-
Αργυρη το ε9 το ζητανε εδω και κανα 1,5 χρονο τουλαχιστον αλλα ορισμενες ΔΟΥ (γλυφαδας και καποια Ικατι στην πανορμου σιγουρα)αυτο απο προσωπικη εμπειρια οπου κατεθεσα πινακιδες και μου ζητησαν ε9.Στο κορωπι πχ δεν μου ζητησανε.
Αλλα απο τιν αλλη εχω μια θεση parking στο ε9 και εχω καταθεσει πινακιδες δηλωνοντας αυτην σε 2 αυτοκινητα ΑΡΑ ειναι μ@λ@κι@ ΚΑΙ αυτο.
Εχω ενα οικοπεδο που εχω ολα τα αυτοκινητα μεσα αλλα δεν το δεχονται αυτο για να δικαιολογησω το που θα παρατησω το αυτοκινητο!!!!
Τελος σιγα ο καθενας οπου εχει ενα αυτοκινητο που κατεθεσε πινακιδες και σιγουρα εχει και δευτερο μην κατσει και βγαλει το καινουργιο του απο το παρκινγκ που εχει δηλωσει στο ε9Ερχεται παντως η ωρα μας οχι ακομα για τα ιστορικα νουμερα (ελπιζω) αλλα για αυτους που εχουν κανει προσωρινη ακινησια
Μηπως ξερει κανεις ποσες αιτησεις εχει η φιλπα -ελπα για νουμερα???
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
με πινακιδες ΣΙΣΑ 50..
Σύλλογος Ιδιοκτητών Σαβουρομεταφερόντων Αυτοκινήτων?
Αν στοχευουμε τον ΣΙΣΑ τοτε το χιουμορ ειναι ατυχες
Αν κανουμε απλα ενα τυχαιο λογοπαιγνιο τοτε δεν καταλαβα εγω καλα, οποτε ΟΚΣορρυ αλλα εγω δεν εχω κατηγορησει ποτε αλλη λεσχη και περιιμενω να κανουν και αλλοι το ιδιο.
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Πάντως σήμερα, από το σπίτι μου (Καλογρέζα) μέχρι τη δουλειά (Αγία Παρασκευή) είδα πάνω από 10 αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες (που δε νομίζω να τους τις πήρε όλες η τροχαία ) .
Εδω ο αλλος χθες που πηγα εφορια ηρθε με το αμαξι εβγαλε της πινακιδες απο πανω τις παρεδωσε και μετα εφυγε μαυτο
λογω της δουλειας μου ειμαι ολη μερα στους δρομους τουλαχιστον 8 ωρες την ημερα.
Δεν σου περναει απο το μυαλο ποσα αυτοκινητα εχω δει απο τη Δευτερα να κυκλοφορουν χωρις πινακιδες. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
με πινακιδες ΣΙΣΑ 50..
Αν κανουμε απλα ενα τυχαιο λογοπαιγνιο τοτε δεν καταλαβα εγω καλα, οποτε ΟΚΣορρυ αλλα εγω δεν εχω κατηγορησει ποτε αλλη λεσχη και περιιμενω να κανουν και αλλοι το ιδιο.
Mηπως νομιζεις οτι εχω λογο να κραξω τον σισα σου ρε κοσμο μικε ?
Μπλε ασπρες δεν ειναι οι πινακιδες σας ?
Πηγαινε στην Σερρων και στους περιοχη γενικα , μια μερα να δεις πρωτα απ'ολα ποσα λαμογια εχουν βαλει τετοιες πινακιδες στα μερτσεντια τους για να μην πληρωνουν τελη και εφοριες .
Αν τα δεις ολα αυτα ποτε σε εκδηλωσεις αγωνιστικες ..... ελα να με φτησεις ..Θα τον πετυχω ξανε τον γυφτο και θα στον φωτογραφισω για ντοκουμεντο να το δειξεις στους κολλητους σου που εχουν βρει την φαμπρικα να μαζευουν ευρω , εις βαρος γενικα του σπορ αλλα και του κρατους .........
Θα ερθει η ωρα που θα τους παρει και θα τους σηκωσει ολους τους καραγκιοζαρεους που μοιραζουν πινακιδες αβερτα , αλλα δυστυχως θα την πληρωσουν αδικα και ολοι οι σοβαροι ανθρωποι που δικαιουτε αυτην την απαλλαγη .Μετρο και σοβαροτητα ειναι αυτα που δυστυχως δεν μπορουν να κρατηθουν στο βαθμο που πρεπει και για αυτην την λεσχη αλλα και την ελπα , οπως εχω διαπιστωσει απ'τα οχηματα που κυκλοφορουν με πινακιδες τους καθημερινα .
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
αλλα δυστυχως θα την πληρωσουν αδικα και ολοι οι σοβαροι ανθρωποι που δικαιουτε αυτην την απαλλαγη .Μα καλά,δεν έχεις καταλάβει αγαπητέ μου ingeniere,ότι πλέον ζούμε σε ευρωπαική χώρα;Αφού το είπε κι ο πρωθυπουργός μας ότι υπάρχουν αδικίες στα τέλη και θα διορθωθούν.Θα καταθέσουμε τις απόψεις μας στα φόρα,θα τις μελετήσουν οι ειδήμονες,θα ενημερωθούν για το τι ισχύει στην Ευρώπη και μετά να και τα regigstro,και τα εξειδικευμένα clubs,και οι κρατικές ιστορικές πινακίδες κλπ.
Αφού τα είπαμε,καταθέτεις την άποψή σου διαδικτυακώς,τη μελετά ο Γιωργάκης( ο πρωθυπουργός ντε)και να η άμεση και προπαντώς προχωρημένη Ευρωπαική λύση. -
ρε παιδια με την καλησπερα μου αλλα συνεχεια διαβαζω για την μια λεσχη λαμογιο για την αλλη λεσχη παλι λαμογιο δεν μας λετε ποιες ειναι αυτες γιατι εχω τρια αυτοκινητα σε ακινησια και περιμενουν και ειναι αμαρτια αν γινονται προσφορες?
-
Πέντε σελίδες πιό πίσω είναι γραμμένα.Κάνε κι ένα κόπο.Ολο τα ίδια και τα ίδια να γράφουμε καταντάει ανούσιο
viewtopic.php?f=16&t=27588&start=945#p1715107
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Είναι σωστό να κυκλοφορούμε με 'αρχαία' αυτοκίνητα με την δικαιολογία ότι είναι καλοσυντηρημένα?Γιατί όχι? Ενοχλώ κάποιον αν κυκλοφορώ με αυτοκίνητο του 1975 επειδή δεν αντέχω τα 'σύγχρονα' ?
με πινακιδες ΣΙΣΑ 50..
Αν κανουμε απλα ενα τυχαιο λογοπαιγνιο τοτε δεν καταλαβα εγω καλα, οποτε ΟΚΤο δεύτερο, άλλωστε ο δικός σας ΣΙΣΑ δεν εκδίδει πινακίδες...
Ο δικός μου σκράπερ πάντως έχει ακόμη τις κρατικές πινακίδες, το τσέκαρα σήμερα -
Ο χρήστης pop2000 έγραψε:
ρε παιδια με την καλησπερα μου αλλα συνεχεια διαβαζω για την μια λεσχη λαμογιο για την αλλη λεσχη παλι λαμογιο δεν μας λετε ποιες ειναι αυτες γιατι εχω τρια αυτοκινητα σε ακινησια και περιμενουν και ειναι αμαρτια αν γινονται προσφορες?Συμπτωματικά, 3 είναι και οι λέσχες. Βγάλε στο κάθε ένα πινακίδες σε διαφορετική λέσχη, και αποφάσισε εσύ ποιά είναι 'λαμόγιο' και ποιά όχι
-
Ο χρήστης gazos έγραψε:
Μην ξεχνάτε πως τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν πινακίδες είναι δεύτερα και τρίτα. Πιστεύει κανείς ότι θα καταθέσει κάποιος πινακίδες του αυτοκινήτου που πάει στην δουλειά του?Είναι σωστό να κυκλοφορούμε με 'αρχαία' αυτοκίνητα με την δικαιολογία ότι είναι καλοσυντηρημένα?
Ούτε με την αύξηση των τελών συμφωνώ απόλυτα. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
και βέβαια είναι σωστό να κυκλοφορώ με ότι αυτοκίνητο θέλω ΕΓΩ.(τόσο σωστό που δεν μπορείς να φανταστείς.)
στην λούμπα των τραπεζών που θέλει να με ρίξει ο κάθε ΚΕΡΑΤΑΣ των οικονομικών και να δώσω τους τοκους δεν θα το καταφέρει.
αν έχεις αντίρρηση για αυτά δέχομαι ένα καινούργιο για δώρο και πετάω δυο παλιά. -
Eίμαι πιτσιρικάς ανώριμος και μου αρέσει να κυκλοφορώ με αυτοκινητα εικοσαετίας και βάλε. εξάλλου η τσέπη μου δε φτάνει για καινούργια που θα μου προσφέραν τις ίδιες συγκινήσεις. Τι να κάνω ο άνθρωπος.
Άσε που μια φορά οδήγησα Ε92 320 και κόντεψε να με πάρει ο ύπνος...Κωνσταντίνε ναι μεν έχουν και αυτοί το δίκιο τους, αλλά εφόσων θέλουν να κρατήσουν τα οχηματά για τους χ, ψ προσωπικούς τους λόγους, ΠΡΕΠΕΙ να αναλάβουν και την ευθύνη φύλαξης τους. Γιατί στη δική μου γειτωνιά τουλάχιστον, δε χωράνε τα αυτοκίνητα που πληρώνουν τέλη, αν ξεκινήσουν να εμφανίζονται και αυτά που δεν, τότε...
Και ήδη έκανε την εμφάνιση του ένα 305 (σε επιεικώς κακή κατάσταση εμφανησιακά) και ένα Honda Civic πεντάθυρο χωρίς πινακίδες. Και ο πρώτος το χει παρκάρει έτσι που ουσιαστικά πιάνει δύο θέσεις. (Μπροστά έχει κάτι κολωνάκια για τα σκουπίδια, πίσω αναπηρική θέση και το χει παρκάρει έτσι, που ακόμα και με Smart κολίεσε να παρκάρεις. )
-
Ο χρήστης pop2000 έγραψε:
ρε παιδια με την καλησπερα μου αλλα συνεχεια διαβαζω για την μια λεσχη λαμογιο για την αλλη λεσχη παλι λαμογιο δεν μας λετε ποιες ειναι αυτες γιατι εχω τρια αυτοκινητα σε ακινησια και περιμενουν και ειναι αμαρτια αν γινονται προσφορες?τι εννοείς προσφορές εννοείς..?
-
Είναι σωστό να κυκλοφορούμε με 'αρχαία' αυτοκίνητα με την δικαιολογία ότι είναι καλοσυντηρημένα?
Γιατί όχι? Ενοχλώ κάποιον αν κυκλοφορώ με αυτοκίνητο του 1975 επειδή δεν αντέχω τα 'σύγχρονα' ?
Έλα ντε; Τι θα γίνει με αυτή τη λογική που θα πρέπει να τιμωρείται όποιος δεν καταναλώνει;
Και να καταναλώνει τι; Υλικά αγαθά που παράγονται σε κάποιο μακρινό μέρος του κόσμου και που από την αγορά τους οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι ντόπιοι εισαγωγείς-νταβατζήδες-τράπεζες-τοκογύφοι και ο μεγάλος τους προστάτης το Ελληνικό κράτος; Κάτι σαν τα εμβόλια δηλαδή που οι φαρμακευτικές βρήκαν τρόπο να πουλάνε με το ζόρι και σε υγιείς;Και γιατί είναι παράλογο να κρατά ο πατέρας μου στα 73 του πια το αυτοκίνητο που αγόρασε καινούριο το 1991 και έχει ακόμα 150.000 χλμ; Ρυπαίνει; Με 5000 χλμ το χρόνο που διανύει; Είμαστε σοβαροί;
Και δεν είναι παράλογο να σκάσει σε αυτή την ηλικία (που σιγά σιγά αποσύρεται από την οδήγηση...) 10 - 15 χιλιάρικα για καινούργιο;Off topic όλα αυτά το ξέρω αλλά...
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Mηπως νομιζεις οτι εχω λογο να κραξω τον σισα σου ρε κοσμο μικε ?
Μπλε ασπρες δεν ειναι οι πινακιδες σας ?Οχι βρε APR δεν εχουμε εμεις μπλε πινακιδες. Μαλλον εννοεις τις ΕΟΟΕ και μαλλον εννοεις ΣΙΣΠΑ οχι ΣΙΣΑ.
Ο ΣΙΣΑ εκδιδει μεσω ΕΟΦΙΛΠΑ (ποροκαλι-ασπρες με μαυρα γραμματα)@ APR & 7PAS100: Παρεξηγηση λυθηκε. Ολα ΟΚ.
-
Γιατί όχι? Ενοχλώ κάποιον αν κυκλοφορώ με αυτοκίνητο του 1975 επειδή δεν αντέχω τα 'σύγχρονα' ?
Είμαστε off topic αλλά θα σου πω δυο κουβέντες
Έχεις κάτσει πίσω από αυτοκίνητο 20ετιας?
Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο τι ρύπους βγάζει σε σχέση (δεν σου λέω του 70) με ένα του 90.
Έχεις υπόψη σου τι γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες?Δεν θέλω απάντηση, έτσι και αλλιώς δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.
Και να σου πω πως και εγώ κυκλοφορώ με αυτοκίνητο του 95, έχω ιστορικό που κινώ ελάχιστα (έως καθόλου) και αγωνιστικό που βγάζει ρύπους όσο 100 σύγχρονα 1300αριαΜε την πρώτη ευκαιρία όμως θα αλλάξω το αυτοκίνητο που κυκλοφορώ καθημερινά γιατί αυτό κρίνω πως είναι το σωστό για μένα και τους συνανθρώπους μου.
-
Εγώ έχω σταθεί πίσω από τα καινούργια αυτοκίνητα που λέτε , από αυτά με τους λίγους ρύπους.........
Και ανοίγουν τα παράθυρα και πετούν έξω οτιδήποτε..ακόμα και αποτσίγαρα αναμμένα και οτιδήποτε τους ενοχλεί στο πολυτελές τους περιβάλλον , και όταν σταθούν κάπου θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερη ακαταστασία και όχληση.
Και με τις επιταχύνσεις τους και την αλαζονική οδήγηση τους μολύνουν πολύ περισσότερο.
Η αγάπη και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι κανενός εργολαβία ..και πολύ περισσότερο ούτε και αυτών των κατόχων 'αποστειρωμένων' αυτοκινήτων που για να τα αποκτήσουν , μόλυναν πολύ, και πολλά,
Και αν ακόμη ένοιαζε τους κυβερνώντες θα μπορούσαν να επιδοτήσουν την αλλαγή κινητήρα μόνον , και όχι να βγουν παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα του 2000-2005 που οι έρμοι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν προλάβει να εξοφλήσουν.
Και να σας πώ και κάτι άλλο , εδώ οι περισσότεροι ξέρουμε και πέντε πράγματα από αυτοκίνητα .
Σέ θέματα καύσης του μίγματος πολύ λίγο έχουν εξελιχθεί τα αυτοκίνητα τα τελευταία δέκα-δεκαπέντε χρόνια για να τα θεωρούμε άχρηστα.Το περιβάλλον δεν είναι μόνον γυαλιστερή εξάτμιση , είναι τα ποτάμια , είναι ο Ασωπός , ο Κηφισός, οι λίμνες που στερεύουν, τα δάση που καίγονται ,τα ζώα που σφάζονται για να γίνουν γούνες και υποδήματα των επιβατών των πολυτελών αποστειρωμένων αυτοκινήτων.
Για αυτό και η στοχευμένη περιβαντολογική ευαισθησία (που σε τελική ανάλυση σου επιτρέπει να ρυπαίνεις με την 'σακαράκα' αν έχεις να δώσεις το φακελάκι σου για το περιβάλλον πληρώνοντας κάτι παραπάνω στα τέλη) όχι μόνο δεν πείθει τον απλό άνθρωπο αλλά τον εξοργίζει.
-
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά το πας μακριά
-
Γιώργο, δεν συμφωνώ με την άποψή σου περί αντικατάστασης (τουλάχιστον σε ότι αφορά το αυτοκίνητο του '95)....
Δεν πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία, από όση πραγματικά αναλογεί, στις εκπομπές ρύπων μεταξύ ενός παλαιού και ενός σύγχρονου αυτοκινήτου.
Αν θέλουμε να διερευνήσουμε το περιβαλλοντικό όφελος από την αντικατάσταση, θα πρέπει να συγκρίνουμε το συνολικό περιβαλλοντικό κόστος του κάθε οχήματος, δηλαδή το 'αποτύπωμα άνθρακα' του καθενός. Στον δείκτη αυτόν, όπως πιθανότατα γνωρίζεις, συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιβαρύνσεις από την παραγωγή, χρήση και απόρριψη ενός οχήματος. Τέτοιες είναι οι εκπομπές από την χρήση καυσίμου στην διάρκεια ζωής του οχήματος, οι ρύποι που εκπέμπονται κατά την παραγωγή του και την μεταφορά του στην χώρα διάθεσης, το περιβαλλοντικό κόστος απόρριψης των μη ανακυκλούμενων υλικών, το κόστος ανακύκλωσης, κ.α.
Από τους παραπάνω παράγοντες, δυστυχώς, αυτός της εκπομπής ρύπων από την χρήση του οχήματος, ΔΕΝ είναι ο σημαντικότερος. Με άλλα λόγια, για να είναι περιβαλλοντικά συμφέρουσα η αντικατάσταση ενός οχήματος, θα πρέπει το κέρδος από την διαφορά εκπομπών ρύπων κατά την χρήση, να ισοφαρίζει όλα τα υπόλοιπα κόστη που συνοδεύουν το νέο όχημα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει το κάθε νέο όχημα να χρησιμοποιείται για αρκετά χρόνια, πράγμα που δεν γίνεται στις μέρες μας, αφού αντικαθιστούμε ακόμα και στην Ελλάδα τα οχήματά μας κάθε 7 χρόνια κατά μέσο όρο. Στην Δυτική ευρώπη μάλιστα, ο μέσος όρος αντικατάστασης είναι στα 4 χρόνια !!!
Οπως καταλαβαίνεις φυσικά, το περιβαλλοντικό κόστος παραγωγής, το σπρώχνουμε στις αναπτυσσόμενες χώρες (λες και βρίσκονται σε άλλο πλανήτη) και εμείς απολαμβάνουμε τον καταναλωτισμό μας. Κάποιοι βέβαια πλουτίζουν κιόλας από το συγκεκριμένο παιχνίδι....Ναι, προφανώς και είμαστε
-
Φυσικά και δε θέλω να σε πείσω για κάτι φίλε gazos. ήθελα να πώ ακριβώς αυτό που ανέφερε ο Μαρίνος. Η ρύπανση που προκαλεί ένα αυτοκίνητο δεν είναι απλώς οι ενδείξεις του αναλυτή καυσαερίων...Βάλε μέσα και την ενέργεια (και την επακόλουθη εκπομπή ρύπων) για την κατασκευή του, αλλά και των αναλώσιμων ή μη ανταλλακτικών του τα οποία και περισσότερα είναι, και συχνότερη αλλαγή θέλουν απο τα δικά μας ρημάδια.
Αλλά ακόμη και αυτές να λάβουμε υπ' όψη, μιλάμε για ένα ποσοστό επί του όγκου των αποβαλλόμενων καυσαερίων, και όχι τη μάζα των ρυπαντών. Κοινώς, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ' όψη και τη μέση κατανάλωση βενζίνης, αφού απο αυτήν καθόρίζεται η τελικά μάζα των καυσαερίων. Και δε μιλάω για τα φούμαρα που προκύπτουν απο την τυποποιημένη μέτρηση (όπου ο κάθε κατασκευαστής έχει μαγειρέψει αναλόγως τη διαχείριση και το σχεδιασμό του κινητήρα, βάσει αυτής της διαδικασίας).
Μήπως θα πρέπει να επανεξετάσουμε την 'πανάκεια' καινούριο αυτοκίνητο=καθαρότερο αυτοκίνητο, που πολύ κόσμο συμφέρει να μας πουλάει? -
Το πράγμα θέλει πολύ συζήτηση, που προφανώς δεν μπορεί να γίνει εδώ μέσα.
Καλή χρονιά
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες