-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
... Πάντως δεν ξέρω αν είδες πρόσφατα στην έκθεση στο ελληνικό , είχε ένα γκρι μπλε πολύ γαμάτο..Θεσσαλονίκη είμαι ... και εδω πάνω ... ουτε φυλλάδιο δεν έχουν! (Τουλάχιστον μέχρι πριν μια εβδομάδα που τηλεφώνησα).
-
για να δούμε τι θα δούμε...Με το YETI θα υπάρξει ανταγωνισμός οπότε σαν πιο φρέσκο μοντέλο ίσως πάει πιο καλά και έτσι ρίξουν την τιμή του Scout.. (Λέω εγώ τώρα....)
-
για να δούμε τι θα δούμε...Με το YETI θα υπάρξει ανταγωνισμός οπότε σαν πιο φρέσκο μοντέλο ίσως πάει πιο καλά και έτσι ρίξουν την τιμή του Scout.. (Λέω εγώ τώρα....)Σημερα βρέθηκα σε Skoda για να δω το Yeti και η τιμή στο Scout είναι 25.300€ με το κλειδί στο χέρι. ( ... Δεν ξέρω αλλά σαν να μην είναι γραπτό να το δω live σε έκθεση το Scout, αφού δεν υπήρχε, και όπως μου εξήγησε ο υπευθυνος στο συγκεκριμένο καταστημα φέρνουν για λίγες μέρες αυτά που πάνε για παραδοση!!!).
Στο θέμα μας τώρα ... περι τιμής ... ελπίζω ο Αη Βασίλης να φέρει καλά νέα.YΓ 1. (500€ λιγότερο κοστίζει η μεσαία έκδοση του Yeti με κάποιες όμως εξοπλιστικές μικροελλείψεις σε σχέση με το Scout).
ΥΓ 2. (Μια πληροφόρηση που είχα (που την θεωρώ έγκυρη) είναι ότι η f/l έκδοση του Octavia5 είναι μεχρι στιγμής για διάρκεια κύκλου ζωής μέχρι και το 2012 και πιθανή αντικατασταση απο το 2013).
ΥΓ3. Η απόσταση απο το έδαφος του Scout είναι 16 εκατοστά, ενώ +2 εκατοστά παραπάνω, δηλαδή 18 είναι του Yeti.
-
Πάντως το προηγούμενο scout δεν περπάτησε πολύ...
Πιθανόν λόγω κινητήρα (λέω εγώ τώρα..) , αφού φόραγε τον 2λιτρο κινητήρα της Skoda ... -
Πάντως το προηγούμενο scout δεν περπάτησε πολύ...
Πιθανόν λόγω κινητήρα (λέω εγώ τώρα..) , αφού φόραγε τον 2λιτρο κινητήρα της Skoda ...Εγώ το αποδίδω αρχικά στο κόστος αγοράς ... σε τιμή άγγιζε τα 'διάσημα' (Rav4, ΧTrail κλπ) 'ξεκάθαρα' SUV και όχι Crossover μετατροπή SW που δεν τα θέλουν οι Ελληνες, ενώ και η εικόνα του -από θέμα marketing και λανσάρισμα απο την εταιρία- ήταν απλώς μια συμπληρωματική έκδοση στο Octavia5, και όχι 'αυτόνομη' 4κίνητη πρόταση. (Το ίδιο που έκανε και η Seat με το Freetrack που κοστίζει τώρα ... 35.000€ ... που όχι 211ΗΡ αλλά και 300ΗΡ να είχε οι πωλήσεις του θα ήταν ελάχιστα πάνω απο το ...0).
Νομίζω και τώρα το Yeti ... την ίδια 'ζημιά' θα κάνει, αφού το χαμηλώτερο αμάξωμα αλλά και οι μεγαλύτερες διαστάσεις του Scout είναι ένα μείον για όποιον θέλει SUV. -
Σίγουρα παίζει και αυτό που λες, από την άλλη πιστεύω ότι όπως έγιναν μόδα τα SUV έτσι σιγά σιγά γίνονται μόδα και τα αυτ/τα τύπου Scout , A4 Allroad , ενώ ήδη διαφημίζεται και το Station insignia..
-
Πήγα χθες και το είδα για να σχηματίσω τις αρχικές εντυπώσεις αφού δεν έχω κάνει test drive.
Προσωπικά μου άρεσε όχι τόσο με την έννοια ότι το βλέπεις και το ερωτεύεσαι αλλά ότι καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες.
-Επιδόσεις
-Χώροι όντας πρόσφατος πατέρας με αυξημένα μπαγκάζια
-Ύψος και τετρακίνηση για μικρές εξορμήσεις και ξελάσπωμα από καταστάσεις - αντιμετωπίζω χιόνια 1-2 φορές το χρόνοΗ τιμή είναι γύρω στα 24700 αλλά χωρίς σκληρά παζάρια.
-
Σίγουρα παίζει και αυτό που λες, από την άλλη πιστεύω ότι όπως έγιναν μόδα τα SUV έτσι σιγά σιγά γίνονται μόδα και τα αυτ/τα τύπου Scout , A4 Allroad , ενώ ήδη διαφημίζεται και το Station insignia..στην Ευρωπη 'περπατανε' πολυ τα παραπανω αυτοκινητα και αυτο φαινεται κι απο τα 'νεα' μοντελα που βγαινουν σ'αυτο το στυλ.
Γιατι να παρει ο αλλος SUV ενω κανει τη δουλεια του (καλυτερα) με το crossover SW;
Προσωπικά δυσκολευτηκα πολυ στην αποφαση αυτη (ως πρωην κατοχος Vitara), αλλα τελικα δεν το μετανοιωσα καθολου. Απεναντίας -
βΕΒΕ ποιο πήρες? το Scout? Για πες λεπτομέρειες...
-
οχι, το outback Subaru.
ειδα και το scout, αναφερω καπου σε προηγούμενο ποστ -
τελικά λόγω ενός μικροπροβλήμστος υγείας δεν μπόρεσα να κάνω το τεστ ντράιβ...
Ελπίζω από βδομάδα...
Μήπως κανείς άλλος έκανε τεστ?? -
σε γνωστό site σήμερα έχει τεστ για το scout.
κατά τη γνώμη μου πολύ επιδερμικό τεστ , αφού δεν λέει κάτι καινούριο , απλά αναπαραγάγει τεχνικά στοιχεία ... -
σε γνωστό site σήμερα έχει τεστ για το scout.
κατά τη γνώμη μου πολύ επιδερμικό τεστ , αφού δεν λέει κάτι καινούριο , απλά αναπαραγάγει τεχνικά στοιχεία ...Γιατι σε ποιο site είδες εσυ τεστ ουσίας;
βολτα και τεχνικα χαρακτηριστικα... -
Ο χρήστης digital.centaur έγραψε:
Προσωπικά μου άρεσε όχι τόσο με την έννοια ότι το βλέπεις και το ερωτεύεσαι αλλά ότι καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες.
-Επιδόσεις
-Χώροι όντας πρόσφατος πατέρας με αυξημένα μπαγκάζια
-Ύψος και τετρακίνηση για μικρές εξορμήσεις και ξελάσπωμα από καταστάσεις - αντιμετωπίζω χιόνια 1-2 φορές το χρόνο.Συμφωνώ απόλυτα.
Ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις (συν το συμφέρον επιτόκιο), έφτασα στο τσακ να το αγοράσω αλλά τελικά προτίμησα το Insignia.
Ο κυριότερος λόγος που το απέρριψα ήταν η χαμηλή μεταπωλητική αξία και το μουντό εσωτερικό, σε σχέση με το Insignia.Μήπως κανείς άλλος έκανε τεστ??
Αν θέλεις να του κάνεις test drive, υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο στα κεντρικά της Skoda.
Test του Scout θα έχει το Autobild της ερχόμενης Παρασκευής 30/10. -
αστο , γιατί αν ποιάσουμε το θέμα του τεστ ...
Δεν θεωρώ τεστ το να οδηγήσεις ένα αυτ/το για 5-10 λεπτά , με τον πωλητή δίπλα σου , σε συνθήκες κίνησης...
Μένω Άγιο Δημήτριο , οι περισσότερες αντιπροσωπίες είναι πάνω στην Λεωφ.Βουλ/νης και όταν πας για τεστ σε βάζουν πάνω στην Βουλιαγμένης , κύκλο από Αλίμου και ξανά πίσω στην εταιρεία.
Εγώ θα προτιμούσα ένα ολοήμερο τεστ , σε πραγματικές συνθήκες , δηλαδή να βγω και στην εΘΝΙΚΉ , να πάω και στο βουνό , εν τέλει ρε αδερφέ να το δοκιμάσω αν χωράει και στο πάρκινγ μου..
Εδώ οι πιο πολλές εταιρείεσ δεν έχουν καν διαθέσιμα αυτ/τα και σου λένε ότι θα έχουν διαθέσιμο ένα την τάδε του μηνός.. Το θεωρώ αδιανόητο για εταιρείες μεγέθους , όπως οι αυτοκινητιστικές να μην διαθέτουν έναν αριθμό αυτ/των για τεστ.. Από ένα να δίνανε σε κάθε αντιπρόσωπο θέλανε 30 -40 αυτ/τα.είναι πολλά? άσε που μετά θα τα πουλούσαν όπως κάνουνε με τα αυτ/τα δοκιμών.. -
αστο , γιατί αν ποιάσουμε το θέμα του τεστ ...
Δεν θεωρώ τεστ το να οδηγήσεις ένα αυτ/το για 5-10 λεπτά , με τον πωλητή δίπλα σου , σε συνθήκες κίνησης...
Μένω Άγιο Δημήτριο , οι περισσότερες αντιπροσωπίες είναι πάνω στην Λεωφ.Βουλ/νης και όταν πας για τεστ σε βάζουν πάνω στην Βουλιαγμένης , κύκλο από Αλίμου και ξανά πίσω στην εταιρεία.
Εγώ θα προτιμούσα ένα ολοήμερο τεστ , σε πραγματικές συνθήκες , δηλαδή να βγω και στην εΘΝΙΚΉ , να πάω και στο βουνό , εν τέλει ρε αδερφέ να το δοκιμάσω αν χωράει και στο πάρκινγ μου..Συγκεκριμένα για το Scout, το οδήγησα χωρίς πωλητή και χωρίς να μου πουν πότε να το φέρω πίσω. Το κράτησα για κανένα 2ωρο και κάτι και το δοκίμασα σε διάφορες συνθήκες (εθνική, Αττική,παρκάρισμα,επιτάχυνση,προσπέραση, φρενάρισμα,στροφές κλπ) όχι όμως σε καθαρό off-road γιατί δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο.
Μια τέτοια δοκιμή είναι υπερ-αρκετή για την πλειοψηφία των οδηγών προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για ένα αυτοκίνητο.Σίγουρα το να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο σε κίνηση κάνοντας ένα τετράγωνο, δεν είναι test drive αλλά το ολοήμερο που αναφέρεις είναι όχι μόνο ανέφικτο αλλά και περιττό.
Περιττό καθώς για ένα απλό επιβατικό αυτοκίνητο που αγοράζει το 90% των αγοραστών, μετά απο 1 ωρίτσα δοκιμής διαπιστώνεις αν σου κάνει ή όχι, αφού θα δεις τελική, επιτάχυνση, παρκάρισμα, ρεπρίζ, σταθερότητα, φρενάρισμα, χώρους κλπ που είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου.
Για πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα (όπως 4κίνητα,τζιπ,γκαζιάρικα roadster κλπ) πιθανότατα να χρειαστεί ολοήμερη δοκιμή, κυρίως να για έχει κανείς την ευκαιρία να τα δοκιμάσει σε βουνό,πίστα κλπ.Ανέφικτο, διότι αν δίνανε το κάθε μοντέλο για 1 ημέρα στον κάθε υποψήφιο αγοραστή , θα περίμενε κανείς μέχρι να γεράσει προκειμένου να οδηγήσει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει. Σκέψου απλά πόσοι χασομέρηδες θα κλείνανε ένα ολοήμερο test drive -χωρίς καμία πρόθεση να το αγοράσουν- απλά και μόνο για κάνουν μόστρα.
Εδώ οι πιο πολλές εταιρείεσ δεν έχουν καν διαθέσιμα αυτ/τα και σου λένε ότι θα έχουν διαθέσιμο ένα την τάδε του μηνός.. Το θεωρώ αδιανόητο για εταιρείες μεγέθους , όπως οι αυτοκινητιστικές να μην διαθέτουν έναν αριθμό αυτ/των για τεστ.. Από ένα να δίνανε σε κάθε αντιπρόσωπο θέλανε 30 -40 αυτ/τα.είναι πολλά? άσε που μετά θα τα πουλούσαν όπως κάνουνε με τα αυτ/τα δοκιμών..
Παρόλο που σε καταλαβαίνω απόλυτα, νομίζω ότι το αντιμετωπίζεις λίγο επιδερμικά το θέμα.
Για παράδειγμα, αν θεωρήσουμε ότι μια εταιρεία έχει ένα δίκτυο 40-50 αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να στείλει μόνο 40-50 αυτοκίνητα διότι:
-Δεν βγάζει μόνο ένα μοντέλο
-Το κάθε μοντέλο βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις κινητήρων.
Επομένως, τα αυτοκίνητα που θα έπρεπε να στείλει για test-drive θα ήταν εκατοντάδες, γεγονός ασύμφορο οικονομικά.
Άλλωστε, ένα μοντέλο test drive που το έχουν οδηγήσει εκατοντάδες οδηγοί σε ολοήμερα test-drive -όπως λες ότι θα έπρεπε να είναι- θα έπρεπε να το δώσουν σε εξευτελιστική τιμή για να το αγοράσει κάποιος, αφού γνωρίζει εκ προοιμίου ότι το αυτοκίνητο είναι ξεσκισμένο. -
σε ποιον έμπορο έκανες το τεστ?
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφεις , εγώ δεν λέω όμως η κάθε εταιρεία να έχει από ένα αυτ/το κάθε μοντέλου που κυκλοφορεί , όχι όμως να ρωτάς για τεστ και να σου λένε μετά από 1 μήνα.. Η το άλλο? να μην υπάρχει το αυτ/το στην λεκθεση σαν ενθεσιακό (οχι για δοκιμή) και να σου λένε ότι έχουμε ένα ενός πελάτη μας που είναι για παράδοση , αν θέλετε να το δείτε μόνο από έξω -
Μάλλον εξαρτάται απο την εταιρία και τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο ... σε Skoda είχαν για δοκιμή ένα Octavia 1,4 Tsi μόνο για να το πάρω μόνος μου και να το γυρίσω πίσω (φαντάζομαι σε κανένα 2ωρο), σε Toyota (πριν το καλοκαίρι) έδιναν το Rav4 για μια μέρα ολόκληρη, στη Suzuki (πέρσι) το Splash ο πωλητής να με βγάλει στην ΕΟ και να οδηγήσω εγώ στον γυρισμό και σε Nissan το XTrail εγώ και ο πωλητής για 1 χιλιόμετρο και πίσω και να το παρκάρει ο πωλητής!!!
Στο θέμα τώρα ... περαστικός πρόσεξα ότι έχουν σε μια αντιπροσωπία (εντός πόλης) εδω πάνω ένα Scout με κάτι αυτοκόλλητα στο πλάι (μάλλον test drive) και θα επικοινωνήσω σύντομα μαζί τους!
-
σε ποιον έμπορο έκανες το τεστ?Δεν το έκανα σε έμπορο, αλλά -όπως έγραψα σε προηγούμενο post- στα κεντρικά της Skoda (Ιερά Οδός & Αγ.Άννης 7, 210-3486600).
Συμφωνώ με αρκετά από αυτά που γράφεις , εγώ δεν λέω όμως η κάθε εταιρεία να έχει από ένα αυτ/το κάθε μοντέλου που κυκλοφορεί , όχι όμως να ρωτάς για τεστ και να σου λένε μετά από 1 μήνα.. Η το άλλο? να μην υπάρχει το αυτ/το στην λεκθεση σαν ενθεσιακό (οχι για δοκιμή) και να σου λένε ότι έχουμε ένα ενός πελάτη μας που είναι για παράδοση , αν θέλετε να το δείτε μόνο από έξω
Όντως, το να μην βρίσκεις αυτοκίνητο για test drive,να βρίσκεις μόνο το 1.4 αντί του 1.8, ή να βλέπεις το αυτοκίνητο μόνο σε φυλλάδιο, είναι φαινόμενα που συναντά κανείς σε διάφορες -μικρές κυρίως- αντιπροσωπείες που νομίζουν ότι θα πουλήσουν αμάξι 'με το στόμα'.
Σιγά σιγά όμως τέτοια φαινόμενα πιστεύω ότι θα αρχίσουν να εκλείπουν, καθώς αμάξι από φυλλάδιο δεν πουλιέται... -
Σε ποια χώρα κατασκευάζονται τα Octavia?
Στο νετ διάβασα κάποια παραπονα για όσα είναι κατασκευής Ουκρανίας που προμηθευουν κυρίως τις ανατολικές αγορές!
Octavia Scout 4x4