-
Παιδιά κανένα καλό συνεργείο για service honda σκούτερ στην Θεσ/νίκη?
-
Παιδια help...ψαχνουμε σκουτερακι για την κοπελα μου και αισιως μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξαμε..
honda sh 150i
sym hd200evo
peugeot liberty 125κυριος στοχος ειναι να μπορει να το χειριζεται, και να εχει μεγαλες ροδες για ασφαλεια..κλινουμε περισσοτερο προς το λιμπερτυ λογω μικρου ογκου και ευκολιας χειρισμου...λεφτα προς διαθεση περιπου 2 με 2.5 εως το πολυ 3+ χιλιαρικα...αν νομιζετε οτι και τα σκουτερ με μικρες ροδες ειναι οκ π.χ. 13ιντσων και ασφαλη προτεινετε κ αυτα..φοβαμαι οτι σε σκουτερ μεγεθους sh150i honda οτι δεν θα μπορει να το παει καλα..ευχαριστω και αναμενω τις σκουτερικες σας γνωσεις...
το σκουτερ θα κινειται εντος λεκανοπεδιου... αλλα θελουμε να ειναι τουλαχιστον 100cc -
Ράντομ από εσένα δεν το περίμενα να θέσεις τέτοιο τρίλλημα. Μία είναι η επιλογή
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Παιδια help...ψαχνουμε σκουτερακι για την κοπελα μου και αισιως μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξαμε..honda sh 150i
sym hd200evo
peugeot liberty 125κυριος στοχος ειναι να μπορει να το χειριζεται, και να εχει μεγαλες ροδες για ασφαλεια..κλινουμε περισσοτερο προς το λιμπερτυ λογω μικρου ογκου και ευκολιας χειρισμου...λεφτα προς διαθεση περιπου 2 με 2.5 εως το πολυ 3+ χιλιαρικα...αν νομιζετε οτι και τα σκουτερ με μικρες ροδες ειναι οκ π.χ. 13ιντσων και ασφαλη προτεινετε κ αυτα..φοβαμαι οτι σε σκουτερ μεγεθους sh150i honda οτι δεν θα μπορει να το παει καλα..ευχαριστω και αναμενω τις σκουτερικες σας γνωσεις...
το σκουτερ θα κινειται εντος λεκανοπεδιου... αλλα θελουμε να ειναι τουλαχιστον 100cc -
Γεια χαρα. Μαλλον θα εννοεις Piaggio Liberty και οχι Peugeot.
Η ασφαλεια στο διτροχο ξεκινα μεσα απο το κεφαλι μας, οτι διτροχο και να εχουμε ειναι ασφαλες και μη ασφαλες.
Γι αυτο η κοπελλα αν δεν εχει εμπειρια λιγων ετων στους Αθηναϊκους δρομους με ΙΧ τουλαχιστον ΜΗΝ οδηγησει ακομη διτροχο.
Θα τα κανει ολα test ride οπωσδηποτε και μετα θα αποφασισετε.
Θα το πω στην αρχη με απλα μαθηματικα:
Λοιπον αν αποκλεισουμε το Sym, μενουν το Liberty και το Honda, οπου υπάρχουν δυο επιλογες, η πρωτη να παρει το Liberty σε 200αρι ακομα καλυτερα.
Τωρα στη δευτερη επιλογη αν διαλεξει το Honda, προσθετουμε το Piaggio Carnaby 125 η 200 και φυσικα θα παρει το Carnaby. Τριτη επιλογη δεν εχει, οποτε το Honda δεν θα το παρει.
Λοιπον να γινω πιο σαφής:
Το SYM ειναι καλο μηχανακι, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλες.
Το Honda το μονο καλο που εχει ειναι οτι το λενε Honda, ειναι να μην σου βγει το ονομα. Εχει τις καλυτερες επιδοσεις σε 150 κυβικα, αλλα αποτομα εως επικινδυνα φρενα και χαλια κρατηματα, το εχω οδηγησει.
Αν θελει περισσοτερη ασφαλεια, κρατηματα και φρενα θα κοιταξει απευθειας το Carnaby, απλα να δει αν το θελει σε 150 η 200 κυβικα. Να το κανει ενα test ride.
Πολυ περισσοτερο θα σας βοηθησουν η μπερδεψουν εδώ:
http://scooterclub.14.forumer.com/index.php -
Ο χρήστης Random έγραψε:
honda sh 150iΜονο αυτό
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Παιδια help...ψαχνουμε σκουτερακι για την κοπελα μου και αισιως μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξαμε..
honda sh 150i
sym hd200evo
peugeot liberty 125
κυριος στοχος ειναι να μπορει να το χειριζεται, και να εχει μεγαλες ροδες για ασφαλεια..κλινουμε περισσοτερο προς το λιμπερτυ λογω μικρου ογκου και ευκολιας χειρισμου...λεφτα προς διαθεση περιπου 2 με 2.5 εως το πολυ 3+ χιλιαρικα...αν νομιζετε οτι και τα σκουτερ με μικρες ροδες ειναι οκ π.χ. 13ιντσων και ασφαλη προτεινετε κ αυτα..φοβαμαι οτι σε σκουτερ μεγεθους sh150i honda οτι δεν θα μπορει να το παει καλα..ευχαριστω και αναμενω τις σκουτερικες σας γνωσεις...
το σκουτερ θα κινειται εντος λεκανοπεδιου... αλλα θελουμε να ειναι τουλαχιστον 100ccΔεν θέλω να σε 'ψήσω' να πάρεις το Liberty 125 επειδή το έχω και 'γω, απλά πιστεύω πως είναι η καλύτερη επιλογή για τους παρακάτω λόγους:
-είναι το πιο απλό μηχανολογικά (2βάλβιδο, χωρίς ψεκασμούς/καταλύτες κλπ.-ελπίζω να μην κάνω λάθος για τον καταλύτη...)
-είναι το πιο ελαφρύ (με καμμιά 20αριά κιλά διαφορά από τα άλλα)
-βρίσκεις όποιο ανταλλακτικό θέλεις, όποτε το θέλεις, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία (ενδεικτικά, ένας καθρέπτης κάνει 10 ευρώ)
-είναι αξιόπιστο (εμένα μου 'χει κάψει μια λάμπα, έχω αλλάξει δυο μπαταρίες -μάλλον έφταιγε ο συναγερμός που είχα- και πρόσφατα άλλαξα και ρουλεμάν τιμονιού)
-είναι το πιο φτηνό (2200 ευρώ)
Υπάρχουν βέβαια και μειονεκτήματα:
-άθλιο δίκτυο εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων!! Χρεώνουν ό,τι θέλουν χωρίς να κάνουν σωστή δουλειά. Αν έχεις δικό σου μηχανικό, λύνεις το πρόβλημά σου.
-ΠΟΛΛΕΣ φορές αισθάνεσαι, ότι λείπει η επιπλέον ιπποδύναμη που έχουν τ' άλλα δύο, κυρίως σε καμμιά Αττική οδό ή στη Συγγρού π.χ. Για χρήση πόλης βέβαια το θέμα είναι ψυχολογικό, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις άλλωστε τελικιασμένος...
-μικροί χώροι για δύο άτομα και
-μεγάλο πρόβλημα με την εύρεση πίσω ελαστικού. Πρέπει να είναι το μόνο σκούτερ πλέον στην αγορά με 14άρη πίσω τροχό (και 110/80/14 διάσταση). Αν δεν σ' ενοχλούν τα Pirelli Mandrake, τότε είσαι ΟΚ. Παρεμπιπτόντως, τα λάστιχα πρώτης τοποθέτησης που φοράει από το εργοστάσιο, αλλάξτε τα γρήγορα !!Όπως και να 'χει καλή αγορά!!
-
να προτεινω κορεατη;;;
kymco people 200si(163cc) βγαινει και σε 125 cc
το εχω 2 χρονια και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος ....
τωρα πια εχει μειωθει η τιμη του οπως και εχει αποκτησει ψεκασμο...worth to check it!!!!
-
Ρε παιδια εσεις που προτεινετε το Honda ειστε οι μονοι που δεν αναφερετε για ποιο λογο η κατι τελωσπαντων. Γραψτε λοιπον για ποιο λογο το προτεινετε για να γινει και καποιος αντιλογος.
Εχετε οδηγησει αλλα σκουτερ και το Sh150 να συγκρινετε?
Κοιταξε και αυτο οπωσδηποτε, μολις κυκλοφορησε:
http://www.apriliabikers.gr/cms/index.p ... d=99999999 -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Ρε παιδια εσεις που προτεινετε το Honda ειστε οι μονοι που δεν αναφερετε για ποιο λογο η κατι τελωσπαντων. Γραψτε λοιπον για ποιο λογο το προτεινετε για να γινει και καποιος αντιλογος.
Εχετε οδηγησει αλλα σκουτερ και το Sh150 να συγκρινετε?
Κοιταξε και αυτο οπωσδηποτε, μολις κυκλοφορησε:
http://www.apriliabikers.gr/cms/index.p ... d=99999999Αξιοπιστια
Ποιοτητα κατασκευης (μετα απο δυο+ χρονια χρησης δεν τριζει σα διαλυμενο και τα πλαστικα του ειναι σαν καινουργια)
Αναρτησεις-φρενα (δε λεω οτι ειναι τα καλυτερα στην κατηγορια, γιατι δεν εχω οδηγησει ολα τα σκουτερ της κατηγοριας, αλλα ειναι πολυ καλα)
ΜεταπωλησηΚαι το sportcity ειναι παρα πολυ καλο, αλλα την Aprilia τη φοβαμαι λιγο στον ποιοτικο της ελεγχο.
-
Οντως ειναι το πιο αξιοπιστο και εχει πολυ καλη μεταπωληση, αλλα θα διαφωνησω στα πλαστικα, δεν ειναι σαν καινουργια μετα απο (πολυ) καιρο, για κλαματα ειναι, το εχουν δυο συναδελφοι και αμα δεις το δικο τους (σχεδον 3 χρονια) και το δικο μου (σχεδον 2 χρονια) δεν εχουν καμμια σχεση.
Επισης θα διαφωνησω και για τα φρενα, καθολου αισθηση και προοδευτικοτητα και το ταμπουρο πισω με χαλαει το 2007!
Μεγαλο πλεονεκτημα το injection. -
Σκύλος. Έχω το pantheon με τον ίδιο ψεκαστό κινητήρα των 150 cc. 20.000 χλμ σε 2,5 χρόνια δεν έχει κάνει κιχ. Ούτε ιμάντα ακόμα. Τακάκια μόνο. Και τα πλαστικά καλά στέκουν παρόλο που χτυπιούνται ανελέειτα στα καλντερίμια .
-
Απο την προηγούμενη σελίδα:
Ο χρήστης panark έγραψε:
Έχω ένα SH150 με 17,5Kkm. Ο ιμάντας δεν κάνει κίχ (και έχει πολύυυ ψωμί ακόμα), και από φρένα κι εγώ έχω αλλάξει τακάκια μπροστά μόνο μία φορά!Τα πλαστικά του μετά απο 3+ χρόνια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε ένα Piaggio σίγουρα θα είχαν σκοπρίσει...
Όσον αφορά τα φρένα, σίγουρα δεν έχουν την καλύτερη δυνατή αίσθηση αλλά προς Θεού, όχι και επικίνδυνα!
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Απο την προηγούμενη σελίδα:Έχω ένα SH150 με 17,5Kkm. Ο ιμάντας δεν κάνει κίχ (και έχει πολύυυ ψωμί ακόμα), και από φρένα κι εγώ έχω αλλάξει τακάκια μπροστά μόνο μία φορά!
Τα πλαστικά του μετά απο 3+ χρόνια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε ένα Piaggio σίγουρα θα είχαν σκοπρίσει...
Όσον αφορά τα φρένα, σίγουρα δεν έχουν την καλύτερη δυνατή αίσθηση αλλά προς Θεού, όχι και επικίνδυνα!
Το SH150 στην Piaggio κατασκευάζεται.
-
Ο χρήστης Καβαsaki έγραψε:
Το SH150 στην Piaggio κατασκευάζεται.Ναι, βρε παιδιά, αλλά σαν ποιότητα κατασκευής δεν έχουν καμμία σχέση...
το δικό μου (NES) μετά από 4 χρόνια σκληρής χρήσης δεν κάνει κιχ, τη στιγμή που ο θείος μου έχει αλλάξει από et4 σε 200ρι beverly και μετά σε 250ρι στην ίδια περίοδο και πάλι έχει περισσότερα προβλήματα από εμένα. Τη μία του κάηκαν τα όργανα, την άλλη του χάλασε το ιμομπιλάιζερ, την τρίτη του ράγισε το καπάκι (!!!!!) και συνέχεια κάτι του βγάζει, τη στιγμή κιόλας που δεν είναι καθόλου φτηνό στη συντήρηση...Να πω την αμαρτία μου, λιγουρεύομαι εδώ και αρκετό καιρό μια GTS250 βεσπούλα αλλά δεν το τολμάω... περιμένω να γίνει σκόρπιο το δικό μου αλλά έλα που δεν γίνεται το άτιμο!
Σημειώστε, ότι δεν έχω κρατήσει τόσο πολύ ξανά μηχανή και πως, όπως το βλέπω το πράγμα, θα είναι η πρώτη φορά που θα δώσω μηχανή, όταν την πουλήσω, επειδή τη βαρέθηκα και για κανένα άλλο σοβαρό λόγο... -
Εγώ έχω από το 2005 ένα SH150i.
Πρόβλημα κανένα ούτε μηχανικά, ούτε τα πλαστικά έχουν ξεθωριάσει ή τρίζουν και άς έχει και 25.000km+
Τα μόνα που έχω αλλάξει είναι τακάκια, όσο για τον ιμάντα στα SH150 αλλάζει κάθε 24.000km χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητα τα σιαγωνάκια, εγώ όταν τον άλλαξα έβαλα και άλλο φυγοκεντρικό της mallosi χωρίς τα ΄΄βελτιωμένα΄΄ σιαγωνάκια.
Όσο για το κράτημα που γράφετε, ώντος εάν το οδηγήσεις 1-2 φορές θα σου φανεί ότι δεν έχει καλό κράτημα πράγμα που δεν ισχύει, με 1 σέτ λάστιχα μπαίνει τάπα παντού.
Φρένα που είναι επικίνδυνα , λίγο πιο δύναμη και προοδευτικότητα παραπάνω ναι θα την ήθελα για να είναι τέλεια, στο φινάλε νομίζω ότι τα σκούτερ τα έχουμε (τουλάχιστον εγώ) για να πηγαίνουμε στις δουλείες μας και όχι να μπαίνουμε τάπα στους δρόμους.
Τέσπα πρίν 2 εβδομάδες μου το πάτησε ένα τζιπ παρκαρισμένo και τώρα θα μπουν επάνω leovinci και κομμάτια carbon στα πλαστικά και θα έχει πολύ Racing look
-
Ο χρήστης Tigas έγραψε:
Εγώ έχω από το 2005 ένα SH150i.Πρόβλημα κανένα ούτε μηχανικά, ούτε τα πλαστικά έχουν ξεθωριάσει ή τρίζουν και άς έχει και 25.000km+
Τα μόνα που έχω αλλάξει είναι τακάκια, όσο για τον ιμάντα στα SH150 αλλάζει κάθε 24.000km χωρίς βέβαια να είναι απαραίτητα τα σιαγωνάκια, εγώ όταν τον άλλαξα έβαλα και άλλο φυγοκεντρικό της mallosi χωρίς τα ΄΄βελτιωμένα΄΄ σιαγωνάκια.
Όσο για το κράτημα που γράφετε, ώντος εάν το οδηγήσεις 1-2 φορές θα σου φανεί ότι δεν έχει καλό κράτημα πράγμα που δεν ισχύει, με 1 σέτ λάστιχα μπαίνει τάπα παντού.
Φρένα που είναι επικίνδυνα , λίγο πιο δύναμη και προοδευτικότητα παραπάνω ναι θα την ήθελα για να είναι τέλεια, στο φινάλε νομίζω ότι τα σκούτερ τα έχουμε (τουλάχιστον εγώ) για να πηγαίνουμε στις δουλείες μας και όχι να μπαίνουμε τάπα στους δρόμους.
Τέσπα πρίν 2 εβδομάδες μου το πάτησε ένα τζιπ παρκαρισμένo και τώρα θα μπουν επάνω leovinci και κομμάτια carbon στα πλαστικά και θα έχει πολύ Racing look
εγώ πάντως το liberty to 50cc το έχω για να μπαίνω τάπες!
ξέχωρα οτι σε έχω για πλάκα! -
-
Πρωτη φορα ανοιξα να δω τι παιζει σε αυτη την ενοτητα τον 4ΤΦ και μπορω να πω οτι μου αρεσε...
Εγω για την ιστορια ξεκινησα με ενα Τ-50 που εγινε Τ-80, μετα πηρα του κουτιου ενα cryptonR 100 του το εχω ακομα και πλεον κυκλοφωρο με ενα cygnus 125 που μπορεις να φωρτωσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να πας παντου, αν εχεις φυσικα το κουραγιο να παςμε τους ρυθμους του...max 80+χλμ...
Και η ναυαρχιδα της οικογενιας ειναι ενα X-Max 250 που εδω και ενα χρονο εχει κανει 21,000χλμ χωρις κανενα προβλημα πλην μιας πισω λαμπας και της μπαταριας που αλλαχτικε στην εγγυηση!!!Με το X-Max μπορω να πω οτι ειδικα στον ανοιχτο δρομο δεν κολαει πουθενα ακομα και 2καβαλος (200+κιλα), ανετα μπορεις να δεις τα 160+στο κοντερ και τα φρενα του ειναι εξερετικα!!!
Το μονο μειον του οτι τριζει πολυ το πισω μερος.....
Απο καταναλωση σε χαλαρους ρυθμου, δηλαδη μεχρι 140 αλλα με απαλο πατημα του γκαζιου, μπορεις να δεις και 220χλμ με 10
-
Ευχες σε όλους για απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με τα δίκυκλά σας - μας.
Βέβαια τα δικα μας ειναι τα καλύτερα όμως αν δεν υπάρχει εμπειρία απο οδήγηση πολλών και διαφορετικών δύσκολο να είσαι αντικειμενικός. Τέσπα το σίγουρο είναι οτι τα οχήματα είναι απιθανα οικονομικά, βολικά, σχετικά άνετα, 'ζωηρά' , ασφαλή και μας κανουν την ζωή πιο εύκολη.
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως ειναι τοσο ευχρηστα τα scooters που ότι αγοράσουμε μενουμε , γενικά , ευχαριστημένοι. Συν και πλήν υπάρχουν σε όλα αλλα δύσκολα βρίσκεις ' ανισσόροπο' τέτοιο ή που να σκορπάει.
Εκείνο που αναζητώ είναι αν υπάρχει καπου καποιος να μας μαθει πως να εκμεταλευόμαστε το δυνατον περισσότερο και να απολαμβάνουμε τα μηχανακια μας ...........οδηγικά. Μια σχολή βρε αδελφε για κατι παραπάνω. Όπως κανουν στο 0-300 για της μοτοσυκλέττες.....ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
SCOOTERS