανονικές πινακίδες το πεδίο που έγραφε τον αριθμό κυκλοφορίας ήταν κενό. Το συμπλήρωσαν φέτος που έβγαλα πινακίδες ΦΙΛΠΑ. Άρα κάτι δεν πάει καλά εδώ.... Σύμφωνα με αυτό που είχε γίνει στην δική μου περίπτωση είχα θεωρήσει ότι η πινακίδα γράφεται μόνο όταν είναι ΦΙΛΠΑ και ήμουν έτοιμος να γράψω στον Στέφανο ότι μπορεί να βγάλει κάρτα FIVA γιατί είναι ανεξάρτητη από τις πινακίδες. (Αρκεί να μην το πει στον Θεοχάρη, γιατί κάποιος άλλος που το είπε.... ας τα πει ο ίδιος...)
-
Νίκο,
και στις δυο μου κάρτες (έχω κι απο τις δυο) αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας.
Υπέροχε 8,
αν βγάλεις κάρτα FIVA και μετά πάρεις πινακίδες από οποιαδήποτε λέσχη, η κάρτα σου παύει να ισχύει και πρέπει να πας να την αλλάξεις και να σημειώσουν τον νέο αριθμό κυκλοφορίας... Αρα το κόλπο δεν πιάνει γιατί με πινακίδες ΕΟΟΕ δεν θα στην ανανεώσουν. Αρα το κόλπο δεν πιάνει, το έχουν προβλέψει... -
Και εγώ αυτό νόμιζα μετά από όσα ειχαμε πει καάνα 2 σελίδες πίσω. Και εγώ θα μπορούσαν να βγάλω FIVA ( αν επιανα την 30ετία) με τις κανονικές πινακιδες. Αρα δεν χρειάζεται πινακίδες ιστορικου ( συγκεκριμένου τύπου) άρα οποιες πινακίδες και να έχεις που να ειναι νόμιμες από το κράτος ανεξαρτήτου εκδοτέας αρχής κάνουν.
Σωστα? -
Ο χρήστης Great8 έγραψε:
Η λύση είναι απλή: Με τις πινακίδες του υπουργείου, κάνεις αίτηση για κάρτα FIVA. Όταν την πάρεις στα χέρια σου, πας στην ΕΟΟΕ -χωρίς κατ' ανάγκη να κάνεις λόγο για την κάρτα που έχεις- και ζητάς πινακίδες...
Κανονικά θα σε κόψουν στον τεχνικό έλεγχο....δεν μπορεί να έχει άλλο νουμερο στην κάρτα και άλλο στο αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κανονικά θα σε κόψουν στον τεχνικό έλεγχο....δεν μπορεί να έχει άλλο νουμερο στην κάρτα και άλλο στο αυτοκίνητο...
χρησιμοποιείς ξένες λέξεις. Τι σημαίνει 'τεχνικό έλεγχο'; το γκούγκλισα αλλά όσο και αν έψαξα, δε βρήκα τίποτις...
να κάνουμε ένα καινούργιο θέμα με αυτόν τον τίτλο;
Γεια σου Διγέτιε! -
Συζητάμε επί μέρες (ή χρόνια ?) και συμπέρασμα δεν βγάζουμε. Κατά την άποψή μου δεν συνειδητοποιούμε ή δεν θέλουμε να παραδεχτούμε το εξής απλό :
Οι περισσότεροι απευθυνόμαστε στις λέσχες ή τις ομοσπονδίες, για να βγάλουμε πινακίδες ιστορικού οχήματος στα αυτοκίνητά μας για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Είτε γιατί δεν έχουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να βγάλουμε κανονικές πινακίδες, είτε γιατί «δεν μας παίρνει» οικονομικά να διατηρούμε το ιστορικό μας με συμβατικές λόγω τελών κυκλοφορίας και τεκμηρίου. Την περίπτωση να το κάνουμε μόνο και μόνο για να γλιτώνουμε το ΚΤΕΟ στο σαραβαλάκι μας και να κυκλοφορούμε με τον Χάρο αγκαλιά, την αφήνω στην άκρη.
Είναι προφανές λοιπόν πως αφού ζητάμε προνόμια, έναντι των «άλλων» με τις συμβατικές πινακίδες, μπαίνουμε στο παιχνίδι της συναλλαγής με τις λέσχες ή τις ομοσπονδίες οι οποίες φυσικά είναι ανεξέλεγκτες. Κάνουν ό,τι τους συμφέρει για να προσελκύσουν και να μαντρώσουν τον κόσμο τους, ώστε να κατοχυρώσουν το κύρος τους και να αυξήσουν την δύναμή τους. Μην περιμένουμε λοιπόν ηθικές συμπεριφορές και ρομαντικές ιδέες του τύπου «όλοι αγαπάμε το ιστορικό και ας ενωθούμε για το κοινό καλό». Επαναλαμβάνω ότι αφού κι εμείς κερδίζουμε από την συναλλαγή, έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του χώρου. Και δεν τσιμπάω με την άποψη ότι τάχα μου κάποιοι πέφτουν θύματα των λεσχών οι οποίες τους εκμεταλλεύονται. Αφού ζητάμε προνόμια για να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα ιστορικό αυτοκίνητο και αυτά τα προνόμια τα διαχειρίζονται άλλοι, θα χορεύουμε στο σκοπό που μας βαράνε. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Συζητάμε επί μέρες (ή χρόνια ?) και συμπέρασμα δεν βγάζουμε. Κατά την άποψή μου δεν συνειδητοποιούμε ή δεν θέλουμε να παραδεχτούμε το εξής απλό :
Οι περισσότεροι απευθυνόμαστε στις λέσχες ή τις ομοσπονδίες, για να βγάλουμε πινακίδες ιστορικού οχήματος στα αυτοκίνητά μας για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Είτε γιατί δεν έχουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να βγάλουμε κανονικές πινακίδες, είτε γιατί «δεν μας παίρνει» οικονομικά να διατηρούμε το ιστορικό μας με συμβατικές λόγω τελών κυκλοφορίας και τεκμηρίου. Την περίπτωση να το κάνουμε μόνο και μόνο για να γλιτώνουμε το ΚΤΕΟ στο σαραβαλάκι μας και να κυκλοφορούμε με τον Χάρο αγκαλιά, την αφήνω στην άκρη.
Είναι προφανές λοιπόν πως αφού ζητάμε προνόμια, έναντι των «άλλων» με τις συμβατικές πινακίδες, μπαίνουμε στο παιχνίδι της συναλλαγής με τις λέσχες ή τις ομοσπονδίες οι οποίες φυσικά είναι ανεξέλεγκτες. Κάνουν ό,τι τους συμφέρει για να προσελκύσουν και να μαντρώσουν τον κόσμο τους, ώστε να κατοχυρώσουν το κύρος τους και να αυξήσουν την δύναμή τους. Μην περιμένουμε λοιπόν ηθικές συμπεριφορές και ρομαντικές ιδέες του τύπου «όλοι αγαπάμε το ιστορικό και ας ενωθούμε για το κοινό καλό». Επαναλαμβάνω ότι αφού κι εμείς κερδίζουμε από την συναλλαγή, έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του χώρου. Και δεν τσιμπάω με την άποψη ότι τάχα μου κάποιοι πέφτουν θύματα των λεσχών οι οποίες τους εκμεταλλεύονται. Αφού ζητάμε προνόμια για να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα ιστορικό αυτοκίνητο και αυτά τα προνόμια τα διαχειρίζονται άλλοι, θα χορεύουμε στο σκοπό που μας βαράνε.Σοβαρά τώρα,
αυτό το τελευταίο πονάει αλλά όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούμε, τόσο το καλύτερο για εμάς...
Μαρίνο, η διατύπωσή σου δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη ως απάντηση σχεδόν για το σύνολο των δημοσιεύσεων του θέματος.
-
Επί του πρακτέου όμως, όσον αφορά την τύχη μελών της ΕΟΟΕ που θέλουν να βγάλουν κάρτα FIVA, όπως έτυχε σε εμένα:
Αρχικά απευθύνεσαι, αν δεν είσαι ενημερωμένος και ακολουθώντας τους κανόνες της δεοντολογίας, στη λέσχη σου (ΣΙΣΠΑ, ΕΟΟΕ) για να ρυθμίσει τα της διαδικασίας. Εκεί χάνεις μερικές εβδομάδες, ακούγοντας δικαιολογίες του τύπου 'πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωναν' ή 'αστο καλύτερα για την άλλη βδομάδα που θα φέρει και ο τάδε το δικό του αυτοκίνητο' κ.λ.π.
Στη συνέχεια τσαντισμένος πάς στη ΦΙΛΠΑ, αναφέρεις ότι είσαι μέλος -δυσαρεστημένο- της ΕΟΟΕ και ζητάς εξ ιδίων να βγάλεις κάρτα. Εκεί άκουσα από δύο επίσημα χειλη ότι 'για να σου βγάλουμε, άλλαξε πινακίδες' αλλά και 'δεν έχουμε το δικαίωμα να σε εκβιάσουμε να αλλάξεις πινακίδες'.
Στη συνέχεια αλλάζεις πινακίδες -όπως έκανα και εγώ- γιατί δε μπορείς αλλού να τρως και να πίνεις και αλλού να πηγαίνεις να τον δίνεις, ειδικά αν πέφτεις και θύμα κοροϊδίας.
Στη συνέχεια παίρνεις την κάρτα FIVA και την πράσινη κάρτα της ασφάλειας, και κάνεις 2500 χιλιόμετρα στην Ιταλία, χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί σου, ούτε με σένα ούτε με τη Mustang του Δανού, που έκανε 5500 - 6000 χιλιόμετρα διασχίζοντας πάνω κάτω την Ευρώπη με πινακίδα '1967'!! Αυτό το τελευταίο ως απάντηση στις φήμες περί κυκλοφορίας και αναγνωρισιμότητας ιστορικών πινακίδων στο εξωτερικό. Λες και αυτοί που τα λένε αναγνωρίζονται στο εσωτερικό..Υ.Γ. Εξακολουθώ να κάνω παρέα και να βγαίνουμε και βόλτα με τα παιδιά που γνώρισα στην ΕΟΟΕ.
-
Και ξέχασα επίσης:
Στην Ιταλία ανοίγεις και κουβέντα με τον πρόεδρο της FIVA, γιατί ο πατέρας του είχε ίδιο TAUNUS, καθώς και με άλλα στελέχη, και ακους από το στόμα τους την πικρία τους για τις κόντρες στο χώρο του ιστορικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα και τις προσωπικές διαμάχες των 'αρχηγών' που καπηλεύονται και εκμεταλλεύονται το μεράκι και το χόμπι (εμένα δε μου αρέσει και δε με εκφράζει η τελευταία λέξη, όσον αφορά τη σχέση μου με το αυτοκίνητο) του κόσμου. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Επαναλαμβάνω ότι αφού κι εμείς κερδίζουμε από την συναλλαγή, έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του χώρου. Και δεν τσιμπάω με την άποψη ότι τάχα μου κάποιοι πέφτουν θύματα των λεσχών οι οποίες τους εκμεταλλεύονται. Αφού ζητάμε προνόμια για να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα ιστορικό αυτοκίνητο και αυτά τα προνόμια τα διαχειρίζονται άλλοι, θα χορεύουμε στο σκοπό που μας βαράνε.Φιλε μου αυτο που λες ισχυει αλλα αναλογα πως το βλεπει ο καθενας. Εγω πχ που δεν εχω πινακιδες ιστορικου ουτε καρτες απο λεσχη κλπ, διαβαζοντας ολα αυτα, απλα δε θελω να ασχοληθω καθολου με το συγκεκριμενο χωρο ακριβως για να μη γινω κι εγω μερος αυτης της σαπιλας. Προτιμαω να εχω το ανακατασκευασμενο μου αυτοκινητακι στο γκαραζ κι οποτε μπορω να το κυκλοφορω κανονικα, ακομα κ να μην παρω αλλο ενα που ισως μου αρεσει, παρα να εχω εγω καποια προνομια που καποιος που επισης πληρωνει λεσχη πινακιδες ασφαλεια κλπ, να μη μπορει να απολαμβανει, μονο κ μονο επειδη υπαρχει μια εκκρεμης δικαστικη διαμαχη που καποιοι εκμεταλλευονται (και οι δυο πλευρες) για να αποκομισουν οφελος (χρηματα).
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Φιλε μου αυτο που λες ισχυει αλλα αναλογα πως το βλεπει ο καθενας. Εγω πχ που δεν εχω πινακιδες ιστορικου ουτε καρτες απο λεσχη κλπ, διαβαζοντας ολα αυτα, απλα δε θελω να ασχοληθω καθολου με το συγκεκριμενο χωρο ακριβως για να μη γινω κι εγω μερος αυτης της σαπιλας. Προτιμαω να εχω το ανακατασκευασμενο μου αυτοκινητακι στο γκαραζ κι οποτε μπορω να το κυκλοφορω κανονικα, ακομα κ να μην παρω αλλο ενα που ισως μου αρεσει, παρα να εχω εγω καποια προνομια που καποιος που επισης πληρωνει λεσχη πινακιδες ασφαλεια κλπ, να μη μπορει να απολαμβανει, μονο κ μονο επειδη υπαρχει μια εκκρεμης δικαστικη διαμαχη που καποιοι εκμεταλλευονται (και οι δυο πλευρες) για να αποκομισουν οφελος (χρηματα).H σαπιλα ομως ειναι το χομπυ μας και επειδη καποιοι με εκμεταλευονται δεν σημαινει οτι θα το αφησω στην ακρη
Και πως θα το κυκλοφορεις οποτε μπορεις αφου εστω και ενα χιλιομετρο να κανεις τον χρονο κανονικα πρεπει να εχεις τελη κυκλοφοριας αι ασφαλεια
Greek
θελεις αλλα 5 χρονια να βγαλεις πινακιδες η καρτα και μαλλον σε αυτην την 5ετια θα εχουν αλλαξει πολλα αρα κανε υπομονη
ακομα και εδω μεσα ειναι πολυ που εχουν ενα σαραβαλακι που δεν θελουν να το πεταξουν αλλα ουτε βεβαια να πληρωνουν για αυτο το συγκεκριμενο τοπικ δεν απευθυνετε σε αυτους αλλα σε εκεινους που εχουν ενα καλοδιατηρημενο αναπαλαιωμενο αμαξι εχου περασει 30 χρονια απο τηυν ημερα κατασκευης τους και με νομιμες διαδικασιες θελουν πινακιδες καρτες.
Δεν θα σας πουμε εμεις πως να βγαλετε παρανομες πινακιδες πινακιδες αυτος ειναι ο νομος δυστυχως ισχυει για ολους και την συγκεκριμενη στιγμη πρεπει να τηρηται . -
Την πιο σωστη διασταση στο θεμα την εδωσε ο Nikos17M.
Επιτρεψτε μου να δωσω κι εγω τη δικη μου ερμηνεια οσον αφορα τι θα επρεπε να κανουν οι κατοχοι με τις πινακιδες Εοοε:- Ειναι δεδομενο οτι υπαρχει μια κοντρα αναμεσα σε Εοοε, Εοφιλπα, Ελπα. Το αν εχει δικιο η Εοοε με το Φεκ του 1999 ή οι αλλοι 2 με το Φεκ του 2001 αυτο μαλλον αφορα τις αμοσπονδιες, τις λεσχες (και πιθανον τα δικαστηρια ) και οχι εμας τους ιδιοκτητες. Καποια στιγμη καποιος θα χασει και καποιος θα δικαιωθει.
- Οσοι θελουν να βγαζουν τα αυτοκινητα τους μονο για μια βολτα και δεν ασχολουνται με αγωνες παρα μονο με εκδηλωσεις της Εοοε τοτε δεν εχουν λογο να αλλαξουν πινακιδες.
- Οσοι θελουν να τρεχουν σε εκδηλωσεις της Εοφιλπα και της Ελπα τοτε καλο θα ηταν να βγαλουν καρτα Fiva ή Fia και να προμηθευτουν πινακιδες Εοφιλπα ή ΙΟ για μην αισθανονται πολιτες 2ης κατηγοριας. Εννοειται οτι κανεις δεν τους ζητα να απαρνηθουν τους παλιοφιλους τους απο την Εοοε.
[b]Οσον αφορα εκεινον τον ερημο τον καφε εγω συνεχιζω να τον κερναω στα γραφεια του ΣΙΣΑ. Τι λετε για την επομενη Πεμπτη 18:00 Αντιοπης 2 στον Αγ. Δημητριο?
Διορθωθηκε 23/6 για μεταφορα σε αλλο τοπικ.[/b]
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Και πως θα το κυκλοφορεις οποτε μπορεις αφου εστω και ενα χιλιομετρο να κανεις τον χρονο κανονικα πρεπει να εχεις τελη κυκλοφοριας αι ασφαλεια
GreekΑυτο εννοω, εχω χρηματα φετος, το κυκλοφορω αλλιως οχι. Ετσι καναμε ως τωρα και η αληθεια εινι πως το σκεφτομουν για ιστορικες πινακιδες αλλα διαβασα το θεμα και απογοητευτηκα... Αυτο που ενοχλει εμενα ειναι αυτο ακριβως που γραφτηκε παραπανω
Αφού ζητάμε προνόμια για να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε ένα ιστορικό αυτοκίνητο και αυτά τα προνόμια τα διαχειρίζονται άλλοι, θα χορεύουμε στο σκοπό που μας βαράνε.
Γιατι να μην υπαρχει λοιπον αξιοκρατικη αντιμετωπιση προς ολους τους χομπιστες??? Συμμετεχοντας ομως σε καποια λεσχη απο αυτες δε θα συμβαλλω κι εγω στην οξυνση αυτου του φαινομενου που εδω και 10 χρονια δεν εχει λυθει ακομα???
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Οσον αφορα εκεινον τον ερημο τον καφε εγω συνεχιζω να τον κερναω στα γραφεια του ΣΙΣΑ. Τι λετε για την επομενη Πεμπτη 19:00 Αντιοπης 2 στον Αγ. Δημητριο?
αντι για καφε, βαλε μπυρες, να δεις πως θα σου μπαστακωθουνε, οι μισοι απο εδω απ τις 3 το μεσημερι
-
Μετα χαρας να το γυρισουμε σε μπυρες!
Αλλα οχι και 3! Λοιπον αν θελετε 17:30. Εχουμε και δουλειες...!
Εεεεεεεε, εεεσεις της Εοοε... Ενδιαφερεται κανεις?
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες