-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και να πω ρε HF ότι δεν ξέρεις τον δρόμο Αντίριο-Γιάννενα..
Τώρα αν σου πω ότι θα κάνω συχνά Θεσ/νίκη Γιάννενα.
Αλλά και πάλι νομίζω πως τα καταφέρνουν να μην λέμε υπερβολές.
Ρε Κιντάκο, τον ξέρω τον ρημαδο-δρόμο και τον έχω οργώσει και με πολλά αυτοκίνητα (μέχρι και με αγροτικό Dacia έχω πάει Γιάννενα-Πατρα-Γιάννενα! )!
Επιμένω όμως, πως αν με το Υ με τα 86 άλογα και τα 950 κιλά είμαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ, και με την 159 με 160 άλογα και 1600 κιλά, θα ήμουν ΑΨΟΓΑ! Δηλαδή, χρειαζόμαστε 200 άλογα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να πάμε το Αντίρριο-Γιάννενα με ασφάλεια;Θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ! Εγώ το πρόβλημα που βρίσκω σ' αυτό το δρόμο και ακόμη περισσότερο στο Κόρινθος-Πάτρα, είναι οι μ@λάκες που οδηγούν χωρίς αύριο και όχι η έλλειψη ιπποδύναμης!
Εντάξει, έγιναν φτηνά τ' άλογα στις μέρες μας και γίναμε όλοι μάγκες, αλλά πχ στο τελευταίο ταξίδι, το μόνον που είδα να οδηγεί επικίνδυνα, είχε 'τσιπαρισμένο' Skoda Octavia I και με προσπέρασε αναβοσβήνοντας τα φώτα καμιά 10αριά φορές με 200+ , πάνω σε στροφή και χωρίς νησίδες κλπ φτιασίδια που χαλάνε την....έκριση αδρεναλίνης (χωρίς αναισθητικό που λέει και ο άλλος... ).
(το '80, ο συγκεκριμένος μάλλον θ' άντεχε οικονομικά κανένα Skoda Target , οπότε δεν θα έκανε τέτοιες ταρζανιές.... )
Θέλω να πω, αν κάποιος θέλει ν' ανέβει εν Ιωαννίνοις με Μ.Ω.Τ κοντά στα 160, τότε τα 160 άλογα δεν θα του φτάσουν...
Αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει σε ένα κομμάτι....Έτσι νομίζω πως είναι. Δηλαδή και αυτοί που πηγαίνουν με 1000ράκια
yaris, corsa 1.2 κτλ (και είναι πολλοί) τί να πουν; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σου λέω από τώρα ότι όποιον και να ρωτήσεις τώρα κατά 90% θα σου πεί 'Turbo? I don't know this word'
Σιγά μην πουν ότι θα βγουν βελτιωμένες εκδόσεις για να θάψουν τις πωλήσεις τους τώρα. Πήγαινε να το δεις και ρώτα αλλά μην πολυβασιστείς σε αυτά που θα σου πουν.Σωστά! Βρήκαν δυνητικό πελάτη για 159 και θα τον αφήσουν;
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
...
Τι διαφορα μπορει να εχουν δυο υπερβαρα σενταν με αναιμικους ατμοσφαιρικους κινητηρες?
Δεν θα βαλω την οικογενεια μου(οικογενειακα ειναι αν δεν κανω λαθος) να τα φορτωσω και να παω εκδρομη με καποιο απο αυτα!
Αν μπορω να αγορασω κατι που να προσπερναει(δεν μιλαω για πυραυλο) θα παρω εκεινο
...Ελεος. Τι ειναι αυτα που λες?
Δε σου φτανουν τοσα αλογα για να πας με ΑΣΦΑΛΕΙΑ την οικογενεια σου εκδρομη??
Η' μηπως δεν προσπερνουν και τα δυο με ευκολια?
Μιλαμε παντα για τις αναγκες καποιου που παει την οικογενεια του εκδρομη... -
@technik
Μπράβοοοοοοοοοο! Ωραίο αυτό που είπες.
Τσάκο ένα λουκούμι... -
Ρε Κιντάκο, τον ξέρω τον ρημαδο-δρόμο και τον έχω οργώσει και με πολλά αυτοκίνητα (μέχρι και με αγροτικό Dacia έχω πάει Γιάννενα-Πατρα-Γιάννενα! )!
Επιμένω όμως, πως αν με το Υ με τα 86 άλογα και τα 950 κιλά είμαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ, και με την 159 με 160 άλογα και 1600 κιλά, θα ήμουν ΑΨΟΓΑ! Δηλαδή, χρειαζόμαστε 200 άλογα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να πάμε το Αντίρριο-Γιάννενα με ασφάλεια;Θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ! Εγώ το πρόβλημα που βρίσκω σ' αυτό το δρόμο και ακόμη περισσότερο στο Κόρινθος-Πάτρα, είναι οι μ@λάκες που οδηγούν χωρίς αύριο και όχι η έλλειψη ιπποδύναμης!
Εντάξει, έγιναν φτηνά τ' άλογα στις μέρες μας και γίναμε όλοι μάγκες, αλλά πχ στο τελευταίο ταξίδι, το μόνον που είδα να οδηγεί επικίνδυνα, είχε 'τσιπαρισμένο' Skoda Octavia I και με προσπέρασε αναβοσβήνοντας τα φώτα καμιά 10αριά φορές με 200+ , πάνω σε στροφή και χωρίς νησίδες κλπ φτιασίδια που χαλάνε την....έκριση αδρεναλίνης (χωρίς αναισθητικό που λέει και ο άλλος... ).
(το '80, ο συγκεκριμένος μάλλον θ' άντεχε οικονομικά κανένα Skoda Target , οπότε δεν θα έκανε τέτοιες ταρζανιές.... )
Θέλω να πω, αν κάποιος θέλει ν' ανέβει εν Ιωαννίνοις με Μ.Ω.Τ κοντά στα 160, τότε τα 160 άλογα δεν θα του φτάσουν...
Αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει σε ένα κομμάτι....Τι να σου πω.. Εγώ με το Ignis είχα κολλήσει πίσω από ένα πούλμαν από πίσω μετά την Άρτα και μου πήρε κανά 20λεπτο μέχρι να βρω άνοιγμα να το περάσω με το Ignis.. Αν ήταν κολλημένα και κανά 2 1000άρακια από πίσω του, θα φτάναμε στο μισάωρο μέχρι να βρω 2 τουλάχιστον ευθείες που να έχω ορατότητα & να μην έρχεται κανένας από απέναντι. Πόσο μάλλον στο χάλι μέχρι την Άρτα, που η μία στροφή διαδέχεται την άλλη..
Και εδώ δεν μιλάμε για μπάτζετ που είμαστε οριακά για να πάρουμε αυτοκίνητο, αλλά για 30 χιλιάρικα, που σίγουρα υπάρχουν επιλογές πολύ πιο γρήγορες + ασφαλείς.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει σε ένα κομμάτι....Τι να σου πω.. Εγώ με το Ignis είχα κολλήσει πίσω από ένα πούλμαν από πίσω μετά την Άρτα και μου πήρε κανά 20λεπτο μέχρι να βρω άνοιγμα να το περάσω με το Ignis.. Αν ήταν κολλημένα και κανά 2 1000άρακια από πίσω του, θα φτάναμε στο μισάωρο μέχρι να βρω 2 τουλάχιστον ευθείες που να έχω ορατότητα & να μην έρχεται κανένας από απέναντι. Πόσο μάλλον στο χάλι μέχρι την Άρτα, που η μία στροφή διαδέχεται την άλλη..
Και εδώ δεν μιλάμε για μπάτζετ που είμαστε οριακά για να πάρουμε αυτοκίνητο, αλλά για 30 χιλιάρικα, που σίγουρα υπάρχουν επιλογές πολύ πιο γρήγορες + ασφαλείς.
Την επόμενη φορά που θ' ανέβω, να σε πάρω βόλτα;
Αν εξαιρέσεις το Μενίδι, που αν βρεις φορτηγό, θα σε πάει καρότσα (υπάρχει 1 και μοναδικό σημείο για προσπέραση, αλλά θέλει τρελή ετοιμότητα!), αλλά και πάλι, ποτέ δεν χρειάστηκε να περιμένω παραπάνω από 5λεπτο για να προσπεράσω κι αυτό μόνο στο συγκεκριμένο κομμάτι! Στα υπόλοιπα, ΑΝΕΤΑ προσπερνάς και με τα 86 άλογα του Υ μου...
Βέβαια, τα λέω εγώ αυτά που η...πίστα δοκιμών μου ήταν τα δρομολόγια μέρα παρά μέρα στον δρόμο Γιάννενα - Μέτσοβο κάτι καλοκαίρια με τα κονβόι των Τούρκων να πηγαινοέρχονται, ο ένας πίσω από τον άλλο!
Ε, ή μαθαίνεις να προσπερνάς εκεί ή μαθαίνεις να υπομένεις!Α και μιλώ πως στα 18 έκανα την διαδρομή με το Zastava ακόμη, με 1100 κυβικά, φρένα χωρίς σερβό και λάστιχα 165/70/13...
Πραγματικό σχολείο, τι SafeTrack και τι... Το Ring το ίδιο η...πράσινη κόλαση!
(έβρεχε και συνέχεια βλέπεις, Γιάννενα είναι αυτά... )
Tip: την επόμενη φορά, πήγαινε νύχτα στο δρόμο αυτό! Μηδέν κίνηση, μηδέν μπλόκα και πολύ λιγότεροι μ@λάκες στο δρόμο! Προσοχή μόνον στα τρακτέρ που κάνουν οικονομία στο ρεύμα και οδηγούν χωρίς φώτα κοντά στο ξημέρωμα... -
Βλέπω πάντως ότι τα περιοδικά μια χαρά πλύση εγκεφάλου μας έχουν κάνει...
-
Ντεν έκω αυτοκίνητο καρντιά μου, το φύτεψα σε έναν πλάτανο.
Την ειδική για Μέτσοβο την έχω τιμήσει καταλλήλως.. Όταν είχα το αυτοκίνητο, κάθε μέρα σχεδόν πήγαινα Γραμματόσημο για καφέ..
-
Το Μοντέο ειναι καταπληκτικό αυτοκίνητο, καλά κρατήματα χώρους, ποιότητα.
Η Alfa τα έχει όλα αυτά, και κάτι παραπάνω....
... θα ξυπνάς νωρίτερα το πρωί για να πας δουλεία γιατί θα θέλεις να την οδηγήσεις....
... θα σταματάς δίπλα σε 3πόρτα κουπέ... και η 4d Αlfa θα είναι ομορφότερη με μεγαλύτερο δείκτη κεφαλογυρίσματος.... -
Michael-Amott χωρίς παρεξήγηση τι αυτοκίνητο οδηγάς?
από αυτά που λες φαίνεται ότι δεν έχεις οδηγήσει σε συνθήκες ταξιδιού κανονικό αυτοκίνητο (==>1.4-2.0 λίτρα ατμοσφαιρικά και με 90-150 άλογα).
Ή οδηγάς κάτι πολύ ψόφιο (πχ 50 άλογα) ή κάτι πολύ γρήγορο (>200) με αποτέλεσμα να μην μπορείς να φανταστεις πως συμπεριφέρεται ένα αυτοκίνητο με 9,3 κιλά ανά ίππο σε επαρχιακό δρόμο.
-
HF, σκεψου οτι οταν παει καποιος εκδρομη εχει 3 τουλαχιστον ατομα στο αμαξι του και 30-40 κιλα αποσκευες κα ιτο χειροτερο....τις περισσοτερες φορες ΔΕΝ ξερει τον δρομο, αρα δεν ξερει που εχει σημειο για προσπεραση κλπ κλπ. Με το Υ σου αν βαλεις εναν κολλητο 100 κιλα και 2 βαλιτσες κανεις το ιδιο ευκολα προσπεραση?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ντεν έκω αυτοκίνητο καρντιά μου, το φύτεψα σε έναν πλάτανο.Την ειδική για Μέτσοβο την έχω τιμήσει καταλλήλως.. Όταν είχα το αυτοκίνητο, κάθε μέρα σχεδόν πήγαινα Γραμματόσημο για καφέ..
Ε καλά, δεν πειράζει, δεν φταις εσύ που βρέχει πολύ στα Γιάννενα και ευδοκιμούν τα πλατάνια!
Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, Γιάννενα, προς Μέτσοβο μέχρι το σημείο που ξεκινά τώρα η Εγνατία (41ο χιλιόμετρο), 28 λεπτά με το Zastava που σου περιέγραψα!
Το κόλπο ήταν να το φλικάρω σε όλες σχεδόν τις κατηφορικές στροφές για να φρενάρει με τα 4 καθώς σέρνονταν, γιατί τα φρένα ζεσταίνονταν αμέσως!
Σήμερα το Υ μπορεί να το σπάσει άνετα αυτό , ενώ η Xsara του πατέρα, το κάνει χαλαρά, με το A/C και δίχως να καταλάβεις τίποτε...Αρκεί να μην κοιτάς το κοντέρ!
Εννοείται, δεν μετράω με το Golf GT, άλλα κόλπα εκεί...
Κι όμως, δεν έχω κινδυνέψει ποτέ σ' αυτό το δρόμο, όσο κι αν πίεσα! Κυρίως γιατί πίεζα προοδευτικά, κι έτσι γλίτωσα τα...άφθονα πλατάνια μάλλον! Βοήθησε και ο καλός θεούλης βέβαια...Αλλά ας σταματήσω το
-
Εγώ στο 12 έφυγα..
Πάντως θέλει @@ (ή άγνοια κινδύνου) για να πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα σε αυτό τον δρόμο../offtopic
-
Την ειδική για Μέτσοβο την έχω τιμήσει καταλλήλως.. Όταν είχα το αυτοκίνητο, κάθε μέρα σχεδόν πήγαινα Γραμματόσημο για καφέ..
Ε καλά, δεν πειράζει, δεν φταις εσύ που βρέχει πολύ στα Γιάννενα και ευδοκιμούν τα πλατάνια!
Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, Γιάννενα, προς Μέτσοβο μέχρι το σημείο που ξεκινά τώρα η Εγνατία (41ο χιλιόμετρο), 28 λεπτά με το Zastava που σου περιέγραψα!
Το κόλπο ήταν να το φλικάρω σε όλες σχεδόν τις κατηφορικές στροφές για να φρενάρει με τα 4 καθώς σέρνονταν, γιατί τα φρένα ζεσταίνονταν αμέσως!
Σήμερα το Υ μπορεί να το σπάσει άνετα αυτό , ενώ η Xsara του πατέρα, το κάνει χαλαρά, με το A/C και δίχως να καταλάβεις τίποτε...Αρκεί να μην κοιτάς το κοντέρ!
Κι όμως, δεν έχω κινδυνέψει ποτέ σ' αυτό το δρόμο, όσο κι αν πίεσα! Κυρίως γιατί πίεζα προοδευτικά, κι έτσι γλίτωσα τα...άφθονα πλατάνια μάλλον! Βοήθησε και ο καλός θεούλης βέβαια...Αλλά ας σταματήσω το
Ωραια παμε ολοι την διαδρομη Πατρα-Γιαννενα με golf ,lancia και ignis..
Και στο τελος πινοντας Ντεμπίνα στα Γιαννενα
θα δουμε τα αποτελεσματα.. -
Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης,** Γιάννενα, προς Μέτσοβο μέχρι το σημείο που ξεκινά τώρα η Εγνατία (41ο χιλιόμετρο), 28 λεπτά με το Zastava **που σου περιέγραψα!
insane!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης,** Γιάννενα, προς Μέτσοβο μέχρι το σημείο που ξεκινά τώρα η Εγνατία (41ο χιλιόμετρο), 28 λεπτά με το Zastava **που σου περιέγραψα!
insane!
Μιλαμε για οικογενειαρχες και οχι για κανονμπολ....ξερω ατομα που με 1400ρι 106 θα με ξεπατωναν σε ανοιχτες καμπες των 160+ και ας ειχα 50 αλογα παραπανω και αλλο στησιμο, βεβαια εγω θα εφτανα 100% στον προορισμο μου (καλα βαλε 90% ) αυτοι 40% θα φτανανε 60% οχι...και παντα βγαινει το 40%...και ευχομαι παντα να τους βγαινει γιατι δεν τους φταιει κανας ανθρωπακος απο απεναντι τπτ.
-
Γιατί βρε παιδιά ειναι τόσο παράλογο ενας άνθρωπος που θα βάλει την οικογένειά του μέσα στο αυτοκίνητο να θέλει να έχει δύναμη? Τί σημαίνει οτι πριν 20 χρόνια οι οικογένειες ταξίδευαν με αυτοκίνητα 60 ίππων (και θυμάστε πως ήταν φορτωμένα..) ? Αν ειναι έτσι, τότε έπρεπε να μείνουμε στα κάρα αφου κάποτε με αυτά κυκλοφορούσε ο κόσμος! Kαι συ βρε HF, επειδή γνωρίζεις το δρόμο με κλειστά μάτια νόμίζεις οτι ο κάθε ένας που τον διασχίζει πρώτη φορά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών του ρισκάροντας?
Δεν εννοώ οτι μόνο με RS4 κλπ τέτοια οχήματα μπορει κάποιος να ταξιδέψει με την οικογένειά του αλλά και 180 άλογα για ένα όχημα που θα ταξιδεύει φορτωμένο σε δύσκολους επαρχιακούς δρόμους (και οχι μόνο σε ΑΟ Αθηνών-Τριπόλης ή Αττική Οδό) δε τα βρίσκω παράλογα να τα ζητάει κάποιος.
Έχω κάνει την ίδια διαδρομή με φορτωμένα αυτοκίνητα (1.6 - 100hp και 1.8 - 160hp) ε, και δε συγκρίνω τη διαφορά υπερ του πιο δυνατού!Στον Άγγελο δε μπορώ να προτείνω κάποιο απο τα 2 καθως δεν τα έχω οδηγήσεις ούτε καν έχω μπεί μέσα. Το μόνο που μπορώ να πω απο θέμα αξιοπιστίας οτι ακόμα και γερμανικά (βλέπε Audi Α4 Μκ1 και Μκ2) μου έχουν παρουσιάσει προβλήματα οπότε ίσω πια τα στερεότυπα περι αξιοπιστίας σήμερα να μην ισχύουν.
Καλή απόφαση!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
HF, σκεψου οτι οταν παει καποιος εκδρομη εχει 3 τουλαχιστον ατομα στο αμαξι του και 30-40 κιλα αποσκευες κα ιτο χειροτερο....τις περισσοτερες φορες ΔΕΝ ξερει τον δρομο, αρα δεν ξερει που εχει σημειο για προσπεραση κλπ κλπ. Με το Υ σου αν βαλεις εναν κολλητο 100 κιλα και 2 βαλιτσες κανεις το ιδιο ευκολα προσπεραση?Εεεε, δεν έχω τόσο βαρύ κολλητό, έχω όμως ένα ξάδερφο φαντάρο, με τα στρατιωτικά του, οπότε κάνει μάλλον!
Ανεβοκατεβήκαμε κανα-δυο φορες τελευταία μαζί, και απορούσε πως κάνω την διαδρομή σε 4σήμιση ώρες, με στάσεις κιόλας και χωρίς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων να φεύγει το κοντέρ πάνω από τα 150-160 (δεν αντέχω τον θόρυβο!). Θέμα σωστού ρυθμού, απλώς...
Βέβαια το πράγμα ΑΛΛΑΖΕΙ αν κάποιος δεν ξέρει τον δρόμο... Εκεί ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ, ΔΕΝ προσπερνάς, κι ας έχεις και 200 άλογα, αν ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ...
Και τώρα , δεν συζητάμε για κάτι Α4 με 100 ίππους και επιδόσεις αναιμικές, η 159 έχει 50% περισσότερη δύναμη, όπως και το Mondeo!
Δεν είπα πως θα βάλεις φωτιά στο δρόμο, αλλά πρόβλημα δεν θα έχεις, ούτως ή άλλως! Καθαρό μυαλό και μια χαρά σβέλτο και γρήγορο και ασφαλές ταξίδι θα κάνεις...
Μπορεί να είμαι εγώ ολιγαρκής τι να πω ρε παιδιά, ίσως η αλήθεια να είναι κάπου στη μέση: καλά και τα 160, αλλά καλύτερα τα 200... Απλά σ' αυτά τα λεφτά, πας για Skoda αντί της Alfa, ε και συγνώμη τώρα , αλλά με...πιάνουν οι ευαισθησίες μου! -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Γιατί βρε παιδιά ειναι τόσο παράλογο ενας άνθρωπος που θα βάλει την οικογένειά του μέσα στο αυτοκίνητο να θέλει να έχει δύναμη?καθόλου παράλογο δεν είναι. Παράλογο είναι να θεωρείς αυτοκίνητα 9,3 κιλά ανά ίππο ως 'ψόφια'.
άλλο το ένα και άλλο το άλλο
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ στο 12 έφυγα..
Πάντως θέλει @@ (ή άγνοια κινδύνου) για να πηγαίνεις με την ταυτότητα στο στόμα σε αυτό τον δρόμο../offtopic
Ρεεεεεε ! Ρεεεεεε ζαγάρρρ! Στο 12 ρε συ!
Οχι εκεί ρε Κιντάκο, εκεί έχουν φύγει τόσοι και τόσοι, αλλά εκεί ΔΕΝ τρέχεις και ΔΕΝ ρισκάρεις! Κυρίως γιατί τρώνε συνήθως τα μούτρα τους οι καλύτεροι φίλοι του...πολυεστέρα!
Οσο για τα @@, είναι κάτι ανάμεσα στα δύο που αναφέρεις... Σαφώς και είναι επικίνδυνο,να πας έτσι με ένα πράγμα που ...δεν φρενάρει, αλλά σαφώς και θέλει και @@ για να το κάνεις... Θέλει τρέλα εννοείται, από αυτές που κουβαλάμε όλοι στα 18 και τα πλατάνια είναι οι...οχτροί μας...
Απλά κάποιοι είμαστε πιο τυχεροί...
(εμένα η τύχη μου γύρισε την πλάτη με την μηχανή, αλλά και πάλι φτηνά την γλίτωσα με ένα σπασμένο χέρι...).
Λοιπόν, καλύτερα μυαλά από δω και πέρα, να διασκεδάζουμε μακριά από κόσμο, για να το κάνουμε με την ησυχία μας...
Πάντως, αν δεν έβαλες μυαλό και θες να ξαναδοκιμάσεις στο 12, θυμήσου, όλα είναι ζήτημα γραμμής: πρέπει να είσαι σίγουρος πως η στροφή μετά θα είναι άδεια και να μην κλειστείς νωρίς στην κορυφή της στροφής...(το κάνω επειδή αγαπώ τα πλατάνια της περιοχής και φοβάμαι πως η δεύτερη θα είναι η χαριστική βολή... )
159 1.9 ή Mondeo 2.0