-
-
-
Οπως παντα υπερβολικος ο Ζησης..
Ενα αρκει..
-
Στο ρεπορταζ του ΑΝΤ1 πριν λίγο για το νεο Pony, ο ιδιοκτήτης του κίτρινου pony είναι κάποιος απο εδω μέσα?
-
Τελικά τι γίνεται μ' αυτό; Πότε θα κυκλοφορήσει; Ποιοί θα το πουλάνε; Εννοώ αντιπρόσωποι...
-
Δημητρη Δεν ειναι απο δω μεσα
Ζηση Η Ναμκο μαλλον, σε δικτυο της, αλα παλια
-
Σειρά παραγωγής στο εργοστάσιο της Πορτογαλίας
Citroen 2CV Sahara
Hoffman 2CV cabrio
https://www.youtube.com/watch?v=vJ-5lokKtow&feature=player_embedded#!
Rétro Citroen 2CV
https://www.youtube.com/watch?v=eI6LrlcxqwE&feature=player_embedded#!
-
-
Η ιστορία του 2CV σε βιντεο
-
Μπραβο, ωραια βιντεο.
-
Πολύ ωραίο πράγματι!
-
Αψογα..
-
Αφού σας άρεσαν τα προηγούμενα βιντεο, δείτε και το παρακάτω. Είναι η συλλογή ενός Ολλανδού συλλέκτη, η οποία περιλαμβάνει μερικά αχρησιμοποίητα 2CV.
-
Ένας φίλος με κινητικά προβλήματα ρωτά αν υπάρχει δυνατότητα μετατροπής και τοποθέτησης αυτόματου κιβωτίου στο 2cv του. Καμιά ιδέα;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ένας φίλος με κινητικά προβλήματα ρωτά αν υπάρχει δυνατότητα μετατροπής και τοποθέτησης αυτόματου κιβωτίου στο 2cv του. Καμιά ιδέα;σίγουρα δεν κάνεις πλάκα ε
-
Αυτόματο κιβώτιο δεν υπήρχε, και δεν ταιριάζει απο κάτι άλλο. Υπήρχε όμως, μέχρι τις αρχές του '80 ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης που ήταν πολύ δημοφιλής. Ήταν στην ουσία ο συνδυασμός του συμβατικού συμπλέκτη του 2CV με έναν φυγοκεντρικό (με καμπάνα και δακτύλιο με σιαγώνες-σχεδόν όπως στα σκούτερ). Το πεντάλ και όλος ο μηχανισμός παρέμενε, αλλά ο λόγος να τον χρησιμοποιήσει κανείς ήταν μόνο σε 'άγρια' κατεβάσματα, σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες ο φυγοκεντρικός αρκούσε. Επίσης, απο ό,τι λένε, επαρκεί και με το παραπάνω για την κτηνώδη ροπή του deux-a-plat...
Είναι σχετικά εύκολος να τον βρείς μεταχειρισμένο έξω, σετ επισκευής υπάρχουν καινούριακαι το μόνο που αλλάζει είναι το βολάν, δε χρειάζεται επεμβάσεις στο κιβώτιο ή άλλες μυστήριες μετατροπές. -
Κάποια εποχή (απο τα παλιά), κάποιο φλερτ είχε ένα LN με αυτόν τον συμπλέκτη. Όταν μου το είπαν δεν το πίστευα ότι μπορείς στο ρελαντί να βάλεις 1η να πατήσεις το γκάζι και να φύγεις...
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αυτόματο κιβώτιο δεν υπήρχε, και δεν ταιριάζει απο κάτι άλλο. Υπήρχε όμως, μέχρι τις αρχές του '80 ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης που ήταν πολύ δημοφιλής. Ήταν στην ουσία ο συνδυασμός του συμβατικού συμπλέκτη του 2CV με έναν φυγοκεντρικό (με καμπάνα και δακτύλιο με σιαγώνες-σχεδόν όπως στα σκούτερ). Το πεντάλ και όλος ο μηχανισμός παρέμενε, αλλά ο λόγος να τον χρησιμοποιήσει κανείς ήταν μόνο σε 'άγρια' κατεβάσματα, σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες ο φυγοκεντρικός αρκούσε. Επίσης, απο ό,τι λένε, επαρκεί και με το παραπάνω για την κτηνώδη ροπή του deux-a-plat...
Είναι σχετικά εύκολος να τον βρείς μεταχειρισμένο έξω, σετ επισκευής υπάρχουν καινούριακαι το μόνο που αλλάζει είναι το βολάν, δε χρειάζεται επεμβάσεις στο κιβώτιο ή άλλες μυστήριες μετατροπές.Μάλιστα... Δεν κατάλαβα ακριβώς όμως πως δουλεύει...επιλέγεις μεγαλύτερη σχέση και μετά πατάς γκάζι ώστε να γίνεται σιγά σιγά σύμπλεξη; Η εγκατάσταση είναι εύκολη;
Ευχαριστώ, Αγγελε...Α 110 ΑLPINE, γιατί να κάνω πλάκα;
-
Ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης μου θυμίζει παπί, και μάλλον κάποιο αντίστοιχο σύστημα θα είναι, οπότε το οδηγείς και με τον ίδιο τρόπο.
Σούζες όμως δε νομίζω να μπορείς να κάνεις... -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης μου θυμίζει παπί, και μάλλον κάποιο αντίστοιχο σύστημα θα είναι, οπότε το οδηγείς και με τον ίδιο τρόπο.
Σούζες όμως δε νομίζω να μπορείς να κάνεις...Μια Sebring ομως για τελικο, ισως να μπορεις να βαλεις......

Tα παπια και τα νοικιαρικα καρτ εχουν τετοιο συστημα.
Classic Citroen Forum