-
koutsan
Η εργασία είναι χαρά. Η επιλογή έχει να κάνει ότι και οι 2 ευτυχήσαμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και όχι αυτό που μας επιβάλλουν.
Η γυναίκα μου δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας στον Ιδιωτικό Τομέα. Δεν είναι δηλαδή ένας αλλά μερικά εκατομύρια από όσο γνωρίζω που πρακτικά στηρίζουν την Ελληνική Οικονομία. Κοινώς όπως φαίνεται κάποιοι μας θεωρούν μαλάκες.
Σε κάθε εργασιακό χώρο υπάρχουν οι υπερωρίες. Αυτό σχετίζεται με τις φυσιολογικές αυξομειώσεις των αναγκών εργασίας. Στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για μία επέκταση σε δοκιμαστικό επίπεδο του χρόνου λειτουργίας του Μετρό από 126 σε 130 ώρες την εβδομάδα δηλαδή για πρόσθετη υπεωριακή εργασία της τάξης του 3% περίπου με αντίστοιχη εργασία συντήρησης ως και το πρωϊ στις 06.00 (έναντι των 00 ως 04) για τις δύο εκείνες ημέρες. Μεγάλη πράγμα δηλαδή.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος καταφέρνει να κάνει τη δουλειά του σε 10 δεύτερα και ας αμοίβεται. Να κάνει όμως τη δουλειά του και όχι να βρίσκει χιλιάδες δικαιολογίες και να κινδυνολογεί περί ασφάλειας του Μετρό και του ΗΣΑΠ.
-
Χαρά είναι για σένα...Έχεις μία τάση να θεωρείς ότι όλοι έχουν τις δικές σου αντιλήψεις...Δεν νομίζω ότι συμφωνούν όλοι γιατί το 99% φίλων και γνωστών επαναλαμβάνει καθημερινά 'να μου πέσει το joker να σταματήσω να δουλεύω', ακόμα και όσοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την εργασία τους
Θα ήταν χαρά μόνο αν δεν υπήρχε καμία υποχρέωση : προθεσμία, ωράριο, προϊστάμενος, πελάτης, εργοδότης κλπ κλπ αλλά έκανες αυτό που σου αρέσει για το κέφι σου...Γι αυτό κι εγώ δεν 'δουλεύω' με λεφτά (μέχρι τώρα τουλάχιστον)...Τα λεφτά που εισπράττεις σου δημιουργούν υποχρεώσεις, γκρίνιες και σκοτούρες οπότε όλη η χαρά πάει περίπατοΤο ανάποδο συμβαίνει : όπως είπες είστε ο κάνονας και έχετε την τάση να θεωρείτε μαλάκες τους ελάχιστους που δεν θέλουν να εργάζονται πολύ...Υπάρχουν όμως κάποιοι λίγοι που μετά το πέρας του 8ωρου τους κλείνουν διακόπτες και αφήνουν άναυδους τους συναδέλφους να τρέχουν σαν άλογα δεξιά αριστερά μέχρι το βράδυ να 'ικανοποιήσουν' τον προϊστάμενο - εργοδότη...
Μεγάλο ή μικρό πράγμα το κρίνει αυτός που το υφίσταται, με τα προσωπικά του κριτήρια, και όχι οι τρίτοι που κοιτάνε απ'έξω : 100 ξυλιές σε ξένο κώλο δεν πονάνε...
Στο μόνο που συμφωνούμε είναι να κάνει ο καθένας αυτό που έχει αναλάβει να κάνει...Για τα περαιτέρω να το συζητήσουμε αλλά όχι να με πεις μαλάκα επειδή 'αντιστέκομαι' ή δεν επιθυμώ να δουλεύω πολύ...
-
MATάρες μου...
Έτσι στο ντούκου πέρασε
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Στο μόνο που συμφωνούμε είναι να κάνει ο καθένας αυτό που έχει αναλάβει να κάνει...Για τα περαιτέρω να το συζητήσουμε αλλά όχι να με πεις μαλάκα επειδή 'αντιστέκομαι' ή δεν επιθυμώ να δουλεύω πολύ...
Α. Για να το κλείσουμε το θέμα καθώς δεν θα βγάλει πουθενά. Αν διαβάσεις σωστά το μαλάκας αναφέρεται σε αυτούς που δουλεύουν για να μπορούν οι Δ.Υ. να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους στην τεμπελιά!
Β. Περί εργασίας τώρα. Σου εύχομαι να μην σου τύχει ποτέ να πέσεις πάνω σε κάποιον που κλείνει τα ρολλά όταν κλείσει το 8ωρο και να έχεις απόλυτη (με κίνδυνο ζωής) ανάγκη τις υπηρεσίες του.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Aυτοι δεν ειναι μαλακες ειναι κηφηνες(ΔΥ) και αντιστεκονται επειδη μπορουν,οι πραγματικοι μαλακες(ΙΔ) δεν αντιστεκονται οχι γιατι δεν θελουν αλλα γιατι υπαρχει ο κινδυνος να γινουν στατιστικο νουμερο στα μπακαλοτευτερα του ΟΑΕΔ.
Αν οι συμβασεις των εργαζομενων στο μετρο ηταν ιδιωτικου δικαιου τοτε οχι απλα θα το βουλωναν αλλα θα μαθαιναν να τραγουδουν ολη την δισκογραφια της heaven records Εξω απο το χορο ολοι Παβαροτι γινονται -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Aυτοι δεν ειναι μαλακες ειναι κηφηνες(ΔΥ) και αντιστεκονται επειδη μπορουν,οι πραγματικοι μαλακες(ΙΔ) δεν αντιστεκονται οχι γιατι δεν θελουν αλλα γιατι υπαρχει ο κινδυνος να γινουν στατιστικο νουμερο στα μπακαλοτευτερα του ΟΑΕΔ.
οπως λενε και οι φιλοι μας οι καγκουρες οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται (και καλα να παθει)
Αν οι συμβασεις των εργαζομενων στο μετρο ηταν ιδιωτικου δικαιου τοτε οχι απλα θα το βουλωναν αλλα θα μαθαιναν να τραγουδουν ολη την δισκογραφια της heaven records
και αυτο θα ηταν καλο;
-
Aυτό το βάλαμε?
Youtube Video -
[quote='skye'][
οπως λενε και οι φιλοι μας οι καγκουρες οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται (και καλα να παθει)[quote]
αστοχο και εκτος εποχης
αμα εχεις να ταισεις και αλλα στοματα τοτε ραβεις το δικο σου -
Ο χρήστης madox έγραψε:
αστοχο και εκτος εποχης
αμα εχεις να ταισεις και αλλα στοματα τοτε ραβεις το δικο σουο καθενας κανει τις επιλογες του.
απο δικαιολογιες, αλλο τιποτα... -
Ο χρήστης madox έγραψε:
παραδοξως η Ελλαδα εχει τα υψηλοτερα ορια ακομα και απο την Βουλγαρια............Μια πουταναφέραμε, η Βουλγαρία μπήκε πέρυσι στην ΕΕ, αλλά οι Βούλγαροι ΔΥ και Ελ. Επαγγ. παίζουν στα δάκτυλα τη Νομοθεσία της ΕΕ, την οποία οι αντίστοιχοι Έλληνες αγνοούν σχεδόν παντελώς.
Ενδεικτικά, σε περίπτωση εισαγωγής προϊόντων από τη Βουλγαρία (για εξαγωγές μη ρωτήσετε, πονάει) οι Βούλγαροι ζητούσαν χαρτιά προβλεπόμενα από την ΕΕ, που εμείς ... δεν ξέραμε ότι υπάρχουν.Έχει μεγάλη πλάκα η χώρα μας. Όλοι (αλλά ΟΛΟΙ) οι ΔΥ χαίρονται που τα ΣΜ κλπ (πολυ)κατ/τα είναι πλέον ανοικτά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, αλλά είναι με τους συνδικαλιστές του μετρό που δεν θέλουν να δουλεύουν μέχρι 2 ώρες αργότερα το βράδυ. Αυτά σε μια χώρα όπου η νυχτερινή έξοδος τελειώνει το μεσημέρι.
Η μάνα μου, όπως ΟΛΟΚΛΗΡΗ η γενιά που έχτισε την Ελλάδα που γκρεμίζουμε εμείς κάμποσα χρόνια τώρα, δούλευε όποτε της έβγαινε υπηρεσία, πρωί, απόγευμα ή νύχτα. Στον ΟΤΕ, όχι σε κακό ιδιώτη. ΚΑΙ Σάββατο. Δε λέω να γυρίσουμε εκεί, αλλά μετρό μέχρι τις 2 το χρειάζομαι. Κι ας μη μένω στας Αθήνας.
Πάω να συμπληρώσω την υπογραφή μου...
εδιτ
δεν την παίρνει, είναι πολύ μεγάλη, λέει. Ήθελα να συμπληρώσω
ΒΓΑΛΤΕ ... ΤΑ ΓΡΑΣΑ ... ΑΠΟ Τ' ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ (με ρυθμό γηπέδου)... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αστοχο και εκτος εποχης
αμα εχεις να ταισεις και αλλα στοματα τοτε ραβεις το δικο σουο καθενας κανει τις επιλογες του.
απο δικαιολογιες, αλλο τιποτα...ειπαμε εξω απο τον χορο....
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aυτό το βάλαμε?
Youtube VideoΑν εννοείς (επειδή δεν μπορώ να το δω, ο ΟΤΕ - υποτίθεται ότι - αναβαθμίζει τις οπτικές του ίνες κ ... σερνόμαστε εδώ και μέρες) τη βλαμμένη Δικαστίνα που αγνοεί τη χρήση της δικαιοσύνης ναι, το βάλαμε.
Αλλά δεν μας φάνηκε περίεργο, καταλαβαίνεις. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αστοχο και εκτος εποχης
απο δικαιολογιες, αλλο τιποτα...Αν εννοεις επιλογη το πελατιακο συστημα που ισχυει για να γινει καποιος ΔΥ τοτε καλυτερα που επεσα να κοιμηθω(συμφωνα με πιο πανω δικο σου ποστ).Καλυτερα κοιμισμενος και παρθενος παρα 'ξυπνιος' και σουρωτηρι απο πισω
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Aυτό το βάλαμε?
Youtube VideoΑν εννοείς (επειδή δεν μπορώ να το δω, ο ΟΤΕ - υποτίθεται ότι - αναβαθμίζει τις οπτικές του ίνες κ ... σερνόμαστε εδώ και μέρες) τη βλαμμένη Δικαστίνα που αγνοεί τη χρήση της δικαιοσύνης ναι, το βάλαμε.
Αλλά δεν μας φάνηκε περίεργο, καταλαβαίνεις.γιατι ειναι βλαμμενη?
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
αστοχο και εκτος εποχης
που ξερεις αν ειμαι μεσα ή εξω;
θα μπορουσα να ειμαι ζαμπλουτος και να γραφω τωρα απο το σπιτι μου στην εκαλη ή να παιρνω 700 ευρω/μηνα εχοντας να θρεψω 3 παιδια και παλι να μην το ξερεις.απο την αλλη, θα θεωρουσες πως το να εχω μια δουλεια και να βγαζω 700 ευρω/μηνα, εχοντας να θρεψω 3 παιδια θα ηταν αποτελεσμα δικων μου επιλογων ή οχι;
Αν εννοεις επιλογη το πελατιακο συστημα που ισχυει για να γινει καποιος ΔΥ τοτε καλυτερα που επεσα να κοιμηθω(συμφωνα με πιο πανω δικο σου ποστ).Καλυτερα κοιμισμενος και παρθενος παρα 'ξυπνιος' και σουρωτηρι απο πισω
ω ναι, ειναι και αυτα που αναφερεις επιλογες.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Aυτό το βάλαμε?
Γιατί ένας Δικαστής (οφείλει να) γνωρίζει τους Νόμους και να τους εφαρμόζει, αφού καλείται να τους επιβάλλει. Και Νόμο που να λέει ότι για να 'βρεις το δίκιο σου' πρέπει να κάνεις απεργία πείνας, εγώ δεν γνωρίζω.
-
Σ' αυτό δεν έχεις άδικο.
-
Η μαγκιά είναι ότι η πάλη των τάξεων στην Ελλάδα έχει μετατοπιστεί μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων.
Οι ιδιωτικοί θα ήταν ευτυχισμένοι όχι άν δούλευαν λιγότερο, πιο ανθρώπινα και με περισσότερα λεφτά, αλλα άν έβλεπαν τους δημόσιους να απολύονται, να μαστιγώνονται δημόσια η να τρέχουν πανικόβλητοι.
Δεν τολμάνε οι ιδιωτικοί να διεκδικήσουν τίποτα, γιατι κάνουν καριέρα και δεν μπορουν να σταματήσουν τις ασκήσεις ακριβείας. Του χρόνου θα γίνουν μανατζερς αν δείξουν καλή διαγωγή. Αν σχολάνε δλδ 3 ώρες αργότερα και χτυπήσουν τον 'στόχο' καρότο.Καλα ξηγιούνται οι δημόσιοι. Τους θαυμάζω και μακάρι να πετύχουν αυξήσεις και να δουλεύουν λιγότερο. Κι ας βασανίζομαι στις υπηρεσίες τους, κι ας τους πληρώνω απ την τσέπη μου. Σκασίλα μου. Εδώ πληρώνω καγιέν και καγιεν, ολυμπιάδες, μιζες, ρεμούλες. Εδώ πληρώνω τους πολιτικούς ρε
Βαράτε τώρα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αστοχο και εκτος εποχης
που ξερεις αν ειμαι μεσα ή εξω;
θα μπορουσα να ειμαι ζαμπλουτος και να γραφω τωρα απο το σπιτι μου στην εκαλη ή να παιρνω 700 ευρω/μηνα εχοντας να θρεψω 3 παιδια και παλι να μην το ξερεις.απο την αλλη, θα θεωρουσες πως το να εχω μια δουλεια και να βγαζω 700 ευρω/μηνα, εχοντας να θρεψω 3 παιδια θα ηταν αποτελεσμα δικων μου επιλογων ή οχι;
Αν εννοεις επιλογη το πελατιακο συστημα που ισχυει για να γινει καποιος ΔΥ τοτε καλυτερα που επεσα να κοιμηθω(συμφωνα με πιο πανω δικο σου ποστ).Καλυτερα κοιμισμενος και παρθενος παρα 'ξυπνιος' και σουρωτηρι απο πισω
ω ναι, ειναι και αυτα που αναφερεις επιλογες.
Δεν το ξερω αλλα απο τα γραφομενα σου φαινεται οτι δικαιολογεις την ανισοτητα που ειναι status στον εργασικο τομεα στην Ελλαδα.Το ποια ανισοτητα ξερεις δεν χρειαζεται να επαναλλαμβανομαστε.Ολοι κανουμε τις επιλογες(τουλαχιστον ετσι θελουμε να πιστευουμε) μας δεν διαφωνω,αυτο που με εξοργιζει ειναι ακριβως αυτο το κατεστημενο που διχοτομει τους εργαζομενους σε πατρικιους και πλειβειους.
Πες μου αληθεια με τα ποσοστα ανεργιας στα υψη και την χαμηλομισθη εργασια, ποσο ευκολο ειναι για καποιον στον ιδιωτικο τομεα(δεν μιλαω για υψηλοβαθμα στελεχη που αμοιβονται υπερογκα και στα π@παρια τους αν απολυθουν)να αρνηθει υπερωριακη και πολλες φορες μη αμοιβομενη,εργασια.
Οι βαθεια συνδικαλλιζομενοι δημοσιοι ομως το ξερουν το κολπο-αλλωστε αποτελει το ευαγγελιο της επαγγελματικης εκπαιδευσης τους.Και αυτο το κολπο πιανει παντα δεν υπαρχουν ποσοστα αποτυχιας.
Αν εσυ επιμενεις οτι η εργασια ειναι θεμα επιλογης και οχι αναγκης τοτε με γεια σου... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Aυτό το βάλαμε?
Γιατί ένας Δικαστής (οφείλει να) γνωρίζει τους Νόμους και να τους εφαρμόζει, αφού καλείται να τους επιβάλλει. Και Νόμο που να λέει ότι για να 'βρεις το δίκιο σου' πρέπει να κάνεις απεργία πείνας, εγώ δεν γνωρίζω.
δεν εχεις αδικο αλλα απο την αλλη πως μπορεις να βρεις το δικιο σου σε ενα θεμα που εχει κουκουλωθει απο τους παντες?Για να φτασει ως εκει κατι ισως να ηξερε καλυτερα.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]