-
-
Έχω στα χέρια μου το καινούργιο τεύχος του AMS που αναφέρει το συγκεκριμένο συμβάν.
Λέει λοιπόν μεταξύ των άλλων:
'Στη δοκιμασία της αντοχής των φρένων και μάλιστα στην 3η προσπάθεια διαδοχικής ακινητοποίησης από τα 100 χαω με φορτίο δύο επιβατών, το πεντάλ των φρένων του Fiat Bravo βυθίστηκε χωρίς αντίσταση μέχρι το δάπεδο. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να διανύσει χωρίς φρένα όλη την απόσταση ασφαλείας, να διαπεράσει την περίφραξη του αεροδρομίου, στη συνέχεια κάθετα ένα χωματόδρομο και να καρφωθεί με το εμπρός και κάτω μέρος του σε συστοιχία θάμνων, ευτυχώς χωρίς καμία συνέπεια για τους επιβαίνοντες'
Αυτό το έβαλα γιατί εξηγεί κάπως πιο αναλυτικά το πώς βρέθηκε σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού εκεί που βρέθηκε, κάτι με το οποίο είχα απορήσει.
Δημοσιεύονται μάλιστα και φωτογραφίες του μπροστινού μέρους του αυτοκινήτου, όπου και υπάρχουν αισθητές ζημιές στον προφυλακτήρα από τη σύγκρουση, καθώς έχουν φύγει ολόκληρα κομμάτια.
Λέει και πολλά άλλα και αναφέρει μάλιστα και ότι: 'Η είδηση προκάλεσε όπως είναι λογικό μεγάλη εντύπωση, ενώ εκφράστηκαν αρκετές απορίες από αμύητους'
-
Δηλαδή έκανε τόοοσα μέτρα ο δοκιμαστής και εν τω μεταξύ δεν έκανε κανα-δυο κατεβάσματα, ούτε βοήθησε με το χειρόφρενο. Μάλιστα...
Αν από την άλλη βοήθησε και με χειρόφρενο, πού είναι οι ροδιές στον χωματόδρομο?
Εδώ που τα λέμε, ακόμα και αν δεν έφτασε εκεί με το χειρόφρενο τραβηγμένο, θα έπρεπε να είχε κάθετες ροδιές.Την περίφραξη την έφτιαξαν ή ακόμα πεσμένη είναι?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Την περίφραξη την έφτιαξαν ή ακόμα πεσμένη είναι?Καλόοο
καλά δεν έχουν το θεό τους οι άνθρωποι!
Πρώτα ήταν η Subaru, μετα το group της Φιατ......, ποιο άλλο group έχει σειρά να δυσφημιστεί επειδή δεν πληρώνει για διαφημίσεις;;;
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δηλαδή έκανε τόοοσα μέτρα ο δοκιμαστής και εν τω μεταξύ δεν έκανε κανα-δυο κατεβάσματα, ούτε βοήθησε με το χειρόφρενο. Μάλιστα...Αν από την άλλη βοήθησε και με χειρόφρενο, πού είναι οι ροδιές στον χωματόδρομο?
Εδώ που τα λέμε, ακόμα και αν δεν έφτασε εκεί με το χειρόφρενο τραβηγμένο, θα έπρεπε να είχε κάθετες ροδιές.Την περίφραξη την έφτιαξαν ή ακόμα πεσμένη είναι?
Αν είχε ταχύτητα 100km/h θα τραβούσε χειρόφρενο?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δηλαδή έκανε τόοοσα μέτρα ο δοκιμαστής και εν τω μεταξύ δεν έκανε κανα-δυο κατεβάσματα, ούτε βοήθησε με το χειρόφρενο. Μάλιστα...
Αν από την άλλη βοήθησε και με χειρόφρενο, πού είναι οι ροδιές στον χωματόδρομο?
Αν είχε ταχύτητα 100km/h θα τραβούσε χειρόφρενο?
Γιατί τι θα κάνεις; Εμένα το καλοκαίρι στην Κηφισίας μου έσβησε το αυτοκίνητο και πήγαινα με 110 περίπου. χωρίς φρένα άρχισα να τσιμπάω το χειρόφρενο και σιγά σιγά σταμάτησα.
Αλήθεια εσύ τι θα έκανες αν δεν είχες φρένα;;
-
Vasgti
Kατά πώς λέει το άρθρο, πέρασε κάποια απόσταση ασφαλείας το αυτοκίνητο (η κοινή λογική λέει οτι θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη αυτή).
Σε αυτή την απόσταση ασφαλείας, με κατεβάσματα και τσίμπημα χειροφρενου, υποθέτω οτι ένας (και καλά) έμπειρος οδηγός-δοκιμαστής, θα μπορούσε να το σταματήσει έτσι. -
εγώ εάν δεν είχα θα τράβαγα χειροφρενιά αλά Ζαν Ρενό...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
εγώ εάν δεν είχα θα τράβαγα χειροφρενιά αλά Ζαν Ρενό...Όχι σαν Ζανό Ριανοτί?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
εγώ εάν δεν είχα θα τράβαγα χειροφρενιά αλά Ζαν Ρενό...
Όχι σαν Ζανό Ριανοτί?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
VasgtiKατά πώς λέει το άρθρο, πέρασε κάποια απόσταση ασφαλείας το αυτοκίνητο (η κοινή λογική λέει οτι θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη αυτή).
Σε αυτή την απόσταση ασφαλείας, με κατεβάσματα και τσίμπημα χειροφρενου, υποθέτω οτι ένας (και καλά) έμπειρος οδηγός-δοκιμαστής, θα μπορούσε να το σταματήσει έτσι.Υποθέτω πως κάτι τέτοιο θα έκαναν και αυτοί. Βέβαια δεν διευκρινίζεται πόση απόσταση διήνυσαν μέχρι να σταματήσουν, αλλά φαντάζομαι από τα 100 χωρίς καθόλου ενέργειες και σε δρόμο χωρίς μεγάλες κλίσεις θα θες πάρα πολλά μέτρα, δεν φαντάζομαι να το άφησαν στην τύχη.
Επίσης παρατηρώ πως η πλειοψηφία δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο συνέβη, δεν ξέρω ρε παιδιά μου φαίνεται πολύ χοντρό για να είναι ψέμα. Πιστεύω πως όντως έχασαν τα φρένα για κάποιο λόγο. Φυσικά όχι γιατί είναι μικροί οι δίσκοι ( ), πιθανότερο μου φαίνεται να οφείλεται σε κάποια τυχαία αστοχία...
Σε κάθε περίπτωση πάντως
α) δεν νομίζω πως η αντίδραση της Fiat ήταν σωστή
β) Αν ποτέ το περιστατικό δεν συνέβη η Fiat άνετα μπορεί να κλείσει το περιοδικό -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ενώ εκφράστηκαν αρκετές απορίες από αμύητους'Δηλαδή προβλέπεται και τελετή μυήσεως για να καταλάβουμε ότι κάνανε μαλακία και ότι είναι αδύνατον οποιοδήποτε αυτοκίνητο να διανύσει ανεξέλεγκτο όλο τον αεροδιάδρομο;
Αλήθεια, τι απαιτείται για να μυηθούμε; Να σφάξουμε κάναν κόκορα; Να θυσιάσουμε καμμιά παρθένο; Να κάνουμε χοές υμνώντας τον Ερμή, προστάτη των οδοιπόρων;
Και, επιπλέον, πώς είναι δυνατόν εμείς οι... αμύητοι να καταλαβαίνουμε ότι είναι δυνατόν να σταματήσουμε το αυτοκίνητο με κατεβάσματα ταχυτήτων (έλεος, ακόμα και στις σχολές οδηγών μας το μαθαίνανε αυτό) και οι μυημένοι του AMS να μην το παίρνουν χαμπάρι;
-
Ο χρήστης SSK έγραψε:
Πρώτα ήταν η Subaru, μετα το group της Φιατ......, ποιο άλλο group έχει σειρά να δυσφημιστεί επειδή δεν πληρώνει για διαφημίσεις;;;+1000000000
AMS: Η μου τα σκας για διαφήμιση ή σε δυσφημώ ώστε κανείς να μην αγοράζει από σένα. Μπράβο 'κύριοι' της 'αντικειμενικής' αυτοκινητιστικής 'δημοσιογραφίας'.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
VasgtiKατά πώς λέει το άρθρο, πέρασε κάποια απόσταση ασφαλείας το αυτοκίνητο (η κοινή λογική λέει οτι θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη αυτή).
Σε αυτή την απόσταση ασφαλείας, με κατεβάσματα και τσίμπημα χειροφρενου, υποθέτω οτι ένας (και καλά) έμπειρος οδηγός-δοκιμαστής, θα μπορούσε να το σταματήσει έτσι.Θέλω να δω την απόσταση ασφαλείας, το πως ήταν το μέρος που συνέβη, , τη ζημιά του αυτοκινήτου για να αποφανθώ.
Έστω ότι τα 100km/h τα είχε με 3η, κατέβασμα σε 2α πόσο να έκοψε; 80; 60; Βάλε και την καθυστερημένη αντίδραση καθώς περίμενες σε μια χ απόσταση να σταματήσει με τα κανονικά φρένα, και εσύ συνειδητοποιώντας ότι τα φρένα δεν ανταποκρίνονται έχεις καλύψει την χ απόσταση επί 2 (στην οποία εντάσσεται η απόσταση ασφαλείας). Μέχρι να κάνεις κατέβασμα και χειρόφρενο έχεις ήδη καλύψει κάμποσα μέτρα.
Είναι σαν να επιχειρήσεις από 100km/h να σταματήσεις σε φανάρι (ενώ είναι άλλο όχημα σταματημένο μπροστά) και ενώ έχεις υπολογίσει πως θα σταματήσεις σε 45-50μέτρα πχ συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις φρένα. Είναι ακραία περίπτωση αλλά σίγουρα τα περιθώρια αντίδρασης εκείνα τα δευτερόλεπτα είναι περιορισμένα. Χρειάζεται τύχη και είναι αμφίβολο αν θα γλιτώσεις την επαφή.
-
Κοίτα...
Ένας αεροδιάδρομος συνήθως έχει ικανό πλάτος.
'Ενα αμάξι που έχασε τα φρένα του και έπεσε η ταχύτητά του στα 60 (πχ) μέσω κατεβασμάτων και χειροφρένου, δε θα δυσκολευτεί καθόλου να κάνει έναν επιτόπιο ελιγμό με αυτή την ταχύτητα, δεδομένου οτι έχει αρκετά μεγάλο χώρο να στρίψει.
Έχω μπει με αμάξι σε αεροδρόμια (και Ελληνικό και στρατιωτικό ρόδου και Τρίπολης) και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι τόσο χοντρό. Τα περιθώρια ασφαλείας είναι πολύ μεγάλα.
Εμένα πάντως δεν με πείθουν. -
Η ζημιά επειδή έχω τις φωτογραφίες μπροστά μου είναι ένας σπασμένος προφυλακτήρας. Πρακτικά έχει αποκολληθεί εντελώς το κομμάτι ανάμεσα στα προβολάκια και κάτω από την πινακίδα.
http://xs.to/xs.php?h=xs121&d=07465&f=l ... 007-01.jpg
-
2 πραγματα εχω να παρατηρησω.
Πως ειναι δυνατον να συσχετιζουν την απώλεια αντιστασης και το βυθισμα του πενταλ μεχρι το δάπεδο με μικρους δίσκους; Ακομη και αν συνεβει οπως το περιγραφουν η πρωτη σκεψη δεν θα επρεπε να ειναι η απώλεια υδραυλικής πίεσης;
Οσο για το ISO που το λένε και το ξαναλενε δεν σημαινει απολύτως τίποτα. Η πιστοποιήση ISO δεν εξασφαλίζει ότι τηρουνται οι προδιαγραφές σε κάθε τεστ.Ακομη και αν το περιοδικο εχει δικιο οτι χασαν τα φρενα ο τροπος παρουσιασης, χωρις αναλυτικη περιγραφή της καταστασης των φρένων και των υγρών φρένων και η απαιτηση να αλλαξει η ΦΙΑΤ του δισκους ειναι για γέλια και φανερώνουν εμπάθεια και σκοπιμότητα.
-
Το ISO κανει αυτο ακριβως το πραγμα....πιστοποιει οτι παντα η ποιοτητα του προιοντος-υπηρεσιας που παρεχεις θα ειναι το ιδιο ποιοτηκα...οχι οτι θα ειναι καλο ποιοτικα! Το AMS δλδ μπορει να εχει παρει ISO, δλδ παντα τα τεστ του θα ειναι μουφα...αν μια φορα κανουν καλο τεστ μαλλον κατι δεν πηγε καλα στην ολη διαδηκασια του τεστ!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το ISO κανει αυτο ακριβως το πραγμα....πιστοποιει οτι παντα η ποιοτητα του προιοντος-υπηρεσιας που παρεχεις θα ειναι το ιδιο ποιοτηκα...οχι οτι θα ειναι καλο ποιοτικα! Το AMS δλδ μπορει να εχει παρει ISO, δλδ παντα τα τεστ του θα ειναι μουφα...αν μια φορα κανουν καλο τεστ μαλλον κατι δεν πηγε καλα στην ολη διαδηκασια του τεστ!Στέλιο μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με το ISO...
Το ISO στηρίζεται σε όλες τις διαδικασίες, ενέργειες και μηχανισμούς που συντελούν στο να θεωρηθεί ένα προϊόν ή υπηρεσία ποιοτική.
-
Δίκιο έχει ο Στέλιος ρε συ. Τουλάχιστον αυτό που αναφέρουν αφορά στην σταθερότητα των διαδικασιών (στην προκειμένη περίπτωση των δοκιμών) σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο.
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων