-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Εξ'αιτίας κάποιων επαγγελματικών συνθηκών,υπάρχει η πιθανότητα μετοίκησης για ένα χρονικό διάστημα έως ένα έτος εις τη Γερμανία...Σκασίλα μας,θα πείτε..
:Νομίζεις, φίλτατε... θα πάει ο ΚΑΛΟΣ μας ο ΦΙΛΟΣ στη Γερμανία να μείνει και δεν θα τον επισκευτούμε λες; Βάλε μια φωνή εκεί που λέμε για τις εισαγωγές ιστορικού και πιθανώς να σου κάνουν και τσάμπα τα εισητήρια να πηγαινοέρχεσαι (να μη σου πω ότι θα πηγαινοέρχεσαι κάθε φορά και με άλλο αυτοκίνητο!)
Ναι αλλά εκεί που θα πάμε, σκεφτομαι να αγοράσω αυτοκίνητο,και μάλιστα Μercedes παλαιά!!
Σκέφτομαι,εξ'αφορμής της αγγελίας του istorikou, είτε μια εξακυλινδρη W123 ή μια W201 diesel ή βενζίνη...
Βασικό κριτήριο η μηχανική αξιοπιστία σε ένα αυτοκίνητο που ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνει ταξίδια μεγάλα ανά τας Ευρώπας,και που δεν θα ζήσει μαζί μου περισσότερο από έτος,εκτός αν την αγαπήσω. ..
Επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, αδιάφορες (αλλιώς δεν θα επέλεγα ΜERCEDES),τιμή το max 1000 ευρώ,και ούτε σεντς πέραν αυτού!Τι λέτε ως προτάσεις?
Κατανοώ τα ταπεινά μου ελατήρια,προκειμένου να επιλέξω μια παλαιά Μercedes,όμως έτσι έχουν τα πράγματα (εντάξει,μου αρέσουν κιόλας,αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουν!
Επαναλαμβάνω, ότι ακόμη τα σχέδια βρίσκονται στη σφαίρα της υπόθεσης και του πιθανού...
Δεν είναι καλή ιδέα, αν θέλεις τη γνώμη μου...
Με 1Κ μόνο 201, άντε και κανενα ρημάδι 124, απαραιτήτως πρώτης σειράς και τόσο ταλαίπωρο που κατά πάσα πιθανότητα για να το περάσεις ΚΤΕΟ εκεί θα σου στοιχίσει τα διπλά...
123 ούτε για πλάκα, δεν υπάρχει σε αυτά τα λεφτά και αν βρεις κάποια είναι μόνο για ersatzteile!
Αν αντί για 1 είχες 2 να δώσεις (ίσως και κατι παραπάνω) αλλαζει πολύ το πράγμα, μιας και θα εύρισκες καλά 201 και 124 σχετικά εύκολα! -
thanks χερ δε γιέτ μου!!
-
Το έχω ποσταρει και στο Carspotting.
-
Ωχ ωχ...
-
Ο χρήστης DimitriS60 έγραψε:
Το έχω ποσταρει και στο Carspotting. -
οντως πολλη ωραιο αυτοκινητο μερικοι θα ξεμυαλιστουνε...
-
Γιαυτό είπα τα ωχ ωχ...
Σημείωση, η SLC φορτώθηκε σε πλατφόρμα και μεταφέρθηκε στο σπίτι του φίλου μου. Από δευτέρα θα πάμε στην διεύθυνση συγκοινωνιών να δούμε τι παίζει με πινακίδες, μετά ένα καλό σέρβις, μετά ΚΤΕΟ και μετά...
-
Μια πιθανη επιλογη για τον Herr D-Jet.Αν μη τι αλλο θα ειναι ξεχωριστος
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=99945559 -
tsilis
καμιά Ε190 δε σκέφτεσαι; Λογικά θα υπάρχουν με χιλιάρικο. Θυμάμαι που έλεγε ο Κρους ότι υπήρχαν 16βάλβιδες με 1,5Κ... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
tsilis
καμιά Ε190 δε σκέφτεσαι; Λογικά θα υπάρχουν με χιλιάρικο. Θυμάμαι που έλεγε ο Κρους ότι υπήρχαν 16βάλβιδες με 1,5Κ...Υπάρχουν, αλλά 2.3-16 της προκοπής βρίσκεις με 4+.
Μια 2.6 εξακύλινδρη σε καλή κατάσταση ίσως και με 2.5k. Αυτή λέει πολύ -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
tsilis
καμιά Ε190 δε σκέφτεσαι; Λογικά θα υπάρχουν με χιλιάρικο. Θυμάμαι που έλεγε ο Κρους ότι υπήρχαν 16βάλβιδες με 1,5Κ...Υπάρχουν, αλλά 2.3-16 της προκοπής βρίσκεις με 4+.
Μια 2.6 εξακύλινδρη σε καλή κατάσταση ίσως και με 2.5k. Αυτή λέει πολύΚαμιά 1.8 ή καμιά μικρή ντίζελ δεν θα ναι φτηνότερη; Είναι στο 1,40 η αμόλυβδη στη Γερμανία..
-
Χάρη, οι 1.8 είναι δεύτερη σειρά και άρα πιο ακριβές... οι πιο φτηνές είναι οι πρώτες δίλιτρες (δες εδώ) είτε με καρμπυρατέρ (105 άλογα) είτε ψεκαστές (118). Τα diesel για να είναι σωστά θα πρέπει να πληρώσει αρκετά παραπάνω...(άσε που το μικρό είναι ανιαμικό με 72 άλογα και καπνίζει σαν αράπης...)
Για να βρει ένα αυτοκίνητο που να μη το σκέφτεται να μπει μέσα...Γιατρούλη, υπάρχει μια 2.5D που πωλείται στο φόρουμ με εγγλέζικα νουμερα (δεν ξέρω αν μπορείς να την κυκλοφορείς κανονικά στη Γερμανία, δε βλέπω το λόγο γιατί όχι, όμως) πολύ φτηνή και πολύ καλή...
-
E500
-
E500
Και εμένα η 500 Ε (Ε 500 είναι η επόμενη σειρά από αυτήν που έχεις βάλει...) W124 είναι με βεβαιότητα το αγαπημένο μου αυτοκίνητο από παλιά και καινούργια αλλά...τι δουλειά έχει με τις κλασσικές; το '90 βγήκε άρα είναι νεαρά ακόμη! Και, τελοσπάντων έχουμε μια ιστορία 137 ετών ( για σκάσουν από το κακό τους οι ιταλοί) , υπάρχει πολύ πράμα να διαλέξεις από αυτήν!
-
E500
American spec όμως, πολύ άσχημα τα φώτα της.
-
Μικρη η διαφορα τους απο τα ευρωπαικα, οχι και ασχημα
-
Νομίζω ότι είναι κακόγουστα. Δηλ. στην Αμερική έτσι κυκλοφορούσε ή είναι αυστραλέζικο?
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Νομίζω ότι είναι κακόγουστα. Δηλ. στην Αμερική έτσι κυκλοφορούσε ή είναι αυστραλέζικο?Δεν ξέρω αν κάνεις χιούμορ σχετικά με το αυστραλέζικο αλλά είναι αμερικανικών προδιαγρασφών με πορτοκαλί τα μικρά φώτα.
Οι αυστραλέζικες προδιαγραφές μοιαζουν πολύ περισσότερο με τις ευρωπαϊκές από ότι με τις αμερικάνικες και, αντίθετα με ότι πιθανώς πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, κυκλοφορούν πολύ περισσότερα cangaroos εδώ παρά εκεί... -
D-Jet
Με τον όρο αυστραλέζικο δεν αναφερόμουν σε προδιαγραφές αλλά σε πιθανή μεταγενέστερη καγκουριά. Έπρεπε να βάλω εισαγωγικά -
Εμένε μου αρέσουν πάρα πολύ αυτά τα φώτα
Classic Mercedes-Benz Forum