-
Ε βέβαια το πλαστικό ταμπλό της δεν είχε καλή συναρμογη (citroen είναι,λέει ο κόσμος), ενώ τα μεταλλικά ή ξύλινα ταμπλό των γερμανικών παλαιολιθικών κατασκευών δεν έτριζαν καθόλου!!!
-
Ασε που οι βακελίτες άλλαζαν χρώμα με τα χρόνια.
-
Τι είναι οι βακελίτες?
-
Πολύ γουστάρω τα μονόμαρκα thread!
Παίρνετε κουράγιο ο ένας από τον άλλο, ε;Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που έχει η ds πέρα από μικροτριγμούς στο ταμπλώ και ξεθωριασμένους βακελίτες είναι η μεγάλη κατανάλωση* και αυτή μόνον αν είστε πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί.
*σε φανουρόπιττες... 'Αϊ Φανούρη μου, φανέρωσε μου από που χάνει λάδια ή από που μπαζει νερά και εγώ θα σου φτιάξω μια πίττα νααααααα κλπ κλπ'. Βάζει και το φλουρί ο Άγγελος στο εικονοστάσι (που το έχει μασκαρέψει απ''εξω να μοιάζει με διαγνωστικό)σου λέει 'άσ'το, θα το κοιτάξω το πρωί' και το βράδυ στον ύπνο του βλέπει τη διαρροή...πχ κάτω από το αριστερό πίσω φλας ή πίσω από το τασάκι κλπ κλπ
Το χειμώνα υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα μόνο διότι μουσκέυουν από τα νερά οι φανουρόπιττες και μπλοκάρει το 'διαγνωστικό' (δεν κολλάει το φλουρί στην εικόνα). Έχει γράψει μαρέλι απ'εξω όμως και βρίζει τους Ιταλούς με τα κωλοηλεκτρικά τους, οπότε όλα μέλι γάλα... -
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Τι είναι οι βακελίτες?καποια εξαρτηματα που μοιαζουν σαν πολυ σκληρο πλαστικο και χωρις πορους(μπακαλικη περιγραφη για να τα αναγνωρισεις)
περισσοτερα απο τον κυριο παναγιωτη μαλλον(21quadra)
-
Φανταστικό αυτοκίνητο αρκεί να μην χρειάζεται να το οδηγάς....
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Τι είναι οι βακελίτες?
καποια εξαρτηματα που μοιαζουν σαν πολυ σκληρο πλαστικο και χωρις πορους(μπακαλικη περιγραφη για να τα αναγνωρισεις)
περισσοτερα απο τον κυριο παναγιωτη μαλλον(21quadra)
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Ευχαριστώ,ξεκινάω το διάβασμα.edit είχε και stationwagon και cabrio έκδοση,ενδιαφέρον.
Ε, όχι και stationwagon! Promiscua το λέμε!!!
-
polyoxybenzylmethylenglycolanhydride !!!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ευχαριστώ,ξεκινάω το διάβασμα.
edit είχε και stationwagon και cabrio έκδοση,ενδιαφέρον.
Promiscua λέγονται μόνο οι Alfa Romeo
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Promiscua λέγονται μόνο οι Alfa RomeoΔεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ ακούω μόνο τον φίλο μας τον Μονοφάρο που λέει έτσι ακόμη και τα Taunus!!!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Promiscua λέγονται μόνο οι Alfa Romeo
Δεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ ακούω μόνο τον φίλο μας τον Μονοφάρο που λέει έτσι ακόμη και τα Taunus!!!
Μη την προκαλείς Νίκο,γιατί θ'' αρχίσει πάλι να στό λέει caro funerbe.
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Μη την προκαλείς Νίκο,γιατί θ'' αρχίσει πάλι να στό λέει caro funerbe.Carro funebre? come questo?

Scusa για το offtopic Σιτροενάκηδες!
-
Si Si.Che bella.Τερμα το off-topic κι από μένα.Συγγνώμη mon amis
-
ακόμη κι αυτή την βρίσκεις όμορφη βρε κολλημένε Αλφαρομεάκια;;
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
ακόμη κι αυτή την βρίσκεις όμορφη βρε κολλημένε Αλφαρομεάκια;;Είπαμε Νικόλα.Είμαστε
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ευχαριστώ,ξεκινάω το διάβασμα.
edit είχε και stationwagon και cabrio έκδοση,ενδιαφέρον.
Φανταστικό αυτοκίνητο αρκεί να μην χρειάζεται να το οδηγάς....
Τι εννοείς;
-
Για αυτους που δεν έχουν εξοικοιωθει με τα υδραυλικά είναι ''don't try (drive) this at home'' αυτοκινήτο..
-
Τα προβλήματα της DS είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τα προβλήματα που είχαν όλα τα (φανταστικά) αυτοκίνητα της εταιρίας την εποχή εκείνη. Ήταν πολύ περίπλοκα στην σχεδίασή τους αλλά και το χειρότερο από όλα είχαν σχεδιαστεί λες και το αυτοκίνητο θα δούλευε για λίγες μέρες. Οι μηχανικοί δεν λάμβαναν υπ'όψιν τους τα φορτία που κάθε εξάρτημα θα πρέπει να αντέχει σε βάθος χρόνου ή τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει κάθε κομμάτι να συντηρείται ή να αλλάζει.
Ακόμα και στο 2CV που ήταν το πιο απλό και φθηνό μοντέλο της εταιρίας απλές διεργασίες απαιτούσαν πολύπλοκους χειρισμούς, μάστορα με ταχυδακτυλουργικές και μεταφυσικές ικανότητες ενώ παράλληλα κάποια εξαρτήματα είχαν διάρκεια ζωής λίγων εβδομάδων επειδή ήταν απλώς κακοσχεδιασμένα (κοκοράκι στήριξης παραθύρου πχ ).
Το πιο τραγικό από όλα είναι πως όλα αυτά τα προβλήματα δεν ήταν αναγκαίο κακό ή θέμα χαρακτήρα όπως πολλοί δυστυχώς υποστηρίζουν. Αυτά κατέστρεψαν την εταιρία και χαντάκωσαν όλα τα ιδιοφυή σχέδια της. Το DS πχ είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών όχι επειδή είχε αυτά τα προβλήματα, αλλά παρά του ότι είχε αυτά τα προβλήματα.
-
Σιγουρα η ds ηταν αμαξι πολυ μπροστα για την εποχη του.
φανταστειται οτι προτοκυκλοφορησε το 1955 σχεδον με ιδιο συστημα αναρτησης
που χρησιμοποιουν και στα σημερινα citroen.
Oποιος δει απο κοντα το συστημα της αναρτησης του αυτοκινητου δεν θα πιστευει
οτι εκεινει την εποχη εβγαινε τετοιο πραγμα...
Η ανεση που εχει αυτο το αμαξι δεν την βρισκεις ευκολα ουτε στα σημερινα
αυτοκινητα.
Πας αθηνα θεσσαλονικη για πλακα χωρις καμμια σταση και φτανεις ατσαλακοτος.(αν δεν μεινεις πουθενα )Οχι πλακα κανω αν και αληθευει οτι ειναι αρκετα προβληματικα τα υδραυλικα της
αλλα στην σημερον ημερα υπαρχουν στην αγορα καλυτερα ανταλακτικα και καλυτερα μαστορια απο τοτε και με μια καλη συντηρηση δεν θα εχεις κανενα προβλημα.μερικα βιντεακια της εποχης...
http://www.youtube.com/watch?v=mqPi3NXAsRY&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=bz3EkkdFwvU
http://www.youtube.com/watch?v=RX99W3JKPZ4
http://www.youtube.com/watch?v=ReTkVP_Q ... re=related
Classic Citroen Forum