-
Aπό εξόρμηση στην Ηπειρο τον Μαρτιο.Εκτοτε ξαναανεβηκε αλλες 2 φορες!!Οφειλω να ομολογησω οτι δεν την ειχα οδηγησει σε ταξιδι και με εξεπληξε ευχαριστα.Και μαλιστα οχι τοσο στην εθνικη μεχρι τη Λαμια αλλα ανεβαινοντας το Δομοκο και το δρομο απο τη Καλαμπακα μεχρι να πεσεις στην Εγνατια...(Η Κορινθου-Πατρων ειναι πλεον για γερα νευρα συνεπως αποφευγεται συστηματικα.)Η baby bezn δε γνωριζει τι θα πει υποστροφη κρατουσε εξαιρετικα τη φορα της στο κλειστο στροφιλικι ειλικρινα την ενιωθα τοσο αναλαφρη σε σχεση με το μπροστοβαρο Α3 μου...Μοναδικη παραφωνια του ταξιδιου το χαλασμενο ψυγειο καλοριφερ και η τριζατη κολωνα τιμονιου τα οποια διορθωθηκαν αμφοτερα με την επιστροφη της στην Αθηνα.Παρηγγειλα επισης μεσω ebay 2 μπεζ πιαστρακια για τα σκιαδια μιας και 1 χρονο μετα το σπασιμο του γαντζου του οδηγου,εσπασε και του συνοδηγου.Με κοστος 9 ευρω με μεταφορικα γλυτωσα τα 35 που ηθελε η αντιπροσωπεια...Προκειμενου να αντικατασταθει το ψυγειο καλοριφερ επρεπε να λυθει ολοκληρο το ταμπλω,οταν ξαναδεθηκε ειχαν εξαφανιστει αρκετοι μικροτριγμοι...
Κοντα στα 250000 km,22 ετων χαιρει ακρας υγειας και σου δινει την αισθηση του καινουριου και ειμαι σιγουρος οτι θα το κανει για πολλα ακομα χρονια! -
Σε χαίρομαι πραγματικά που το ευχαριστιέσαι.
Μακάρι να φτάσω κάποτε να έχω αυτήν τη σχέση με το 'κλασικό' μου. Μέχρι τώρα οι σχέσεις μας είναι αγάπης-μίσους. -
Nα 'σαι καλα Προδρομε,η αληθεια ειναι οτι θελει μερικα χρονια ακομα για να θεωρηθει και τυπικα κλασικη,προς το παρον παταμε στο επιχειρημα οτι εχουν περασει 31 χρονια απο τη παρουσιαση του μοντελου!
Η σχεση χτιστηκε σιγα σιγα,πρωτομπηκα στο πισω της καθισμα οταν ημουν 7 ετων και τωρα ειμαι 29...Μαζι με τη κακομοιρη 33 μου (που αργοπεθαινει κουκουλωμενη σε ενα χωραφι) με εμαθε να οδηγω.Χαρη στο πατερα μου που ευτυχως δεν λυπηθηκε ποτε τα χρηματα της συντηρησης κρατιεται σε αριστη μηχανικη κατασταση.Μεσα εξω θελει λιγη φροντιδα την οποια ωστοσο δεν βιαζομαι να της τη δωσω τουλαχιστον μεχρι να φτιαξουν λιγο οι οικονομικες συνθηκες...Σιγα σιγα....Προς το παρον περναει τις μερες της ψιλοσκονισμενη στο γκαραζ...
-
Παντα χαιρομαι τα αμαξια που πλησιαζουν και ξεπερνανε την 20ετια και ειναι πραγματικα περιποιημενα μιας και μεχρι τωρα οι περισσοτεροι ουτε τα προσεχαν ιδιαιτερα ιδιως εμφανισιακα αλλα και μηχανικα ενω τα αλλαζαν και πολυ ευκολα,αποσυρονταν γρηγορα.. Το να το κρατας δε και αψογο εμφανισιακα ειναι ακομα πιο δυσκολο με τα χρονια και ιδιως αν δεν εχεις και γκαραζ..
Μπραβο! -
-
-
Ωραι η 190 του φιλου σου, αλλα τα τασια απο την C180 ειναι φαουλ.
-
Οχι ακριβως classic αλλα οκ... Πολυ ωραιες οι φωτογραφιες! Φτασατε radar τερμα θεου? εκει να δεις θεα...
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Ωραι η 190 του φιλου σου, αλλα τα τασια απο την C180 ειναι φαουλ.Toυ το εχω πει αλλα δεν με ακουει,αρχικα ειχε σαν τα δικα μου και τα αλλαξε....Τα θεωρει πιο σπορ.......
Φιλε none ευχαριστω,το ξερω οτι δεν ειναι ακριβως classic αν και εχουν συμπληρωθει 31 χρονια απο τη πρωτη παρουσιαση της 201...Δε μου πηγαινε να βαλω τις φωτο στις συγχρονες...
-
Δώσεεε
-
-
Ωραιος JIM, συνεχισε ετσι!!!
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ωραι η 190 του φιλου σου, αλλα τα τασια απο την C180 ειναι φαουλ.
Toυ το εχω πει αλλα δεν με ακουει,αρχικα ειχε σαν τα δικα μου και τα αλλαξε....Τα θεωρει πιο σπορ.......
Πρότεινέ του να πάρει μια τετράδα από αυτές.
Και αλουμινίου, και σπορ και εύκολες να βρεθούν και σωστές χρονολογικά!
-
Εχεις δικιο,εχω δει κατα καιρους στο car.gr.Kαι οχι μονο ολα αυτα που λες αλλα και αρκετα οικονομικες,100 ευρω τη τετραδα σε αψογη κατασταση ειχα δει πριν μερικους μηνες.Και αν θυμαμαι καλα,δεν χρειαζεται και λαστιχα,εχουν ιδια διασταση με τις σιδερενιες.
Ευχαριστω πολυ efthymi,δυστυχως δεν ξερω αν θα μπορεσω να συνεχισω,υπαρχει ενδεχομενο μολις ληξει η ασφαλεια της να κατατεθουν πινακιδες,δυστυχως μας εσκισε η φορολογια σε ολα τα επιπεδα,πρεπει να περιοριστουν καποια εξοδα και η αληθεια ειναι οτι η 190 κυκλοφορει για συναισθηματικους λογους,υπαρχουν αυτοκινητα για να κανουμε τη δουλεια μας,τουλαχιστον μεχρι να περασει η μπορα,αν περασει...
Τουλαχιστον θα μεινει σκεπασμενη σε κλειστο γκαραζ και κατα τη διαρκεια της ακινησιας της θα φροντισω σε βαθος χρονου να διορθωσω οτι μπορω ωστε να ξαναβρει τις πινακιδες της ετοιμη!
-
Αν είναι 1800 έχει:
300 τον χρόνο τέλη,
3800 τεκμήριο (ισχύει το αφορολόγητο μέχρι τα 5000?)
και ασφάλεια που μπορεις να την κανεις youngtimer (αφου δεν κυκλοφορεί και πολύ), κανενα 200άρι τον χρόνο με συνδρομες κτλ.
Σε σύγκριση με ένα άλλο, ίσως νεότερο, κατά πόσο πιο ακριβό είναι; -
Δεν ειναι θεμα κοστους της 190 αυτης καθ'αυτης,το κοστος της δεν διαφερει σε σχεση με ενα νεωτερο...Απλα πρεπει να γινει εξορθολογισμος του ''στολου'' της οικογενειας.4 αυτοκινητα πληρως λειτουργικα,συντηρημενα πληρως,ασφαλισμενα ολα στην Εθνικη (1 smart,η 190 και 2 1600αρια hatchbacks) για 2 ενεργους οδηγους στο σπιτι μιας και ο αδερφος μου (0 3ος που οδηγουσε) εφυγε για το εξωτερικο,προσωρινα,μονιμα θα δειξει...Σκεφτηκαμε να καταθεσουμε πινακιδες στην 190 και στο ενα hatch και να κρατησουμε ενεργα smart λογω ευχρηστιας και Α3...Πολλες μερες μαλιστα μπορει να κυκλοφορει μονο το smart αφου τα ωραρια με τον πατερα μου δεν συμπιπτουν και ειναι διαθεσιμο...Θα δουμε,εχουμε 2-3 μηνες να το σκεφτουμε...
-
αλλα κολλαει με το θεμα που εχεις να αντιμετωπισεις καθως εχουμε τα ιδια διλημματα με 4 εν ενεργεια αυτοκινητα..
Εχε λοιπον υποψιν οτι απο του χρονου μαλλον τα τελη θα πληρωνονται ανα μηνα.. αν κρατας σε κυκλοφορια απο ενα 6μηνο το καθενα θα εισαι στα ιδια περιπου..
viewtopic.php?f=5&t=35661&start=8715 -
Zητω και εγω συγνωμη για το offtopic,το ακουσα χθες και ομολογουμενως ειναι ισως το πρωτο μετρο εδω και πολυ καιρο που φαινεται να διευκολυνει λιγο τους ιδιοκτητες.Βεβαια μου θυμιζει το ''να σε καψω Γιαννη να σ'αλειψω λαδι''...
Υποθετω οτι θα προσαρμοστουν και οι ασφαλειες με αυτο το μετρο,θα μπορεις να το εχεις ασφαλισμενο μονο για τους μηνες κυκλοφοριας... -
Το ένα και μοναδικό που θα ήθελα να είχα (pointless βιντεάκι):
Youtube Video -
https://www.facebook.com/groups/611070635580172/
Δημιουργήθηκε μια ομαδούλα για τους φάν
Classic Mercedes-Benz Forum