-
αρωστησα!!!!!!!!!!!
-
ΜΠΡΑΒΟ!
Κουράγιο όμως, γιατί κατά την άποψή μου φτάνοντας στο τέλος τελειώνει και η...υπομονή. Ανυπομονώ να την δούμε γιατί έχω πολλές καλές ανμνήσεις με μιά GT την δεκαετία του '70. Έφυγα από τα Εγγλέζικα και ''έκατσα' με την LANCIA ΄Ομως γιατί ξαναγύρισα στα Εγγλέζικα????????
Μάριος -
' κάτι άσχετο (σχεδόν): οι Fulvia 3 (της..δεύτερης σειράς) που βγήκαν μόνο σε 1300 είναι αυτές με την πλαστική μαύρη μάσκα (μπλιαχ) ;'
Στη φωτό ο φαναρτζής χαρούμενος, πριν αρχίσει ο αγώνας.
Πράγματι, η 3 είναι αυτή με τη μαύρη μάσκα και το πλαστικό τιμόνι. Οι υπόλοιπες διαφορές (καθίσματα, άσπρα όργανα, σηματάκια) δεν βλάπτουν την αισθητική. Εγώ θα προχωρήσω σε δύο 'παρασπονδίες': θα τοποθετήσω το τιμόνι της 2 (βακελίτης, απομίμηση ξύλου) και το καλλιγραφικό σήμα στο καπάκι του ραδιοφώνου (80 € παρακαλώ το καπάκι με το σήμα).
Κατά τα λοιπά, δεν θα βαφτεί στο δικό της χρώμα (κίτρινο), ενώ απερρίφθη και η πρόταση για Azzurro Portofino Metalizatto με κίτρινο υφασμάτινο εσωτερικό, γιατί κρίθηκε πολύ μοντέρνο για τη Fulvia (πιο πολύ ταιριάζει σε Beta) - δείτε τη φωτό από τη F3 στο μουσείο της Lancia.Επελέγη ο κωδικός της Max Meyer (όσο και αν σας φαίνεται ότι 'πορτοκαλίζει' λίγο, αυτό είναι το γνήσιο κόκκινο της 3.
Ξαναγυρνώντας στη δική μου, την αγόρασα από πρώτο ιδιοκτήτη. Να και το συμβόλαιο του 1974 (τότε τα αυτοκίνητα επωλούντο συμβολαιογραφικώς). Στη δική μου περίπτωση έγινε και διορθωτική πράξη, επειδή δεν είχε κτυπηθεί ένας αριθμός πλαισίου.
Η Fulvia βρισκόταν σε υπόγειο επί δέκα χρόνια. Δυστυχώς, με πλαστική κουκούλα, οπότε η υγρασία δούλευε από μέσα. Έτσι, αναγκαστήκαμε να βάλουμε 4 κομμένα μισά φτερά και νέους μαρσπιέδες, ενώ για τους εσωτερικούς θόλους σε δύο φτερά, ελλείψει ανταλλακτικού, μετατρέψαμε δύο μισά φτερά, γυρνώντας και προεκτείνοντας τα φρύδια.
Τέλος, αλλάχθηκε και η πίσω μετώπη, η οποία είχε χιλιάδες μικροκτυπήματα:
Όλα τα τμήματα αμαξώματος αγοράσθηκαν από την Omicron. Η ποιότητά τους είναι χάλια και δεν 'έρχονται' με τίποτα. Αντίθετα, για τα υπόλοιπα πράγματα που έλειπαν, απευθύνθηκα σε έναν ιταλό, ο οποίος μου βρήκε τα πάντα.
Όσο για τον κινητήρα, με λίγη βενζίνη από πάνω στα καρμπυρατέρ, πήρε αμέσως μετά από 10 χρόνια και όλα λειτούργησαν. Είχα καιρό να δω ρολόι Lancia να λειτουργεί.
Τώρα, αναμένουμε το μηχανικό για να μοντάρουμε και να ξαναβάψουμε.
Και μιά και θέλατε φωτογραφίες, να και κάτι επίκαιρο. Απόκριες του 1970, και ο τσολιάς είμαι εγώ, μπροστά στη Fulvia GT του 1968 του πατέρα μου.
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
αρωστησα!!!!!!!!!!!έτσι από περιέργεια... τιμή?
-
Μιχάλη πατώματα δεν χρειάστηκε να αλλαχθούν;
-
Παραδόξως όχι, ήταν άψογα. Βεβαίως, θα ρωτήσει κάποιος ότι, αφού άλαξα τα δύσκολα, γιατί δεν έκανα και τα εύκολα; Αλλά δεν χρειαζόταν.
-
Καλα τελειωματα Μιχαηλ.
-
Εκανα λαθος και το ονομα σου στο προηγουμενο post
Αντίθετα, για τα υπόλοιπα πράγματα που έλειπαν, απευθύνθηκα σε έναν ιταλό, ο οποίος μου βρήκε τα πάντα.
Ποιος ειναι αυτος?
-
Ο χρήστης Μιχαήλ Δημάκης έγραψε:
' κάτι άσχετο (σχεδόν): οι Fulvia 3 (της..δεύτερης σειράς) που βγήκαν μόνο σε 1300 είναι αυτές με την πλαστική μαύρη μάσκα (μπλιαχ) ;'
Στη φωτό ο φαναρτζής χαρούμενος, πριν αρχίσει ο αγώνας.
Πράγματι, η 3 είναι αυτή με τη μαύρη μάσκα και το πλαστικό τιμόνι. Οι υπόλοιπες διαφορές (καθίσματα, άσπρα όργανα, σηματάκια) δεν βλάπτουν την αισθητική.
................................................Όλα τα τμήματα αμαξώματος αγοράσθηκαν από την Omicron. Η ποιότητά τους είναι χάλια και δεν 'έρχονται' με τίποτα. Αντίθετα, για τα υπόλοιπα πράγματα που έλειπαν, απευθύνθηκα σε έναν ιταλό, ο οποίος μου βρήκε τα πάντα.
Όσον αφορά την μάσκα...καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω!
H Οmicron φαινόταν ως μια πολύ καλή λύση όσον αφορά και την γλώσσα και γενικά για την παράδοση των άγγλων στην συντήρηση/ανακατασκευή γενικά (όχι μόνο αυτοκινήτων) αλλά αν είναι έτσι και τα υπόλοιπα ανταλλακτικά τους...
-
Όντως η πλαστική μάσκα χαλάει την αισθητική του αυτοκινήτου. Κατ' εμέ, ομορφότερη και με πιο ωραίες αναλογίες η S2, όσο και αν η S1 είναι πιο ακριβή.
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
αρωστησα!!!!!!!!!!!Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Από τις λίγες γνώσεις που έχω αποκτήσει τελευταία σχετικά με τις Φούλβια, 1600 και μαύρη πλαστική μάσκα δεν πάνε μαζί...Σύμφωνα με ένα βιβλίο που έχω εδώ όλες οι αγωνιστικές Φούλβια βασίζονταν στην σειρά 1 ακόμα κι όταν στα πολιτικά είχαμε φτάσει στην σειρά 3. Το αυτοκίνητο μοιάζει να είναι μια 1.3 Φούλβια 3 έκδοση Monte Carlo με μαύρο ματ καπώ κλπ ....
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
H Οmicron φαινόταν ως μια πολύ καλή λύση όσον αφορά και την γλώσσα και γενικά για την παράδοση των άγγλων στην συντήρηση/ανακατασκευή γενικά (όχι μόνο αυτοκινήτων) αλλά αν είναι έτσι και τα υπόλοιπα ανταλλακτικά τους...
Σε 'εμπορικά' μοντέλα το συναντάμε πολύ συχνά αυτό σήμερα δυστυχώς...΄Πολύ κρίμα που οι κατασκευαστές τους τα φτιάχνουν με τη νοοτροπία: 1) Θα κάνει τούμπες που το βρήκε καινούριο, σιγά μη δώσει σημασία στην ποιότητα , 2) Το ανταλλακτικό προορίζεται για ένα αυτοκίνητο που θα ζήσει 'στα πούπουλα', άρα δε θα χρειαστεί να αντέχει στο χρόνο.
-
Ο χρήστης Μιχαήλ Δημάκης έγραψε:
Όντως η πλαστική μάσκα χαλάει την αισθητική του αυτοκινήτου. Κατ' εμέ, ομορφότερη και με πιο ωραίες αναλογίες η S2, όσο και αν η S1 είναι πιο ακριβή.Ok πάντα σε σύγκριση με την χρωμέ μάσκα της σειράς 2 γιατί κατά τα άλλα αν την δεις μόνη της την '3' μια χαρά είναι. Για τις αναλογίες όσον αφορά την 2 σε σχέση με την 1 συμφωνώ
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
αρωστησα!!!!!!!!!!!
Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Από τις λίγες γνώσεις που έχω αποκτήσει τελευταία σχετικά με τις Φούλβια, 1600 και μαύρη πλαστική μάσκα δεν πάνε μαζί...Σύμφωνα με ένα βιβλίο που έχω εδώ όλες οι αγωνιστικές Φούλβια βασίζονταν στην σειρά 1 ακόμα κι όταν στα πολιτικά είχαμε φτάσει στην σειρά 3. Το αυτοκίνητο μοιάζει να είναι μια 1.3 Φούλβια 3 έκδοση Monte Carlo με μαύρο ματ καπώ κλπ ....
Για τις αγωνιστικές της εποχής ισχύει αυτό που λες.Και η 1600 HF fanalino όμως μπορεί να έχει πιστοποιητικά CSAI και να είναι προετοιμασμένη στις νόρμες του Group 4.
Mε τη συγκεκριμένη,αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για αυθεντικά πλαίσιο και κινητήρα 1600 ΗF σειράς 2,εκείνο που δεν πάει καλά πέρα από την πλαστική μάσκα,είναι το χρώμιο στο πλαίσιο του παρμπρίζ.Πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται στην καλύτερη περίπτωση για 1600HF Lusso,αφού η 1600ΗF δεν είχε προφυλακτήρες ενώ είχε pexiglass πλευρικά παράθυρα και πίσω τζάμι.Αισθητικά δε μιλώντας, κατά τη γνώμη μου, η απλούστερη και η ομορφότερη (μικρότερη απόσταση από το έδαφος)είναι η πρώτη coupe 1200.
-
Μια σύντομη βόλτα με την '14αρα' του Sandro Munari.
http://www.youtube.com/watch?v=hf0cbUgk ... re=related
-
-
H πριγκήπισσα του Monaco ήταν η Grace ή η Lancia;
1954:Aurelia B20GT (Chiron)
1972:Fulvia rallye 1600 HF (Munari)
1975:Stratos HF Alitalia(Munari)
1976:Stratos HF Alitalia(Munari)
1977:Stratos HF Alitalia(Munari)
1979:Stratos HF Chardonet(Darniche)
1983:037 Martini(Rohrl)
1986:S4 Martini (Toivonen)
1987:Delta 4WD Martini (Biasion)
1988:Delta 4WD Martini(Saby)
1989:Delta Integrale 8V Martini(Biasion)
1990:Delta Integrale 16VMartini(Auriol)
1992:Delta Integrale Evo Martini (Auriol) -
](http://imageshack.us)
[/img]Επειδη μεχρι το 86 , καλα τα πας με τις πριγκηπισσες να σου βαλω κι εγω ενα βαλσακι .............. αγαπητη μας Alba
-
-
ΗELLENIC LANCIA CLUB
Μετά από πολλές προσπάθειες, ιδρύθηκε τελικά το Hellenic Lancia Club.
Με την υπ’ αριθ. 6206/2007 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε η σύσταση του σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛANTΣΙΑ» («HELLENIC LANCIA CLUB») και το διακριτικό «HELLENIC LANCIA CLUB».
Σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου, σκοπός του –μεταξύ άλλων- είναι α) να συγκεντρώνει στους κόλπους του όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων LANCIA και Autobianchi στην Ελλάδα και το εξωτερικό, β) να συνδράμει όσους θέλουν να αναζητήσουν και να αποκαταστήσουν παλαιά οχήματα, γ) να συμβάλλει στην πνευματική και ψυχική διάπλαση των μελών του, στην ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους και γενικότερα στην ψυχαγωγία τους, δ) να συμβάλλει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια των διαφόρων μορφών του Μηχανοκίνητου (Χερσαίου) Αθλητισμού (Αυτοκινήτου).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο Σωματείο και τη διατήρηση της ιδιότητας του μέλους αποτελεί η κυριότητα αυτοκινήτου Lancia ή Autobianchi.
Ήδη, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26ης.2.2008, εξελέγη το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αποτελούμενο από τους:- Φραγκίσκο Σταφυλοπάτη (Πρόεδρο)
- Θάνο Περιστεριώτη (Αντιπρόεδρο)
- Μιχάλη Δημάκη (Γραμματέα)
- Γιώργο Νικολόπουλο (Ταμία)
- Χρήστο Αποστολίδη (Μέλος)
- Κωνσταντίνο Παπαμιχαλόπουλο (Μέλος)
- Γιάννη Καράμπελα (Μέλος)
Όποιος ενδιαφέρεται για πληροφορίες για το σωματείο, τις δράσεις του και την εγγραφή σε αυτό μπορεί να επικοινωνεί με το Μιχάλη Δημάκη (210 –3647640) ή το Χρήστο Αποστολίδη (210 - 9243193).
Σημειώνω ότι το site του Σωματείου (http://www.hlc.gr) είναι ακόμη υπό κατασκευή, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει ενδιαφέρον και θα αναρτηθούν σε αυτό πληροφορίες για το σωματείο και νέα, καθώς και το καταστατικού του σωματείου.
Classic Lancia Forum