-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
είδα τον εκπρόσωπο των συνδικαλιστών των εργαζομένων του metro.μιλάμε για ΤΟΝ προκλητικό τύπο.
απαράδεκτος! Μιλούσε λες και ήταν ο ιδιοκτήτης του 'μαγαζιού'.
Δυστυχώς είναι...Άτυπα μεν αλλά λύνει και δένει εκεί μέσα. Ξέρεις πόσες προσλήψεις γίνονται από αυτόν ; Δεν υπάρχουν πλέον προκυρήξεις.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Προέβαλαν το θέμα της ασφάλειας τις νυχτερινες ώρες....( )
ειχε βγει το πρωι στην πρωτη γραμμη στη νετ ο προεδρος των εργαζομενων στο μετρο η καποιος τετοιος τελοσπαντων κ ελεγε οτι οποιος βγαινει το βραδυ **να παιρνει και ενα 10ευρω για να γυρναει με ταξι **και να μην εχει την απαιτηση να λειτουργει το μετρο
Για τους ταξιτζήδες δηλαδή, δεν τίθεται 'θέμα ασφάλειας τις νυχτερινές ώρες'...;;;
Είπε μ@λακία αλλά και αυτό με τους ταρίφες δεν είναι το ίδιο.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Απο οσα καταλαβα,δεν μιλανε για τη προσωπικη ασφαλεια τους αλλα οτι με την ελλατωση των ωρων ακινητοποιησεως των συρμων δεν θα γινεται επαρκης ελεγχος (οποτε και σωστη επισκευη) των γραμμων,σταθμων ,βαγονιων και μηχανων.
Σαν να λενε οτι το υλικο ειναι κακιστο και με πιο λιγες ωρες ελεγχου θα γινει επικινδυνο.Αρα μη περνετε τραινο,να γινει και το μετρο (νομιζω οτι ο ΗΣΑΠ ηδη ειναι) προβληματικη εταιρεια, να τη παρει το δημοσιο ,μια νεα Ολυμπιακη δηλαδη.Αυτοι ειναι,μπραβοοο.Πάντως οι ράγες και οι συρμοί έχουν τα μαύρα τους τα χάλια από άποψης προδιαγραφών. Δεν είναι επικίνδυνοι γιατί δεν τα χρησιμοποιούν βάσει των προδιαγραφών λειτουργίας που είχαν αναγγελθεί. Το θέμα της συντήρησης των συρμών πολύ ελαφρά τη καρδία το λαμβάνουμε.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@__ratanplan__1. Ουδέποτε έχω κατανοήσει γιατί στην Ελλάδα τα super-market είναι κλειστά την Κυριακή και όχι την Δευτέρα που στη γείτονα Ιταλία είναι ο κανόνας. (κλείνω το off-topic)
-
Ο νόμος περί αμοιβών είναι σαφής για την βραδυνή υπερωριακή εργασία. Από όσο όμως καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι καθαρά σε επίπεδο συντεχνιακό καθώς ζητούν περισσότερα από όσα δικαιούνται να λάβουν.
-
Σε όποιον δεν αρέσει το καθεστώς υπάρχει και η παραίτηση. Εδώ μιλάμε για πιλοτική εφαρμογή του μέτρου ώστε να εξεταστεί αν είναι βιώσιμο ή όχι (από οικονομικής μεριάς γιατί από τεχνικής είναι και αυτό το αποδεικνύει η συνεχής λειτουργία του Μετρό και του Τραμ για 20 ήμερες κατά την Ολυμπιάδα με το Τραμ να δουλεύει around the clock).
-
Το να προσλάβω υπαλλήλους ειδικά για τη βραδυνή βάρδια σε πιλοτικό επίπεδο επιχειρηματικά είναι καθαρή αυτοκτονία. Αν είναι βιώσιμο το μέτρο είναι βέβαιο ότι η Μετρό θα προβεί σε προσλήψεις αν αυτές χρειάζονται. Όμως κάτι τους χαλά τη μανέστρα και σχετίζεται και με μικροπολιτικά συμφέροντα.
Mόλις η κόρη σου , ο γιος σου , εσύ ή η γυναίκα σου δουλέψουν στο ΣΜ Κυριακή , έλα και πες μου. Αυτοί πότε θα δουν την οικογένεια και το σπίτι τους ; Δηλαδή όλη την εβδομάδα και το Σαββάτο έως τις 20.00 δεν σου φτάνει να ψωνίσεις ;
Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.
Εάν δεν σου αρέσει το καθεστώς , υπάρχει και η μετανάστευση που ειδικά εντός ΕΕ είναι πανεύκολη.
-
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο εργαζόμενος στα ΜΜΜ τρώει ψωμί ακριβώς για να 'μπεκρουλιαζει ο καθε μαλακας και να μην πηγαινει με το αμαξακι του να διασκεδασει'. Γιατί ο 'μαλάκας' είναι ο πελάτης. Ομοίως και η μασατζού στα BodyLine να πει τότε 'ας μην τρώει η σακαφιόρα δυο σουβλατζίδικα στην καθισιά της, που θέλει να την τρίβω απόγευμα Σαββάτου'. Ή ο νοσοκόμος στα επείγοντα να πει 'να πρόσεχε ο παπάρας που πήγε να πηδήξει τη γκόμενα στο τραπεζάκι του καφέ και γκρεμοτσακίστηκε, εγώ δεν κάθομαι μεσάνυχτα Σαββάτου να του αλλάζω γάζες'.
Αρα θα πρέπει να δωθεί λύση και για τον μ@λάκα που θέλει να ψωνίσει στις 4 το πρωι στο σούπερ μάρκετ, να καταθέσει χρήματα, να αγοράσει κατσαβίδι, παπούτσια, είδη κιγκαλερίας.
Άρα ωράριο free.
Οι σκλάβοι να ετοιμάζονται. Ο μ@λάκας έρχεται.Όχι, να γίνει κάτι άλλο.
Ο κόσμος να πηγαίνει από τη δουλειά στο σπίτι και από το σπίτι στη δουλειά.
Τί διάολο, ΙΧ υπάρχουν, ταρίφες υπάρχουν, γιατί να απασχολούνται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εκτός εργάσιμων ωρών; Άκου 'ως τις 12'! Δεν έχουν αυτοί σπίτια; Δεν έχουν κοινωνικές υποχρεώσεις; Ως τις 10 και πολύ είναι. Άλλωστε οι άνθρωποι προσελήφθησαν για να εργάζονται 8-4. Ή όχι;Κάθε δουλειά έχει το ωράριό της. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν βάρδιες, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Το ωράριο προσαρμόζεται και αυξομειώνεται βάσει των κοινωνικών αναγκών, όχι των αναγκών των εργαζομένων. Αν τα είδη κιγκαλερίας αγοράζονται για κάποιον μυστηριώδη λόγο στο εξής μεταξύ 22:00-05:00, τότε οι εργαζόμενοι θα εργάζονται εκείνες τις ώρες, διαφορετικά θα βρουν δουλειά κάπου αλλού. Ο πελάτης αποφασίζει, όχι αυτός που παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες. Νόμος τόσο παλιός όσο και η ιστορία της ανθρωπότητας.
-
Δεν προσελήφθησαν για να δουλεύουν 8-4 αλλά έως τις 00.00 με βάρδιες.
Αντιλαμβάνομαι ότι θεωρείται κοινωνικά αναγκαία η εργασία τους έως τις 02.00 αλλά η αλήθεια είναι πως τελικά κανείς δεν θα πατάει στους σταθμούς εκείνη την ώρα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
αλλά η αλήθεια είναι πως τελικά κανείς δεν θα πατάει στους σταθμούς εκείνη την ώρα.Προφανως και δν θα πατησει κανενας. Ο στοχος επιτευχθει ή εστω συνεχιζεται η προσπαθεια.
Η πιλοτικη λειτουργια ειναι για αυτον ακριβως τον λογο, μια βολιδοσκοπηση της ανταποκρισης του κοσμου. Εαν ομως ο κοσμος φοβουμενος οτι υπαρχει ενδεχομενη σταση εργασιας για την οποια δν εχει ενημερωθει, ή κοινως δν ξερει που παν τα 4 πως θα φυγει απο το σπιτι του με ενδεχομενο να 'ξεμεινει' βραδυατικα στο κεντρο της Αθηνας.Αλλιως στον Κεραμεικο, Μοναστηρακι (Γκαζι, Ψυρρη, Θησειο) που ειδικα τον χειμωνα κατακλειζονται απο απελπισμενους για μια θεση parking δν θα δουλευε;
Και αυτη η σοσιαλιστικη προσεγγιση καλη ειναι, αλλα ξεχνατε τι target group εχει το επεκταμενο ωραριο στα δρομολογια.
-
-
Εάν δεν σου αρέσει το καθεστώς , υπάρχει και η μετανάστευση που ειδικά εντός ΕΕ είναι πανεύκολη.
ωραια λογικη...
-
Ratanplan μας κούφανες. Δηλαδή ένας εργοδότης αν χρειαστεί για 2 μήνες να γίνει κάποια extra εργασία 2 ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας, θα πρέπει να προσλάβει νέο προσωπικό και να μην δώσει υπερωρίες??? Και αυτή η διαφοροποίηση παλαιών και νέων σε πιο καταστατικό εργασίας το βρήκες?? Θα σου άρεσε εσένα να δουλεύεις μόνον τα βράδια στην νυχτερινή βάρδια γιατί κάποιο λαμόγιο δεν γουστάρει μία φορά το μήνα να καθίσει ως τις 2 το βράδυ??? Θα μας τρελάνεις εντελώς.
Αυτά που λες θα έκαναν και τον πιο σκληρό χειριστή τσουγκράνας-συνδικαλιστή να δακρύσει. π.χ όλοι οι Δ.Υ. που δεν γνωρίζουν Η/Υ να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα γιατί δεν ήταν στη σύμβαση εργασίας τους όταν προσελήφθησαν πριν από 20 χρόνια γραμμένο.
Εντάξει να τους δικαιολογήσουμε τους Υπαλλήλους του Μετρό καθώς προσφέρουν έργο (με Ιδιωτικά Κριτήρια δουλεύει η εταιρεία αλλιώς θα έβλεπες τα χάλια) αλλά με λογικά επιχειρήματα. Και ΙΜΗΟ τα επιχειρήματα που γράφεις πάνω είναι δεν πολυστέκουν.
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ΚΑΘΕ εργαζόμενος διεκδικεί για τον εαυτό του ( (και) μέσω του συνδικαλισμού σήμερα) να δουλεύει 1 ώρα τη μέρα, 2 φορές τη βδομάδα και να πληρώνεται με 5.000 ευρώ...Είναι απόλυτα φυσιολογικό και - όπως σε κάθε διαπραγμάτευση - δεν υπάρχει λογικό-παράλογο, δίκαιο-άδικο...
Εγώ διεκδικώ τόσα, εσύ πόσα δίνεις? Προσπαθείς να προσεγγίσεις την υπόθεση με βάση το προσωπικό σου συμφέρον, δίκαιο και λογική...Δεν υπάρχουν αυτά : ο εργαζόμενος διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό του και αν μπορεί να το πετύχει θα το κάνει και κάτσε εσύ να δουλεύεις 12ωρα όλα τα ΣΚ του μήνα...Τι ζητάς από τους εγαζομένους δηλ., να διεκδικούν λιγότερα? Θα διεκδικήσουν το maximum θα γίνει ένα bras de fer και όποιος κερδίσει...Χρησιμοποιούν τα νόμιμα μέσα πίεσης που έχουν και διεκδικούν τα πάντα εφόσον μπορούν...Και για να το κάνουν σημαίνει ότι μπορούν, αν θα το πετύχουν κιόλας είναι άλλο θέμα....
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εγώ ως εργαζόμενος πρέπει να 'καταθέσεω' τα όπλα και να 'υιοθετήσω' αυτό που εσύ θεωρείς λογικό και δίκαιο και να μη διεκδικήσω αυτό που εγώ επιθυμώ? ...Αν δεν το πετύχω έχει καλώς : στη διαπραγματεύση κάποιος θα 'επικρατήσει'...Μόνο δικηγόροι προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις λέγοντας αυτό είναι δίκαιο -άδικο λογικό- παράλογο ....Έλα όμως που δεν ήρθαμε να συντάξουμε την Καινή Διαθήκη αλλά να 'συγκρουστούμε' ο καθένας με τα μέσα του και τα συμφέροντά του...
Συνεπώς δεν υπάρχει όριο στις δικεδικήσεις των εργαζομένων : θα δικεκδικούν τα πάντα και όσο μπορούν θα τα παίρνουν...Αν πχ κανείς δεν ήθελε να δουλέψει για το Μετρό για τον Α ή Β λόγο οι μισθοί στο τέλος θα έφταναν τα 10.000 ευρώ το μήνα ή θα έκλεινε το Μετρό, έτσι δεν είναι? Τι θα έλεγες εσύ : μα πηγαίντε να δουλέψετε 7000 ευρώ είναι πολλά...Δεν μου φτάνουν κύριε εγώ θέλω 10...
Γιατί τώρα θες οι εργαζόμενοι του Μετρό να 'προσαρμοστούν' στο πόσο δουλεύεις εσύ ή στο πόσα παίρνεις εσύ? Αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλο εκτός από σένα...Αν μπορούν θα κοιτάξουν να δουλεύουν λιγότερο και να παίρνουν περισσότερα...Απόλυτα θεμιτό δεν είναι?
Θες να τους το στερήσεις επειδή εσύ ή εγώ δουλεύουμε αλλιώς ή περισσότερο? Καθένας διεκδικεί ό,τι μπορεί...
-
Στην Ολλανδία την Κυριακή, τα ΠΑΝΤΑ είναι κλειστά.
Μόνο κάποια εστιατόρια και καφέ ανοίγουν
Για μαγαζιά και σουπερμάρκετ ούτε λόγος.
Μόνο την πρώτη Κυριακή του μήνα ανοίγουν, και αυτό από τις 9 μέχρι τις 4.
Και έτσι πρέπει νά ναι.
Άντε, γιατί για να αγοράσουμε μια τσίχλα, πρέπει να καταστρέψουμε την ζωή του άλλουΌσο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι τελείως διαφορετικό.
Είναι κοινωνική ανάγκη, που θα έχει σημαντικά οφέλη, αν λειτουργήσει σωστά, με δρομολόγια που πραγματικά καλύπτουν ανάγκες.Εδώ έχει νυχτερινά τρένα που γυρίζουν όλες τις μεγάλες πόλεις. (Οι αποστάσεις μεταξύ των μεγάλων πόλεων είναι μικρές, και πολλοί μετακινούνται το βράδυ προς Αμστερνταμ, Ρότερτναμ κλπ)
-
@__ratanplan__
1. Ουδέποτε έχω κατανοήσει γιατί στην Ελλάδα τα super-market είναι κλειστά την Κυριακή και όχι την Δευτέρα που στη γείτονα Ιταλία είναι ο κανόνας. (κλείνω το off-topic)
Mόλις η κόρη σου , ο γιος σου , εσύ ή η γυναίκα σου δουλέψουν στο ΣΜ Κυριακή , έλα και πες μου. Αυτοί πότε θα δουν την οικογένεια και το σπίτι τους ; Δηλαδή όλη την εβδομάδα και το Σαββάτο έως τις 20.00 δεν σου φτάνει να ψωνίσεις ;
Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.
Δηλαδή όταν δουλεύω Κυριακές εγώ είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης?? Και όταν η γυναίκα μου κάθεται ως τις 21.00 το βράδυ στον Ιδιωτικό τομέα είναι και αυτή ο μαλάκας που δεν βρήκε μία θέση στο Δημόσιο για 4ωρη απασχόληση ώστε με άλλες 5 ώρες μαύρη βραδυνή να έχει τα Σ/Κ της ελεύθερα??
Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή. Οι αυλικοί Δ.Υ. και οι υπόλοιποι που πληρώνουν για τους Αυλικούς Δ.Υ..
Υ.Σ. Έχω δουλέψει και 5 χρόνια στην Ε.Ε. και γνωρίζω πως είναι τα πραγμάτα.
Υ.Σ. (2) Η Ιταλία είναι η 2η σε σειρά χώρα στην Ευρώπη με ισχυρά συνδικάτα. Εκεί λοιπόν το καθεστώς στα S/M σχετίζεται πρωτίστως με την εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς αυτός πλήρωνει για να εργάζονται οι εν λόγω υπάλληλοι και την Κυριακή ψώνιζε. Τα SM πχ. στην περιοχή που έμενα δεν ήταν ανοιχτά την Δευτέρα και λειτουργούσαν ως και τις 12.00 της Κυριακής (από της 08.00). Η εργαζόμενοι δε, πληρωνόντουσαν με διπλό ημερομίσθιο όπως ο νόμος όριζε (πρακτικά ένας μισθός καθώς δούλευαν μισή ημέρα) αλλά κανείς δεν φώναζε για αυτό. Το αν εσύ τα ακούς αυτά βερεσέ πρακτικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Η πραγματικότητα άλλα ορίζει. Και όπως με τους Δεινόσαυρους απλά αν δεν προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα τότε η ανεργία δεν είναι πιθανό αλλά βέβαιο γεγονός.
-
-
-
Λογικό... μιας που ο εγκέφαλος του νεοέλληνα εκπέμπει μεγαβάτ βλακείας...
-
@__koutsan__
Εδώ όμως δεν μιλάμε για μία διαπραγμάτευση οικονομικού χαρακτήρα όπου σε αυτή την περίπτωση θα το αποδεχόμουνα αλλά για άρνηση. Δεν συζητάνε καν για το οικονομικό.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Λογικό... μιας που ο εγκέφαλος του νεοέλληνα εκπέμπει μεγαβάτ βλακείας.......και λαμβάνει gigawatt ακτινοβολίας.....
-
Δηλαδή όταν δουλεύω Κυριακές εγώ είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης?? Και όταν η γυναίκα μου κάθεται ως τις 21.00 το βράδυ στον Ιδιωτικό τομέα είναι και αυτή ο μαλάκας που δεν βρήκε μία θέση στο Δημόσιο για 4ωρη απασχόληση ώστε με άλλες 5 ώρες μαύρη βραδυνή να έχει τα Σ/Κ της ελεύθερα??
Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις οι άλλοι να δουλεύουν όσο δουλεύεις εσύ και η γυναίκα σου...Για κάποιους προσωπικούς σας λόγους επιλέξατε να δουλεύετε πολύ...Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό σου περιποιεί τιμή σε σχέση με άλλους που δουλεύουν λιγότερο (θεωρώ αυτονόητο φυσικά ότι μιλάμε για ανθρώπους που δουλεύουν όσο έχουν συμφωνήσει εξ αρχής και όχι για ανθρώπους που προσπαθούν να γλυτώσουν από αυτό που έχουν υποχρέωση να κάνουν...).
Υπάρχουν άνθρωποι πχ που κάθονται πέραν του ωραρίου τους, δουλεύουν ΣΚ είτε γιατί θέλουν να διακριθούν, είτε γιατί θέλουν χρήματα, είτε γιατί τους αρέσει, είτε γιατί εκβιάζονται...Επίσης άλλοι θέλουν να ξεπεράσουν αυτό που 'οφείλουν' να κάνουν και δουλεύουν σα σκυλιά για να το πετύχουν : μπράβο τους, πράττουν άριστα εφόσον αυτό επιθυμούν (κρίμα για όσους εκβιάζονται) αλλά οι υπόλοιποι γιατί πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα?
Αν η γυναίκα σου επέλεξε να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα είναι προϊόν επιλογής της...Τώρα τι θέλεις? να δουλεύουν ΟΛΟΙ σε αυτούς τους ρυθμούς?
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις την τάση να συγκρίνεις όλους τους εργαζομένους με τον εαυτό σου και τη γυναίκα σου...Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες, ούτε τις ίδιες προτεραιότητες...Και ο χρόνος εργασίας αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης : ο εργαζόμενος λέει εγώ θέλω να δουλεύω 2 ώρες τη μέρα. Μα απαντάει ο εργοδότης ή ο πελάτης εγώ χρειάζομαι 8 ώρες...Ε ο καθένας τραβάει το σκοινί από την πλευρά του και στο τέλος κάπου ισορροπεί ή σπάει...Γιατί πρέπει ο εργαζόμενος να συμφωνήσει εξ αρχής να δουλεύει 10 ώρες ή να δουλεύει μετά τις 02.00..Σίγουρα όχι πάντως επειδή το κάνεις εσύ...
Αν μπορέσει να το πετύχει στη συμφωνία θα δουλέψει και 1 ώρα την ημέρα και ας διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου για το πόσο εργάζεσαι εσύ με τη γυναίκα σου...
Τώρα αν η άρνηση αντιβαίνει τη σύμβαση εργασίας τους αυτό δεν το ξέρω, αλλά αν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο γιατί να συμφωνήσουν 'δωρεάν' χωρίς να αντισταθούν?
Επειδή βολεύει εμένα να παίρνω το μετρό?...Αν η άρνηση είναι παράνομη και αντισυμβατική θα (πρέπει να) έχουν τις συνέπειες της άρνησης παροχής εργασίας που οφείλουν, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο... -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
....και λαμβάνει gigawatt ακτινοβολίας.....
Απορω πως οι 'στοργικοι'γονεις αγοραζουν κινητα στα βλασταρια τους απο το δημοτικο με τη δικαιολογια 'να ξερουμε που βρισκεται το παιδι'
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
....και λαμβάνει gigawatt ακτινοβολίας.....
Απορω πως οι 'στοργικοι'γονεις αγοραζουν κινητα στα βλασταρια τους απο το δημοτικο με τη δικαιολογια 'να ξερουμε που βρισκεται το παιδι'
.....με αποτέλεσμα το τοπικο περι κινητών να έχει 18000 αναγνώσεις.....(και μη μου πει κανείς ότι είναι μόνο 'τεχνικό' το τοπικ.....
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]