-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Επειδή βλέπω απο καιρό μια λογική 'οι συνδικαλιστές φταίνε για όλα' και κυρίως απο νεαρούς που δεν έχουν ζήσει άμεσα η έμεσα μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στην ζωή τους, λέω τα εξής.
Να παρακαλάμε το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης να μείνει αλώβητο αυτές τις ισοπεδωτικές εποχές που ζούμε.
Να παρακαλάμε επίσης κάτι γραφικοί τύποι που αφιερώνουν το χρόνο τους στα πεζοδρόμια να είναι καλά να την παλεύουν.Πολλά λάθη έχουν γίνει απο συνδικαλιστικούς φορείς σίγουρα. Τι θα είχε γίνει με την απουσία τους όμως δεν προβληματίζεται κανείς.
Τι μισθό θα παίρναμε; Πόσες ώρες θα δουλεύαμε; Τι αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης, τι δώρο πάσχα-χριστούγεννα, τι θα είχε να φοβηθεί ο εκάστοτε εργοδότης για όποια πράξη του που θα αφορούσε εργαζόμενο;
Απλά θα ήταν όλα εντελώς μονά-ζυγά δικά τους.
Εμείς οι νεαροί όμως έχουμε ζήσει τους συνδικαλιστές του ... (Ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε).
**Τύπους που αντάλλαξαν τους αγώνες των άλλων στα πεζοδρόμια, όταν αυτοί μέσα στα γραφεία συμφωνούσαν για το δικό τους μέλλον και όχι για το μέλλον αυτών που ήταν εκείνη την ώρα στο δρόμο. **
Συνδικαλιστές που όταν ανέβηκαν στην εξουσία κυνηγούσαν και ξυλοφόρτωναν τους απεργούς ξεχνώντας το παρελθόν.
Αν είχαμε ζήσει κάποιους καλύτερους συνδικαλιστές ίσως η γνώμη μας να ήταν διαφορετική. Ας φροντίσουν να μας την αλλάξουν, ποτέ δεν είναι αργά.Δεν διαφωνούμε. Απ αυτά που λές συνεπάγεται πως υπάρχει καλός και κακός(του προσωπικού συμφέροντος) συνδικαλισμός και θα πρέπει να επικρατήσει ο καλός.
Αλλα μην περιμένουμε απ τους άλλους να μας αλλάξουν τον κόσμο.
Ας τον αλλάξουμε μόνοι μας. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άντε να δούμε πότε θα αποκτήσει και η Θεσσαλονίκη νυχτερινά λεωφορεία. Απο πληρότητα θα είναι τίγκα και οι ταρίφες θα τα βάψουν μαύραKαλα κατσε να αποκτησουμε πρωτα καινουρια λεωφορεια, που παμε ακομα με τις λαμαρινες, και μετα τα νυχτεριωα.
Πάντως οι ταξιτζηδες εδώ στη Θεσσαλονίκη ειναι παλικάρια!
-
Nαι τα καλύτερα
Από λεωφορειά έχουμε αρκετά εώς πάρα πολλά καινούργια και σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απο την Πρωτεύουσα -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οτι θα πρεπει να παρουν κιαλλο κοσμο το θεωρω λογικο (δεν ξερω αν αυτοι το θεωρουν εξισου λογικο ) ας κανουν μονο οι καινουριοι βραδινα οι οποιοι το ξερουν απο πριν πιασουν δουλεια. διαφωνω δλδ με το να αλλαξουν τις συνθηκες στους μεχρι τωρα εργαζομενους. Και δεν ειναι λογικη ρε Βασιλη αυτη οτι αν γουσταρεις κατσε αλλιως τον πουλο. Δεν εισαι και δεν ειμαι πανω απο 35 και εχουμε αυτην την πολυτελεια να το λεμε στην δικη μας δουλεια, οι ανθρωποι που εχουν περασει τα 35 το ξερεις οτι ειναι σχετικα δυσκολο να ωρουν δουλεια, εκτος αν ειναι καποιο 'στελεχος' κλπ
Ratanplan μας κούφανες. Δηλαδή ένας εργοδότης αν χρειαστεί για 2 μήνες να γίνει κάποια extra εργασία 2 ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας, θα πρέπει να προσλάβει νέο προσωπικό και να μην δώσει υπερωρίες??? Και αυτή η διαφοροποίηση παλαιών και νέων σε πιο καταστατικό εργασίας το βρήκες?? Θα σου άρεσε εσένα να δουλεύεις μόνον τα βράδια στην νυχτερινή βάρδια γιατί κάποιο λαμόγιο δεν γουστάρει μία φορά το μήνα να καθίσει ως τις 2 το βράδυ??? Θα μας τρελάνεις εντελώς.
Αυτά που λες θα έκαναν και τον πιο σκληρό χειριστή τσουγκράνας-συνδικαλιστή να δακρύσει. π.χ όλοι οι Δ.Υ. που δεν γνωρίζουν Η/Υ να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα γιατί δεν ήταν στη σύμβαση εργασίας τους όταν προσελήφθησαν πριν από 20 χρόνια γραμμένο.
Εντάξει να τους δικαιολογήσουμε τους Υπαλλήλους του Μετρό καθώς προσφέρουν έργο (με Ιδιωτικά Κριτήρια δουλεύει η εταιρεία αλλιώς θα έβλεπες τα χάλια) αλλά με λογικά επιχειρήματα. Και ΙΜΗΟ τα επιχειρήματα που γράφεις πάνω είναι δεν πολυστέκουν.
Αν ο εργοδοτης μου μου ειχε πει οτι θα δουλευω κυλιομενο 5μερο 8ωρο απο 6 το πρωι εως 12 το βραδυ και μετα μου ελεγε οτι π-σ θα ειναι μεχρι τις 2 φυσικα και δεν θα δεχομουνα. Να μην μπεκρουλιαζει ο καθε μαλακας και να πηγαινει με το αμαξακι του να διασκεδασει, ασε που το προβλημα ειναι στο γυρνα και οχι στο πηγαινε αρα το μεχρι τις 2 δεν νομιζω οτι λυνει το προβλημα.
Εσενα λοιπον σε βολευει το μέτρο αυτο και θες να γινει, εγω βαζω στην θεση των οδηγων τον εαυτο μου και λεω να πανε να μαμηθουν. Αν δεν εχεις δουλεψει βαρδιες μαλλον δεν ξερεις οτι ο οργανισμος βρισκεται σε συνχηση και δεν μπορει να μπει σε ενα προγραμμα.
Η διαφορα παλιου νεου έχει να κανει στο οτι, ο καινουριος θα ξερει απο την ωρα που ενδιαφερεται να δουλεψει στην ΑΜ οτι θα εχει και βραδινα, πραγμα το οποιο δεν ειχε αναφερθει πουθενα στους ανθρωπους που δουλευεουν αυτη τη στιγμη στην ΑΜ
-
Ο εργαζόμενος στα ΜΜΜ τρώει ψωμί ακριβώς για να 'μπεκρουλιαζει ο καθε μαλακας και να μην πηγαινει με το αμαξακι του να διασκεδασει'. Γιατί ο 'μαλάκας' είναι ο πελάτης. Ομοίως και η μασατζού στα BodyLine να πει τότε 'ας μην τρώει η σακαφιόρα δυο σουβλατζίδικα στην καθισιά της, που θέλει να την τρίβω απόγευμα Σαββάτου'. Ή ο νοσοκόμος στα επείγοντα να πει 'να πρόσεχε ο παπάρας που πήγε να πηδήξει τη γκόμενα στο τραπεζάκι του καφέ και γκρεμοτσακίστηκε, εγώ δεν κάθομαι μεσάνυχτα Σαββάτου να του αλλάζω γάζες'.
-
Όλοι στο Τζατζικιστάν διευθυντές με πούρα και μισθούς μεγαλομάνατζερ τώρα
Φούστη γερμανέ φτιάχνε αμάξια και δούλευε για μας -
Ξέχασες να γράψεις κ 'δίχως υποχρεωτικό ωράριο'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο εργαζόμενος στα ΜΜΜ τρώει ψωμί ακριβώς για να 'μπεκρουλιαζει ο καθε μαλακας και να μην πηγαινει με το αμαξακι του να διασκεδασει'. Γιατί ο 'μαλάκας' είναι ο πελάτης. Ομοίως και η μασατζού στα BodyLine να πει τότε 'ας μην τρώει η σακαφιόρα δυο σουβλατζίδικα στην καθισιά της, που θέλει να την τρίβω απόγευμα Σαββάτου'. Ή ο νοσοκόμος στα επείγοντα να πει 'να πρόσεχε ο παπάρας που πήγε να πηδήξει τη γκόμενα στο τραπεζάκι του καφέ και γκρεμοτσακίστηκε, εγώ δεν κάθομαι μεσάνυχτα Σαββάτου να του αλλάζω γάζες'.Ωραια μιας λοιπον και εγω τρωω 6 σουβλακια στην καθησια μου, να ειναι ανοιχτα τα body line στις 3 τα ξημερωματα? Τοτε με βολευει εμενα πως να το κανουμε δλδ? Ο νοσοκομος ο γιατρος ο φαρμακοποιος κλπ ξερουν απο την ωρα που θα περασουν στη σχολη οτι θα εχουν εφημεριες κλπ, οποτε μαλλον αστοχο.
Εγω δεν κατακρινω την επεκταση του ωραριου, αλλα την υποχρεωση να δουλευουν ολοι συμφωνα με αυτο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο εργαζόμενος στα ΜΜΜ τρώει ψωμί ακριβώς για να 'μπεκρουλιαζει ο καθε μαλακας και να μην πηγαινει με το αμαξακι του να διασκεδασει'. Γιατί ο 'μαλάκας' είναι ο πελάτης. Ομοίως και η μασατζού στα BodyLine να πει τότε 'ας μην τρώει η σακαφιόρα δυο σουβλατζίδικα στην καθισιά της, που θέλει να την τρίβω απόγευμα Σαββάτου'. Ή ο νοσοκόμος στα επείγοντα να πει 'να πρόσεχε ο παπάρας που πήγε να πηδήξει τη γκόμενα στο τραπεζάκι του καφέ και γκρεμοτσακίστηκε, εγώ δεν κάθομαι μεσάνυχτα Σαββάτου να του αλλάζω γάζες'.Αρα θα πρέπει να δωθεί λύση και για τον μ@λάκα που θέλει να ψωνίσει στις 4 το πρωι στο σούπερ μάρκετ, να καταθέσει χρήματα, να αγοράσει κατσαβίδι, παπούτσια, είδη κιγκαλερίας.
Άρα ωράριο free.
Οι σκλάβοι να ετοιμάζονται. Ο μ@λάκας έρχεται. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Οτι θα πρεπει να παρουν κιαλλο κοσμο το θεωρω λογικο (δεν ξερω αν αυτοι το θεωρουν εξισου λογικο ) ας κανουν μονο οι καινουριοι βραδινα οι οποιοι το ξερουν απο πριν πιασουν δουλεια. διαφωνω δλδ με το να αλλαξουν τις συνθηκες στους μεχρι τωρα εργαζομενους. Και δεν ειναι λογικη ρε Βασιλη αυτη οτι αν γουσταρεις κατσε αλλιως τον πουλο. Δεν εισαι και δεν ειμαι πανω απο 35 και εχουμε αυτην την πολυτελεια να το λεμε στην δικη μας δουλεια, οι ανθρωποι που εχουν περασει τα 35 το ξερεις οτι ειναι σχετικα δυσκολο να ωρουν δουλεια, εκτος αν ειναι καποιο 'στελεχος' κλπ
Ratanplan μας κούφανες. Δηλαδή ένας εργοδότης αν χρειαστεί για 2 μήνες να γίνει κάποια extra εργασία 2 ώρες μετά τη λήξη της βάρδιας, θα πρέπει να προσλάβει νέο προσωπικό και να μην δώσει υπερωρίες??? Και αυτή η διαφοροποίηση παλαιών και νέων σε πιο καταστατικό εργασίας το βρήκες?? Θα σου άρεσε εσένα να δουλεύεις μόνον τα βράδια στην νυχτερινή βάρδια γιατί κάποιο λαμόγιο δεν γουστάρει μία φορά το μήνα να καθίσει ως τις 2 το βράδυ??? Θα μας τρελάνεις εντελώς.
Αυτά που λες θα έκαναν και τον πιο σκληρό χειριστή τσουγκράνας-συνδικαλιστή να δακρύσει. π.χ όλοι οι Δ.Υ. που δεν γνωρίζουν Η/Υ να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα γιατί δεν ήταν στη σύμβαση εργασίας τους όταν προσελήφθησαν πριν από 20 χρόνια γραμμένο.
Εντάξει να τους δικαιολογήσουμε τους Υπαλλήλους του Μετρό καθώς προσφέρουν έργο (με Ιδιωτικά Κριτήρια δουλεύει η εταιρεία αλλιώς θα έβλεπες τα χάλια) αλλά με λογικά επιχειρήματα. Και ΙΜΗΟ τα επιχειρήματα που γράφεις πάνω είναι δεν πολυστέκουν.
Αν ο εργοδοτης μου μου ειχε πει οτι θα δουλευω κυλιομενο 5μερο 8ωρο απο 6 το πρωι εως 12 το βραδυ και μετα μου ελεγε οτι π-σ θα ειναι μεχρι τις 2 φυσικα και δεν θα δεχομουνα. Να μην μπεκρουλιαζει ο καθε μαλακας και να πηγαινει με το αμαξακι του να διασκεδασει, ασε που το προβλημα ειναι στο γυρνα και οχι στο πηγαινε αρα το μεχρι τις 2 δεν νομιζω οτι λυνει το προβλημα.
Εσενα λοιπον σε βολευει το μέτρο αυτο και θες να γινει, εγω βαζω στην θεση των οδηγων τον εαυτο μου και λεω να πανε να μαμηθουν. Αν δεν εχεις δουλεψει βαρδιες μαλλον δεν ξερεις οτι ο οργανισμος βρισκεται σε συνχηση και δεν μπορει να μπει σε ενα προγραμμα.
Η διαφορα παλιου νεου έχει να κανει στο οτι, ο καινουριος θα ξερει απο την ωρα που ενδιαφερεται να δουλεψει στην ΑΜ οτι θα εχει και βραδινα, πραγμα το οποιο δεν ειχε αναφερθει πουθενα στους ανθρωπους που δουλευεουν αυτη τη στιγμη στην ΑΜ
Στέλιο αυτή είναι μια συνηθισμένη αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας εργαζομένων απέναντί σε κάθετί νέο εισάγεται στην δουλειά τους (είτε είναι νέα διαδικασία, είτε νέο ωράριο κτλ).
Και επειδή έχω δει στην πράξη να συμβαίνει αυτό, δηλαδή να επιμηκύνεται το ωράριο και να επαναπροσδιορίζονται οι βάρδιες, σου λέω μόνο πως στο άκουσμα κάνουν όλοι 'ωχ!'. Στην πορεία όμως, όλα θέμα συνήθειας είναι. Πολλές φορές μάλιστα εκείνη η βάρδια καταλήγει να είναι η πιο ξεκούραστη και η πιο επικερδής (λόγω νυχτερινής προσαύξησης και αργίας αν πρόκειται για ΣΚ). Πολλοί που δούλευαν σε εκείνη τη βάρδια έβλεπαν αρκετά αυξημένες αποδοχές κάθε μήνα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που υπήρχαν άτομα και ζητούσαν από μόνα τους να τοποθετηθούν σε εκείνη τη βάρδια.
Αυτό που λες να τρώει κάποιος όλο το ζόρι παρά τη θέλησή του δεν ισχύει. Αν δεν κάνω λάθος έχεις καταρτίσει και εσύ εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ξέρεις πως γίνεται ο σχεδιασμός του. Δεν βάζεις τα ίδια άτομα να φάνε όλο το πακέτο. Επίσης αν έρθουν κάποιοι εργαζόμενοι και οικειοθελώς δηλώσουν πως επιθυμούν να εργαστούν στη συγκεκριμένη βάρδια σου λύνει τα χέρια. Όμως δεν μπορεί να δουλεύουν ΜΟΝΟ εκείνοι. Εναλλάξ θα περάσουν όλοι. Και εφόσον μιλάμε για Σαββατοκύριακα, δηλαδή 4 φορές το μήνα, είναι λίγο απίθανο να αναγκαστεί το ίδιο άτομο 4 φορές το μήνα να δουλέψει σε αυτή τη βάρδια (χωρίς τη θέλησή του).
-
Καλα ας μην πιασουμε το θεμα εβδομαδιαιο προγραμμα, και ποιος θελει ποια βαρδια γιατι θα βαλω τα κλαματα
Μιλαμε ρε Βασιλη για το αν καποιος που δεν θέλει ή ακομη δεν μπορει για καποιους λογους να εργαστει βραδυ αν θα μπορει να εχει αυτην την επιλογη. Οτι θα ανεβει ο μισθος κλπ ειναι λογικο επομενο καποιος ομως ενδεχομενος να μην μπορει να κανει τετοια βαρδια.
Α και για το οτι σιγα σιγα συνηθιζεις, ενταξει δικιο εχεις....αλλα μου παει το μυαλο στο αλλο που λενε...με μια φορα δεν γινεσαι πουστης
-
Καλα ας μην πιασουμε το θεμα εβδομαδιαιο προγραμμα, και ποιος θελει ποια βαρδια γιατι θα βαλω τα κλαματαΜιλαμε ρε Βασιλη για το αν** καποιος που δεν θέλει ή ακομη δεν μπορει για καποιους λογους να εργαστει βραδυ αν θα μπορει να εχει αυτην την επιλογη.** Οτι θα ανεβει ο μισθος κλπ ειναι λογικο επομενο καποιος ομως ενδεχομενος να μην μπορει να κανει τετοια βαρδια.
Α και για το οτι σιγα σιγα συνηθιζεις, ενταξει δικιο εχεις....αλλα μου παει το μυαλο στο αλλο που λενε...με μια φορα δεν γινεσαι πουστης
Στέλιο πρόσεξε σε αυτό που γράφεις παραπάνω. Δεν είναι **αν μπορεί **να δουλέψει βράδυ, αφού μέχρι πρότινος δούλευε κανονικά μέχρι τις 12. Ε τώρα κάποιες μέρες το μήνα θα εργαστεί σε βάρδια μέχρι τις 2. Σιγά το τρομερό δηλαδή.
Με λίγα λόγια πολύ φασαρία για το τίποτα. Δηλαδή ενώ δούλευε μέχρι τις 12, τους πείραξε η επιμήκυνση του ωραρίου κατά 2 ώρες (που θα είναι και ξεκούραστες με αραιή συχνότητα δρομολογίων και μεγαλύτερες αποδοχές).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στέλιο αυτή είναι μια συνηθισμένη αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας εργαζομένων απέναντί σε κάθετί νέο εισάγεται στην δουλειά τους (είτε είναι νέα διαδικασία, είτε νέο ωράριο κτλ).
Και επειδή έχω δει στην πράξη να συμβαίνει αυτό, δηλαδή να επιμηκύνεται το ωράριο και να επαναπροσδιορίζονται οι βάρδιες, σου λέω μόνο πως στο άκουσμα κάνουν όλοι 'ωχ!'. Στην πορεία όμως, όλα θέμα συνήθειας είναι. Πολλές φορές μάλιστα εκείνη η βάρδια καταλήγει να είναι η πιο ξεκούραστη και η πιο επικερδής (λόγω νυχτερινής προσαύξησης και αργίας αν πρόκειται για ΣΚ). Πολλοί που δούλευαν σε εκείνη τη βάρδια έβλεπαν αρκετά αυξημένες αποδοχές κάθε μήνα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που υπήρχαν άτομα και ζητούσαν από μόνα τους να τοποθετηθούν σε εκείνη τη βάρδια.
Αυτό που λες να τρώει κάποιος όλο το ζόρι παρά τη θέλησή του δεν ισχύει. Αν δεν κάνω λάθος έχεις καταρτίσει και εσύ εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ξέρεις πως γίνεται ο σχεδιασμός του. Δεν βάζεις τα ίδια άτομα να φάνε όλο το πακέτο. Επίσης αν έρθουν κάποιοι εργαζόμενοι και οικειοθελώς δηλώσουν πως επιθυμούν να εργαστούν στη συγκεκριμένη βάρδια σου λύνει τα χέρια. Όμως δεν μπορεί να δουλεύουν ΜΟΝΟ εκείνοι. Εναλλάξ θα περάσουν όλοι. Και εφόσον μιλάμε για Σαββατοκύριακα, δηλαδή 4 φορές το μήνα, είναι λίγο απίθανο να αναγκαστεί το ίδιο άτομο 4 φορές το μήνα να δουλέψει σε αυτή τη βάρδια (χωρίς τη θέλησή του).
+100
-
Βασιλη το εχω δει στην δουλεια μου τωρα, ορισμενα ανδρογυνα δουλευουν αναποδα ωραρια για να κραταει καποιος το παιδι. αν λοιπον ο ενας πιανει δουλεια 12 δεν μπορει ο αλλος να σχολαει 2. Επισης πολλοι κανουν 2 δουλειες, φευγουν απο την βραδυνη και πανε καπακι στην πρωινη κλπ.
Τεσπα σου λεω κα ιπαλι εγω ωραριο δεν εχω 8ωρο οποτε δεν με νοιαζει στην ουσια, φιλολογικα το συζηταω.
-
Στέλιο (Rantanplan) φέτος το καλοκαιρί μέσα στον Αύγουστο ξενύχτησα Σ/Κ συνεχές για να τελειώσουμε κάποιες εργασίες στο Κτήριο της Ακαδημίας ώστε την Δευτέρα το πρωί να συνεχιστούν χωρίς διακοπή οι εργασίες των Διοικητικών Υπαλλήλων.
Το σκεπτικό ήταν ότι και το έργο διευκόλυνε και τους Διοικητικούς διευκόλυνε. Κάθησα λοιπόν 2 βράδια ως και το πρωί (είχα γίνει κουρόμπελο από τη κούραση τόσο που το πρωί της Δευτέρας δεν γνώρισα έναν από τους εργαζόμενους του Εργολάβου).
Όλο το φθινόπωρο που είχαμε εργασίες στο εσωτερικό του Κτηρίου καθώς δεν μπορούσαν να διακοπούν οι δραστηριότητες της Ακαδημίας Σάββατα και Κυριακές είμασταν εκεί για δουλειά αλλα και τις καθημερινές ως αργά το Απόγευμα. Μάλιστα από τα μέσα Νοεμβρίου ως και τις 23 Δεκεμβρίου δεν υπήρξε μέρα που δεν λειτούργησε το εργοτάξιο (στις 17 Νοεμβρίου με δικιά μου ευθύνη κλείσαμε νωρίτερα για το φόβο των Ιουδαίων στις 17.00).
Δεν πληρώθηκα εξτρά για το συγκεκριμένο γεγονός και το θεώρησα φυσιολογικότατο καθώς οι ανάγκες των πολλών (20 άτομα) υπερβαίνουν τις ανάγκες του ενός (εμού) ή των λίγων (5 άτομα αν προσθέσεις και τους μηχανικούς και εργοταξιάρχες των Εργολάβων).
Αντίστοιχα από αύριο ξεκινά η τελευταία και πιο δύσκολη φάση με μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τα προβλήματα που θα συναντήσουμε. Πρακτικά δηλαδή ως και τον Αύγουστο Σάββατα και πιθανά και Κυριακές θα πρέπει να είμαι και πάλι στο Κτήριο της Ακαδημίας για επίβλεψη.
Ίσως η δουλειά μου να είναι αυτού του είδους. Ίσως αυτά τα σχεδόν 20 χρόνια εργασίας (17 για την ακρίβεια) όπου ουδέποτε δεν είχα 8-ωρο και κάποια εποχή δεν είχα κάνει καλοκαιρινές διακοπές μεγαλύτερες της 1 εβδομάδας για 7 συναπτά έτη να έχω υποδουλωθεί σε ένα σκοπό που τελικά να μην έχει και ιδιαίτερη σημασία. Ίσως? Όμως από την άλλη τόσο ο μπεκρούλιακας του Σαββάτου που μπορεί να το κάνει για να ξεδώσει μετά από 20 ημέρες με 14 ώρες εργασία όσο και απλός εργαζόμενος που πρέπει να πάει για την νυχτερινή του βάρδια τις καθημερινές έχει το δικαίωμα και αυτός σε πρόσβαση στα ΜΜΜ. Ειδικά για το μετρό που το έχει Χρυσοπληρώσει έμεσα όσο και άμεσα.
Η αρνητικότητα σε κάθε αλλαγή δεν σχετίζεται με το Δημόσιο και Κοινωνικό Συμφέρον αλλά με την διατήρηση των προσωπικών προνομίων και του συντεχνιακού βολέματος.
-
Κάθε σύγχρονη επιχείρηση με σύγχρονη δομή και λειτουργία ενδιαφέρεται και για τους εργαζομένους της και να είναι αυτοί όσο το δυνατόν ευχαριστημένοι. Αν υπάρχουν βάρδιες, κατά τη σχεδίαση του προγράμματος λαμβάνονται υπόψη για κάθε άτομο χωριστά κάποια δεδομένα. Κάποια άτομα που όντως έχουν πρόβλημα, όταν βγάζεις τις βάρδιές τους, φροντίζεις να σεβαστείς όσο γίνεται το πρόβλημα που σου έχουν αναφέρει, όχι όμως εις βάρος όλων των υπολοίπων.
Στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για σαββατοκύριακο και όχι καθημερινή. Δηλαδή τουλάχιστον ένα σαββατοκύριακο το μήνα, ακόμα και αυτός που έχει πρόβλημα, είναι σπάνιο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει.
-
Το μεταφέρω αυτούσιο.
ΔΕΗ: Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2008 13:24 Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το
Την έντονη ανησυχία τους για τη “δεύτερη κατά σειρά βίαιη διακοπή της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης από μερίδα συνδικαλιστών, με αποτέλεσμα την παρακώλυση λήψης αποφάσεων σε κρίσιμα θέματα για το μέλλον της”, εκφράζουν οι γενικοί διευθυντές σε ανακοίνωσή τους. “Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ [DEHr.AT] δεν ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις μας για διάλογο, ενώ ήταν και είναι ενήμερη για το περιεχόμενο όλων των Μνημονίων. Άλλωστε αυτά της χορηγήθηκαν αυτούσια στη διαδικασία μεσολάβησης που προηγήθηκε της πρόσφατης απεργίας, η οποία ανεστάλη”, προστίθεται στην ανακοίνωση.Ως γνωστόν, συνδικαλιστές έσπασαν την είσοδο των γραφείων επί της οδού Χαλκοκονδύλη με στόχο να κατευθυνθούν στο γραφείο που συνεδρίαζε το ΔΣ και να διακόψουν τη συνεδρίαση. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ από την ένταση ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
**Στη συνέχεια, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, εισέβαλε στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ και διέκοψε τη συνεδρίαση. **
«Οφείλατε να με πάρετε τηλέφωνο και να μου ζητήσετε να σας δεχτώ. Αλλωστε, είχατε ζητήσει να αναβληθεί το ΔΣ της 20ης Δεκεμβρίου και εγώ είχα αποδεχτεί το αίτημά σας», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ στους συνδικαλιστές. **«Δεν σας ζητήσαμε την αναβολή, σας την επιβάλαμε»,** απάντησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος.
Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για νίκη και προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις.
Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ είναι την ερχόμενη Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου.
Τα μνημόνια συνεργασίας με RWE και Χαλυβουργική
Στο χθεσινό δ.σ. της ΔΕΗ επρόκειτο να συζητηθούν τα μνημόνια συνεργασίας της επιχείρησης με τη γερμανική RWE και τη Χαλυβουργική Με αυτά, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη δημιουργία μεικτών εταιρειών με την RWE και τη Χαλυβουργική, στις οποίες θα ελέγχει το 49%, έναντι 51% που θα ελέγχουν οι εταίροι της.
**Μέσω των εταιρειών αυτών, θα επιδιωχθεί η κατασκευή μεγάλου λιθανθρακικού σταθμού, ισχύος 1.800 μεγαβάτ στην Καβάλα ή τη Μαγνησία (ΔΕΗ-RWE) και μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Ελευσίνα με καύση φυσικού αερίου (ΔΕΗ-Χαλυβουργική). **
Επίσης, η συνεργασία με την RWE προβλέπει την εμπλοκή των δύο εταιρειών στον τομέα του φυσικού αερίου. Παρότι το κείμενο του μνημονίου με τη γερμανική εταιρεία αφήνει περιθώρια εισόδου και της RWE στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ μέσω του δικαιώματος προαίρεσης που έχει η ΔΕΗ για το 30%, η ΔΕΗ το διαψεύδει.
H ΓΕΝΟΠ διαφωνεί τόσο με την υπογραφή του μνημονίου ΔΕΗ - RWE όσο και με οποιοδήποτε άλλο μνημόνιο συνεργασίας είτε με τη Χαλυβουργική είτε με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ή όμιλο, ελληνικό ή ξένο.
Δύο λόγια.
- Αυτοί που θέλουν τη ΔΕΗ μικρή εκτίθενται με τις κινήσεις αυτές και με εκφράσεις σας επιβάλλουμε... (κάτι σαν το αποφασίζουμεν και διατάσομεν)
- Τόσο οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ καλό θα είναι να καταδικάσουν την επίθεση με λοστούς στον Υπεύθυνο της Αστυνομικής Δύναμης ο οποίος και μεταφέρθηκε στο 401 με έμφραγμα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν το δικαιώμα να καταδικάσουν οποιαδήποτε άλλη πράξη βίας από πλευράς της Αστυνομίας κατά Διαδηλωτών.
- Στο μνημόνιο φυσικά γίνεται άμεσα αντιληπτό γιατί η ΓΕΝΟΠ αντιδρά τόσο έντονα στη συνεργασία ΔΕΗ-RWE-Χαλυβουργική. Ο Αθανασόπουλος τους ξεδοντιάζει καθώς με την ένταξη στον έλεγχο της ΔΕΗ μονάδων παραγωγής ενέργειας από Ιδιώτες αποδυναμώνεται η συντεχνία.
- Η ΔΕΗ είναι εταιρεία στο Χρηματιστήριο. Μεγάλο ποσοστό είναι στα χέρια μικρομετόχων. Οι κινήσεις της ΓΕΝΟΠ στόχο έχουν να διατηρήσουν την εταιρεία προβληματική και μικρή. Με πιο δικαίωμα δηλαδή αυτοί οι κύριοι αρνούνται στον μέσο Έλληνα να επενδύσει τον κόπο και να κερδίσει κάποια χρήματα. Για πότε οι ΔΕΚΟ θα είναι δέσμιες του Λαϊκισμού???
- Γνωρίζω ότι οι Λιθανθρακικές μονάδες μολύνουν το περιβάλλον. Πολύ λιγότερο όμως από τις Λιγνιτικές (οι οποίες εδώ και 10 χρόνια χρησιμοποιούν Λιθάνθρακα ώστε ενεργειακά η Τύρφη να φτάσει στα επίπεδα του Λιγνίτη). Αντίστοιχα όμως καταλαβαίνω γιατί κάποιοι από τη ΓΕΝΟΠ έχουν βάλει Θεούς και δαίμονες για να μην προχωρήσουν και οι Α.Π.Ε. και ειδικά τα Αιολικά Πάρκα της ΔΕΗ. Και προσωπικά θεωρώ ότι κάποια στιγμή αν το συγκεκριμένο Πολιτικό Καθεστώς δεν μπορεί να μας αποδεσμεύσει από τα βαρίδια των συντεχνιών που αυτό δημιούργησε τότε καλά θα κάνει να μας αδείασει τη γωνιά. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να καίει Λιγνίτη μόνο και μόνο για να μην θιγούν κάποιοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ!!
- Ο Αθανασόπουλος είχε τα κότσια επιτέλους να γράψει στην έκθεση το προφανές περί Πυρηνικής Ενέργειας. Αν και πιστεύω ότι και αυτόν θα τον φάει η ρεμούλα και η παράγκα της ΓΕΝΟΠ.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στέλιο (Rantanplan) φέτος το καλοκαιρί μέσα στον Αύγουστο ξενύχτησα Σ/Κ συνεχές για να τελειώσουμε κάποιες εργασίες στο Κτήριο της Ακαδημίας ώστε την Δευτέρα το πρωί να συνεχιστούν χωρίς διακοπή οι εργασίες των Διοικητικών Υπαλλήλων.Το σκεπτικό ήταν ότι και το έργο διευκόλυνε και τους Διοικητικούς διευκόλυνε. Κάθησα λοιπόν 2 βράδια ως και το πρωί (είχα γίνει κουρόμπελο από τη κούραση τόσο που το πρωί της Δευτέρας δεν γνώρισα έναν από τους εργαζόμενους του Εργολάβου).
Όλο το φθινόπωρο που είχαμε εργασίες στο εσωτερικό του Κτηρίου καθώς δεν μπορούσαν να διακοπούν οι δραστηριότητες της Ακαδημίας Σάββατα και Κυριακές είμασταν εκεί για δουλειά αλλα και τις καθημερινές ως αργά το Απόγευμα. Μάλιστα από τα μέσα Νοεμβρίου ως και τις 23 Δεκεμβρίου δεν υπήρξε μέρα που δεν λειτούργησε το εργοτάξιο (στις 17 Νοεμβρίου με δικιά μου ευθύνη κλείσαμε νωρίτερα για το φόβο των Ιουδαίων στις 17.00).
Δεν πληρώθηκα εξτρά για το συγκεκριμένο γεγονός και το θεώρησα φυσιολογικότατο καθώς οι ανάγκες των πολλών (20 άτομα) υπερβαίνουν τις ανάγκες του ενός (εμού) ή των λίγων (5 άτομα αν προσθέσεις και τους μηχανικούς και εργοταξιάρχες των Εργολάβων).
Αντίστοιχα από αύριο ξεκινά η τελευταία και πιο δύσκολη φάση με μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τα προβλήματα που θα συναντήσουμε. Πρακτικά δηλαδή ως και τον Αύγουστο Σάββατα και πιθανά και Κυριακές θα πρέπει να είμαι και πάλι στο Κτήριο της Ακαδημίας για επίβλεψη.
Ίσως η δουλειά μου να είναι αυτού του είδους. Ίσως αυτά τα σχεδόν 20 χρόνια εργασίας (17 για την ακρίβεια) όπου ουδέποτε δεν είχα 8-ωρο και κάποια εποχή δεν είχα κάνει καλοκαιρινές διακοπές μεγαλύτερες της 1 εβδομάδας για 7 συναπτά έτη να έχω υποδουλωθεί σε ένα σκοπό που τελικά να μην έχει και ιδιαίτερη σημασία. Ίσως? Όμως από την άλλη τόσο ο μπεκρούλιακας του Σαββάτου που μπορεί να το κάνει για να ξεδώσει μετά από 20 ημέρες με 14 ώρες εργασία όσο και απλός εργαζόμενος που πρέπει να πάει για την νυχτερινή του βάρδια τις καθημερινές έχει το δικαίωμα και αυτός σε πρόσβαση στα ΜΜΜ. Ειδικά για το μετρό που το έχει Χρυσοπληρώσει έμεσα όσο και άμεσα.
Η αρνητικότητα σε κάθε αλλαγή δεν σχετίζεται με το Δημόσιο και Κοινωνικό Συμφέρον αλλά με την διατήρηση των προσωπικών προνομίων και του συντεχνιακού βολέματος.
Ναι αλλα αυτο ηταν επιλογη σου βαση λογικης (να μην διακοπη η δουλεια χ ανθρωπων) δεν σου επεβαλε κανεις να κατσεις ολο το σ/κ να δουλευεις. ακομη και να ηθελες να το κανεις αν πηγαινε καποιος να στο επιβαλει δεν θα στραβωνες?
Σου λεω δεν διαφωνω ροσο στην ουσια οσο στην θεωρια. και εμεις Σεπτεμβρη-Οκτωβρη που εχουμε τρελο πικ απο κοσμο κλπ, απο μονοι μας δεν παιρνουμε ενα Σαββατο ρεπο το μηνα αλλα ενα στο διμηνο, το θεμα ειναι να εχεις ορεξη να δουλεψεις αλλα και να μην αισθανεσαι οτι εισαι σαν πιονι, σε μερικους παλι αυτο δεν πιανει (το φιλοτιμο δλδ) αλλα θελουν βουρδουλα.
-
Ναι αλλα αυτο ηταν επιλογη σου βαση λογικης (να μην διακοπη η δουλεια χ ανθρωπων) δεν σου επεβαλε κανεις να κατσεις ολο το σ/κ να δουλευεις. ακομη και να ηθελες να το κανεις αν πηγαινε καποιος να στο επιβαλει δεν θα στραβωνες?
Σου λεω δεν διαφωνω ροσο στην ουσια οσο στην θεωρια. και εμεις Σεπτεμβρη-Οκτωβρη που εχουμε τρελο πικ απο κοσμο κλπ, απο μονοι μας δεν παιρνουμε ενα Σαββατο ρεπο το μηνα αλλα ενα στο διμηνο, το θεμα ειναι να εχεις ορεξη να δουλεψεις αλλα και να μην αισθανεσαι οτι εισαι σαν πιονι, σε μερικους παλι αυτο δεν πιανει (το φιλοτιμο δλδ) αλλα θελουν βουρδουλα.
Για μένα ήταν επιλογή. Για κάποιους όμως (απλοί εργαζόμενοι) ήταν επιβεβλημένο από τις καταστάσεις. Γκρίνιες υπήρξαν (ειδικά όταν η δουλεία δεν τράβαγε) όμως δεν είχα κάποια ομάδα συνδικαλιστών να μου δηλώσει ότι εμείς απεργούμε τις ώρες της υπερωρίας για λόγους ασφάλειας.
Όλοι είμαστε πιόνια σε κάποια παρτίδα σκάκι. Απλά το παιγνίδι παίζεται σε πολλά επίπεδα. Και Βασιλιάς να είσαι στο επίπεδο σου, σε μεγαλύτερο επίπεδο είσαι απλά ένας αξιωματικός και στο τελικό ανώτερο ένα πιόνι. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Η κίνηση «Γενιά των 700 ευρώ» οργανώνει μέσω του Διαδικτύου κατάληψη στο σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση για παράταση των δρομολογίων και μετά τα μεσάνυχτα.
Ο ΟΑΣΑ είχε αποφασίσει να εφαρμόσει από αυτή την εβδομάδα την πιλοτική παράταση της λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού μέχρι τις δύο το πρωί την Παρασκευή και το Σάββατο. Το σχέδιο παραμένει όμως στον αέρα, καθώς οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν και απειλούν με κινητοποιήσεις.
«Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη» γράφει οι «G700» στο ιστολόγιό τους. «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Η διεύρυνση της χρήσης τους –εφόσον κριθεί εφικτή- θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους μας: από τη μείωση της κίνησης των ΙΧ κατά τις ώρες της βραδινής εξόδου και τον περιορισμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μέχρι την οικονομική ελάφρυνση όλων εκείνων που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί για τις αντίστοιχες μετακινήσεις τους».
«Λέμε ΟΧΙ στην αντίληψη που θέλει τα δημόσια αγαθά, τις υπηρεσίες και τις υποδομές της χώρας έρμαιο στα χέρια των συνδικαλιστών. Λέμε ΟΧΙ στο βόλεμα και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αλλαγή» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Η Γενιά των 700 επισημαίνει ότι η παράταση λειτουργίας θα πρέπει να συνδυάζεται με αυστηρή τήρηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.
Από εδώ.
Άρα αυτοί ευχαρίστως θα δούλευαν με βάρδια έως τις 02.00 τα ΣΚ σε μία εργασία που είναι τεράστια ευθύνη ( κουβαλάς ψυχές ).
Εγώ είμαι ενάντια σε κάθε τέτοια λογική. Το βράδυ και το Σαββατοκύριακο , ( εκτός από τις περιπτώσεις που είναι απόλυτη ανάγκη ( διυληστήρια ή νοσοκομεία ) ή εργάζεσαι σε σώμα ασφαλείας , είναι για την οικογένεια.
TΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#4]