-
Προτεινω κι εγω να ακολουθησεις την καρδια γιατι το golf ειναι βαρετο
Συμφωνω σε οσα εγραψε ο Fanis αλλα θελω να μεινω λιγο παραπανω στους χωρους, στους οποιους δεν τα παει πολυ καλα... βεβαια για τους μπροστα ειναι πολυ ανετα, πισω ομως δεν εχει χωρους (εχει 2 θεσεις και ΟΧΙ τρεις και αυτοι οι δυο στριμωχτα) και το πορτ-παγκαζ ειναι δυστυχως αρκετα μικρο για την κατηγορια του με τα σημερινα δεδομενα. Ομως ειναι ομορφο μεσα-εξω (δεν ειναι βαρετο σαν το golf), απολαυστικο στην οδηγηση και τη συμβιωση, πας και ταξιδια αρκει να μην εχεις πολλα ατομα ή μεγαλες απαιτησεις για αποσκευες.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
....πισω ομως δεν εχει χωρους (εχει 2 θεσεις και ΟΧΙ τρεις και αυτοι οι δυο στριμωχτα) και το πορτ-παγκαζ ειναι δυστυχως αρκετα μικρο για την κατηγορια του με τα σημερινα δεδομενα.Σωστά, ειδικά για πίσω. Είναι αυστηρά 2 θέσεων (έχει 2 ζώνες) και πίσω από τον οδηγό (τουλάχιστον σε εμένα που είμαι 1.82) μπορούν να κάτσουν μόνο όσοι δεν έχουν πόδια (ή κάτι Ινδοί φακίρηδες) ή πρέπει να οδηγώ αγκαλιά με το τιμόνι! Για αυτό λέω για 2 άτομα είναι ιδανικό...άντε για 2 + 1 μικρό παιδί.
-
Φίλη μου το έχει και παραπονιέται ο 10 χρονος γιος της ότι δεν χωράει πίσω
-
nai alla k o fasoulas sth 8es/nikh otan htane basketballistas mini cooper eixe (to palio) k eixe vgalei ta brostina ka8ismata k odhgouse apo ta pisw...
-
Τελικα τι εγινε με τη λακουβα ?
-
ok, απο χωρους ειναι χαλια αλλα ας μην πτοουμαι.
Δεδομενου ότι ειναι ακριβο ετσι κ αλλιως, απο μεταπωλητικη αξια πως τα παει το κουπερ;
Δηλαδη τωρα το 1600-120ps με νορμαλ κομφορ (οχι με τρελλες χλιδες) ποσο το παιρνω τωρα κ ποσο το πουλαω με πχ 60000χλμ σε 5 χρονια; -
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
Δηλαδη τωρα το 1600-120ps με νορμαλ κομφορ (οχι με τρελλες χλιδες) ποσο το παιρνω τωρα κ ποσο το πουλαω με πχ 60000χλμ σε 5 χρονια;Το παίρνεις γύρω στις €25.000 (με κάποια έξτρα και την όποια έκπτωση).
Όσο για την μεταπωλητική αξία, το Mini (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) έχει από τις υψηλότερες. Τώρα τα 4ετιας Mini έχουν χάσει περίπου 30 - 40% της αξίας τους...το οποίο είναι πολύ καλό ποσοστό. Κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθεί η αγορά και η οικονομία σε 5 χρόνια από τώρα για να σου πούμε πόσο θα χάσεις.
-
Τελευταια ερώτηση - στα ποσα χλμ γινεται γενικο σερβις κ στα ποσα λιπαντικο;;
Είδα οτι το γκολφ κανει στα 30000 κ λαδια 15000 (πολυ καλα) αν στο μινι ειναι πιο αραια, οπως λετε, στα ποσα γινεται; Ευχαριστω -
Kατα το manual οποτε σου βγαζει inspection που ειναι για λαδια 30000 χλμ ........αλλα καλο ειναι να το κανεις νωριτερα .......γενικα δεν εχουν πολλες απαιτησεις σε service.KAI ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ WV.
-
Όπως είπε και ο Daffy....όποτε βγάλει το Computer, που πρακτικά είναι λάδια κάεθ 30.000χλμ περίπου και service κάθε 60.000χλμ ή 2 χρόνια (και στις 2 περιπτώσεις). Προσωπικά αλλάζω λάδια πιο συχνά (κάθε 10 - 12.000χλμ). Στο δικό μου έχω κάνει 15.000χλμ και μου βγάζει: Τακάια εμπρος σε άλλα 19.000χλμ, τακάκαι πίσω σε άλλα 28.000χλμ, service σε άλλα 43.000χλμ. Και σίγουρα τα service είναι πιο φτηνά από VW.
-
Καλά μη λέμε και ό,τι θέλουμε, σε αντιπροσωπεία το πρώτο σέρβις (λάδια, φίλτρα) σε Mini Cooper πήγε 188 ευρώ σε φίλο μου.
Η VW με δικά τους λάδια το χρεώνει 140 ενώ εγώ με δικά μου λάδια πλήρωσα 48 σε αυτούς και 50 τα λάδια μου.
-
@Neos: Εξαρτάται από το μοντέλο και φυσικά το τι λάδια θα σου βάλουν. Εγώ στο δικό μου πήρα δικά μου λάδια (€55) και με χρέωσαν μόνο το φίλτρο λαδιού (€12), δεν πλήρωα εργασία ούτε για την αλλαγή ούτε για τον έλεγχο. Στο Golf (TSi) του ξάδερφού μου, service στα 15.000χλμ στην Καρεντα πλήρωσε €179. Αλλά σκέψου ότι το Golf το πάς κάθε 15.000χλμ ενώ το Mini κάθε 30.000χλμ.
-
Πωπω τι γδύσιμο κάνει η Karenta Παίζει να έχει τις πιο τραγικές τιμές από όλες τις αντιπροσωπείες VW πανελλαδικά.
Και το TSI στα 30.000 έχει κανονικές αλλαγές, το 15.000 είναι πατέντα της εδώ αντιπροσωπείας. Αν δεις το βιβλίο σέρβις λέει σέρβις κάθε 30.000χλμ ή 2 χρόνια.
Φυσικά κάθε λογικός άνθρωπος είτε με Mini είτε με TSI θα αλλάζει λάδια νωρίτερα από τα 30.000
-
@Neos: Έχεις απόλυτο δίκιο για την Καρέντα...είναι τραγίκη. Όσο για τις αλλαγές λαδιών, όπως τα λές...κει εγώ κάθε 10-12.000χλμ.
-
χμμ..ναρθω στα δυσκολα;;
Δε θελω να θεωρηθει διαφημηση ή δυσφημιση, αλλα ποια αντιπροσωπεια /σερβις θεωρειτε πιο καλη/ αξιοπιστη / user friendly κλπ; -
Ο χρήστης Bouki έγραψε:
χμμ..ναρθω στα δυσκολα;;
Δε θελω να θεωρηθει διαφημηση ή δυσφημιση, αλλα ποια αντιπροσωπεια /σερβις θεωρειτε πιο καλη/ αξιοπιστη / user friendly κλπ;Δεν τις έχω δοκιμάσει όλες για να ξέρω. Έχω πάει σε 3 service και 4 αντιπροσωπείες (πωλήσεις) και κατέληξα στον Σπανό. Δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω παραπάνω εδώ, οπότε λεπτομέρειες με ΠΜ για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση.
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ MINI COOPER ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ BMW ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ 12/05 ΜΕ 30000ΚΜ.ΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΙΝΙ COOPER?ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Η ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΚΔΟΣΗ?ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ
-
Αυτο που λες ειναι το R50 νομιζω (R53 ειναι το S ) που κατασκευαζονταν εως τον 12ο του 2006 .Απο το 2007 αντικατασταθηκαν απο το R56.
-
Δείτε αυτό: http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp ... S+Dogfight
αλλά και αυτό: http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp ... +Discounts
Υπόψιν ότι λίρα είναι γύρω στο 1,15 ευρώ (πριν λίγες μέρες ήταν κάτω από το 1,10), καθώς και ότι για να φέρεις Cooperάκι εδώ, οποιοδήποτε μοντέλο, πληρώνεις μόνο 20% τέλη ταξινόμησης (+ πινακίδες κλπ.) ΦΠΑ δεν πληρώνεις (το έχεις πληρώσει στην Αγγλία που είναι χαμηλότερο)
Λέτε να μπορεί κανείς να τους παραγγείλει αριστεροτίμονο? -
Το έκανα τεστ ντραιβ το κουπερ. Ωραιο ήτανε, αλλά λίγο σκληρό, μου φάνηκε ότι σε μεγάλο ταξίδι ίσως είναι κουραστικό. Μου είπανε βέβαια ότι το μοντελο που οδήγησα είναι το προηγούμενο και μάλιστα ήταν κ λίγο χαμηλωμένο (πιτσιρικάς ο πρωην ιδιοκτήτης) και αυτό βέβαια επηρρεάζει. Θα οδηγήσω και άλλο, αλλά θέλω κ την εμπειρία σας: θα πάθει η μέση μου στα μεγάλα ταξίδια ή θα είμαι ωραία κ άνετη;; Όχι τίποτε άλλο, αλλά μέχουν φάει για το γκολφ, και τι ωραίο κ τι άνετο κ τι βελούδινο σε σχέση με το μινι. Κ το θέμα άνεση (ταξιδιού όχι χώροι) τοχω ψηλά στη λίστα. Ευχαριστώ
New MINI Forum