-
Νονε πως παει,προσαρμοστηκες;;;;;
-
Ο χρήστης tiaf έγραψε:
Μηπως οι πινακίδες της ειχαν 4 ιδια νουμερα ......εκτος αν μιλαμε για αλληνΓια την ίδια λέμε..
-
Ο χρήστης 1000 Pistes έγραψε:
Νονε πως παει,προσαρμοστηκες;;;;;Ολα καλα Σ ευχαριστω για το ενδιαφερων!
-
-
-
[quote='993cc']190 ..πλατεία Κλαυθμώνος
[/quote
ποιος θα με βοηθησει να ερθω σε επαφη με τον κατοχο αυτοης της mercentes?η καποια αλλη περιπτωση σαν και αυτη?απο πατρα ισως?αν ξερει καποιος?σας παρακαλω ειναι το ονειρο μου.... -
Ο χρήστης mitsosk99 έγραψε:
μηπως εδω εχουμε κατι καποιο στοιχειο αν μπορουμε να το σωσουμε?
-
Ο χρήστης mazdakias79 έγραψε:
190 ..πλατεία Κλαυθμώνος
Ακου φιλε μου επειδη και μενα ειναι το μπινελικι μου αυτο το αυτοκινητο αν μου στειλεις με πμ τον αριθμο κυκλοφοριας θα σου στειλω στοιχεια αφου ειναι για καλο σκοπο
-
το μαζεψαν αυτο
-
Ο χρήστης mazdakias79 έγραψε:
190 ..πλατεία Κλαυθμώνος
Υπάρχει ένα έξω από την Πάτρα αμα σε ενδιαφέρει,είναι για ανταλλακτικά πιθανότατα,αλλά δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις.Πες μου να σου στείλω πού βρίσκεται αν ενδιαφέρεσαι.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Άλεξ θα διαφωνίσω με σένα στο εξής. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Θα προτιμούσα λοιπόν, να τα δω σε ένα μουσείο εδώ (πχ του Χαραγκιώνη) παρά να βλέπω εκεί την SL του Paul Newman. Ξέρω είναι ρομαντικό, χαζό και εγώ δεν ξέρω τι, αλλά εγώ θα το προτιμούσα. Φυσικά αυτοί που έχουν τα λεφτά για να κάνουν κάτι τέτοιο αποφασίζουν πως θέλουν να τα επενδύσουν και το κατά πόσο αξίζουν οι δυσκολίες. Αλλιώς να διώξουμε όλα τα αξιόλογα classics από την Ελλάδα και να κρατήσουμε μόνο σκαθάρια, μίνι και triumph 2000. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον τότε ο ιστορικός χώρος..
Για εσένα και εμένα θα είχε το ίδιο ακριβώς ενδιαφέρον... ούτως ή άλλως εισητήριο πληρώνεις για να δεις του Χαραγκιώνη την sl, εισητήριο πληρώνεις και στο μουσείο της Mercedes.
Να έχεις υπ'όψιν σου ότι στην Ελλάδα, εκτός από τα σκαθάρια και τα φίατ 1300, είχαν κυκλοφορήσει και πανάκριβα αυτοκίνητα, τα οποία οι Χαραγκιώνηδες αυτής της χώρας τα σαρώσανε πριν γεννηθείς εσύ (και πιθανώς και εγώ). Αν τώρα τραβάμε κανένα audi 100 και καμία φούλβια φωτογραφίες στο δρόμο και νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε, πίστεψέ με ότι κάποτε, στα μέρη εκεί που υπήρχε η δυνατότητα υπήρχαν αυτοκίνητα ικανά για να τρίβεις τα μάτια σου. Τι έγιναν όλα αυτά; Μερικά έφυγαν από εδώ, τα περισσότερα έμειναν εδώ και μπήκαν στις ιδιωτικές συλλογές (σκέψου οτι το μουσείο δεν είναι τίποτα παρά μια συλλογή για αυτό και είναι εντελώς απαράδεκτο από μουσειολογικής άποψης ) άλλα καταστράφηκαν από άγνοια ή βλακεία ...
Το να μείνουν εδώ, ίσα ίσα για να κοσμούν την υπόγα του τάδε εφοπλιστή, προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Οι άνθρωποι που είχαν αυτά τα αυτοκίνητα δεν είχαν και πολλή σχέση με την πραγματικότητα της Ελλάδος, άλλωστε. Ούτε τότε που τα πήραν καινούργια ούτε τώρα που τα ξαναβγάζουν έξω τα εγγόνια τους.Και στο κάτω κάτω της γραφής, να κάνουμε μια φασαρία για πράγματα που (υποτίθεται ότι) είναι χαρακτηριστικά της εθνικής κουλτούρας και κληρονομιάς μας, να πω εντάξει, αλλά η αυτοκίνηση ουδέποτε έγραψε καμμία χρυσή σελίδα στην ιστορία της με αναφορά στην Ελλάδα. Να μου πείς για τα 'εμπορεύματα' του Παρθενώνα και τη στάση που εξακολουθούν να έχουν οι Εγγλέζοι, ειδικα τώρα που τα στάξαμε και φτιάξαμε και ωραίο χώρο, να σου πω ναι, μου τη δίνει και εμένα αλλά... ε, δε θα βάλω και τα κλάματα που θα πάει στο Λουξεμβούργο η Μιούρα του τραγουδιστή (ούτε και τη θεωρώ κληρονομιά μου για να νιώθω ότι με γδύνουνε ) που την έβγαζε και μοστράριζε στα μπουζούκια της εποχής.
Να σου θυμίσω το 'δυναμικό' της χώρας που εξακολουθεί και είναι αποθηκευμένο σε καγίεν, χ5 και μπόξστερ, το οποίο έφθανε για δεκάδες (εκατοντάδες, τι δεκάδες...) Μιούρες, αν υπήρχε η αντίστοιχη κουλτούρα.
Ποιος την έχασε για να τη βρούμε εμείς, βέβαια...Ποιηματάκι για την περίσταση από τον Άγγελο Βλάχο:
Ἡ γῆ τῆς Ἑλλάδος
Ξεύρεις τὴν γῆ ποὐ ἀνθεῖ
φαιδρὰ πορτοκαλέα
καὶ κοκκινίζει ἡ σταφυλὴ
καὶ θάλλει ἡ ἐλαία;
Ὦ! δὲν τὴν ἀγνοεῖ κανείς,
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.Ξεύρεις τὴν γῆ, ἥτις παντοῦ
μὲ αἵματα ἐβάφη,
ὁποῦ κοιλάδες καὶ βουνὰ
εἶναι τυράννων τάφοι;
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.Γῆ μήτηρ παλαιῶν θεῶν
καὶ νέων ἡμιθέων
γῆ ἀναμνήσεων κλεινῶν
καὶ γῆ ἐλπίδων νέων
εἶναι ἡ γῆ ἡ Ἑλληνίς.Γράφω πρώτη φορά, παλαιό μεν το σχόλιο σου (το διάβασα τώρα) αλλά πραγματικά υπέροχο, μνημείο εύστοχης περιγραφής, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ για ότι αφορά το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, πραγματικά υποκλίνομαι.
Την κρατώ και εφ' όσον το επιτρέπεις θα χρησιμοποιώ το λινκ για όποιον μου θέσει ποτέ ανάλογο θέμα.
Υ.Γ. Εάν μου βρείς και ένα donor car MGB 68-73 η' MG GT θα είσαι και Θεός και θα ανταποδώσω (αν και θα θέσω σύντομα το ερώτημα στο ανάλογο thread). -
διάφορα από άδειασμα φωτογραφικών, κινητών κλπ
τα αυτοκίνητα του Κεμάλ Ατατούρκ (άγκυρα)
-
Αθήνα
mazda F1000 (Bongo) coach
NY
Datsun, Ford, Pontiac, Porsche
-
αθηνα
ΒΜW
Renault
Peugeot
Toyota
mercedes
Χαλκιδική
mazda 800 estate -
καρυστία
BMWκομοτηνη
Renault -
αθήνα, δεν θυμάμαι αν ήταν Fiat ¨η Neckar
pegeuot
FYROM
ford -
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
pegeuotAυτό έχει πρόσφατα αποκτήσει ένα μικρό χτύπημα στην πόρτα του συνοδηγού...
-
NY
Datsun,
Μια φωτο κ ενα βιντεακι απο το 240z που βρηκες... Τριλιτρο μοτερ απο rebello racing... Ονειρο...
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
αθηναPeugeot
Yπάρχει ακόμα αυτό ή είναι παλιότερες οι φωτογραφίες? Είχα καιρό να το δω και πίστευα ότι μας άφησε χρόνους.
-
δεν ξέρω, εικάζω ότι ήταν εκεί για το σερβισ. η φωτό είναι ~2 χρόνια.
Classic Safari