-
Ο χρήστης G.MONTANA έγραψε:
λοιπον επειδη βλεπω οτι ασχολεισται με πραγματα που εχουν λιγοτερη σημασια απο το οτι το ματσακι ολο ητανε στημενο για να παρει πρωταθλημα ο ολυμπιακος της φορμουλα 1(φερραρι) τιποτα δεν εχει σημασια αν οι υπευθοινοι της μακ λαρεν και της φερραρι δεν τα βρισκαν κατω απο το τραπεζι τωρα κανονικα πρωταθλητης θα ηταν ο μαυρουλης με διαφορα αν ξαναλεω ο ολυμπιακος της φορμουλα 1 δεν βαζαν τα κονε τους για να γινουν ολα αυτα που γιναν και να καταδικαστει η μακ λαρεν λες και οι φερραρι λιγες φορες κλεψαν στοιχεια απο τις ρενω εγινε ποτε τιποτα για τις κλεψιες τισ φερραρι ?ξεχασατε πριν 4 χρονια που η ρενω κατηγορουσε τις φερραρι(και δικαιως )οτι μεσω διαδικτυου τρυπωσαν τα ποντικια τις φερραρι και κλεψαν ενα σωρο σχεδια της ρενω.ας σοβαρευτουμε το ματσ ηταν στημενο και τα πανηγυρια σας κυριοι φεραρικοι ασ ειναι συγρατημενα γιατι τετοια πρωταθληματα να τα χαιρεστε!ειπαμε σα του ολυμπιακου τα πρωταθληματα
φιλε καβαλινο πολυ αστειο το οτι εβαλες στην αποψη που κατεθεσα δημοσιως αυτο το βιντεακι αλλα καλο θα ειναι αν δεν συμφωνεις με την αποψη μου να ελεγες τα δικα σου και οχι μ αυτο το τροπο να προσπαθεις να γελειοπισεις την αποψη μου .Δε νομιζω να γνωριζομαστε και απο παλια.Ενταξει το καταλαβαινω οτι σα φερραρικος δεν αισθανεσαι και πολυ καλα να παιρνεις αβαβα πρωταθληματα αλλα δε σου φταιει κανεις αλλα ο προεδρος σου!
Nα σαι καλά. Μεγάλη πίκρα έχω.
-
Ο χρήστης G.MONTANA έγραψε:
λοιπον επειδη βλεπω οτι ασχολεισται με πραγματα που εχουν λιγοτερη σημασια απο το οτι το ματσακι ολο ητανε στημενο για να παρει πρωταθλημα ο ολυμπιακος της φορμουλα 1(φερραρι) τιποτα δεν εχει σημασια αν οι υπευθοινοι της μακ λαρεν και της φερραρι δεν τα βρισκαν κατω απο το τραπεζι τωρα κανονικα πρωταθλητης θα ηταν ο μαυρουλης με διαφορα αν ξαναλεω ο ολυμπιακος της φορμουλα 1 δεν βαζαν τα κονε τους για να γινουν ολα αυτα που γιναν και να καταδικαστει η μακ λαρεν λες και οι φερραρι λιγες φορες κλεψαν στοιχεια απο τις ρενω εγινε ποτε τιποτα για τις κλεψιες τισ φερραρι ?ξεχασατε πριν 4 χρονια που η ρενω κατηγορουσε τις φερραρι(και δικαιως )οτι μεσω διαδικτυου τρυπωσαν τα ποντικια τις φερραρι και κλεψαν ενα σωρο σχεδια της ρενω.ας σοβαρευτουμε το ματσ ηταν στημενο και τα πανηγυρια σας κυριοι φεραρικοι ασ ειναι συγρατημενα γιατι τετοια πρωταθληματα να τα χαιρεστε!ειπαμε σα του ολυμπιακου τα πρωταθληματα
φιλε καβαλινο πολυ αστειο το οτι εβαλες στην αποψη που κατεθεσα δημοσιως αυτο το βιντεακι αλλα καλο θα ειναι αν δεν συμφωνεις με την αποψη μου να ελεγες τα δικα σου και οχι μ αυτο το τροπο να προσπαθεις να γελειοπισεις την αποψη μου .Δε νομιζω να γνωριζομαστε και απο παλια.Ενταξει το καταλαβαινω οτι σα φερραρικος δεν αισθανεσαι και πολυ καλα να παιρνεις αβαβα πρωταθληματα αλλα δε σου φταιει κανεις αλλα ο προεδρος σου!
Μη λέμε πάλι τα ίδια...στα περί stepney-gate υπάρχουν αρκετές αναλύσεις στο θέμα. Το θέμα βασικά είναι ότι όλο το πρόβλημα το δημιούργησε η McLaren που τελικά αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησε τα στοιχεία που πήρε από τον Stepney.
Και τέλος...και χωρίς αυτή τη τιμωρία...πάλι θα έπαιρνε πρωτάθλημα η Ferrari.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Nα σαι καλά. Μεγάλη πίκρα έχω.
ενταξει και το γαυρο οταν τον ρωτας για τα αβαβα του πρωταθληματα ετσι απανταει
-
Μαγκες ετσι εγινε οπως τα λετε....
κολλησε τυχαια το κιβωτιο και μετα ξανα δουλεψε...και ξανακολλησε και ξαναδουλεψε...
Και ειπε ο ρουφιανος ο ντε λα ροσα οτι ειναι φυσιολογικο?ενταξει το πιστεψαμε! -
τα παγκοσμια λαμογια ειναι παντου.....
-
Τα ξέρουμε όλα εμείς οι ελληναρες. Απορώ γιατι τους πάνε στα δικαστήρια η FIA και δεν τους φέρνει εδώ στο 4troxoi.gr/forum να βγάλουμε εμείς τα πορίσματα. Και ο Λουις να το έπερνε θα είχε 2 κούπες 1st λιγότερες απο τον Κίμι. Για πολλά γέλια θα ήτανε τότε. Το σύστημα βαθμολόγισης είναι αψογο Αρε Κίμι που πας αγόρι μου με 2 νίκες παραπάνω? Κάτσε και πέρνε τις 2ες και 3ες θέσεις και άσε τους άλλους να αγχώνονται για το ποιός θα βγεί 1ος...πρώτος? πφφφ μ@λ@κιες... 1ος και πρασινα άλογα Που την φτάσανε την F1...
-
Το άλλο το μάθατε??? Το πρόβλημα του ελαστικού του Lewis στο προηγούμενο GP (απ'όπου εκεί ξεκίνησαν όλα) το έκανε η FIA για να πάρει πρωτάθλημα ο Κίμι. Τα λινά δηλαδή που βγήκαν στο πίσω δεξί λάστιχο...η FIA τα έκανε...και έτσι όπως πάρκαρε ο Lewis...η FIA του είπε...γιατί το παιδί στη πρώτη του χρονιά δεν ήθελε να πάρει πρωτάθλημα και να διαπρέψει.
Άσε που νομίζω ότι η FIA ευθύνεται για το πέσιμο των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη...όπως και για άλλα πολλά που σιγά-σιγά θα βγουν στη φόρα
Ρε δε πάμε καλά...μερικοί είναι της ίδιας συνομοταξίας και σκέφτονται το ίδιο με τον Πουρναράκη στα πλαίσια των θεωριών συνωμοσίας...
-
Είναι λυπηρό.
Και εννοώ όλο αυτό το συνονθύλευμα εταιρειών, χορηγών, 'κανονισμών' που αλλάζουν κατά το δοκούν τα τελευταία χρόνια.Είναι λυπηρό και ενίοτε αντιαισθητικό και απαίσιο το όλο πανηγύρι που λέγεται f1, γιατί τα τελευταία χρόνια πανηγύρι κατάντησε, στο βωμό του κέρδους.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό οι οδηγοί των αυτοκινήτων να πρωταγωνιστούν όχι μέσω των οδηγικών ή άλλων (ψυχικών) ικανοτήτων τους αλλά μέσω δηλώσεων, τρικλοποδιών, ανάμειξής τους σε σκάνδαλα υποκλοπής τεχνολογίας και δεν ξέρω τί άλλο.
Από την άλλη είναι και αναμενόμενο.
Οταν πια τα ποσά που διακυβεύονται μέσω του 'σπορ' είναι ασύλληπτα, ασύλληπτα θα παραμένουν και τα σενάρια, αληθή ή όχι.Οι ρομαντικοί του αθλήματος ας συμβιβασθούν, οι φανατικοί οπαδοί δεν (θα) έχουν πρόβλημα αρκεί να κερδίζει η ομάδα ή ο οδηγός τους.
Οι ακόμη πιό ρομαντικοί θα αποχωρήσουν (διακριτικά ή μή), όπως έχουν κάνει άλλωστε πολλοί ως τώρα.
Οι τεχνοκράτες - μάνατζερ που διακινούν και χειρίζονται όλο αυτό το χρήμα θα αποθρασσύνονται ακόμη περισσότερο, θα βρίσκουν νέες 'παρθένες' αγορές για να στήσουν το τσαντήρι του πανηγυριού (νέες πίστες, νέες διψασμένες και νεόπλουτες χώρες).
Η f1 μπορεί να μην πέθανε όπως διατείνονται πολλοί (κυρίως παλιότεροι στο χώρο) ούτε να πνέει τα λοίσθια, έχει γίνει όμως πολύ πιό ξενέρωτη, πιό ψυχρή, πιό τεχνοκρατική, ένα παιγνίδι σαν αυτά που παίζουν οι πιτσιρικάδες στους υπολογιστές τους.
Ολα είναι υπολογισμένα, το παιγνίδι το παίζουν μερικοί ψηλά και τα πιόνια είναι πια οι οδηγοί, κάτι που γίνεται σε όλα σχεδόν τα σπορ, από τη στιγμή που αυτά έγιναν καθαρά 'επαγγελματικά' και που πρώτος στόχος είναι το κέρδος.Δεν παραξενεύτηκα που πέρυσι σταμάτησε (απροσδόκητα κατ' εμέ) τη σταδιοδρομία του ο τελευταίος μεγάλος του χώρου και λυπήθηκα γι αυτό αν και δε μου ήταν ούτε κατ' ελάχιστον συμπαθής.
Πιθανόν να διέκρινε την πορεία του 'σπορ' και μη θέλησε να συμμετάσχει άλλο, γιατί είμαι βέβαιοος οτι για μερικά χρόνια ακόμη μπορούσε να είναι στην κορυφή (συγκρινόμενος με τα φετεινά 'πρώτα ονόματα').Τα διάφορα stepneygate που κατά καιρούς βγαίνουν στον αφρό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου σε έναν ωκεανό διαφθοράς και λυσσώδους κυνηγιού του κέρδους.
Η f1 δεν πέθανε και ούτε πρόκειται, όσα παρόμοια σκάνδαλα και να βγούν στην επιφάνεια.
Θα γιγαντώνεται πιστεύω κάθε χρόνο και πιό πολύ γιατί και η δυνατότητα κέρδους πολλαπλασιάζεται κάθε χρόνο.Ελπίζω να κάνω λάθος σε όλα αυτά αλλά οι ελπίδες μου σπάνια πραγματώνονται.
Είμαι σχεδόν βέβαιος οτι στα επόμενα χρόνια όλοι οι οδηγοί f1 θα είναι όλο και περισσότερο άχρωμοι, απλοί επιβάτες λόγω υποχρέωσης και κανονισμών σε ένα αυτοκίνητο και τίποτε άλλο.Αν είχαν τη δυνατότητα θα έβαζαν τα αυτοκίνητα να γυρνάνε στις πίστες μόνα τους, με τη βοήθεια κάποιων joystick από τους διάφορους 'μάνατζερ'.
Κι αν κατά λάθος βγει κάποιος οδηγός με κότσια, τσαμπουκά, συναισθήματα και προ πάντων αγάπη για το άθλημα, θα τον επαναφέρουν με τον τρόπο τους στην τάξη ή θα τον εξοστρακίσουν. Το παράδειγμα του εφετινού 'μικρού' είναι αντιπροσωπευτικό και θα φανεί καλύτερα του χρόνου.Θα συνεχίσω να βλέπω f1 γιατί αγαπώ το σπόρ από παιδί αλλά θα το βλέπω σα να βλέπω ένα καρτούν ή ένα ντοκιμαντέρ.
Θα σας παρακολουθώ όπως κάνω καιρό τώρα και θα χαίρομαι με τις αντιπαραθέσεις σας (όπως κάνω και τώρα) γιατί εσείς, φανατικοί ή όχι, οπαδοί ή όχι, είστε το πιό υγιές κομμάτι σε όλον αυτόν το θίασο που λέγεται f1.
Να είστε καλά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
[snip]
Μη λέμε πάλι τα ίδια...στα περί stepney-gate υπάρχουν αρκετές αναλύσεις στο θέμα. Το θέμα βασικά είναι ότι όλο το πρόβλημα το δημιούργησε η McLaren που τελικά αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησε τα στοιχεία που πήρε από τον Stepney.Αμα είναι να μη λέμε τα ίδια, να τα λέμε ως είχαν και οχι όπως θα ήθελες να είχαν. Δεν αποδείχτηκε χρήση των στοιχείων!!!!!!
Και τέλος...και χωρίς αυτή τη τιμωρία...πάλι θα έπαιρνε πρωτάθλημα η Ferrari.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
-
Εγω παντος εχω να πω οτι δηλωνω φιλαθλος κι οχι οπαδος της μιας η της αλλης ομαδας.Με εκνευριζει ο τροπος αποκτησης προταθληματων με teams orders.Ισως ειμαι ρομαντικος που θελω να βλεπω οδηγους να παιρνουν προταθληματα χωρις παραχωρησεις θεσεων απο τους οδηγους των ομαδων τους.Ισως στην τελικη γι αυτο να πιστευω οτι το αξιζαν περισσοτερο ο μαυρουκος και α Αρτεμης.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Τέσπα επιγραμματικά - 'κρύος' τίτλος με παγωμένο πρωταγωνιστή, τον σνομπ -βάλτε να πιούμε- κύριο Κίμι
Ε, δε με ενθουσίασε ο τρόπος που το σηκώσαμε βρε αδερφέ, πώς να το κάνουμε;
...δε βαριέσαι... μετά από δέκα χρόνια, ποιός θα το θυμάται?
Σε 10 χρόνια μπορεί και να μη ζούμε...
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Το άλλο το μάθατε??? Το πρόβλημα του ελαστικού του Lewis στο προηγούμενο GP (απ'όπου εκεί ξεκίνησαν όλα) το έκανε η FIA για να πάρει πρωτάθλημα ο Κίμι. Τα λινά δηλαδή που βγήκαν στο πίσω δεξί λάστιχο...η FIA τα έκανε...και έτσι όπως πάρκαρε ο Lewis...η FIA του είπε...γιατί το παιδί στη πρώτη του χρονιά δεν ήθελε να πάρει πρωτάθλημα και να διαπρέψει.Άσε που νομίζω ότι η FIA ευθύνεται για το πέσιμο των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη...όπως και για άλλα πολλά που σιγά-σιγά θα βγουν στη φόρα
Ρε δε πάμε καλά...μερικοί είναι της ίδιας συνομοταξίας και σκέφτονται το ίδιο με τον Πουρναράκη στα πλαίσια των θεωριών συνωμοσίας...
Χάθηκε να το δώσει στον παρκαδόρο;
-
Ο χρήστης KOZ7685 έγραψε:
Εγω παντος εχω να πω οτι δηλωνω φιλαθλος κι οχι οπαδος της μιας η της αλλης ομαδας.Με εκνευριζει ο τροπος αποκτησης προταθληματων με teams orders.Ισως ειμαι ρομαντικος που θελω να βλεπω οδηγους να παιρνουν προταθληματα χωρις παραχωρησεις θεσεων απο τους οδηγους των ομαδων τους.Ισως στην τελικη γι αυτο να πιστευω οτι το αξιζαν περισσοτερο ο μαυρουκος και α Αρτεμης.Κανείς δεν το άξιζε αλλά ο Γερμανός δεν τρέχει πλέον και μπορεί να το πάρει ο καθένας ο,τι κι αν γίνεται...
-
Επειδή πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν για το πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε και επειδή έχω βαρεθεί να ακούω ανυπόστατες αερολογίες συνομωσιολογίας......
Α. Γιατί τιμωρήθηκε η McLaren
- Αν δεν ίσχυε αυτό που αποδείχτηκε (και μην είστε σίγουροι ότι ήταν μόνο από τα e-mail) για τη McLaren, περί χρήσης δηλαδή των τεχνικών στοιχείων από την ομάδα, δε νομίζετε ότι ολόκληρη Mercedes θα είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει; ή νομίζετε ότι η McLaren δεν έχει δύναμη στη FIA; Πώς δηλαδή απέφυγε την τιμωρία από την πρώτη ακροαματική διαδικασία, τυχαία; ή μήπως νομίζετε ότι αν δεν ήταν η Ferrari θιγόμενη (άρα εξίσου ισχυρή) δε θα την είχε γλυτώσει και στη δεύτερη;
- Επικουρικά στο πρώτο σημείο, η ανάσταση των McLaren από την Αυστραλία -όπου είχαν ηττηθεί με τα χέρια κάτω- στον αμέσως επόμενο αγώνα (άρα, χωρίς εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή έδρα, χωρίς καμία νέα ανακάλυψη), πώς προέκυψε; αν δεν είχαν την πληροφορία Stepney για το πάτωμα της Ferrari, σιγά μην το καταλάβαιναν ποτέ... συν βέβαια την πληροφορία για το αέριο με το οποίο φούσκωνε η Scuderia τα ελαστικά, συν τις ακριβείς πιέσεις, συν τα σημεία ανεφοδιασμού, συν, συν...
- Οι δηλώσεις Briatore για οφθαλμοφανή πλεονεκτήματα από τα σχέδια, τα οποία πολύ θα ήθελε να έχει και ο ίδιος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ακούστηκαν από κανέναν; Ακόμα και γύρους στον εξομοιωτή είχαν κάνει οι Hamilton - De la Rosa με Ferrari, όπως -ανεξακρίβωτα- ακούστηκε.
- Μήπως ισχύει η άποψη, που ακούστηκε πολύ και αυτή, ότι όλες οι ομάδες δικαιολογούνται να κλέβουν επειδή η Ferrari έχει κάνει.... τα μύρια όσα; Λυπάμαι, αλλά η λογική του αν κάνει κάποιος κάτι, ο άλλος δικαιούται να κάνει οτιδήποτε άλλο, μόνο στην Ελλάδα έχει ανταπόκριση. Κανείς δε δικαιούται να κάνει τίποτα και για κανένα λόγο κι όσοι βρίσκονται σε σφάλμα (ειδικά τέτοιου είδους οφθαλμοφανούς κλεψιάς) πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Μπορεί η FIA να μην μπορεί να εμποδίσει κανέναν να προσπαθεί, αλλά σίγουρα μπορεί και πρέπει να τον εξοντώνει όταν κατορθώνει και τον πιάνει!
Για τους παραπάνω λόγους νομίζω η τιμωρία της McLaren ήταν μάλλον... ελαστική και μάλιστα θεωρώ πως ήταν έτσι, ακριβώς για να μην βρουν πάλι 'ειδικούς' δεσμούς μεταξύ Ferrari-FIA οι Βρεττανοί συνομωσιολόγοι και πουν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε λόγω FIA και πολιτικής της παρέμβασης.
Β. Στημένο τέλος για να ευνοηθεί η Ferrari - συνέχεια τιμωρίας McLaren κάτω από το τραπέζι.
Έστω ότι ισχύει η υπόθεση ότι η FIA μυστικά δίνει το πρωτάθλημα σε οδηγό της Ferrari, αλλά στα πλαίσια μιας μη ανακοινώσιμης τιμωρίας. Θα πρέπει να εξετάσουμε πότε βγήκε η ετυμηγορία της FIA, άρα και πότε αποφασίστηκε όλη αυτή η κωμωδία. Το πρωτάθλημα λοιπόν είναι αποφασισμένο από τις... 12 Σεπτεμβρίου!!!- Συνεπώς τα, Βελγικό, Ιαπωνικό, Κινέζικο και Βραζιλιάνικο GPs είναι όλα προαποφασισμένα (ΕΛΕΟΣ!!!!). Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι τα σχέδια κάπου έβρεξε και για λίγο ήταν δυσανάγνωστα... (Ιαπωνία ίσως;; μήπως ήταν η McLaren αυτή που δεν έπρεπε να λάβει το e-mail κι έγινε λάθος στο mail address;;;;)
- Θα πρέπει τότε να πιστέψουμε και τις τελευταίες δηλώσεις Χάμιλτον, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης πριν το GP Βραζιλίας, ότι με τον Alonso είναι φιλαράκια!!! Ναι, αυτό δήλωσε, οι δημοσιογράφοι παραποιούν πράγματα και καταστάσεις και τους εμφανίζουν σε διάσταση. Όλη αυτή η κόντρα έχει στηθεί για να χάσει με θεατρικό τρόπο το πρωτάθλημα ο οδηγός της McLaren και να ευνοηθεί η Ferrari (αλλιώς, δε βλέπω πώς θα μπορούσε να το χάσει ο Χάμιλτον ή ακόμα κι ο Αλόνσο...).
- Στα πλαίσια του παραπάνω, ο Hamilton δεν μπορούσε να εγκαταλείψει απλά από κιβώτιο στο Βραζιλιάνικο GP, αλλά έπρεπε να περιφέρεται για (71-8=63) 63!!! γύρους για να γίνει πιο... πιστευτός!!! ή μήπως για να δώσει και κανα βαθμό στο... Κατασκευαστών που χρειαζόταν η ομάδα!!!!
- Στο Κινεζικό GP ο Ron Dennis οικειοθελώς, και για να γίνει πάντα πιο πιστευτός, δηλώνει γελειοποιώντας τον εαυτό του, ότι δεν ανταγωνίζεται τη Ferrari και τον Raikkonen, αλλά ...τον Alonso!!!!
- Όταν ο Raikkonen, σε ερώτηση του Τύπου δήλωνε με ...νόημα (για κάποιους βέβαια, που δεν είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν το παιχνίδι της FIA), ότι η Ferrari είναι αισιόδοξη μετά τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης για τα supersoft ελαστικά (που όπου είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν της απέφεραν ήττες) και ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα και απλά να προσμένει για κάτι καλύτερο, απλά προσποιούνταν, γιατί ήξερε ότι η FIA θα τού χαρίσει τον τίτλο!!!!
Δεν αντέχω άλλο τους έξυπνους που τα ξέρουν όλα!!!! Δεν μπορώ να ασπάζομαι τον κάθε τυχάρπαστο που ...καταλαβαίνει τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες όλων!!! Αμάν πια.! Φτάνει. Τίποτα δεν υπάρχει για σας που να γίνεται μπροστά σας χωρίς 'στήσιμο';;;
Κρίμα που από τον (θεωρώ) φίλο Τάκη Πουρναράκη, ακούστηκαν πρώτα-πρώτα αυτές οι θεωρίες και μάλιστα από τον αέρα, κάτι που νομίζω θα έπρεπε να μην είχε γίνει και να ήταν προσεκτικότερος στο να εκφέρει τέτοιες, απαξιωτικές για το άθλημα, απόψεις.
-
Ο χρήστης pafan έγραψε:
Επειδή πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν για το πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε και επειδή έχω βαρεθεί να ακούω ανυπόστατες αερολογίες συνομωσιολογίας......Α. Γιατί τιμωρήθηκε η McLaren
- Αν δεν ίσχυε αυτό που αποδείχτηκε (και μην είστε σίγουροι ότι ήταν μόνο από τα e-mail) για τη McLaren, περί χρήσης δηλαδή των τεχνικών στοιχείων από την ομάδα, δε νομίζετε ότι ολόκληρη Mercedes θα είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει; ή νομίζετε ότι η McLaren δεν έχει δύναμη στη FIA; Πώς δηλαδή απέφυγε την τιμωρία από την πρώτη ακροαματική διαδικασία, τυχαία; ή μήπως νομίζετε ότι αν δεν ήταν η Ferrari θιγόμενη (άρα εξίσου ισχυρή) δε θα την είχε γλυτώσει και στη δεύτερη;
- Επικουρικά στο πρώτο σημείο, η ανάσταση των McLaren από την Αυστραλία -όπου είχαν ηττηθεί με τα χέρια κάτω- στον αμέσως επόμενο αγώνα (άρα, χωρίς εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή έδρα, χωρίς καμία νέα ανακάλυψη), πώς προέκυψε; αν δεν είχαν την πληροφορία Stepney για το πάτωμα της Ferrari, σιγά μην το καταλάβαιναν ποτέ... συν βέβαια την πληροφορία για το αέριο με το οποίο φούσκωνε η Scuderia τα ελαστικά, συν τις ακριβείς πιέσεις, συν τα σημεία ανεφοδιασμού, συν, συν...
- Οι δηλώσεις Briatore για οφθαλμοφανή πλεονεκτήματα από τα σχέδια, τα οποία πολύ θα ήθελε να έχει και ο ίδιος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ακούστηκαν από κανέναν; Ακόμα και γύρους στον εξομοιωτή είχαν κάνει οι Hamilton - De la Rosa με Ferrari, όπως -ανεξακρίβωτα- ακούστηκε.
- Μήπως ισχύει η άποψη, που ακούστηκε πολύ και αυτή, ότι όλες οι ομάδες δικαιολογούνται να κλέβουν επειδή η Ferrari έχει κάνει.... τα μύρια όσα; Λυπάμαι, αλλά η λογική του αν κάνει κάποιος κάτι, ο άλλος δικαιούται να κάνει οτιδήποτε άλλο, μόνο στην Ελλάδα έχει ανταπόκριση. Κανείς δε δικαιούται να κάνει τίποτα και για κανένα λόγο κι όσοι βρίσκονται σε σφάλμα (ειδικά τέτοιου είδους οφθαλμοφανούς κλεψιάς) πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Μπορεί η FIA να μην μπορεί να εμποδίσει κανέναν να προσπαθεί, αλλά σίγουρα μπορεί και πρέπει να τον εξοντώνει όταν κατορθώνει και τον πιάνει!
Για τους παραπάνω λόγους νομίζω η τιμωρία της McLaren ήταν μάλλον... ελαστική και μάλιστα θεωρώ πως ήταν έτσι, ακριβώς για να μην βρουν πάλι 'ειδικούς' δεσμούς μεταξύ Ferrari-FIA οι Βρεττανοί συνομωσιολόγοι και πουν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε λόγω FIA και πολιτικής της παρέμβασης.
[snip]Όπως όλοι μας έτσι κι εσύ ΕΙΚΑΖΕΙΣ και όπως είναι φυσικό εικάζεις μόνο ως προς όσα σε συμφέρουν. Η ουσία είναι μια, ΧΡΗΣΗ στοιχείων δεν αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας. Το ότι στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δεν χρειαζόταν να αποδειχτεί χρήση πέρας πάσης αμφιβολίας για να τιμωρήσουν τη ΜακΛάρεν ως αποδιοπομπαίο τράγο δεν σημαίνει πως έγινε αποδεδειγμένα χρήση.
Επιφλυάσσομαι να δω αν θα υποστηρίζεις με το ίδιο πάθος την 'παραδειγματική τιμωρία' και μελλοντικά, σε υπόθεση που θα αφορά αρνητικά τη δική σου ομάδα.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
-
Που μπορώ να δώ την εκκίνηση και το πρόβλημα του Χαμ ρε παιδιά; έχει κανείς πρόχειρο λινκ;
-
Montezemolo: team cost Alonso the title
http://www.autosport.com/news/report.php/id/63606
το πιο shocking νεο που εχω διαβασει τους τελευταιους μηνες
Montezemolo--> Alonso
'Alonso is a real champion, in every sense, an extraordinary driver. I've really appreciated his sportsmanship,' di Montezemolo was quoted as saying by Gazzetta dello Sport.'He lost the championship by a point and I don't think it was his fault, rather it was a consequence of his team's bad internal management.
'By congratulating Raikkonen already during the press conference, Alonso demonstrated to be a champion off the track too. It was a gesture we greatly appreciated.'
Alonso--> Kimi
Alonso offered further praise for Raikkonen in an interview with Italian radio station RAI yesterday.'He is an extraordinary guy - a very, very nice personality even though you don't see it,' the Spaniard said.
'The moments I have with him behind the podium and in the press conference, he always laughs and plays pranks, things you don't see when you then watch him on TV.
'So I think he is a really good person, very focused in the races. He loves F1, he is a really great driver. He fought in 2003 and 2005, now he's managed to win the title, I'm very happy.'
Montezemolo -->Hamilton
'Hamilton made an error driven by youth and nervousness. Had he stayed behind Alonso, instead of trying to attack him, he would be champion now. He did something rash,' said the Ferrari president.'But it must be acknowledged that he's had an extraordinary season: so young and in his rookie season in F1 he was in the title fight until the last second. That's why he deserves respect and congratulations.
'But I must also recognise that during the season he did not always hold an exemplary behaviour. I didn't like, for example, the move on Raikkonen in qualifying in Interlagos.'
πολυ ψωμι , ειδικα η δηλωση του αλονσο οτι ο κιμι ειναι ψυχρος μονο μπροστα στις καμερες κοιταχτε σε τι λαθος συμπερασμα οδηγηθηκαμε(νε) οταν ηταν τελειως ψυχρος απεναντι στον αλονσο στα ποντιουμ.Επισης οτι ο Montezemolo αναγνωριζει τον Αλονσο και το ποσο sportsman ειναι.
yikes και παλι yikes.
edit:ξεχασα να προσθεσω το
-
Λες το συμβολαιο του Μασα να ναι για δοκιμαστης τελικα?
-
Ωχ τα έχουμε καλά με τους οδηγούς του αντιπάλου...... Άλλωστε ένας FA ή LH δεν θα ήταν κάτι κακό για την Φερράρι.
Πάντως δεν κατάλαβα γιατί Yikes. Αυτό που είπε ο Monte είναι η μισή αλήθεια. Αν είχαν δώσει το ίδιο καλά μονοθέσια και στους δύο θα μονοπωλούσαν τις μάχες για τον τίτλο. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι στην Βραζιλία ο μικρός ήταν 0.6 δεύτερα πιο γρήγορος από τον Ισπανό.....
Επίσημο thread: GP Bραζιλίας - Ιnterlagos 2007