-
Δεν νομίζω να ισχύουν όσα γράφετε. Να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί. Άλλο δεν γουστάρω ένα περιοδικό και άλλο να το κατηγορώ ατεκμηρίωτα για κάτι.
Έτυχε να έχω αγοράσει το τεύχος 36 του Auto Τρίτη, 11/09/07 και να το έχω στο γραφείο και τυχαία έπεσε το μάτι μου στο εξώφυλλο ότι έχει δοκιμή του Bravo T-Jet 150 εντός αυτού. Το άρθρο μιλάει με κολακευτικά λόγια για το αυτοκίνητο (με τίτλο Bravisimo!) και του δίνει μάλιστα και υψηλή βαθμολογία σε όλους τους τομείς (Συνολική βαθμολογία 8,80). Για τα φρένα γράφει χαρακτηριστικά: 'τα φρένα αποδεικνύονται αποτελεσματικά σε ένα απότομο φρενάρισμα, με το αντίστοιχο πεντάλ να έχει καλή αίσθηση'.
Στο ίδιο τεύχος στις αρχικές σελίδες έχει δισέλιδο άρθρο για τα 5 αστέρια του Fiat 500 στο crash test της EuroNCAP, αναφέροντας χαρακτηριστικά δηλώσεις ιθυνόντων της Fiat πως και 6 αστέρια να είχε θα τα λάμβανε.
Δηλαδή δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ αρνητικό κλίμα και προδιάθεση να κακολογήσουν το μοντέλο ή την εταιρεία. Και όλα αυτά ένα μήνα πριν.
Η εν λόγω δοκιμή του Bravo με την αξιολόγηση από ότι είδα υπάρχει και στην ιστοσελίδα τους:
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... 868&admin=Όπως βλέπετε μάλλον είναι το ίδιο Bravo που έφυγε στη δοκιμή φρεναρίσματος (προφανώς σε άλλο τεστ που το συγκρίνουν με άλλα μοντέλα). Αν αναλογιστούμε ότι η δοκιμή δημοσιεύτηκε αρχές Σεπτέμβρη, τότε ή είχαν το μοντέλο αρκετό καιρό στη διάθεσή τους, ή τόσο διάστημα περίμεναν απάντηση από τη Fiat για το συμβάν και το ότι δεν τους απαντούσε τους ώθησε σε αυτή την ενέργεια γνωστοποίησης του γεγονότος.
-
Το άρθρο-λίβελλο το έχει στα 'τελευταία νέα', άρα, ΕΑΝ αυτό συνέβη στην αρχική δοκιμή και τόσον καιρό το απέκρυπταν, είναι φάουλ. Έχω ήδη αναφέρει τι έπρεπε να είχαν κάνει σε περίπτωση που είχε παρατηρηθεί ο,τιδήποτε ασυνήθιστο ή επικίνδυνο:
Κι αν ήθελαν να κάνουν μια αντικειμενική αναφορά, ιδού ο τρόπος (που ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ, αλλά ΕΠΕΛΕΞΑΝ να μην τον ακολουθήσουν):
Πας σε ένα ανεξάρτητο συνεργείο, το εξετάζει ο μηχανικός, βγάζει ενυπόγραφη αναφορά εμπειρογνωμοσύνης με ανάλυση των αιτίων της αστοχίας και μετά στέλνεις το μπιλιετάκι στη Fiat μαζί με το αυτοκίνητο ζητώντας διερεύνηση του προβλήματος. Αν, τώρα, δεν προλαβαίνεις να διεξάγεις δοκιμή σε περισσότερα αυτοκίνητα για να βγει σωστό συμπέρασμα, αναφέρεις σε ένα πλαίσιο στο κείμενο της δοκιμής το συμβάν, ενημερώνοντας το αναγνωστικό κοινό, χωρίς υστερίες, ανακρίβειες, γενικεύσεις και ακρότητες. Και, πάνω απ'όλα, χωρίς -εδώ γελάμε- εγκωμιαστική αναφορά σε ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης - βλ. A-Class - για να καταδείξεις το δήθεν κοντράστ μεταξύ 'κακής' Fiat και 'καλής' Mercedes. Βάζεις και μια υποσημείωση ότι θα επιδιώξεις να δοκιμάσεις και άλλα αυτοκίνητα του ίδιου τύπου για να διαπιστώσεις αν όντως υπάρχει πρόβλημα και ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ.
Εάν συνέβη λοιπόν το περιστατικό (που με όσα έχω δει από το AMS/Auto Triti έχω κάθε λόγο να αμφισβητώ ό,τι κι αν διαβάσω εκεί μέσα), τότε ΚΑΚΩΣ το απέκρυψαν και δημιουργούν υποψίες ότι σκόπευαν να εκβιάσουν για άλλους λόγους. Εάν συνέβη μόλις πρόσφατα (δηλαδή την περασμένη Παρασκευή), τότε όφειλαν να ακολουθήσουν την προαναφερθείσα οδό, που ακολουθείται από το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων τους σε όλο τον κόσμο.
Αν δεν πρόκειται για τη γνωστή τους σύμπραξη με την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας τους, είναι μέθοδος 'μαστίγιο και καρότο': σου εκθειάζω πρώτα το νέο σου μοντέλο και αν δω ότι δεν μου αυξάνεις τη διαφήμιση, στο θάβω. Αυτή η μέθοδος ακολουθείται συχνά, αλλά όχι κι έτσι.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Δεν νομίζω να ισχύουν όσα γράφετε. Να είμαστε και λίγο αντικειμενικοί. Άλλο δεν γουστάρω ένα περιοδικό και άλλο να το κατηγορώ ατεκμηρίωτα για κάτι.Έτυχε να έχω αγοράσει το τεύχος 36 του Auto Τρίτη, 11/09/07 και να το έχω στο γραφείο και τυχαία έπεσε το μάτι μου στο εξώφυλλο ότι έχει δοκιμή του Bravo T-Jet 150 εντός αυτού. Το άρθρο μιλάει με κολακευτικά λόγια για το αυτοκίνητο (με τίτλο Bravisimo!) και του δίνει μάλιστα και υψηλή βαθμολογία σε όλους τους τομείς (Συνολική βαθμολογία 8,80). Για τα φρένα γράφει χαρακτηριστικά: 'τα φρένα αποδεικνύονται αποτελεσματικά σε ένα απότομο φρενάρισμα, με το αντίστοιχο πεντάλ να έχει καλή αίσθηση'.
Στο ίδιο τεύχος στις αρχικές σελίδες έχει δισέλιδο άρθρο για τα 5 αστέρια του Fiat 500 στο crash test της EuroNCAP, αναφέροντας χαρακτηριστικά δηλώσεις ιθυνόντων της Fiat πως και 6 αστέρια να είχε θα τα λάμβανε.
Δηλαδή δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ αρνητικό κλίμα και προδιάθεση να κακολογήσουν το μοντέλο ή την εταιρεία. Και όλα αυτά ένα μήνα πριν.
Η εν λόγω δοκιμή του Bravo με την αξιολόγηση από ότι είδα υπάρχει και στην ιστοσελίδα τους:
http://www.autotriti.gr/autotriti/_maga ... 868&admin=Όπως βλέπετε μάλλον είναι το ίδιο Bravo που έφυγε στη δοκιμή φρεναρίσματος (προφανώς σε άλλο τεστ που το συγκρίνουν με άλλα μοντέλα). Αν αναλογιστούμε ότι η δοκιμή δημοσιεύτηκε αρχές Σεπτέμβρη, τότε ή είχαν το μοντέλο αρκετό καιρό στη διάθεσή τους, ή τόσο διάστημα περίμεναν απάντηση από τη Fiat για το συμβάν και το ότι δεν τους απαντούσε τους ώθησε σε αυτή την ενέργεια γνωστοποίησης του γεγονότος.
Αν είναι το ίδιο αυτοκίνητο και το είχαν δοκιμάσει, γιατί να το ξαναδοκιμάσουν εκ νέου; Το θεωρώ απίθανο να κάνουν μετρήσεις για δεύτερη φορά τα περιοδικά! Δηλαδή ξαναέκαναν όλες τις μετρήσεις επιδόσεων, δυναμομέτρηση και πάνω που ΞΑΝΑέκαναν τις μετρήσεις για τα φρένα, το αυτοκίνητο τα έπαιξε;
Περίεργο είναι κι αυτό...
Στην τελική, γιατί να μην ήταν όλα μέλι γάλα για το περιοδικό και την εταιρεία μέχρι πριν ένα μήνα και να χάλασαν τώρα; Ούτε αυτό μπορεί ν' αποκλειστεί...
Υποθέσεις κάνουμε όλοι... Και ξαναλέω, ακόμη και το περιστατικό να συνέβει όπως λεει το περιοδικό ακριβώς! Ο χειρισμός τους κατόπιν, είναι τουλάχιστον προβληματικός...
Αυτά. -
Επειδή αρχές Σεπτέμβρη όλοι έτρεχαν να κάνουν μια πρώτη δοκιμή του Bravo για να το δημοσιεύσουν.
Μπορεί να παρέλαβαν στη συνέχεια αυτοκίνητα από τον ανταγωνισμό και να έκαναν άλλο τεστ συγκριτικό.
-
Οι ενέργειες του περιοδικού βρωμάνε και ζέχνουν. Κι αν αναλογισθούμε και το πολύ βεβαρυμένο τους παρελθόν...
-
Όπως και να ΄χει τώρα μόνο εικασίες κάνουμε. Ας περιμένουμε να δούμε την επίσημη τοποθέτηση του περιοδικού επί του θέματος (πλήρες άρθρο) καθώς και την όποια ανακοίνωση της Fiat.
-
Τι επίσημη τοποθέτηση να δούμε; Είτε διαβάζω αυτό το 'άρθρο' είτε το πρωτοσέλιδο της Αυριανής, το ίδιο ύφος, η ίδια δομή και η ίδια μεθοδολογία - άρα και η ίδια ΠΡΟΘΕΣΗ.
-
Τις συνθήκες που έγινε το περιστατικό, τι έφταιξε σε αυτό, ποιες οι ενέργειες του περιοδικού μετά το συμβάν, αν ελέγχθηκε το αυτοκίνητο, ο τρόπος με τον οποίο ενημερώθηκε η Fiat και πως αντέδρασε, και αν εφαρμόστηκε κάτι από αυτά που γράφεις σε προηγούμενο σου ποστ.
-
Εγώ ξέρω τι κάνουν άλλα, πολύ σοβαρότερα έντυπα. Τίποτα από αυτά δεν βλέπω να έκανε το AMS/Auto Triti. Και επειδή κατά το - πολύ πρόσφατο - παρελθόν έχει πολλάκις δώσει αφορμές (α, υπόψιν ότι παλαιότερα, ένας συντάκτης του έγραφε στο φόρουμ του Drive και παραδεχόταν - ερχόμενος σε αρκετά δύσκολη θέση - ότι το περιοδικό εφαρμόζει 'περίεργες' τακτικές και ότι σαφώς ευνοεί τους γερμανούς κατασκευαστές... Κεσίδης νομίζω λεγόταν στο επώνυμο), δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να το πάρω στα σοβαρά. Και καλά εγώ, έχω σπουδάσει ορισμένα πράγματα, προβλεπόταν να μάθω πώς κάνουμε δοκιμές και πειράματα, έμαθα και στατιστική. Ο πολύς ο κόσμος όμως που δεν ξέρει; Αυτόν τον κόσμο πρέπει να ενημερώσουμε και να του προσφέρουμε τη γνώση για να κρίνει, χωρίς να εντυπωσιάζεται και να παρασέρνεται από χαζομάρες (στην καλύτερη περίπτωση) ή ύποπτες δημοσιεύσεις. Βεβαίως, οι αναγνώστες είναι που θα κρίνουν - αλλά καλό είναι να έχουν στη διάθεσή τους τη γνώση για το ποιες είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται από όσους θέλουν να είναι αξιόπιστοι.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αλήθεια, **είναι ΤΥΧΑΙΟ **ότι αυτό βγήκε τώρα που η Ε.Ε. κήρυξε παράνομο τον νόμο που είχε η Γερμανία και προστάτευε την VW από εξαγορά;Τ' ακούσαμε κι αυτό!
Ακόμα και όντως-πρόβλημα να υπήρχε στα φρένα του Bravo, αυτό μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!
Μπορεί πολύ απλά να πρόκειται για μια αστοχία υλικού στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. -
Γιατί, δεν επηρεάζονται οι πωλήσεις από τις φήμες για εξαγορά; Η VAG μέχρι πρότινος έχαιρε ενός εντονότατου προστατευτισμού από τη γερμανική νομοθεσία. Ένα σωρό άλλες εταιρείες είχαν σκαμπανεβάσματα στις πωλήσεις τους από εξαγορές, συμμαχίες, ατυχείς συνεργασίες, φήμες για εξαγορά κλπ. Γιατί θα ήταν εξαίρεση η VW με την κατάργηση αυτού του νόμου που τόσα χρόνια της προσέφερε ανεξαρτησία και μια κάποια σταθερότητα, ενώ τώρα όχι μόνον μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επιθετικής εξαγοράς, αλλά και αντικείμενο διαδόσεων από το κάθε 'παπαγαλάκι' των χρηματιστηρίων.
Το αποκλείεις δηλαδή οι της ελληνικής αντιπροσωπείας να είπαν 'για ένα λεπτό, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα έρθουμε σε δύσκολη θέση απέναντι στον ανταγωνισμό'; Αλλά ξέρεις κάτι; Αν έγινε αυτό - που καλύτερα είναι να ΜΗΝ οφείλεται αυτό το ράδιο-αρβύλα που ξεκίνησε το AMS - , τότε καταλαβαίνεις πόση εμπιστοσύνη έχει η αντιπροσωπεία στο προϊόν της...
Γενικά, αυτός που συκοφαντεί τους ανταγωνιστές του συνήθως δεν πολυεμπιστεύεται το προϊόν που έχει στα χέρια του - κι αν ο ίδιος ο έμπορος δεν το εμπιστεύεται...
-
Έφτασαν στην Ελλάδα οι δικηγόροι της FIAT, οπότε μάλλον ξεδιαλύνει το τοπίο. Μπράβο AMS.
-
Η εδώ αντιπροσωπεία αν δεν κάνω λάθος ρίχνει το βάρος της τώρα στις πωλήσεις του Tiguan και όχι τόσο σε αυτές του Golf (που χωρίς αμφιβολία έχει το δικό του πελατολόγιο).
-
διαδόσεων από το κάθε 'παπαγαλάκι' των χρηματιστηρίων.Το αποκλείεις δηλαδή οι της ελληνικής αντιπροσωπείας να είπαν 'για ένα λεπτό, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα έρθουμε σε δύσκολη θέση απέναντι στον ανταγωνισμό'; Αλλά ξέρεις κάτι; Αν έγινε αυτό - που καλύτερα είναι να ΜΗΝ οφείλεται αυτό το ράδιο-αρβύλα που ξεκίνησε το AMS - , τότε καταλαβαίνεις πόση εμπιστοσύνη έχει η αντιπροσωπεία στο προϊόν της...
Τελείως άκυρο και αβάσιμο! Σιγά μην είναι και ασύμμετρη απειλή
-
Καμμία ασύμμετρη απειλή δεν υπάρχει. Απλώς προνοούν για να μην πάθουν... Επί της ουσίας όμως: το 'άρθρο' αυτό το θεωρείς έγκυρο, εσφαλμένο ή ύποπτο;
-
Καμμία ασύμμετρη απειλή δεν υπάρχει. Απλώς προνοούν για να μην πάθουν...Ουδεμία σχέση η VW με το συμβάν. Εξαιτίας μιας κομμένης διαφήμισης έγινε το όλο σκηνικό.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Καμμία ασύμμετρη απειλή δεν υπάρχει. Απλώς προνοούν για να μην πάθουν...
Ουδεμία σχέση η VW με το συμβάν. Εξαιτίας μιας κομμένης διαφήμισης έγινε το όλο σκηνικό.
Ακόμα χειρότερα τότε, εάν έγινε αυτό που λες. Γιατί αν το περιοδικό αυτό στήνει συκοφαντικές εκστρατείες κάθε φορά που δεν παίρνει τη διαφήμιση που θέλει, τότε για ποια αξιοπιστία μιλάμε;
Προτιμώ να ξέρω ότι κάποιο περιοδικό υπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένης βιομηχανικής ομάδας και να ξέρω τι θα διαβάσω, παρά να γράφει μια έτσι μια γιουβέτσι ανάλογα με το αν του δώσανε διαφήμιση ή όχι. Και, ξέρεις, αυτά αποκαλύπτουν και το ήθος, τη σοβαρότητα και την εντιμότητα του εκδότη και των συντακτών.
Υ.Γ. Αν δηλαδή γράφουν λιβελλογραφήματα κάθε φορά που δεν παίρνουν τη διαφήμιση που θέλουν, σε άλλα πιο ζόρικα ζητήματα της ζωής τους τι θα κάνουν; Θα βγαίνουν και θα σκοτώνουν όποιον θεωρούν ότι τους αδίκησε;
-
Καμμία ασύμμετρη απειλή δεν υπάρχει. Απλώς προνοούν για να μην πάθουν... Επί της ουσίας όμως: το 'άρθρο' αυτό το θεωρείς έγκυρο, εσφαλμένο ή ύποπτο;Άλλες εταιρείες δεν έχουν να φοβηθούν από την έλευση του Bravo; Μόνο η VW; Μάλλον το αντίθετο...
-
Το θέμα δεν είναι αν έχουν ή όχι να φοβηθούν το Bravo, αλλά πώς αντιμετωπίζουν ορισμένα πράγματα. Είδες μήπως τη Nissan ή την Peugeot να προβαίνουν σε κάτι αντίστοιχο; Μήπως την Ford; Τη Honda; Τη Mazda;
Αφού λοιπόν η VAG (είτε ως βιομηχανία είτε ως αντιπροσωπεία) προτιμά να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό με τέτοια χυδαία μέσα, εμένα μου δείχνει ότι:
- Δεν έχει εμπιστοσύνη στο προϊόν της (για ποιο λόγο δεν θα εμπιστευόμουν το προϊόν μου, εφ'όσον όλοι λένε πως είμαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ; ΟΕΟ)
- Χαρακτηρίζεται η ηγεσία της από αήθεια
- Αφού αντιμετωπίζουν τον ανταγωνιστή τους με τέτοια μέσα, αλίμονο στον πελάτη!
-
Γιατί πού το ξέρεις ότι το έκανε η VW;
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων