-
Στο χ3 του 2007 το 2,5si το κιβώτιο είναι της General motors και αν του άλλαζες λάδια το κιβώτιο χαλούσε. Σε εμένα το μεταχειρισμένο στοίχισε 1700€ από εξουσιοδοτημενο συνεργείο bmw ,για καινούργιο ζήταγαν 9000€
Ναι ξέρω ότι μια φουρνία είναι της GM που ήταν ψιλοχάλια...αλλά 1η φορά ακούω αυτό με τα λάδια!! Μήπως απλά δεν ήξεραν να τα αλλάξουν, ή έκαναν καμια ζημιά ή έβαζαν λάθος λάδια? Πρώτη φορά ακούω αυτόματο με μετατροπέα που παθαίνει ζημιά από την αλλαγή λαδιών.
-
ALEX19 wrote:
Στο χ3 του 2007 το 2,5si το κιβώτιο είναι της General motors και αν του άλλαζες λάδια το κιβώτιο χαλούσε. Σε εμένα το μεταχειρισμένο στοίχισε 1700€ από εξουσιοδοτημενο συνεργείο bmw ,για καινούργιο ζήταγαν 9000€
Ναι ξέρω ότι μια φουρνία είναι της GM που ήταν ψιλοχάλια...αλλά 1η φορά ακούω αυτό με τα λάδια!! Μήπως απλά δεν ήξεραν να τα αλλάξουν, ή έκαναν καμια ζημιά ή έβαζαν λάθος λάδια? Πρώτη φορά ακούω αυτόματο με μετατροπέα που παθαίνει ζημιά από την αλλαγή λαδιών.
Το διασταύρωσα και από άλλο μηχανικό αλλά και από έρευνα που έκανα σε ξένα φόρουμ.Στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που το πηγαίναμε απλά ακολουθούσαν την οδηγία της bmw ότι δεν αλλάζουν τα λάδια στο κιβώτιο ανεξαρτήτως κατασκευαστή.Το γιατί χαλάει μετά την αλλαγή λαδιών το συγκεκριμένο κιβώτιο της GM παραμένει άγνωστο μέχρι και σήμερα.Πάντως όσοι τα άλλαξαν στο κιβώτιο αυτό το πήραν στο χέρι λίγες μέρες μετά.Νομίζω δεν είναι τυχαίο ότι η bmw δεν ξαναχρησιμοποίησε το κιβώτιο αυτό σε άλλο μοντέλο όπως κατήργησε και το 2,5κεκ μοτέρ εκείνου του χ3
-
Νομίζω δεν είναι τυχαίο ότι η bmw δεν ξαναχρησιμοποίησε το κιβώτιο αυτό σε άλλο μοντέλο όπως κατήργησε και το 2,5κεκ μοτέρ εκείνου του χ3
Σίγουρα και μου κάνει εντύπωση που το χρησιμοποίησε γενικά....πάντα ZF έβαζε! Αλλά ο κινητήρας (Μ54) δεν είχε θέματα, τον είχα στην 325ti και ο πατέρας μου (σε 3.0) στον έχει ακόμα με 250.000χλμ χωρίς σοβαρό θέμα (ούτε το κιβώτιο αλλά ειναι ZF). Απλά αντικαταστάθηκε από τον δυνατότερο, οικονομικότερο και πιο ελαφρύ Ν52.
-
ALEX19 wrote:
Νομίζω δεν είναι τυχαίο ότι η bmw δεν ξαναχρησιμοποίησε το κιβώτιο αυτό σε άλλο μοντέλο όπως κατήργησε και το 2,5κεκ μοτέρ εκείνου του χ3
Σίγουρα και μου κάνει εντύπωση που το χρησιμοποίησε γενικά....πάντα ZF έβαζε! Αλλά ο κινητήρας (Μ54) δεν είχε θέματα, τον είχα στην 325ti και ο πατέρας μου (σε 3.0) στον έχει ακόμα με 250.000χλμ χωρίς σοβαρό θέμα (ούτε το κιβώτιο αλλά ειναι ZF). Απλά αντικαταστάθηκε από τον δυνατότερο, οικονομικότερο και πιο ελαφρύ Ν52.
Πάντως πέραν του κιβωτίου έχουμε χρόνιο πρόβλημα με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαδιού από το μοτέρ. Ένα πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί τελευταία και μάλλον θα πάει για επισκευή το μοτέρ και να δούμε και πότε θα έρθει το φόκους που έχω παραγγείλει γιατί ουσιαστικά δεν έχω αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή.
-
Πάντως πέραν του κιβωτίου έχουμε χρόνιο πρόβλημα με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαδιού από το μοτέρ.
Soffy για το off-topic: Πόσο μεγάλη? Πόσα χιλιόμετρα έχει το μοτέρ? Γιατί και του πατέρα μου έκαιγε κανα λίτρο κάθε 7-8.000 χλμ και ξαφνικά αυξήθηκε πολύ και ανακαλύψαμε ότι χάνει από την φλάντζα του κάρτερ. Φαντάζομαι το έχετε ελέγξει ότι το καίει και δεν το χάνει εεε?
-
ALEX19 wrote:
Πάντως πέραν του κιβωτίου έχουμε χρόνιο πρόβλημα με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαδιού από το μοτέρ.
Soffy για το off-topic: Πόσο μεγάλη? Πόσα χιλιόμετρα έχει το μοτέρ? Γιατί και του πατέρα μου έκαιγε κανα λίτρο κάθε 7-8.000 χλμ και ξαφνικά αυξήθηκε πολύ και ανακαλύψαμε ότι χάνει από την φλάντζα του κάρτερ. Φαντάζομαι το έχετε ελέγξει ότι το καίει και δεν το χάνει εεε?
Μιλάμε για πάνω από 1λίτρο κάθε 1000χλμ και είμαστε στα 170000χλμ. Από το εξουσιοδοτημένο υποψιάζονται για πρόβλημα στα πιστόνια ή στους κυλίνδρους πρακτικά πρέπει να κατέβει το μοτέρ που λέμε να ελεγχθεί που είναι το θέμα. Το κάρτερ πάντως δεν έχει θέμα από αλλού χάνει
-
Καλημερα στο forum. Πολυ περιληπτικά θα σας σοκαρω οπως σοκαρίστηκα και γω με αυτα που διάβασα εδω. Πρόκειται για τον αδερφό μου όπου αγόρασε ένα mini cooper του 2007 r56 με μόλις 3200 ευρώ έχοντας 265,000χλμ με υγραέριο. (Ναι καλά διαβάσατε). Το αμάξι το βρήκε στα 4200 ευρώ στο μάρκετ του Fb και πήγε να το αγοράσει χωρίς έλεγχο (δεύτερο σοκ) όπου ο πωλητής του το κατέβασε από 4200 στα 3200 χωρίς να κάνει παζάρια ο αδερφός μου. Και σαν γνήσιος κλαρινογαμπρος το πρωτο πραγμα που εκανε αντι για ελεγχο και γενικό σερβις ηταν να αγοράσει ζαντολαστιχα 17 ιντσών και να βάλει φιμε παντού. Επειδη εγώ είμαι πολύ προληπτικός και πάντα κανω έρευνα πρωτα και οπωσδήποτε έλεγχο μπήκα να διαβάσω για προβλήματα και τρόμαξα . Μόνο που ο αδερφός μου πήγε ενα πρωί και το πήρε αμέσως. Τι πρόβληματα να περιμένει στο άμεσο μέλλον; Μέχρι σήμερα έχει κανει 1500χλμ και έχει συμπληρώσει λάδια. Λογο καραντίνας δεν κυκλοφορεί συχνά. Να σημειώσω ότι υπάρχει βιβλίο σέρβις αλλα λίγο ύποπτο. Ρομποτικό. Δλδ κάθε 30,000 άλλαζε λάδια και δεν υπάρχει καμία βλάβη ουτε καν αλλαγη ελαστικών. Τι έχετε να πείτε;
-
Μην ανησυχείς, τύποι σα τον αδερφό σου είναι τυχεροί συνήθως. Αυτοί που προσέχουν την πατάνε
-
Δυστυχώς έχει πολλές πιθανότητες να βγάλει τα πάντα από προβλήματα, εκτός εαν είναι τυχερός. Το καλό είναι ότι το αγόρασε φτηνά, οπότε εαν ρίξει 2-3.000 (μόνο) θα είναι σχετικά καλά. Από που να ξεκινήσω με τόσα χλμ και χωρίς να ξέρουμε τι έχει αλλαχτεί. Μπορέι να βγάλει μπεκ, πολλαπλασιαστές, φλάντζα στο καπάκι, διαρροή στα πιστόνια (και να θέλει ρεκτιφιε), αντλία βενζίνης, αντλία νερού, μοτέρ τιμονιού και διάφορα άλλα. Καλή τύχη του εύχομαι και να μην του βγάλει κάτι σοβαρό γιατί δεν θα αξίζει να το φτιάξει.
-
Ε νομίζω στα 3κ το πήρε απλά να κάνει το κομμάτι του και όσο αντέξει. Αν βγάλει κάτι σοβαρό θα το δώσει στα μισά.. Ελπίζω δλδ να το βλέπει κάπως έτσι
-
Μην ανησυχείς, τύποι σα τον αδερφό σου είναι τυχεροί συνήθως. Αυτοί που προσέχουν την πατάνε
Χαχα! Θεός!
-
Μακάρι χαχαχα. Συνήθως δεν ειναι τυχερός γιατί κάνει βιαστικές κινήσεις και στο τελος πληρώνει. Είναι καγκουρας. Να φανταστείς έχει s9 plus και δεν το χρησιμοποιεί. Έχει ένα παλιό iPhone 6s που το φορτίζει 3 φορές την μέρα.
-
Δυστυχώς έχει πολλές πιθανότητες να βγάλει τα πάντα από προβλήματα, εκτός εαν είναι τυχερός. Το καλό είναι ότι το αγόρασε φτηνά, οπότε εαν ρίξει 2-3.000 (μόνο) θα είναι σχετικά καλά. Από που να ξεκινήσω με τόσα χλμ και χωρίς να ξέρουμε τι έχει αλλαχτεί. Μπορέι να βγάλει μπεκ, πολλαπλασιαστές, φλάντζα στο καπάκι, διαρροή στα πιστόνια (και να θέλει ρεκτιφιε), αντλία βενζίνης, αντλία νερού, μοτέρ τιμονιού και διάφορα άλλα. Καλή τύχη του εύχομαι και να μην του βγάλει κάτι σοβαρό γιατί δεν θα αξίζει να το φτιάξει.
Δυστυχώς είχε μπατζετ 4500ευρώ. Αν βγάλει αυτα τα προβλήματα το αμαξι θα μείνει παρατημένο. Το υγραέριο να το χρησιμοποιεί η οχι; Ασε που πιανει ολο το πορτ-μπαγκάζ που ηταν ετσι κι αλλιως μικρό. Επισης να ρωτήσω για την κατανάλωση. Γράφει ο υπολογιστής 10 λιτρα ενω παει με 70-90 χλμ μονο χωρις να το 'σπαει'.
-
Ε νομίζω στα 3κ το πήρε απλά να κάνει το κομμάτι του και όσο αντέξει. Αν βγάλει κάτι σοβαρό θα το δώσει στα μισά.. Ελπίζω δλδ να το βλέπει κάπως έτσι
Εγω λεω να το δωσει οπως είναι στα 3000 που το πηρε. Γιατι αν το ελέγξει καποιος και βρει ζημιές 2000ευρώ δεν θα το πάρει.
-
Mastoras78 wrote:
Εγω λεω να το δωσει οπως είναι στα 3000 που το πηρε. Γιατι αν το ελέγξει καποιος και βρει ζημιές 2000ευρώ δεν θα το πάρει.
Και εμένα σπάνια με ακούει ο αδερφός μου. Σε νιώθω.. Άστον, τι α κανς α κάει α μαλώεις ? Αν γίνει στραβή δές το το σαν να έχουμε Πασόκ και να τα κάψαμε στα μπουζούκια ένα βράδυ.
-
Καλησπέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα έπεισα τον αδερφό μου να πάμε για έλεγχο στην bmw. Τελικά μάθαμε αυτο που περιμέναμε και που φοβόμασταν. 3600ευρώ για μηχανικά μαζί με εργασία. Και 2050 ευρώ για φανοπιεία μαζί με εργασία. ΣΟΚ
-
Καλησπέρα. Την προηγούμενη εβδομάδα έπεισα τον αδερφό μου να πάμε για έλεγχο στην bmw. Τελικά μάθαμε αυτο που περιμέναμε και που φοβόμασταν. 3600ευρώ για μηχανικά μαζί με εργασία. Και 2050 ευρώ για φανοπιεία μαζί με εργασία. ΣΟΚ
Σε εξουσιοδοτημένο? Πάντως με αυτά που μας είπες, λογικό...έχει πανάκριβα ανταλλακτικά και εργασία.
Όπως μου είχε πει και ο μηχανικός μου (εξουσιοδοτημένος) παλιά για το R53, κράτα το όσο πάει και μετά πέτα το ή πούλα του τώρα...δεν αξίζει να φτιάξει τίποτα.
-
Αυτό Μάστορα δεν είναι ένα βράδυ επί ΠΑΣΟΚ, ένα βράδυ επί Καλιγούλα είναι!
-
Εγώ μάλλον δεν κατάλαβα... το αμάξι είχε δηλαδή πρόβλημα με το που το πήρε ? Το ήξερε ?
-
Καλημέρα,
Είμαι κοντά στην επιλογή παραγγελιας ενός mini countryman oneD.
Εχει κανεις προσωπική εμπειρία απο το μοντέλο ?
New MINI Forum