-
Specification preview:
Manufacturer: McLaren Automotive
Model: MP4-12C
Designer: Frank Stephenson
Engine displacement: 3.8-litres
Engine configuration: Mid-engined V8 engine
Induction: Twin-turbocharged
Features: Dry sump, flat-plane crank
Power output: Around 600bhp
Torque: 443lb ft (80 per cent available below 2,000rpm)
Gearbox: 7-speed dual-clutch (seamless shift transmission)
Gearshift: Paddle-shift with F1-style rocker pivots mounted on the steering wheel
Pre-Cog: Two-stage paddle-shift rocker allows next gear to be primed, ahead of gear-change
Chassis: Single piece carbon-fibre tub (weighs 81kg) with welded aluminium extrusions
Doors: Gullwing-style doors
Headlights: Xenons, augmented by LEDs
Brake-steer: Brake applied to individual wheels to eliminated understeer and increasing cornering speed
Air brake: Active rear spoiler acts as air brake
Suspension: Hydraulically inter-connected dampers, allowing good wheel articulation
Traction control: Three-stage stability and traction control system
Aerodynamics: Rear diffuser, side scoops, nose intake
Audio system: Bespoke audio system developed by Meridian
Weight: Under 1400kg -
χαίρω πολύ
το under πόσο είναι
1 κιλό κάτω, 2 κιλά κάτω, 50-100 κιλά ???
μεχρί τα επίσημα specs απο τη McLaren ή τη ζυγαριά περιοδικού οτι γράφεται είναι
-
Σιγά μην είναι και μισός τόνος! Αν ήταν 50 κιλά κάτω θα λέγανε 'around 1350', αν ήταν 100 θα λέγανε 'around 1300'. Μην λέμε χαζομάρες τώρα... Under 1400 σημαίνει ελαφρώς κάτω από τα 1400... μπορεί 1, μπορεί 15... κάπου εκεί πάντως!
-
Γιατι τοσος ντορος για το βαρος,σιγα δλδ θα κατσουμε να σκασουμε αν ειναι 10 κιλα πανω η κατω? Το θεμα ειναι τι θα κανει στην πιστα σε σχεση με τους ανταγωνιστες,αλλα για να το ετοιμαζανε τοσο καιρο κατι καλο θα εχει βγει.
Παντως λενε οτι η mclaren ακολουθησε τον ευκολο δρομο επειδη επελεξε κινητηρα με 2 τουρμπο ενω η ferrari ας πουμε βγαζει τοσα αλογα απο ατμοσφαιρα.
-
το θέμα είναι αν αξίζει ο ντόρος που έχει προκληθεί από την ίδια την Μακ σχετικά με το ανθρακονημάτινο μονοκοκ πλαίσιο...Γιατί αν κατάφερε με τέτοια τεχνολογία να είναι σε παραπλήσιο βάρος με την 458, είναι μάλλον αποτυχία...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
το θέμα είναι αν αξίζει ο ντόρος που έχει προκληθεί από την ίδια την Μακ σχετικά με το ανθρακονημάτινο μονοκοκ πλαίσιο...Γιατί αν κατάφερε με τέτοια τεχνολογία να είναι σε παραπλήσιο βάρος με την 458, είναι μάλλον αποτυχία...+1
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σιγά μην είναι και μισός τόνος! Αν ήταν 50 κιλά κάτω θα λέγανε 'around 1350', αν ήταν 100 θα λέγανε 'around 1300'. Μην λέμε χαζομάρες τώρα... Under 1400 σημαίνει ελαφρώς κάτω από τα 1400... μπορεί 1, μπορεί 15... κάπου εκεί πάντως!τη ζυγιζες με το ματι εσυ,ε?
-
To under 1400Kg είναι μαρκετινίστικο.
Και μόνο που συζητάμε γι αυτό (όπως υποθέτω χιλιάδες ανά την Ευρώπη) είναι επιτυχία... -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Σιγά μην είναι και μισός τόνος! Αν ήταν 50 κιλά κάτω θα λέγανε 'around 1350', αν ήταν 100 θα λέγανε 'around 1300'. Μην λέμε χαζομάρες τώρα... Under 1400 σημαίνει ελαφρώς κάτω από τα 1400... μπορεί 1, μπορεί 15... κάπου εκεί πάντως!
τη ζυγιζες με το ματι εσυ,ε?
Όχι απλά έχοντας σπουδάσει και ζήσει για χρόνια στην Αγγλία ξέρω καλά την χρήση της γλώσσας και καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω...
-
Δειχνω κατανοηση σε οσους ,προκειμενου να μαθουν μια ξενη γλωσσα πρεπει ΚΑΙ να ζησουν για χρονια στην αντιστοιχη χωρα
απο κει και περα το μονο που μπορουμε να χρεωσουμε στη Mclaren ειναι οτι χρησιμοποιει διαφημιστικα τρικ αμφιβολου κυρους και οχι πως δεν παραγει ανταγωνιστικα ως προς το μειωμενο βαρος,supercars.Που μακαρι δλδ να βγει ανοιχτα και να πει πως θα ναι βαρυτερη απο την 458,μπας και ξαναβρεις την ηρεμια & τον υπνο σου
-
Εγώ πάλι δεν δείχνω καταννόηση σε όσους δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν γιατί ποτέ δεν έμαθαν σωστά είτε μια ξένη, είτε την μητρική τους γλώσσα.
Ποτέ δεν έχασα τον ύπνο μου γιατί α) δεν είμαι υπάλληλος της Scuderia και β) θεωρώ τραγικό να έχεις χρησιμοποιήσει ανθρακονημάτινη 'μπανιέρα' και παρόλα ταύτα καταφέρνεις να εισαι πιο βαρύς από τον ανταγωνιστή σου που χρησιμοποιεί αλουμινένιο χωροδιχτύωμα.
-
Και μονο που νιωθεις την αναγκη να απολογηθεις πως δεν εισαι υπαλληλος κανενος...
Εφοσον λοιπον δεν εχασες τον υπνο σου,συνεχισε να κοιμασαι μεχρι να ανακοινωθει το επισημο βαρος της MP4-12C
-
συγγνώμη BILL33 αλλά το θέμα που άνοιξα είναι
πρώτον:
στα μοντέλα που κυκλοφορούν αφού το αυτοκίνητο δεν είναι μελλοντικό αλλά υπαρκτό
δεύτερον:
έκανα search με τη λέξη McLaren και δεν βγήκε καν το παρόν θέμα... μήπως φταίω εγώ?
τέλος πάντων, φταίω δε φταίω την πλήρωσα την νύφη αφού με ακολουθεί ο Πασχος σαν αρρώστια!!!
-
Λουκετο η να ενωθει με το θεμα του KIA Soul..τα ιδια σκ@τα ειναι..
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
συγγνώμη BILL33 αλλά το θέμα που άνοιξα είναιπρώτον:
στα μοντέλα που κυκλοφορούν αφού το αυτοκίνητο δεν είναι μελλοντικό αλλά υπαρκτό
δεύτερον:
έκανα search με τη λέξη McLaren και δεν βγήκε καν το παρόν θέμα... μήπως φταίω εγώ?
τέλος πάντων, φταίω δε φταίω την πλήρωσα την νύφη αφού με ακολουθεί ο Πασχος σαν αρρώστια!!!
Δεν υπαρχει κανενας λογος να ζητας συγνωμη.
Τι εγινε και δεν στο εμφανισε στην αναζητηση δεν ξερω και φυσικα δεν φταις σε κατι.Δεν ειπα/εγραψα εγω κατι τετοιο.
Και αυτο το θεμα για την MP4-12C ειναι οποτε ειναι καλο να ειναι μαζεμενες ολες οι πληροφοριες μαζι. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
συγγνώμη BILL33 αλλά το θέμα που άνοιξα είναι
πρώτον:
δεύτερον:
Δεν υπαρχει κανενας λογος να ζητας συγνωμη.
Τι εγινε και δεν στο εμφανισε στην αναζητηση δεν ξερω και φυσικα δεν φταις σε κατι.Δεν ειπα/εγραψα εγω κατι τετοιο.
Και αυτο το θεμα για την MP4-12C ειναι οποτε ειναι καλο να ειναι μαζεμενες ολες οι πληροφοριες μαζι.ok, σύμφωνοι.
Αλλά μόλις εμφανιστεί στην αγορά επίσημα ας το μεταφέρουμε το θέμα στα Μοντέλα και κατασκευαστές... θα είναι πιο reasonable
πάντως δεν παίζεται το παρόν μοντέλο αλλά θα δείξει πότε και πως θα κάτσει απέναντι στα σημερινά τέρατα γιατί μην ξεχνάμε ότι η προηγούμενη McLaren ήταν άλλου επιπέδου και αξιώσεων... και ως αποτέλεσμα εκτιμήθηκε δεόντως στον χώρο της αυτοκίνησης. Κάτι που δεν είμαι σίγουρος αυτή την φορά.
το site πάντως φαίνεται ωραίο...
-
http://pistonheads.com/news/default.asp?storyId=20769
μάλλον θα παρουσιαστεί και spider έκδοση
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://pistonheads.com/news/default.asp?storyId=20769μάλλον θα παρουσιαστεί και spider έκδοση
-
http://www.youtube.com/watch?v=C_CGOLwT ... r_embedded
Behind the scenes at McLaren Automotive
-
http://www.autoblog.com/2009/12/21/vide ... en-mp4-12c
McLaren MP4-12C/650S