-
ναι ρε συ αγγελε, στην βετα οταν τσαρουχωνες φρενα εβγαινες απ το τζαμι
σταματουσες σε λιγα μετρα, με τρομερη αισθηση στο πεταλ και ιχνος μπλοκαρισματος με τα 14αρια pirelli της μαμας lanciaβεβαια ηταν ελαφρυ αυτοκινητο.....με τοση σκουρια!
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
βεβαια ηταν ελαφρυ αυτοκινητο.....με τοση σκουρια!...Την είπες την κακία σου Καπαπι κάτσε να σε 'μαζεψει' η alba που κρίνεις τη Lancia με τα Tογιοτομι σου
-
Ρε παιδιά... εγώ για το χειρόφρενο όλων αυτών μίλησα...μη βαράτε.
-
Ο χρήστης neptune35 έγραψε:
Φίλε μου yiannis2002 δεν λέω πως τα 02 είχαν προβληματικά φρένα. Πως στους αγώες δεν έγραψαν τη δική τους ιστορία. Τουλάχιστον η άγρια γραμμή τους ποτέ δεν με αφησε αδιάφορο. Κάθε άλλο. Απλά σε αυτή την κατηγορία σχεδιαστηκά θα ήταν προτέρημα οι πίσω δίσκοι κυρίως οταν τα 1200αρια 124 φορούσαν που ήταν κατώτερα σε κατηγορία και τιμή. Τουλάχιστον σε αίσθηση θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ούτε είπα πως πρέπει να έχουν διπλό εκκεντροφόρο....Τα 1200άρια τα 124 δεν είχαν δίσκους πίσω ούτε 5άρι σασμάν.
Μόνο το 124 special T που έβγαινε με 1600 μοτέρ με διπλούς εκκεντροφόρους είχε και 5άρι σασμάν και δισκόφρενα πίσω.
Δισκόφρενα και 5άρι (συνήθως πήγαιναν μαζί) φορούσαν τα 124 sport και spinter,τα 125 που έβγαιναν απο 1600 κε και πάνω.
Όσο για τα φρένα τους ήταν πάρα πολύ καλά όταν ήταν κρύα...αλλά ζεσταίνονταν αμέσως!!!
Μετά στα mirafiori 1600 (νομίσω και στα μεγαλύτερα) έβαζαν ταμπούρα πισω
Απο bmw δεν ξέρω και πολλά πράγματα αλλά εκείνες τις εποχές είχα οδηγήσει μια 1502 και τα φρένα της με έσωσαν από γερή καραμπόλα (βλέπεις ήμουν 19 - 20 χρονών) .
Δεν ξέρω τι αντοχή μπορει να είχαν στην υπερθέρμανση, μόνο αυτήν την εμπειρία είχα. -
Το οικογενειακο μας απλο 124 '73 1200cc ειχε δισκοφρενα μπρος-πισω και 4αρι σασμαν
Το αντιστοιχο LADA ειχε ταμπουρα πισω.. -
Όλα τα 124 είχαν 4 δίσκους. tsargy, μήπως είδες Lada με ξηλωμένα σήματα? Αδύνατο να τα ξεχωρίσεις...
-
Όπως και τα Seat. Και αυτά είχα γύρω-γύρω δισκόφρενα από τα 1200 μέχρι και 1600. Τα Lada δεν είχαν και είχαν και ψηλότερη ανάρτηση σε σχέση με τους δυτικούς ξαδέλφους.
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Αδύνατο να τα ξεχωρίσεις...Ε οχι..! Και με κλειστα ματια τα ξεχωριζες! (..απο τον ηχο του μοτερ)
-
Ο χρήστης 7pas100 έγραψε:
Όλα τα 124 είχαν 4 δίσκους. tsargy, μήπως είδες Lada με ξηλωμένα σήματα? Αδύνατο να τα ξεχωρίσεις...Τι να πω ρε παιδιά μήπως να συναντήσω αυτόν τον Γερμανό τον Αλτσχαιμερ??
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι κάναμε πατέντες και βάζαμε δισκόφρενα πίσω στα 1200άρια...
Για τα Lada δεν τίθεται θέμα μπερδέματος, ακόμα και ο κινητήρας τους είχε μια Ρώσικη πινελιά χοντροκοπιάς...όντως ήταν πιο ψηλό...
θα το ψάξω... -
Στα λάντα τα 1200, εδω στην ουγγαρία, η πιό δημοφιλής μετατροπή ειναι η τοποθέτηση Μ10 από bmw...ξαφνικά ακούς κάτι γνώριμο, πλότ πλότ πλότ λές Bmw με διπλά ειναι αυτό, και βλέπεις δίπλα σου το λάντα...
ειχα βρεί και ενα σάιτ που περιέγραφε και το πώς γίνεται... -
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Στα λάντα τα 1200, εδω στην ουγγαρία, η πιό δημοφιλής μετατροπή ειναι η τοποθέτηση Μ10 από bmw...ξαφνικά ακούς κάτι γνώριμο, πλότ πλότ πλότ λές Bmw με διπλά ειναι αυτό, και βλέπεις δίπλα σου το λάντα...
ειχα βρεί και ενα σάιτ που περιέγραφε και το πώς γίνεται...Είσαι στην Ουγγαρία?
Μπορείς να μου βρεις καμιά διεύθυνση για ανταλλακτικά λαμαρίνας 128 moretti?
Απο τα λίγα που υπάρχουν στον κόσμο το καλύτερο είναι αυτό:
και είναι στην Ουγγαρία...
Υ.Γ. βλέπεις τους προφυλακτήρες? -
Δεν σου υπόσχομαι κάτι αλλά θα προσπαθήσω.
Εχουνε πολλά clubs αλλά υπάρχει ενα βασικό πρόβλημα...η επικοινωνία , γιατι κανείς δεν μιλάει αγγλικά και αντε να βρείς πως λέγεται ο προφυλακτήρας στα ούγγρικα...και αντε πες και το βρηκες, τα υπόλοιπα πως τα λες...
εχουνε κάποιο club για παλιά φίατ εδω,κυριως 500ρακια, και εχουνε και πολλά παλιά καλά αυτοκίνητα, τα περισσότερα αγορασμένα πρόσφατα από Γερμανία Ελβετία Αυστρία. Δικά τους λόγω πρότερου καθεστώτος πολύ λίγα. -
Ευχαριστώ.
Το φαντάζομαι αυτό με την γλώσσα, το είχα αντιμετωπίσει όταν έψαχνα ιστοσελίδες... -
Ειναι λιγάκι 'διστακτικοι' ως προς την χρηση άλλων γλωσσών...
το αντιμετωπίζω με τα 2002 που έχουν πολυ δυνατό κλάμπ και πολυ καλά αυτοκίνητα, αλλά δεν μπορω να συνεννοηθώ -
Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την κομψότητα έκφρασής σου
'διστακτικοί' -
βασικα καλησπερα σας
εχω ενα bmw 316 1600cc με τα 75hp
τι καρμπυρατερ φοραω?solex 1b2 ή pierburg 1b2 ?ή καποιο αλλο?
ξερετε καποιο λινκ που μπορω να βρω το manual του καρμπυρατερ μου?
ευχαριστω -
Την Ε21 με τους 75 ίππους την βλέπω σαν 315 όχι 316. Η Autodata αναφέρει καρμπυρατέρ το Zenith 1B2. Υπ' όψιν ο όρος 'Zenith' ή 'Solex' είναι αρκετά χαλαρός καθώς όλα αυτά των γερμανικών αυτοκινήτων τα κατασκεύαζε η Pierburg.
Μάνιουαλ δε γνωρίζω κάποιο, ένα δικό μου που κοίταξα αναφέρει μόνο τα 1Β1-1Β3, αλλά αν ψάξεις ίσως βρείς σε pdf κάποιο συγκεντρωτικό (σαν το Autodata Carburettor manual) που να καλύπτει και το δικό σου. Αλλιώς απο το επισκευαστικό βιβλίο του αυτοκινήτου (ή το Haynes). -
εχεις δικιο ,δεν ανεφερα οτι εχω την ε30
η οποια εχει ιδιο μοτερ με την ε21 315 ,σωστα??
ευχαριστω -
Λέμε 19 του μηνός να εκδράμουμε πάλι οι αρχαιομπεμβεδάκηδες κάπου κοντά στην Αττική, για καφέ βόλτα κανα στροφιλίκι και κανα ψητό ίσως.
Οποιος ενδιαφέρεται ενημερώνει και τον ενημερώνω για τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας... -
CLASSIC BMW FORUM