-
Random
Μικρά ρε συ.... Ουτε με νοιαζουν οι απολυτες επιδοσεις...manosk
Το 4,2 το εβαλα γιατι ηξερα οτι πολλοι θα πουν 207, Clio, Corsa κλπ. που δε μου αρκουν...Megane98hp
Ναι, και μαλλον θα ξεκινησω με Bravo και TSI... Παντως τη BMW τη σκεφτομαι ακομα
Απο γιαπωνεζικα κανενα. To Auris εμφανισιακα δε μου αρεσει καθολου και νομιζω οτι ειναι υπερτιμημενο, το Civic τα ιδια, ενω το 3 που το τσεκαρα, εσωτερικα μοιαζει λιγο παρωχημενο. -
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=65333 To βάζω εδώ επειδή αναφέρθηκε το Bravo
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Random
Μικρά ρε συ.... Ουτε με νοιαζουν οι απολυτες επιδοσεις...manosk
Το 4,2 το εβαλα γιατι ηξερα οτι πολλοι θα πουν 207, Clio, Corsa κλπ. που δε μου αρκουν...Megane98hp
Ναι, και μαλλον θα ξεκινησω με Bravo και TSI... Παντως τη BMW τη σκεφτομαι ακομα
Απο γιαπωνεζικα κανενα. To Auris εμφανισιακα δε μου αρεσει καθολου και νομιζω οτι ειναι υπερτιμημενο, το Civic τα ιδια, ενω το 3 που το τσεκαρα, εσωτερικα μοιαζει λιγο παρωχημενο.χρηστο...ΤΟΥΟΤΑ ΑURISΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ..ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΕΡΒΙΣ..ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ...ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ...
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙ ΜΕΙ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΓΝΩΜΗ...
-
- Ford Focus
- Mazda 3
- Citroen C4
- Alfa 147
Δεν σου προτείνω το Bravo, γιατί παραείναι καινούργιο και δεν έχει βγάλει ακόμα τις παιδικές του ασθένειες (αφού εγώ δεν αγοράζω αυτοκίνητο πριν κλείσει χρόνο στην αγορά, δεν συνιστώ σε άλλον να κάνει αυτό που εγώ φοβάμαι να κάνω). Τη C4 εγώ τη συμπαθώ, αλλά δεν θα την αγόραζα γιατί έχει έναν πίνακα οργάνων 'Αρτέμη Μάτσα' (βλέπουν ΟΛΟΙ οι επιβάτες με πόσο πάω... ΕΛΕΟΣ). Τα σημερινά Peugeot τα θεωρώ άθλια. Το 307 το είχα οδηγήσει ως τώρα δυο φορές: μια όταν ήταν να πάρω αυτοκίνητο (το '02 που πήρα τελικά το Clio) και μια πρόσφατα. Δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου. Ομοίως και το Megane, δεν θα έλεγα ότι είναι ευχάριστο αυτοκίνητο. Το Mazda 3 το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ενώ βέβαια βάζω ως πρώτη επιλογή το Focus. Η 147 παίζει outsider. Ξέρω ότι βαίνει προς αντικατάσταση, ξέρω ότι είναι λίγο ακριβή για να την πάρεις με πλούσιο εξοπλισμό, αλλά και όμορφη είναι και καλοστημένη. Κι αν θες, τη βρίσκεις και μεταχειρισμένη σε υπεράριστη κατάσταση - την έχουν αγοράσει πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν τις σκίζουν.
Ακόμα πιο outsider: Volvo C30. Όμορφο (από κοντά είναι καλύτερο απ'ό,τι στις φωτογραφίες) και έχει την πλατφόρμα του Focus απ'όσο ξέρω.
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
χρηστο...ΤΟΥΟΤΑ ΑURISΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ..ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΕΡΒΙΣ..ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ...ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟ ΑΜΑΞΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ...
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙ ΜΕΙ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΓΝΩΜΗ...
Δε μου αρεσει καθολου ρε συ.... Πολυ κακομουτσουνο
Δε θα μας διαβασει ο Αγγελος; Αγγελε που εισαι; Δωσε μας μια καλη καλη γνωμη
-
Η 147 δεν παίζει λόγω παθητικής ασφάλειας.
-
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι ντε και καλά ο άνθρωπός μας θα στουκάρει, έτσι; Πολύ καλές προοπτικές του δίνεις για το μέλλον του με το νέο του αυτοκίνητο, όποιο κι αν είναι αυτό.
EDIT: Τότε και η BMW 5 δεν πρέπει να παίζει, γιατί στις πρώτες δοκιμές πήρε μόνο 3 αστεράκια (όσα και η μισητή για σένα 147) και μετά βάλανε μερικά κουδουνάκια-συναγερμούς για λυμένες ζώνες κλπ και πήγαν στα 4 αστέρια, ΧΩΡΙΣ όμως να βελτιώσουν τη δομή του οχήματος...
-
Nα μην το λάβει υπόψιν του?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι ντε και καλά ο άνθρωπός μας θα στουκάρει, έτσι; Πολύ καλές προοπτικές του δίνεις για το μέλλον του με το νέο του αυτοκίνητο, όποιο κι αν είναι αυτό.Δεν είπα ότι θα τρακάρει, μην μου βάζεις λόγια στο στόμα.
Επειδή έχω μιλήσει με τον Asimov για το συγκεκριμένο θέμα, σε πληροφορώ ότι η 147 έχει ήδη αποκλειστεί από τον ίδιο λόγω της παθητικής της ασφάλειας, κι αυτό σου έγραψα και παραπάνω. Αλλά οι παρωπίδες κάνουν καλή δουλειά. Τέλος από μένα.EDIT: ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΕΛΕΟΣ. Ποια 'μισητή' 147? Αυτή που ήμουν έτοιμος να αγοράσω? ΞΕΚΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝ.
-
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι ντε και καλά ο άνθρωπός μας θα στουκάρει, έτσι; Πολύ καλές προοπτικές του δίνεις για το μέλλον του με το νέο του αυτοκίνητο, όποιο κι αν είναι αυτό.Προφανώς και δεν αγοράζει κάποιος αμάξι θεωρώντας ότι στάνταρ θα στουκάρει, το να ξέρεις όμως ότι αν συμβεί το κακό το αυτοκίνητό σου δε συμπεριφέρεται ιδιαίτερα καλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Έτσι, ναι η παθητική του ασφάλεια έχει σημασία στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Αλλιώς δε θα αγοράζαμε και αυτοκίνητα με 8-10 αερόσακους, κτλ
-
Δεν είπες πουθενά ότι την απέκλεισε... Οπότε, λογικό είναι να θεωρήσει κανείς ότι αυτό είναι προσωπική σου γνώμη. Αλλά, όπως γράφω και στο edit που έκανα, 3 αστέρια είχε και η σημερινή 5άρα της BMW, μέχρι που βάλανε κάτι ειδοποιήσεις για ζώνες και πήγανε στα 4 ΧΩΡΙΣ να αλλάξουν το παραμικρό στη δομή του αμαξώματος. Εφ'όσον λοιπόν αυτοί οι εκνευριστικοί ήχοι ειδοποίησης για λυμένες ζώνες δίνουν ένα αστεράκι επιπλέον, ακόμη κι αν το αυτοκίνητο είναι για χαμηλότερη θέση...
-
Δεν είπες πουθενά ότι την απέκλεισε... Οπότε, λογικό είναι να θεωρήσει κανείς ότι αυτό είναι προσωπική σου γνώμη. Αλλά, όπως γράφω και στο edit που έκανα, 3 αστέρια είχε και η σημερινή 5άρα της BMW, μέχρι που βάλανε κάτι ειδοποιήσεις για ζώνες και πήγανε στα 4 ΧΩΡΙΣ να αλλάξουν το παραμικρό στη δομή του αμαξώματος. Εφ'όσον λοιπόν αυτοί οι εκνευριστικοί ήχοι ειδοποίησης για λυμένες ζώνες δίνουν ένα αστεράκι επιπλέον, ακόμη κι αν το αυτοκίνητο είναι για χαμηλότερη θέση...Όταν λέω ότι 'δεν παίζει' τι καταλαβαίνεις? Ότι εγώ του απαγορεύω να πάρει την 147 με τα λεφτά του? Αν ήταν δική μου γνώμη, θα έγραφα 'καλή χρυσή και άγια η 147 αλλά έχει 3 αστεράκια.'
Είδες πουθενά να λέει ότι ενδιαφέρεται για την καινούρια 5άρα? Επειδή εγώ μόνο για την 116 είδα ότι εξέφρασε γνώμη..
-
Δεν είπες πουθενά ότι την απέκλεισε... Οπότε, λογικό είναι να θεωρήσει κανείς ότι αυτό είναι προσωπική σου γνώμη. Αλλά, όπως γράφω και στο edit που έκανα, 3 αστέρια είχε και η σημερινή 5άρα της BMW, μέχρι που βάλανε κάτι ειδοποιήσεις για ζώνες και πήγανε στα 4 ΧΩΡΙΣ να αλλάξουν το παραμικρό στη δομή του αμαξώματος. Εφ'όσον λοιπόν αυτοί οι εκνευριστικοί ήχοι ειδοποίησης για λυμένες ζώνες δίνουν ένα αστεράκι επιπλέον, ακόμη κι αν το αυτοκίνητο είναι για χαμηλότερη θέση...http://www.euroncap.com/tests/bmw_5_ser ... 4/208.aspx
**The 5-Series has a very strong and stable passenger safety cage. It achieved a four-star rating after Euro NCAP allowed frontal, side and pole retests following improvements to the car’s steering column, footrest, door trim, door latch, airbags and software. **
Για την 147 ξέρεις πολύ καλά πώς αν δεν ήταν η πλευρική εξαιρετική θα έπαιρνε βαθμό για κινέζικο...
http://www.euroncap.com/tests/alfa_rome ... 1/108.aspx
Front: 3 -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι ντε και καλά ο άνθρωπός μας θα στουκάρει, έτσι; Πολύ καλές προοπτικές του δίνεις για το μέλλον του με το νέο του αυτοκίνητο, όποιο κι αν είναι αυτό.
Προφανώς και δεν αγοράζει κάποιος αμάξι θεωρώντας ότι στάνταρ θα στουκάρει, το να ξέρεις όμως ότι αν συμβεί το κακό το αυτοκίνητό σου δε συμπεριφέρεται ιδιαίτερα καλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Έτσι, ναι η παθητική του ασφάλεια έχει σημασία στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Αλλιώς δε θα αγοράζαμε και αυτοκίνητα με 8-10 αερόσακους, κτλ
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά μας βάζουν σε άλλες διαδικασίες; Για παράδειγμα, γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που μικρό σχετικά τρακάρισμα (χωρίς το αυτοκίνητο να πάρει σασσί - μόνο ψαλίδι έσπασε και προφυλακτήρα) οδήγησαν σε πολύ αυξημένη λυπητερή, γιατί σκάσανε ΟΛΟΙ οι προεντατήρες (κι ας ήταν μόνος του ο οδηγός μέσα στο αυτοκίνητο) και πλευρικός αερόσακος οδηγού. Το αποτέλεσμα; Μια ζημιά που λογικά ήταν για 600 ευρώ πήγε κατ'ευθείαν στις 3000.
-
Δηλαδή τα περιοδικά (ελληνικά και ξένα) γράφανε ψέματα;
-
Η 147 αποκλειεται για διαφορους λογους, εις εκ των οποιων η παθητικη ασφαλεια (ψυχολογικο-ξεψυχολογικο μου ειναι αδυνατο να το παραβλεψω). Οι αλλοι ειναι το οτι το μοντελο ειναι προ αντικαταστασεως και οτι το αδερφακι Bravo ακουγεται πιο δελεαστικο (τεχνολογικα, τουλαχιστον) και φαινεται πιο συγχρονο, με μικροτερο μαλιστα κοστος. Αν παω προς Ιταλια, θα παρω αυτο. Εχω καποιες επιφυλαξεις για την ποιοτητα (το Stilo ηταν μετριο). Φυσικα, αν το δω απο κοντα και με πεισει, δε θα εχω καμιά προκαταληψη...
Το Focus μαλλον βγαινει εκτος, για ψυχολογικους επισης λογους, γιατι ειναι προ f/l, που δε μπορω να περιμενω και γιατι εμφανισιακα δε μου αρεσει ιδιαιτερα. Γνωριζω οτι ειναι το best value for money, αλλα...Μεχρι τωρα σκεφτομαι Bravo, Golf και κατι σε BMW, αν μεταχειρισμενο...
Ας το περιορισουμε εκει για να μην πλατιαζουμε. Γνωμες; -
Εγώ σε bravo θα πήγαινα ή σε BMW αν έβρισκα κάτι καλό. Golf καινούριο όταν σε λίγο αντικαθίσταται αν σε ενδιαφέρει η μεταπώληση θα έλεγα να μην πάρεις...
-
Δηλαδή τα περιοδικά (ελληνικά και ξένα) γράφανε ψέματα;Δεν ξέρω τι γράφανε γιατί δεν πληροφορούμαι τα περί NCAP από εκεί εγώ σου λέω τι γράφει ο επίσημος φορέας που πραγματοποιεί τις δοκιμές. Και αυτό γράφτηκε από την πρώτη στιγμή που δημιοσιεύτηκε το αποτέλεσμα. Γι αυτό και ισχύει για αυτοκίνητα από κάποιο αριθμό πλαισιού και μετά
-
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά μας βάζουν σε άλλες διαδικασίες; Για παράδειγμα, γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που μικρό σχετικά τρακάρισμα (χωρίς το αυτοκίνητο να πάρει σασσί - μόνο ψαλίδι έσπασε και προφυλακτήρα) οδήγησαν σε πολύ αυξημένη λυπητερή, γιατί σκάσανε ΟΛΟΙ οι προεντατήρες (κι ας ήταν μόνος του ο οδηγός μέσα στο αυτοκίνητο) και πλευρικός αερόσακος οδηγού. Το αποτέλεσμα; Μια ζημιά που λογικά ήταν για 600 ευρώ πήγε κατ'ευθείαν στις 3000.Τα λεφτά δεν τα βγάζω από πηγάδι, χίλιες φορές όμως να δώσω 3000
-
@Asimov: Στη θέση σου θα πήγαινα τότε σε Golf ή BMW. Μπορεί να είναι ωραίο το Bravo, αλλά μόλις παρουσιάστηκε και είναι αδοκίμαστο μοντέλο. Μετά από ένα-ενάμιση χρόνο, που θα είχε βγάλει τα προβλήματα νεότητος, θα το σκεφτόμουν, υπό τον όρο ότι υπάρχει πρόσβαση σε σοβαρό συνεργείο.
Το κλασικό "τί να πάρω" με 20k