-
Εκανα σημερα ενα 'τεστ ντραιβ' σε jimnys(μεταχειρισμενο) και οταν ηταν χαμηλα οι στροφες,ακουγόταν θορυβος οταν ανεβαζε στροφες στο ταμπλο.Ο πωλητης μου ειπε οτι συνεβαινε αυτο επειδη ανεβαζε στροφες απο χαμηλα.Ειναι φυσιολογικο αυτο?(πιθανόν να ειχα μπλοκαρισμενο το 4*4)
-
Suzuki Swift 4x4
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=301
Θα το ήθελα να βγει με εξωτερικά στοιχεία Crossover για να δείχνει και λιγάκι ποιο 'offroad' και όχι μόνο με την 4κινηση και με ανύψωση 3cm του αμαξώματος.
-
Στην ουσια θελεις ενα πιο μικρο sx4.
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Στην ουσια θελεις ενα πιο μικρο sx4.Στην ουσία θέλω αυτοκίνητα σαν το Sandero Stepway...
Πάντως το SX4 αν δεν κάνω λάθος μάλλον είναι στα τελευταία του.
Αν δεν έχει σταματήσει ήδη η παραγωγή του.
Το ίδιο και για το Sedici.Και επειδή έτυχε να μπω και στα δύο οι χώροι τους δεν με ενθουσίασαν. Μεγάλοι όγκοι, χωρίς να προσφέρουν αντίστοιχα μεγάλους χώρους. Το Sandero Stepway σαφώς ήταν ποιο άνετο μέσα και με πολύ μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ.
Και όμως το Sandero Stepway είναι αρκετά ποιο μικρό από το SX4. -
Και δεν είναι τετρακίνητο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και δεν είναι τετρακίνητο.Ούτε το SX4 που μπήκα...
Το τετρακίνητο SX4 είναι για γερές τσεπάρες... -
Το αντιστοιχο 4κίνητο Sedici καποιες στιγμές υπήρξε ευκαιρία με τις προσφορές που του είχαν.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το αντιστοιχο 4κίνητο Sedici καποιες στιγμές υπήρξε ευκαιρία με τις προσφορές που του είχαν.Εμένα πάντως η Fiat μου έχει δώσει την εντύπωση ότι δεν την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το αντιστοιχο 4κίνητο Sedici καποιες στιγμές υπήρξε ευκαιρία με τις προσφορές που του είχαν.
Εμένα πάντως η Fiat μου έχει δώσει την εντύπωση ότι δεν την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
Εμμεσα κάπως ναι! Δεν το προώθησαν σχεδόν καθόλου αλλά στο τελος (πριν το τελευταίο f/l) ήθελαν και να ξεστοκάρουν!
Θυμάμαι παντως να έχουν αρκετό στοκ στην πλούσια έκδοση και να ξεπουλούν τα βασικά. -
Εχουν μεινει αρκετα πινακιδωμενα 4χ4 Εmotion με 0 χιλιομετρα που πωλουνται απο το δικτυο της fiat προς 14.000€ κλειδι!
-
Ο χρήστης argis1 έγραψε:
Εκανα σημερα ενα 'τεστ ντραιβ' σε jimnys(μεταχειρισμενο) και οταν ηταν χαμηλα οι στροφες,ακουγόταν θορυβος οταν ανεβαζε στροφες στο ταμπλο.Ο πωλητης μου ειπε οτι συνεβαινε αυτο επειδη ανεβαζε στροφες απο χαμηλα.Ειναι φυσιολογικο αυτο?(πιθανόν να ειχα μπλοκαρισμενο το 4*4)ναι είναι φυσιολογικό!2 jimny που είχα ένα βενζίνης και ένα πετρελαίου και τα 2 μου το κανανε.και δεν είναι λόγω 4χ4.Κατά τα άλλα είναι καλά αυτοκίνητα..
-
Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους Swift 2005 και μετά τι έκαναν όταν τα έφτυσε το ρουλεμάν του κιβωτίου τους. Βλέπω πολλούς με μπόλικα χιλιόμετρα, αλλά κανείς δεν έχει αναφέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Απ' όσο το έχω ψάξει, το πρόβλημα είναι πολύ κοινό και κανείς δεν έχω δει να αναφέρει κάποιο ενισχυμένο ρουλεμάν το οποίο να λύνει μια και καλή το πρόβλημα. Όλοι λένε ότι το αλλάζεις και ότι θα χρειαστεί να το αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γνωρίζει κανείς για μια πιο μόνιμη λύση, για να μην τα στάζουμε κάθε τρεις και λίγο για επισκευή κιβωτίου;
-
Ο χρήστης trader έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους Swift 2005 και μετά τι έκαναν όταν τα έφτυσε το ρουλεμάν του κιβωτίου τους. Βλέπω πολλούς με μπόλικα χιλιόμετρα, αλλά κανείς δεν έχει αναφέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Απ' όσο το έχω ψάξει, το πρόβλημα είναι πολύ κοινό και κανείς δεν έχω δει να αναφέρει κάποιο ενισχυμένο ρουλεμάν το οποίο να λύνει μια και καλή το πρόβλημα. Όλοι λένε ότι το αλλάζεις και ότι θα χρειαστεί να το αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γνωρίζει κανείς για μια πιο μόνιμη λύση, για να μην τα στάζουμε κάθε τρεις και λίγο για επισκευή κιβωτίου;εμένα μου έβγαλαν πρόβλημα τα ρουλεμάν στα 30000χλμ, αλλά ήμουν εντός εγγύησης, οπότε αλλάχτηκαν τσάμπα. Μου είπαν ότι ήταν αστοχία υλικού και όχι θέμα οδήγησης... Τώρα με αυτό που είπες μου έκανες την καρδιά περιβόλι, γιατί αν είναι να ξαναβγάλει πρόβλημα χέσε μέσα...
-
Σαφώς και λυπάμαι γι' αυτό, αλλά κι εγώ δεν περίμενα κάτι τέτοιο από μια εταιρεία σαν τη Suzuki. Εντάξει μπορεί να μην κατασκευάζει κυριλέ και ακριβά αυτοκίνητα, αλλά θα έβαζα κάθε στοίχημα υπέρ της στο θέμα της αξιοπιστίας. Είχα την καλύτερη εντύπωση μέχρι που ανέκυψε το θέμα του Swift. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο δεν είναι ότι χάλασε και ότι θα κοστίσει κοντά στα €250 η επισκευή, αλλά ότι θα ξαναγίνει το ίδιο σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα. Ελπίζω να υπάρξει κάποια πρόταση που θα λύνει μόνιμα το πρόβλημα γιατί από το Σφακιανάκη ούτε λόγος για ανάκληση.
-
Το δικό μου έχει κάτι λιγότερο από 72.000 χιλιόμετρα και δεν έχει παρουσιάσει κάτι σχετικό... Κατά τα άλλα το κιβώτιο έχει κάποιες... ιδιοτροπίες, όπως το ότι η όπισθεν πολλές φορές θέλει παρακάλια για να μπει...
-
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ότι τι κιβώτιο του 1,6 Sport αποτελείται από μεγαλύτερα, άρα και πιο ενισχυμένα κινούμενα μέρη (γρανάζια, ρουλμάν) από αυτό του απλού 1,3.
Το δικό μου 1,3 (Japan 5d) έχει 146Κ km και δεν έχει βγάλει το παραμικρό στο κιβώτιό του, όντας και με τον ίδιο σετ συμπλέκτη. Για οποιαδήποτε φθορά στα σωθικά του κιβωτίου λοιπόν, ας κατηγορήσουμε και τις -ok, χιλιοειπωμένο τουλάχιστον στο Swiftclub.gr- άθλιες βαλβολίνες, με τις οποίες διοχετεύει τα εξουσιοδοτημένα του, ο Σφακαιανάκης, μάρκας S-hell. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Οπότε βάζοντας μια ποιοτική βαλβολίνη του εμπορίου, ουσιαστικά εκμηδενίζεις την πιθανότητα τέτοιου κραχ. Τουλάχιστον από αυτήν την αιτία.
Τέτοιες είναι οι Valvoline Durablend, Amsoil MTG, RedLine MT90, όλες σε 75W90 ιξώδες και api GL-4, αποφεύγοντας -εγώ προσωπικά- τις αντίστοιχες σε GL-5 προδιαγραφή.Απο'κεί και πέρα ναι, υπάρχει μια ευπάθεια σε ότι αφορά τα ρουλμάν του κιβωτίου του 1,3, κυρίως αυτών του πρωτεύοντος άξονα (που είναι και τα μικρότερα σε μέγεθος και τρώνε το μεγαλύτερο ζόρι και σε συνδιασμό με τις μάπα βαλβολίνες μπλα μπλα κλπ). Και φυσικά, η κουλαμάρα του καθενός στη χρήση του κιβωτίου, αφού τη βλέπουν Αλόνσο στο 13άρι και επακόλουθα τα παίρνουν στο χέρι.
-
+1 Στελιο.
Έχοντας 1,3 του 2005 magyar κανενα πρόβλημα με ποιοτικές βαλβολινες να αλλάζονται συχνά και προληπτικά.
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 105969.asp
Suzuki Jimny II: Η -διαφορετική- επιστροφή!
Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των compact SUV αναμένεται να πάρει φωτιά τα επόμενα χρόνια, με την… παλιοσειρά Suzuki Jimny 2ης γενιάς, να ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μάχη στη δημοφιλή αυτή κατηγορία!
Με μια ματιά
Η δεύτερη γενιά του Suzuki Jimny
Λιγότερο σκληροτράχηλο, αλλά πιο εξευγενισμένο
Βασισμένο στο πρωτότυπο XA Alpha της μάρκας
Λανσάρισμα το 2013Εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε θα είναι το επόμενο Suzuki Jimny, το οποίο βέβαια ενδέχεται να αλλάξει την ονομασία του. Κατ’ αρχάς, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποκτήσει μια πολύ πιο μοντέρνα παρουσία και παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία, θα είναι 5θυρο έναντι του αποκλειστικά τωρινού 3θυρου. Συνολικά, το αυτοκίνητο και από πλευράς στησίματος, θα κοιτάξει πλέον περισσότερο προς την «άσφαλτο» και λιγότερο προς το χώμα, αφού αυτή πλέον είναι η τάση σε όλη την κατηγορία των τετρακίνητων μοντέλων. Εξ ου και η επικείμενη διάθεσή του τόσο σε δικίνητη, όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή. Σχεδιαστικά, το νέο Jimny θα βασίσει την ύπαρξή του στο πρωτότυπο ΧΑ Alpha που μας έδειξε η Suzuki στην Έκθεση του Νέου Δελχί τον Ιανουάριο και το οποίο, όπως μας αποκαλύπτουν και οι κατάσκοποί μας, δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά στο μοντέλο παραγωγής.
Με νέο και πιο επιθετικό look
Η δεύτερη γενιά του Suzuki Jimny, κατ’ αρχάς, θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα φτάσει στα 4 μέτρα μήκους, αντί των 3,645 μέτρων του υπάρχοντος μοντέλου. Αυτό, θα το βοηθήσει να κερδίσει στην παρουσία του στο δρόμο, η οποία θα είναι σαφώς πιο έντονη από την τωρινή, αν και βέβαια σε αυτό θα συμβάλλει και η σχεδίασή του. Στην αποκλειστική, κατασκοπευτική μας φωτογραφία, φαίνεται ότι το επόμενο Jimny θα συνδυάσει πολύ μοντέρνες και παράλληλα επιθετικές γραμμές, ενσωματώνοντας και κάποιες πρακτικές από Crossover μοντέλα (π.χ. τα μικρά σε ύψος πλαϊνά παράθυρα). Στο εμπρόσθιο τμήμα του, η νέα χρωμιωμένη μάσκα της Suzuki μαζί με τα μακρόστενα φωτιστικά και την ποδιά στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, θα συμβάλλουν και αυτά στο συνολικό δυναμισμό. Εντύπωση προκαλούν βέβαια, οι τετραγωνισμένοι προβολείς ομίχλης LED, που κλέβουν την πρώτη ματιά του εξωτερικού παρατηρητή… -
Κοντύτερες σχέσεις 4ης-5ης σε Suzuki Swift 1,3 MY'06.
4ης και 5ης. Άντε να δούμε!
Αναμετάδοση από swiftclub.γρ.
Ας μιλήσουν τα νούμερα.
100χαω με 2950σαλ και 5η.
90χαω με 3400σαλ και 4η.Η 4η επιταγχύνει πολύ καλά πλέον, σε βαθμό τέτοιο, που σε ευθεία και τσαρούχωμα του σχετικού πεντάλ με 4η, ανέβασε αβίαστα μέχρι και ελάχιστα πριν τον κόφτη ακριβώς στην πρώτη κόκκινη γραμμή του στροφομέτρου (6600-6700σαλ) και το κοντέρ έδειχνε μεταξύ 175 και 180χαω. Οπότε στον κόφτη η 4η πλέον πρέπει να έχει 180χαω σε σύγκριση με τα 200 που έπιανε πριν. Κόφτης 4ης πλέον όποτε ΓΟΥΣΤΑΡΩ, όχι όποτε βρω ευνοΐκό δρόμο, τυφώνα κλπ.
Με 5η τα 200χαω στο κοντέρ -έχω υπολογίσει- θα είναι στις 5900σαλ σε σχέση με τις 5400σαλ που είχε πρότινως.
Το σημαντικότερο είναι η οδηγισιμότητα που έχει το αυτοκίνητο στο ταξίδι, στην εθνική οδό. Συγκεκριμένη ανηφόρα που πριν απαιτούσε κατεβασιά σε 4η για να ανέβει με 100χαω, πλέον έχω 5η και με αυξανόμενο γκάζι ανεβάζει πάνω από 90χαω!
Ωραία πράματα!
Στα του σασμάν τώρα. Όλα τα ανταλλακτικά μπήκαν όλα κουτί (στα γρανάζια αναφέρομαι). Τα συγχρονιζέ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και τα γρανάζια των υπολοίπων σχέσεων.
Το στοκ σετ δίσκου-πλατώ είχε απλά άλλη τόση ζωή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μηχανικού, αλλά και οπτικά από ότι τα είδα!
Το αυτοκίνητο υπόψιν είναι στα 148000χλμ.Λοιπές φθορές τώρα : διαπιστώθηκαν διαρροές στα ημιαξόνια και πιο συγκεκριμένα στις προστατευτικές φούσκες των εσωτερικών μπιλιοφόρων, εκ των οποίωνη μία είχε τρυπίτσα και αντικαταστάθηκε. Η άλλη φούσκα είχε θέμα με τον σφυγκτήρα, ο οποίος και αλλάχθηκε, αφότου αντικαταστάθηκε το γράσσο εντός της.
Οι εξωτερικοί μπιλιοφόροι είναι του κουτιού, όπως και οι φούσκες των.Λειτουργικά, το σασμάν αναγεννήθηκε. 'Βούτηρο' θα το χαρακτήριζα, σαν καινούριο!
Η επιλογή 4ης και 5ης δεν προδίδει την επέμβαση/αντικατάσταση/ανακατσκευή. Όπως μπαίναν, μπαίνουν και τώρα.
Βαλβολίνες μπήκαν οι Valvoline Durablend GL-4 συνοδία ενός Motorkote 295ml. Χαλάλι!Ένα σφύριγμα που άκουγα πρότερα με 4η και 80-90χαω μάλλον οφειλόταν σε φθαρμένο ρουλμάν. Τώρα τίποτε απολύτως.
Από τις καλύτερες μετατροπές, που έχω κάνει, αδιαμφησβήτητα.
Για την επέμβαση ayt;h, το κόστος εργασίας (σ.σ. 'ανέβα-κατέβα-άνοιξε-κλείσε') ανέρχεται σε 5,9 εργατοώρες εξουσιοδοτημένου επί 40€ η εργατοώρα.
Κόστος φούσκας εωτερικού μπιλιοφόρου ουγγρικού Swift στα 42€. Του ιαπωνικού, η οποία δεν υπήρχε σε στοκ στην Αθήνα τιμάται στα 65€.
Του εξωτερικού μπιλιοφόρου πληροφοριακά έχει 85€ η μία, αναφέρομαι επίσης στο ουγγρικό. :shock:282€ η σούμα.
-
Ο Μ16 που φοράει το sx4 (07') έχει ιμάντα ή καδένα?
SUZUKI FORUM