Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
αστο , γιατί αν ποιάσουμε το θέμα του τεστ ...
Δεν θεωρώ τεστ το να οδηγήσεις ένα αυτ/το για 5-10 λεπτά , με τον πωλητή δίπλα σου , σε συνθήκες κίνησης...
Μένω Άγιο Δημήτριο , οι περισσότερες αντιπροσωπίες είναι πάνω στην Λεωφ.Βουλ/νης και όταν πας για τεστ σε βάζουν πάνω στην Βουλιαγμένης , κύκλο από Αλίμου και ξανά πίσω στην εταιρεία.
Εγώ θα προτιμούσα ένα ολοήμερο τεστ , σε πραγματικές συνθήκες , δηλαδή να βγω και στην εΘΝΙΚΉ , να πάω και στο βουνό , εν τέλει ρε αδερφέ να το δοκιμάσω αν χωράει και στο πάρκινγ μου..
Συγκεκριμένα για το Scout, το οδήγησα χωρίς πωλητή και χωρίς να μου πουν πότε να το φέρω πίσω. Το κράτησα για κανένα 2ωρο και κάτι και το δοκίμασα σε διάφορες συνθήκες (εθνική, Αττική,παρκάρισμα,επιτάχυνση,προσπέραση, φρενάρισμα,στροφές κλπ) όχι όμως σε καθαρό off-road γιατί δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο.
Μια τέτοια δοκιμή είναι υπερ-αρκετή για την πλειοψηφία των οδηγών προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για ένα αυτοκίνητο.
Σίγουρα το να οδηγήσεις ένα αυτοκίνητο σε κίνηση κάνοντας ένα τετράγωνο, δεν είναι test drive αλλά το ολοήμερο που αναφέρεις είναι όχι μόνο ανέφικτο αλλά και περιττό.
Περιττό καθώς για ένα απλό επιβατικό αυτοκίνητο που αγοράζει το 90% των αγοραστών, μετά απο 1 ωρίτσα δοκιμής διαπιστώνεις αν σου κάνει ή όχι, αφού θα δεις τελική, επιτάχυνση, παρκάρισμα, ρεπρίζ, σταθερότητα, φρενάρισμα, χώρους κλπ που είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου.
Για πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα (όπως 4κίνητα,τζιπ,γκαζιάρικα roadster κλπ) πιθανότατα να χρειαστεί ολοήμερη δοκιμή, κυρίως να για έχει κανείς την ευκαιρία να τα δοκιμάσει σε βουνό,πίστα κλπ.
Ανέφικτο, διότι αν δίνανε το κάθε μοντέλο για 1 ημέρα στον κάθε υποψήφιο αγοραστή , θα περίμενε κανείς μέχρι να γεράσει προκειμένου να οδηγήσει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει. Σκέψου απλά πόσοι χασομέρηδες θα κλείνανε ένα ολοήμερο test drive -χωρίς καμία πρόθεση να το αγοράσουν- απλά και μόνο για κάνουν μόστρα.
Εδώ οι πιο πολλές εταιρείεσ δεν έχουν καν διαθέσιμα αυτ/τα και σου λένε ότι θα έχουν διαθέσιμο ένα την τάδε του μηνός.. Το θεωρώ αδιανόητο για εταιρείες μεγέθους , όπως οι αυτοκινητιστικές να μην διαθέτουν έναν αριθμό αυτ/των για τεστ.. Από ένα να δίνανε σε κάθε αντιπρόσωπο θέλανε 30 -40 αυτ/τα.είναι πολλά? άσε που μετά θα τα πουλούσαν όπως κάνουνε με τα αυτ/τα δοκιμών..
Παρόλο που σε καταλαβαίνω απόλυτα, νομίζω ότι το αντιμετωπίζεις λίγο επιδερμικά το θέμα.
Για παράδειγμα, αν θεωρήσουμε ότι μια εταιρεία έχει ένα δίκτυο 40-50 αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να στείλει μόνο 40-50 αυτοκίνητα διότι:
-Δεν βγάζει μόνο ένα μοντέλο
-Το κάθε μοντέλο βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις κινητήρων.
Επομένως, τα αυτοκίνητα που θα έπρεπε να στείλει για test-drive θα ήταν εκατοντάδες, γεγονός ασύμφορο οικονομικά.
Άλλωστε, ένα μοντέλο test drive που το έχουν οδηγήσει εκατοντάδες οδηγοί σε ολοήμερα test-drive -όπως λες ότι θα έπρεπε να είναι- θα έπρεπε να το δώσουν σε εξευτελιστική τιμή για να το αγοράσει κάποιος, αφού γνωρίζει εκ προοιμίου ότι το αυτοκίνητο είναι ξεσκισμένο.