-
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Mπορείς να είσαι ότι θές...το θέμα είναι όμως αν γνωρίζεις τι λένε οι Γραφές...
Αν γνωρίζεις τι λένε οι γραφές γνωρίζεις τα ....πάντα
-
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Το θέμα είναι ότι αν δεχτούμε αυτό που είπε ο Χριστός., ότι δηλαδή όσο και να προοδέύσει το ανθρώπινο γένος στη γή και όσες ανακαλυψεις κι αν κάνει ΠΑΝΤΑ θα είμαστε μακριά απο την σχετική κατανόηση του Θείου, αν δεν έχουμε την χάρη του,τότε προκύπτει ΘΕΜΑ..
Δεν θα δεχτώ ποτέ οτι υπάρχουν όρια στην ικανότητα του ανθρώπου προς την κατανόηση, όποιος και εάν το είπε.
Η δομημένη σκέψη είναι ικανή να φτάσει πολύ μακριά και την γνώση και την κατανόηση
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο μόνος τροπος για να παραγεις γνωση,ειναι η επιστημη.
Εγώ θα το έλεγα αντίστροφα
Και θα εκανες λάθος.
Εαν ειχαμε τη γνωση,τι θα τη θελαμε την επιστημη;
Δεν εχουμε γνωση,και την παραγουμε μόνοι μας δια της επιστημονικής μεθόδου.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δυστυχώς για εμάς ,πολλά ζητήματα και ερωτήματα , δεν προσεγγίζονται ή λύνονται , ούτε με την λογική που έχουμε ούτε με την γνώση που διαθέτουμε σήμερα.
Οντως,πολλά πραγματα δεν λύθηκαν ακομα (όχι οτι δεν προσεγγιζονται βεβαια) μεσω της επιστημης και της γνωσης,αλλα η γνωση μας προχωρα καθε μερα σε νεους καταπληκτικους ορίζοντες και νεες ανακαλύψεις.Είναι αποτελεσμα εργασιας εκατονταδων χιλιάδων ικανων ανθρωπων που εργαζονται καθημερινα και αποδιδει συνεχως καρπούς.
Απο την άλλη,οι λαικες δοξασιες και φαντασιώσεις,ουδεποτε αποδωσανε εργο και αρα ούτε και τωρα ούτε και ποτε στο μελλον θα αποδώσουν.Είναι ενα μεσον που χρησιμοποιήθηκε σε εποχες που δεν υπήρχε γνωση για τον κόσμο που ζούμε,οπότε επρεπε με καποιον τροπο να προσπαθησουνε να εξηγήσουνε καποια πραγματα.Ε,αφου δεν υπήρχε γνωση,χρησιμοποιήσανε τη φαντασια.
Τωρα όμως ειναι ο 21ος αιώνας.Υπάρχουν πολλές αληθινες γνωσεις και ευκολα προσβασιμες για τον καθενα,και αυτο σημαινει οτι τις λαικές φαντασιώσεις πλέον δεν τις ακολουθούμε διότι δεν εχουμε κατι καλύτερο να ακολουθήσουμε,αλλα διότι το επιλέγουμε.
Αυτο που υποπτευομαι ειναι οτι παραγκωνιζεται η επιστημονική γνωση διότι πλέον ειναι υπερβολικά δυσνόητη και τρομερα υψηλου επιπέδου,και προτιμούνται οι λαικές δοξασιες διότι είναι εντυπωσιακες,ευπεπτες,και προσφερονται για αναπαραγωγη (και αρα για αμεση ενασχόληση-γεφυρα που εσπασε με τις επιστημες απο χρόνια) ακόμα και απο μικρα παιδια.
Δεν εχει δηλαδη πνευματικες απαιτησεις η ενασχόληση με ολα αυτα τα φαντασματα,πραγμα που τα κανει αγαπητα μεν,αλλα σιγουρα υποδηλώνει και το χαμηλό επίπεδο των θεωριών τους.καλημερα...ανεξαρτητα αν ποστευω η οχι τον Λιακο εχω να σημειωσω οτι εγω κατι το συνταρακτικο δεν εχω εντοπισει τα τελευταια χρονια απο τους επιστημονες υψηλου επιπεδου...
δεχομαι μονο την Ιατρικη και την Μηχανικη σαν βασικες κορυφαιες επιστημες και ειλικρινα ειδικα η πρωτη με εχει απογοητευσει(και να σκεφτεις την σπουδασα και την τελειωνω σε 2 μαθηματα...)
για να ανοιξουμε νεους δρομους δεν πρεπει να προχωραμε σε παλιους......πρεπει να παμε σε χωραφια ΕΝΤΕΛΩΣ αγνωστα και ακριβως γι αυτο ειδικα η ιατρικη εχει μεινει οικτρα πισω...
ολα τα περι ηθικης και επιστημονικης τεκμηριωσης εγω τα εκλαμβανω ως ενα καλο παραμυθι για να μην παμε εκει που πραγματικα αξιζει και θιγουν τα τεραστια συμφεροντα ολων αυτων(φαρμακευτικων εταιριων πανω απ ολα)που εκμεταλλευονται τον πονο με την ανοχη των δηθεν επιστημονων...
δεν αμφισβητω οτι εχουν γινει αλματα γιγαντα σε ειδικα θεματα αλλα σε αυτα που καινε(καρκινος πανω απ ολα) απλα δεν γινεται τιποτα...
-
Εφ'όσων σπούδασες την Ιατρικη και παρ'όλα αυτα εμεινες απογοητευμενος που δεν εχει θεραπευσει τον καρκίνο,τότε γιατι δε στρεφεσαι προς τις παραδοσιακες μορφες θεραπειών που δεν θεραπευσαν ουτε τη φαγούρα;
Αυτη ειναι η διαφορα επιστημης (τα θαυματα της οποίας τα απολαμβανουμε καθε μερα όλοι,και πάλι δεν τα βλέπουμε) με τις θεωρείες των προηγούμενων χιλιετιών τις οποίες αρεσκομαστε να της αντιπαραβαλλουμε.
-
οχι φιλε μου εγω δεν σου λεω οτι θα προσανατολιστω σε αυτου του ειδους τις μεθοδους.Καμμια σχεση.
αλλα απλα διαπιστωνω οτι μεχρι σημερα καποια πραγματα αργουν.κακο ειναι?ολοι το λενε...
βαριεμαι τους επιστημονες που υποτιμανε την νοημοσυνη των απλων ανθρωπων και βαζουν απο μπροστα τους το πεπλο του πτυχιου για να καλυψουν το οτι ακομα και αυτοι εχουν προβληματισμους και αμφιβολιες αλλα ο εγωισμος τους δεν τους αφηνει να το παραδεχτουν...
λιγη ταπεινοτητα δεν βλαπτει
συμφωνεις πιστευω...και συγνωμη για το οφ τοπικ....
-
Τι 'ταπεινότητα' ρε pik.;
Είναι θεμα υπεροψιας η πίστη στην επιστημη,και θεμα ταπεινότητας η πίστη σε θαυματουργες εικόνες,θυμιαματα,ματζούνια κ.λ.π;
Δεν είναι θεμα ρεαλισμου το να εμπιστευτείς την επιστημη;Και,πώς διαπιστωνεις οτι έχει αργησει να ερθει κατι;Αυτοί οι 'όλοι' που το λένε,ποιοί είναι;Αλλοι γιατροί;Ασθενεις;Ασχετοι;Αυτοί,πώς μπορούνε να είναι σίγουροι για τα λεγόμενά τους;
Τελος,ο καθε επιστημονας απο μόνος του,μπορει να εχει και αυτος ανθωπινες αδυναμιες που θα εκδηλωθούν καποια στιγμη με καποιον τρόπο.
Η ίδια όμως η επιστημη,σαν συνολο,τα απορρίπτει.
Μπορει δηλαδη ενας απογοητευμενος γιατρος να ασπαστει καποια στιγμη μεθόδους 'βουντού' γιατι εχει ο ίδιος μια ανίατη ασθενεια,αλλα αυτο δε σημαίνει οτι η επιστημη του το παραδεχεται.Ουτε φυσικα και οτι θα θεραπευτει απο τα διαφορα ματζούνια -
Λιγο off αλλα οι 2 κορυφαιες επιστημες ειναι τα Μαθηματικα και η Βιολογια ΙΜΗΟ
pik.
Ο ρολος των φαρμακευτικων εταιρειων ειναι να εχουν κερδος . & -
Δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα(δυστυχως) Δεν νομιζω να τους καιγεται καρφακι για το πως θα κανουν ευκολοτερη την ζωη του ασθενους αν το 'προιον' τους δεν αποφερει κερδη.
Πολυ προσφατο παραδειγμα η αποσυρση της εισπνεομενης ινσουλινης(αν θυμαμαι καλα ) γιατι λεει το σκευασμα δεν ηταν κερδοφορο για την εταιρεια..Οποτε μου φανταζει λιγο δυσκολο να παμε σε καινουρια χωραφια οπως ειπες.. Ειναι πολυ δυσκολο.
-
Ο ρολος των φαρμακευτικων εταιρειων ειναι να εχουν κερδος . & -
Δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα(δυστυχως) Δεν νομιζω να τους καιγεται καρφακι για το πως θα κανουν ευκολοτερη την ζωη του ασθενους αν το 'προιον' τους δεν αποφερει κερδη.+οο
Θα λεγα περισσότερα αλλά πέρα από το θέμα προσωπικών δεδομένων ντρέπομαι και για την πάρτη μου...
-
χαντερ οταν γραφω κατι με καταλαβαινεις ωρε παιδι?
εννοειται οτι δεν ασπαζομαι τετειες πρακτικες(για να ειμαι ειλικρινης τις θεωρω ουτοπια και αποπροσανατολιστικες) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι χαρουμενος με την παραδοσιακη ιατρικη.
οσον αφορα ποιοι ειναι αυτοι που το λενε....μιλησε με καθηγητες γινε φιλος τους και οταν θα ανοιχτουν μαζι σου θα μαθεις πολλα.
ισως κανω λαθος στο οτι ειμαι εξωτερικο και ως γνωστον εμεις που κανουμε ιατρικη εξωτερικο δεν χαιρουμε και ιδιαιτερης εκτιμησης....
φαρμακοποιε εχεις δικιο εγω το πηρα σαν σχολες....συγνωμη....
και σορυ για το οφ τοπικ
-
Το ξερω οτι δεν τις ασπάζεσαι βρε!Σαν παραδειγμα τις φερνω,αναλογες του παραδειγματος της συγχρονης επιστημης και των θεωριών του λιακόπουλου με τα χερουβίμ.
Ειναι θεωρίες που αναπτυχθηκαν πριν χιλιαδες χρόνια,και μαλιστα στηριγμενες ως συνηθως σε αλήθειες που λαμβαναν εξ-αποκαλύψεως καποιοι προφητες.
Δηλαδη....φαντασιες.Μπορει να μην εισαι ικανοποιημενος με τη συγχρονη επιστημη,και να εχεις τους λόγους σου,αλλα αυτη εξακολουθει να παραμενει ό,τι το αξιοπιστότερο διαθετουμε για την κατανόηση του κόσμου μας.
και μην ξεχνατε την φυσική,στην οποία στηρίζεται η χημεια,στην οποία στηριζεται η βιολογια
ΕΝΤΙΤ: και φυσικα χαιρεις της ίδιας εκτιμησης που θα ειχα στον οποιονδηποτε.Αυτο μας ελειπε,να διαχωριζουμε τους ανθρωπους βαση τόπου διαμονης
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το ξερω οτι δεν τις ασπάζεσαι βρε!Σαν παραδειγμα τις φερνω.........
.... εξακολουθει να παραμενει ό,τι το αξιοπιστότερο διαθετουμε για την κατανόηση του κόσμου μας.
.......εδω ειμαι απολυτα συμφωνος....
και χιλια ευχαριστω....κερκυραιος ειμαι αλλα τελειωνω Μπολωνια....
(ακομα βρεχει εδω και 6 μερες το κερατο μου!!!!!)το καλυτερο θα ηταν να ελεγε καποιος
'κατεβητε απο καρεκλες τραπεζια σηκωθειτε απο κρεββατια βγητε απο τα σπιτια και παμε να τραβηξουμε ΟΛΟΙ μαζι το αυτι(sic)στους 300 στη βουλη...'
-
Μηπως ηθελες να πεις: 'στους 300 αυτι(stic)ούς την βουλής;
-
αστα να πανε....
-
Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι οικονομολόγοι την έχουν πιο μεγάλη
Τι συζητάτε βρε σα σχολιαρόπαιδα ποιά επιστήμη είναι πιο 'σπουδαία' ? Γίνονται συγκρίσεις σε αυτά τα πράγματα?
-
[quote='skullone'];
-
H Παλαιά Διαθήκη έχει γραφεί στα Εβραικά πρότυπα αξιών.Επομένως είναι φυσικό και σωστό εμείς οι Ελληνες να μην την παίρνουμε τοις μετρητοίς λόγω διαφορετικής παράδοσης και παιδείας.
Εξάλλου και οι Απόστολοι δεν της είχαν και ιδιαίτερη εκτίμηση. -
Ο Χριστός ήταν ο πρώτος που ουσιαστικά αμφισβήτησε τον Μωσαικό Νόμο.
Ευτυχώς δηλαδή γιατί τότε που έγινε ήθελε πολύ τόλμη κάτι τέτοιο.
Το Ισραήλ δεν είναι το επίλεκτο γένος.Ηταν το κατάλληλο έδαφος σε χώρο και χρόνο για να ξεκινήσει η διδασκαλεία και η Θεία επέμβαση. -
Οταν αναφέρουν οι ' πλασματικές -εβραικά γραμμένες γραφές' τον όρο '' ΕΛΛΗΝΕΣ ' εννούν γενικά τους αμαρτωλούς για λόγους δικούς τους.
Δεν έχει καμία σχέση το κήρυγμα του Χριστού με αυτό.
4.Σαφώς και δεν εννοεί αυτούς.
Εξάλλου οι όποιες πολιτικές οι κοινωνικές εξελίξεις είναι υποδεέστερες απο την θρησκεία στην ουσία τους.-
Δεν θεωρεί κανένας τους ΕΛΛΗΝΕΣ defacto ανώτερη φυλή.
Η λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ απο μόνη της όμως σε βάζει σε διαφορετική μοίρα , τουλάχιστον απο πλευράς ιστορικής. -
Δεν θα το έλεγα....προσπάθησε να δείς καλύτερα στο internet και όχι μόνο.
-
Επλέγεις τον BUSH??? Δεν το νομίζω....Αρα αυτόματα ο Πούτιν είναι καλύτερος.
Δεν βλέπω κανένα μίσος.
Υπάρχει όμως προβληματισμός και πίκρα για όλα τα χρόνια που πέρασαν χωρίς πολλοί άνθρωποι να δούν άσπρη μέρα και για το 'δούλεμα' που πέφτει απο τους πολιτικούς.
[quote] -
-
Και δεν σε απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ το ότι η λέξη 'Έλληνας' για τους χριστιανούς σήμαινε όλα όσα πρέπει να μισούν, ενώ οι πραγματικά παρηκμασμένοι και βάρβαροι ήταν οι Ρωμαίοι; ΟΚ, whatever.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και δεν σε απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ το ότι η λέξη 'Έλληνας' για τους χριστιανούς σήμαινε όλα όσα πρέπει να μισούν, ενώ οι πραγματικά παρηκμασμένοι και βάρβαροι ήταν οι Ρωμαίοι; ΟΚ, whatever.Mα φυσικά και με αποσχολούσε, γιατί τώρα πλέον δεν έχω αμφιβολία σε αυτό για τους λόγους που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν τους Χριστιανούς σε αυτή την στάση.
Πρέπει να γίνει μια διάκριση μεταξύ της διδασκαλίας του Χριστού και κατ'επέκταση του πυρήνα δημιουργίας του Χριστιανισμού δηλαδή τις αξίες και αρχές που επαγγελόταν που είναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ, με τις επικρατούσες ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες σε εκείνες τις εποχές.
Είναι φυσικό να έχουν επηρεαστεί οι πρωτοχριστιανοί απο την Ρωμαική επικυριαρχία και απο την αλλοίωση της κλασικής Ελλάδας που είχε προηγηθεί .
Οπως γνωρίζουμε η παράδοση της περιοχής του Ισραήλ είναι πονεμένη και μεγάλη ιστορία και επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τους αυτόχθονες με φανατισμούς και αδιακαιολόγητα μίση και πάθη.
Αρα δεν θα πρέπει να τους παίρνουμε σοβαρά υπ'όψη, αν θέλουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για ένα ιστορικό γεγονός κάνοντας μια εκτίμηση. -
τώρα ο Λιακό είπε στην εκπομπή ΄Πύλες του Ανεξήγητου' ότι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει στη Γή , αλλά υπάρχουν εσωγήινοι και ζουν ανάμεσά μας......
λέτε να είμαι εσωγήινος και δεν το ξέρω....?????? -
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
τώρα ο Λιακό είπε στην εκπομπή ΄Πύλες του Ανεξήγητου' ότι εξωγήινοι δεν έχουν έρθει στη Γή , αλλά υπάρχουν εσωγήινοι και ζουν ανάμεσά μας......
λέτε να είμαι εσωγήινος και δεν το ξέρω....??????Mπορεί ...όσοι είναι πραγματικά - αν υπάρχουν δηλαδή- ή δεν το λένε ή δεν το ξέρουν!!
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ