-
Καλησπερα στην παρεα!
Εχει καποιος εμπειρια-αποψη για σφυρηλατο μοτερ σε cooper s r56 (2012) μοντελο.
Δεν ειναι στα αμεσα σχεδια μου αλλα θα ηθελα τις αποψεις σας
Τι εμβολα να μπουνε; Το μπατζετ μαζι με περιφερειακα τι τιμη μπορει να αγγιξει;
Με πολυ προχειρους υπολογισμους και ερευνα στο ιντερνετ υπολογισα καπου στα 4.500-5.000€ με οτι συνεπαγεται απο περιφερειακα ετσι ωστε να βγει και η αναλογη δυναμη που επιθυμω
Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
Για να το κανεις σφυρήλατο, παει να πει οτι πας για πανω απο 280 αλογα. Και για να πας πανω απο 280 θες άλλη τουρμπινα. Αυτο σημαινει οτι θες και αλλο κουλερ, σωληνωσεις, downpipe, καταλυτη, εξατμιση. Και πολυ πιθανων και φρενα και αναρτηση. Χοντρικα για το μοτερ μονο, θες πανω απο 4,000€. Πολλοι εχουν κανει σφυριλατο το 207 , ιδια μοτερ ειναι . Μπορεις να παρεις πληροφοριες κι απο εκει
-
Ευχαριστω για την απαντηση!
Κιτ μπιελοπιστονα wossner βρηκα στα 1500 χωρις φπα
Τουρμπινα απο οσο εχω δει συνηθως μπαινει απο jcw gp2 την οποια βρηκα στα 900€
Αλλη λυση ειναι η TTE300 καπου στα 1700
Downpipe εισαγωγη κουλερ καπου στα 1800-2000 συνολικα
Για αυτο ειπα περιπου αυτην την τιμη
-
Αν εχεις fb μπες στο 'thp performance club'. Ελληνικη ομαδα ειναι, κανε μια ερωτηση αν θες . Θα γραφούν και πολλες βλακείες , αλλά θα παρεις μια ιδεα....
Τουρμπινες υπαρχουν πολλες, θα βρεις να διαλεξεις . DP και εξατμιση μπορεις να βαλεις και απο εξατμισα, τα επώνυμα ειναι πανακριβα.Οπως επισης παιζουν και τα μεταχειρισμενα, πχ κουλερ
Οι μπιελες πιστονια τοσο στοιχιζουν περιπου , αλλά βαλε και το συνεργειο, βαλε και το προγραμμα, βαλε οτι ισως αλλαξεις και σετ χρονισμου(που πασχουν οι THP)
-
Σε ευχαριστω πολυ φιλε να σαι καλα!
-
-
Περίμενε να δεις τι θα πει το συνεργείο. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως πολλαπλασιαστής ή κάτι πιο σύνθετο όπως Vanos. Γενικά αυτό το μοτέρ δεν βγάζει θέματα, αλλά κατά καιρούς βγαίνουν κάποια με αστοχίες. Ο ξάδερφός μου με Χ1 με το ίδιο μοτέρ σε leasing δεν άντεξε και την έδωσε πίσω. Είχε χαλάσει αρκετές φορές, μέχρι που του άλλαξαν κινητήρα και συνέχισαν τα προβλήματα, οπότε και το έδωσε πίσω στην leasing.
-
Μέχρι πρόσφατα αρκετά ικανοποιημένος από την ποιότητα του αμαξιού και με την συμπεριφορά του στο δρόμο και λέω μέχρι πρόσφατα διότι πριν απο μερικές ημέρες....
-ενώ οδηγούσα σε όχι υψηλές ταχύτητες
-μετά από προσπάθεια ομαλής επιτάχυνσης
-υπήρξε μια ξαφνική καθυστέρηση στην απόκριση η οποία επαναλήφθηκε σε επόμενη προσπάθεια για επιτάχυνση
Μετά από ούτε 100 μέτρα εμφανίστηκε σχετικό μήνυμα βλάβης στην οθόνη ' πρόβλημα συγκροτήματος κίνησης....' που προέτρεπε για μείωση ταχύτητα και επίσκεψη σε εξουσιοδοτημένο.
Το αμάξι έχει 37.000 χλμ είναι αγορασμένο ούτε ενάμιση χρόνο με σέρβις κανονικά στα χιλιόμετρα που απαιτεί η αντιπροσωπεία και επιπλέον ενδιάμεσο σέρβις απλά για αλλαγή λαδιού και γενική επίβλεψη έτσι για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο..... που τελικά δεν το έχουμε.
Μετά απο επικοινωνία με την ΣΠΑΝΟΣ - απο την οποία και αγόρασα το αμάξι - μου είπαν πως εξαιτίας του τύπου μηνύματος το αμάξι θα πρέπει να πάει στο κοντινότερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που βρίσκεται στην επαρχία.
Μετά απο επιμονή δική μου και απαίτηση να πάει στην ΣΠΑΝΟΣ όπου και το έχω αγοράσει δεν τα κατάφερα και μου είπαν πως η πολιτική της ΒΜW είναι αυτή και δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί.Ακολουθώντας τις οδηγίες πήρα τηλέφωνο την οδική της BMW και ζήτησα μεταφορά του αμαξιού με παράκληση αν γίνεται έστω και με κάποιο κόστος απο μεριάς μου να πάει το αμάξι στην ΣΠΑΝΟΣ πράγμα που αγνοήθηκε παντελώς.
Το αμάξι φορτώθηκε στην οδική και περιμένω να δώ πότε θα φτάσει στο συνεργείο - ήδη σχεδόν δυο ημέρες και ακόμα να φτάσει - και να ενημερωθώ για την κατάσταση και σοβαρότητα της βλάβης.
Το αμάξι είναι σε εγγύηση άρα δεν ανησυχώ ( πιστεύω σωστά σκεπτόμενος!!! ) για την επιδιόρθωση της βλάβης απλά σκέφτομαι πως αν η βλάβη είναι σοβαρή και έχει να κάνει με τον κινητήρα τι αξιοπιστία θα έχει το αυτοκίνητο στα επόμενα χρόνια;
Θεωρώ πως οποιαδήποτε σοβαρή βλάβη πέραν κάποια απλής αντικατάστασης αναλώσιμων ανταλλακτικών πχ μπουζί πολλαπλασιαστής αποτελεί αιτία για αμφισβήτηση της μελλοντική αξιοπιστίας του συγκεκριμένου αμαξιού;
Μπορεί και εύχομαι να είναι κάτι απλό αλλά στην περίπτωση που δεν είναι.........
Θεωρείτε πως είμαι υπερβολικός; ;
Υπάρχει κάποιος άλλος με αντίστοιχη εμπειρία και αν ναι πως το αντιμετώπισε;
Ευχαριστώ
Ενημέρωση.
Μόλις μίλησα με το συνεργείο και λένε οτι ηταν το μπουζί. Αλλάξανε και τα υπόλοιπα λένε ετσι για να ειναι σίγουροι και το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Μακάρι να είναι αυτό! -
Μόλις μίλησα με το συνεργείο και λένε οτι ηταν το μπουζί. Αλλάξανε και τα υπόλοιπα λένε ετσι για να ειναι σίγουροι και το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Μακάρι να είναι αυτό!
Περίμενε να δεις τι θα πει το συνεργείο. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως πολλαπλασιαστής ή κάτι πιο σύνθετο όπως Vanos. Γενικά αυτό το μοτέρ δεν βγάζει θέματα, αλλά κατά καιρούς βγαίνουν κάποια με αστοχίες. Ο ξάδερφός μου με Χ1 με το ίδιο μοτέρ σε leasing δεν άντεξε και την έδωσε πίσω. Είχε χαλάσει αρκετές φορές, μέχρι που του άλλαξαν κινητήρα και συνέχισαν τα προβλήματα, οπότε και το έδωσε πίσω στην leasing.
-
Καλησπερα σας.
Ειμαι κάτοχος ενός mini cooper r56 αυτόματου και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα : στην αλλαγή απο 3η σε 4η μοιάζει σαν να μπαίνει νεκρά για λίγα δευτερόλεπτα και μετά μπαίνει η 4η .
Θα ήθελα την άποψη σας για το τι μπορεί να φταίει καθώς και αν έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο συνεργείο .
-
Μερικές ερωτήσεις:
- Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει?
- Έχεις αλλάξει ποτέ λάδια στο κιβώτιο?
Εαν έχεις πάνω από80-100.000χλμ ξεκινάς με αλλαγή λαδιών. Ίσως να φταίει αυτό. Μετά πας σε πιο σοβαρές βλάβες.
Ένα καλό συνεργείο για Mini είναι αυτό: http://www.bailas.gr/ Θα μιλήσεις με τον Αλέξανδρο ή τον Δημήτρη.
Επίσης υπάρχουν και καλά συνεργεία που ειδικεύονται αποκλειστικά σε αυτόματα κιβώτια και μουν έχουν πει καλά λόγια και για τους 2: https://asteros.gr/el/index.html και https://www.transmission.gr/el/
-
Καλήμερα,
Έχω 210.000 χιλ. δεν έχω αλλάξει ποτέ λαδιά γιατί μου είπαν πως δεν χρειάζεται αλλαγή λαδιών αυτά τα αυτόματα.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση σου .
-
Έχω 210.000 χιλ. δεν έχω αλλάξει ποτέ λαδιά γιατί μου είπαν πως δεν χρειάζεται αλλαγή λαδιών αυτά τα αυτόματα.
Εννοείται ότι αυτό λένε και εννοείται ότι είναι λάθος! Σίγουρα φταίει αυτό, το θέμα είναι εαν είναι μόνο τα λάδια ή εαν η μη-αλλαγή τους έχει προκαλέσει και κάποια άλλη βλάβη. Ξεκινάς από την αλλαγή λαδιών να δεις εαν θα βελτιωθεί και εαν όχι θελει πιο πολύ ψάξιμο.
-
Παρόμοιο πρόβλημα με χ3 του 2007 εκεί κόλλησε η όπισθεν και αλλάχτηκε όλο το κιβώτιο με άλλο μεταχειρισμένο. Πρέπει να ελέγξεις ποιος είναι ο κατασκευαστής του κιβωτίου αν είναι η zf θα έπρεπε να αλλαχτούν τα λάδια στα 100000χλμ περίπου. Δυστυχώς στα εξουσιοδοτημένα δεν τα αλλάζουν γιατί είναι οδηγία της bmw να μην αλλάζουν τα λάδια αλλά μάλλον περισσότερο για κομπίνα μοιάζει για να κερδίζουν από τα ανταλλακτικά. Με 210000χλμ πάντως χωρίς αλλαγή λαδιών δύσκολα θα γλιτώσεις την αλλαγή σασμάν.
-
Πρέπει να ελέγξεις ποιος είναι ο κατασκευαστής του κιβωτίου
Της Aisin είναι όλα τα αυτόματα των Mini. Το GA6F21WA φοράει το R56, συγκεκριμένα το TF-60SN ως κωδικός της Aisin.
-
Καλησπέρα
Πως μπορώ να δω αν είναι ZF o κατασκευαστής η κάποιος άλλος ?
Σε όλες τις άλλες αλλαγές το κιβώτιο συμπεριφέρεται κανονικά και δεν κάνει κανέναν περίεργο θόρυβο ,ελπίζω να μην έχει πολύ μεγάλη ζημιά.
Μίλησα με κάποια συνεργία που επισκευάζουν κιβώτια σήμερα μου είπαν ότι μπορεί να είναι ο βαλβιδοφορος με επιφύλαξη να το ανοίξουν πρώτα.
Πληροφοριακά πήρα την BMW και ρώτησα για καινούριο η τιμή ........6400 ευρώ .
-
Κάθε πότε θέλουν αλλαγή λαδιών της AISIN ?
Εχετε να προτείνεται κάποια μάρκα λαδιών για το κιβώτιο ?
-
Για την μάρκα απάντησα. Ναι τόσο είναι η τιμή (με ανταλλαγή του παλιού) και δεν δεν είναι καινούργιο αλλά επισκευασμένο. Είναι πολύ ακριβά τα αυτόματα κιβώτια, το καλό είναι ότι με σωστή συντήρηση τα συγκεκριμένα αντέχουν περισσότερο από το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Εκτός BMW μπορείς να το βρείς με τα μισά περίπου.
Όπως σε όλα τα αυτόματα κάθε 80-120.000χλμ, ανάλογα με την χρήση. Λάδια είναι συγκεκριμένα (δεν ξέρω ποιά απέξω) τα οποία τα έχει τόσο η BMW/Mini οσο και όσοι επισκευάζουν αυτόματα κιβώτια.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, με την πρώτη ευκαιρία ( λόγο lock down ) θα επισκεφτώ 1 από τα συνεργεία που μου πρότεινες να δω τελικά τι συμβαίνει . Θα σας ενημερώσω .
-
ΓΙΩΡΓΟΣ r56 wrote:
Για την μάρκα απάντησα. Ναι τόσο είναι η τιμή (με ανταλλαγή του παλιού) και δεν δεν είναι καινούργιο αλλά επισκευασμένο. Είναι πολύ ακριβά τα αυτόματα κιβώτια, το καλό είναι ότι με σωστή συντήρηση τα συγκεκριμένα αντέχουν περισσότερο από το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Εκτός BMW μπορείς να το βρείς με τα μισά περίπου.
ΓΙΩΡΓΟΣ r56 wrote:
Όπως σε όλα τα αυτόματα κάθε 80-120.000χλμ, ανάλογα με την χρήση. Λάδια είναι συγκεκριμένα (δεν ξέρω ποιά απέξω) τα οποία τα έχει τόσο η BMW/Mini οσο και όσοι επισκευάζουν αυτόματα κιβώτια.
Στο χ3 του 2007 το 2,5si το κιβώτιο είναι της General motors και αν του άλλαζες λάδια το κιβώτιο χαλούσε. Σε εμένα το μεταχειρισμένο στοίχισε 1700€ από εξουσιοδοτημενο συνεργείο bmw ,για καινούργιο ζήταγαν 9000€
New MINI Forum