-
Καλησπέρα σε όλους!!
Είμαι υποψήφιος αγοραστής του sx4 1.6 4x4!
Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το αυτοκίνητο απο κατόχους και γνώστες π.χ κατανάλωση ,οδηγική συμπεριφορά.
Ευχαριστώ πολύ!! -
Kάτοχος από το 2007.
- Κατανάλωση: Δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Κινείται οικονομικά (μνημονιακά).
- Οδηγική συμπεριφορά: Πατάει καλά στο δρόμο λαμβανομένου υπόψιν και του ύψους του. Στην πρώτη γενιά που ανήκει το δικό μου είχε κάπως σκληρές αναρτήσεις, κοπανάει στις ανωμαλίες όταν κινείσαι με μικρή ταχύτητα. Στα face lift άκουσα πως η ρύθμιση μαλάκωσε.
- Κιβώτιο: κλασικό ιαπωνικό κούμπωμα
- Γενικά αξιόπιστο μέχρις στιγμής. Δεν έβγαλε κάτι σημαντικό.
- Στα μείον ο θορυβώδης κινητήρας σε ταχύτητες πάνω από 120 χλμ/ώρα και ο μικρός χώρος αποσκευών. Nομίζω 270 lt.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Kάτοχος από το 2007.- Κατανάλωση: Δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Κινείται οικονομικά (μνημονιακά).
- Οδηγική συμπεριφορά: Πατάει καλά στο δρόμο λαμβανομένου υπόψιν και του ύψους του. Στην πρώτη γενιά που ανήκει το δικό μου είχε κάπως σκληρές αναρτήσεις, κοπανάει στις ανωμαλίες όταν κινείσαι με μικρή ταχύτητα. Στα face lift άκουσα πως η ρύθμιση μαλάκωσε.
- Κιβώτιο: κλασικό ιαπωνικό κούμπωμα
- Γενικά αξιόπιστο μέχρις στιγμής. Δεν έβγαλε κάτι σημαντικό.
- Στα μείον ο θορυβώδης κινητήρας σε ταχύτητες πάνω από 120 χλμ/ώρα και ο μικρός χώρος αποσκευών. Nομίζω 270 lt.
Ευχαρστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!
Όπως μου τα λές τα πράγματα είναι ένα αρκετά καλό αυτοκίνητο!!
Απο τα αρνητικά που μου λές το μόνο που είναι σημαντικό για μένα είναι ο μικρός χώρος αποσκυών!!
Δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή!!!!!!
Για το face lift το έχω ακούσει και εγώ για την ανάρτηση!!
Το σημαντικότερο για μένα είναι να μην βγαζει προβλήματα γιατί είχα καεί με το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα!!!!!
Το μόνο που μένει είναι να πάω για test drive!!! -
Απο: http://www.autoblog.com/2011/08/10/suzu ... urt-debut/
Suzuki previews new Swift Sport ahead of Frankfurt debut
Hot-hatch enthusiasts take note: the Suzuki Swift Sport is back.
Having updated the Swift range last year, Suzuki unveiled the rather tantalizing S-Concept in Geneva a few months back. What you see here may not be quite as extreme as the show car, but carries the salient points to the showroom. And if the previous-generation Swift Sport was anything to go by, it could become a new favorite among pocket rocket enthusiasts.
Set to be unveiled at the upcoming Frankfurt Motor Show, the new Suzuki Swift Sport upgrades on the base hatchback with a 1.6-liter four-cylinder engine developed specifically for this model. It churns out a modest 134 horsepower and 118 pound-feet of torque, but considering its diminutive dimensions, that ought to be enough to deliver a real punch.
That's mated to a six-speed manual transmission and supported by a performance-optimized suspension, all of which we hope to read more about in the near future. In the meantime, though, you can check out the press release after the jump and the solitary image released thus far in full resolution above.
-
Αυτο θα είναι ωραίο παιχνιδάκι!!!
-
'Eχοντας συμβιώσει για περίπου 60.000χλμ με το SX4 ('09) -όχι το 'facelift'- μου γεννήθηκε η .. επιθυμία να γράψω για αυτό το αυτοκίνητο λίγα χαρακτηριστικά, για να βοηθηθεί ίσως και όποιος ενδιαφέρεται.
Συνεπώς γράφω εδώ επί τούτου, και τυχαία απαντώ σε σε σχετικά πρόσφατο ερώτημα του φίλου από πάνω:Αγοράσαμε το SX4 για τη δουλειά, σαν αντικαταστάτη των δύο Jimny (μεταξύ άλλων) που πέρασαν στο παρελθόν από τα χέρια μας. Η δουλειά είναι τέτοια που αυτοκίνητο κινείται αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα σε χωματόδρομους, μερικές φορές σκληροτράχηλους.
Στο δρόμο:
Το αυτοκίνητο στο δρόμο είναι άψογο. Η πρόσφυση του και η ομοιογένειά του ήταν μία μεγάλη έκπληξη, καθώς επίσης και η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης. Η μούρη του είναι αμεσότατη, και το σύστημα διεύθυνσης είναι ακριβές, στοιχεία στα οποίο συμβάλει το φαινομενικά πολύ άκαμπτο πλαίσιο (δεν ασχολήθηκα να ψάξω τιμές στρεπτικής ακαμψίας).
Η ανάρτησή του είναι ελάχιστα σφικτή (αυτό είναι υποκειμενικό) αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου φαίνεται κουραστική ή ενοχλητική (είτε στις χαμηλές είτε στις υψηλές ταχύτητες).
Το ESP του μάλλον θυμίζει προηγούμενης γεννιάς, αφού επεμβαίνει άτσαλα και καθόλου διακριτικά. Είναι παρόλα αυτά αποτελεσματικό.
Ο κινητήρας (αυτός με τα 105hp) έχει γενικώς δύσκολο έργο και σώζεται κάπως από την κλιμάκωση του σασμάν.
Στα μείον του είναι ο θόρυβος που παράγει και ενοχλεί κυρίως στο ταξίδι, αφού μεγάλο μέρος αυτού εισέρχεται στην καμπίνα. Έτσι ταξιδεύοντας με 3.500rpm και πάνω είναι λίγο κουραστικό, και νομίζεις ότι ο κινητήρας περιστρέφεται σε υψηλότερους ρυθμούς απ' ότι στην πραγματικότητα.
Η ορατότητα προς τα έξω πάσχει έντονα μόνο στις θέσεις λοξά αριστερά (κυρίως) και λοξά δεξιά (λιγότερο) λόγω των μεγάλων/φαρδιών 'ενδιάμεσων' κολόνων του εμπρός τοξίλιου/παρμπρίζ.
Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή και σίγουρα θα βολευτούν οι περισσότεροι οδηγοί.Εκτός δρόμου:
Δυστυχώς η χρήση του περιορίζεται αρκετά από τον αδύναμο και με έλλειψη ροπής κινητήρα, και μετά από ανεπαρκές σύστημα 4κίνησης. Βέβαια το σύστημα φαίνεται ανεπαρκές, μόνο όταν οι απαιτήσεις αρχίζουν να ξεφεύγουν από αυτές ενός κακού χωματόδρομου ή μονοπατιού και αρχίζουν να εμπεριέχουν στοιχεία trial. Κατά τα άλλα, ο οδηγός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, παρά μόνο θα τον κουράσουν (κυρίως αν είναι ταλαιπωρημένα τα αμορτισέρ) οι κραδασμοί και ο θόρυβος από την ανάρτηση.
Στα θετικά η καλή ποιότητα των υλικών και η εφαρμογή τους, που θα βγάλουν από νωρίς κάποιους (μικρό)τριγμούς, όμως αυτοί δεν θα εξαπλωθούν. Έχουμε κάνει πολλά χλμ σε χώμα/πέτρες και όταν το αυτοκίνητο κινείται στο δρόμο, δεν έχει κακή εικόνα 'ξεχαρβαλωμένου'.**Στα μείον: **
- Τρώει με μανία τα εργοστασιακά τακάκια. Σε ενοχλητικό βαθμό.
- Από νωρίς παρουσιάστηκαν κάποιοι εκνευριστικοί μικροτριγμοί (μάλιστα ένας από αυτούς προερχόταν από το... παρμπρίζ)
- Θεωρώ ότι έχει σχετικά αυξημένη κατανάλωση. Με προσοχή κινούμαι γύρω στα 8.6-9.1 lt/100km σε χρήση πόλης.
- Ο κινητήρας του είναι οριακός για αυτό το πλαίσιο.
- Για μεγάλη οικογένεια, έχει μάλλον περιορισμένο χώρο αποσκευών.
- Λεπτομέρεια: Το ηχοσύστημα αντί για 6άρι CD-changer θα μπορούσε να έχει απλά ένα AUX input για mp3 players, iPod κλπ
Έχω κάνει ταξίδια σε Βουλγαρία με χιόνια, και σε ελληνικά νησιά με καύσωνα. Έχω τραβήξει τρέιλερ αυτοκινήτου (με το αυτοκίνητο πάνω ) από Αθήνα στις Σέρρες και άλλο ρυμουλκούμενο για 6+ συνεχόμενες ώρες οδήγησης (παρεμπιπτόνωτς ο εργοστασιακός κοτσαδόρος που αποσπάται είναι πολύ ποιοτικός κι αν θυμάμαι καλά σε πολύ λογική τιμή).
Μέχρι και πριν 5 μέρες το αυτοκίνητο δεν είχε παρουσιάσει τίποτα. Μόνο βενζίνη και... τακάκια θάλει
Πριν 5 ημέρες άναψε η ένδειξη του κινητήρα ('check engine') όμως με μια γρήγορη ματιά στο manual ήταν θέμα εκπομπών καυσαερίων.. Σήμερα πέρα από εξουσιοδοτημένο Suzuki και αποφάνθηκαν ότι θέλει προκαταλύτη, τον οποίο θα αλλάξουν μέσα στην εγγύηση (απ' ότι κατάλαβα είναι η μόνο βλάβη που παρουσιάζεται σε κάποιο αυξημένο ποσοστό).Αν και δεν είναι ο τύπος αυτοκινήτου που ήθελα να οδηγώ, με τη συμβίωση μαζί του το εκτίμησα πάρα πολύ.
Έχει άριστη οδική συμπεριφορά, ταξιδεύει (ok, με κάποιο θόρυβο στην καμπίνα), έχει χώρους για μικροπράγματα, έχει επαρκές χώρο αποσκευών (υποκειμενικό αυτό. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν τον λες μεγάλο), έχει φρενάρες (που ακόμα και με μερικούς γύρους στην πίστα δεν κουράστηκαν ούτε είχαν αυξημένη φθορά), είναι -κατά την κρίση μου- πολύ όμορφο, είναι μέχρι στιγμής αξιόπιστο, είναι ποιοτικό, η 4κίνησή του σου επιτρέπει να κινηθείς εκτός δρόμου σε εκδρομές ή να τραβήξεις μια βάρκα από τη θάλασσα (βάρκα είπαμε, όχι 9μετρο φουσκωτό), και γενικώς είναι ένα τέλειο all-arround αυτοκίνητο.Πρόσφατα του έβαλα και 4 νέα ελαστικά Bridgestone M+S (mad+snow) μιας και εκείνα του δρόμου ταλαιπωρούνται στις χωμάτινες διαδρομές, και δυστυχώς καμία εταιρία δεν βγάζει 50/50 ελαστικό στην διάστασή του (205/60/16).
Αν καταφέρω να βρω και μία απλή λύση με το ηχοσύστημά του για να συνδέεται iPhone/iPod/mp3, είναι στο σύνολό του (το SX4) ένας καλός λόγος να γίνω οικογενειάρχης
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
'....
Αν καταφέρω να βρω και μία απλή λύση με το ηχοσύστημά του για να συνδέεται iPhone/iPod/mp3, είναι στο σύνολό του (το SX4) ένας καλός λόγος να γίνω οικογενειάρχηςΑυτο ειναι το μονο ευκολο. Οπως και στα swift και στο SX4 πρεπει να εχει την μοναδα της Panasonic, δες ποιο μοντελο ειναι PACR04; τοτε υπαρχει καλωδιο ανταπτορας που μπορει να συνδεθει iphone-ipod, mp3 συσκευες, usb stick κτλ
δες και εδω για περισσοτερα
http://www.swiftclub.gr/forum/viewtopic ... 7&start=50
http://www.swiftclub.gr/forum/viewtopic ... &start=125
-
χμμμμ είδα αρκετά γνώριμα ονόματα.... πάμε ρε suzukόβιοι...!!!!
-
welcome aboard Νικολάκη
-
Ο χρήστης kostastyper έγραψε:
welcome aboard ΝικολάκηΚαιρό τώρα Κωστάκη!!!!
-
Ο χρήστης rallyaddicted έγραψε:
welcome aboard Νικολάκη
Καιρό τώρα Κωστάκη!!!!
στο suzuki forum τώρα πόσταρες όμως μικρέ
-
Ο χρήστης kostastyper έγραψε:
στο suzuki forum τώρα πόσταρες όμως μικρέε τώρα το είδα....
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
'....
Αν καταφέρω να βρω και μία απλή λύση με το ηχοσύστημά του για να συνδέεται iPhone/iPod/mp3, είναι στο σύνολό του (το SX4) ένας καλός λόγος να γίνω οικογενειάρχηςΑυτο ειναι το μονο ευκολο. Οπως και στα swift και στο SX4 πρεπει να εχει την μοναδα της Panasonic, δες ποιο μοντελο ειναι PACR04; τοτε υπαρχει καλωδιο ανταπτορας που μπορει να συνδεθει iphone-ipod, mp3 συσκευες, usb stick κτλ
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το SX4 έχει μονάδα της Clarion (σαν αυτή.
Το μόνο που έχω βρει είναι ένας αντάπτορας της Clarion (σε άλλες χώρες τον πουλάει και η ίδια η Suzuki) που όμως αχρηστεύει τον χειρισμό της συσκευής (iPod/iPhone) και οι λειτουργίες (περιορισμένες) γίνονται από τα χειριστήρια στο τιμόνι -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
'....
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το SX4 έχει μονάδα της Clarion (σαν αυτή.
Το μόνο που έχω βρει είναι ένας αντάπτορας της Clarion (σε άλλες χώρες τον πουλάει και η ίδια η Suzuki) που όμως αχρηστεύει τον χειρισμό της συσκευής (iPod/iPhone) και οι λειτουργίες (περιορισμένες) γίνονται από τα χειριστήρια στο τιμόνιΑν φοραει Clarion οπως το Ιαπωνικο swift τοτε δες και αυτο
http://redlinegti.com/forum/viewtopic.p ... on#p454997
http://www.ebay.com.au/itm/CLARION-CCUi ... 3cb2d2170e
You'll be able to operate your iPod from the stereo's faceplate with complete command over playback features like start/stop, forward/reverse, and shuffle/repeat. You'll enjoy access to all your playlists, with track and artist information showing up on the stereo's display. Your iPod even recharges while it's connected.
-
Αυτό φαίνεται να είναι αυτό που ψάχνω Αρκεί να συνεργάζεται με το δικό μου clarion (αναφέρει μοντέλα άλλης σειράς)
Ευχαριστω!Ενημερωτικά, μιλάω με κάποιον Tim που βρήκα μέσω του swiftclub.com ο οποίος φτιάχνει δικο του καλώδιο που βγάζει έξοδο mini jack. Ότι πιο εύκολο. Το μόνο μείον είναι ότι δεν φορτίζει φυσικά η συσκευή (κάνει επίσης μόνο για clarion)
-
παιδια μια ερωτηση να κανω εχω το suzuki swift to sport και φοραει απο τη μαμα του λαστιχα 195/45/17 επειδη αυτα τα λαστιχα τα βγαζουν μια η 2 εταιριεσ μπορω να αλαξω σε π.χ 205/45/17 που εχει η brigestone σε τι θα εχει διαφορα το αμαξι μου εσεισ τι θα μου προτεινατε να κανω σασ ευχαριστω για την προσοχη σασ μακησ απο κεφαλονια
-
Είτε 205/40/17 βάλεις είτε 205/45/17, δεν θα χεις κανένα πρόβλημα,δεν μπαλονιάζει καθόλου στη μαμά 17άρα.
-
Ο χρήστης gerasimos1975 έγραψε:
παιδια μια ερωτηση να κανω εχω το suzuki swift to sport και φοραει απο τη μαμα του λαστιχα 195/45/17 επειδη αυτα τα λαστιχα τα βγαζουν μια η 2 εταιριεσ μπορω να αλαξω σε π.χ 205/45/17 που εχει η brigestone σε τι θα εχει διαφορα το αμαξι μου εσεισ τι θα μου προτεινατε να κανω σασ ευχαριστω για την προσοχη σασ μακησ απο κεφαλονιαθα εχεις 0,9 εκ. αυξηση υψους.
-
παιδια σασ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια νασται καλα,το swiftaki το εχω 4 χρονια τορα καλο μου εχει βγει δεν εχω προβλυμα το μονο προβλημα στα 4 χρονια ειναι τα λαστιχα εχω αλαξει το λαστιχο του συνοδυγου 3 φορεσ επειδη δεν φιμιζομαστε και για τουσ καλουσ δρομουσ που εχουμε επειδη ειναι χαμηλο το αμαξι ειναι σαν γυαλι τα λαστιχα με το παραμικρο εχεισ ζημια καταταλα ολα καλα νασται καλα
-
Καλησπερα σε ολο το forum ,απο εναν ψαρακα
Πριν λιγες ημερες αγόρασα ένα μεταχειρισμένο SX4 AERIO 1.6 του 07 (4χ4) ,κ βασικα με συγχωρείται για την ασχετοσυνη μου αλλα εχω καποιες απορίες !Πως μπορω να διαπιστωσω αν εχει esp ?Και αν υπάρχει στο συγκεκριμενο μοντέλο διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης !! Γενικοτερα θελω να μαθω ολα τα χαρακτιριστικα αυτου του αυτοκινητου ,εκτος απο το manual που έχει !! ... Κάτι ακόμα παρακαλώ !! κάποιο club suzuki η συγκεκριμένα για sx4 υπάρχει στην ελλαδα ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις οποιεσδήποτε απαντήσεις !!!!
SUZUKI FORUM