-
Ενδιαφέρομαι για καινούργιο αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα σκεφτόμουν το νέο Mondeo 2.0 αλλά τώρα είδα την Alfa Romeo 159 1.9 και δεν ξέρω αν είναι καλύτερη επιλογή. Από άποψη ποιότητας μου φάνηκε αρκετά καλύτερη από το Mondeo και υποθέτω πως το ίδιο ισχύει και για το κράτημα. Αυτό που φοβάμαι είναι η αξιοπιστία γιατί γράφονται πολλά αρνητικά για τις Alfa. Αν υπάρχουν χρήστες της 159 ας μου πουν την εμπειρία τους και περιμένω να ακούσω και από άλλους 159 ή Mondeo και γιατί;
-
Ενδιαφέρομαι για καινούργιο αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα σκεφτόμουν το νέο Mondeo 2.0 αλλά τώρα είδα την Alfa Romeo 159 1.9 και δεν ξέρω αν είναι καλύτερη επιλογή. Από άποψη ποιότητας μου φάνηκε αρκετά καλύτερη από το Mondeo και υποθέτω πως το ίδιο ισχύει και για το κράτημα. Αυτό που φοβάμαι είναι η αξιοπιστία γιατί γράφονται πολλά αρνητικά για τις Alfa. Αν υπάρχουν χρήστες της 159 ας μου πουν την εμπειρία τους και περιμένω να ακούσω και από άλλους 159 ή Mondeo και γιατί;
-
-
159 1.9 , αλλά το μοντέλο του 2008 που θα έχει πολλές βελτιώσεις. Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά και αρκείσαι και σε λιγότερα άλογα και η 1.8, μπορεί να μην είναι πολύ γρήγορη, αλλά είναι μια χαρά, αν δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις... Και θα έχει και πολύ καλύτερη τιμή.
Ωραίο και το Mondeo, αλλά καλύτερη η Alfa για μένα...
Το νέο μοντέλο θα έχει λύσει και τα προβλήματα νεότητας, οπότε, αρκεί να περιμένεις λίγο. -
Το 2008 θα βγει fl;
Και μία άλλη ερώτηση. Από πότε ακριβώς άρχισε να κυκλοφορεί η 159; -
δεν είναι face lift, ενα μικρό 'ελάφρωμα' είναι.
Σε επιδόσεις η 1.9 (ουσιαστικά 1859κ.ε) είναι πιο αργή από το mondeo, και είναι και αναμενόμενο καθώς υπολείπεται σχεδόν 140κ.ε.
Σε οδική συμπεριφορά κρίνοντας από το προηγούμενο mondeo φαντάζομαι ότι δεν θα διαφέρουν και πολύ, αν και θα πόνταρα στην 159 για ένα κλικ παραπάνω.
-
για πες μια τιμές για τα αυτά τα δύο
-
159 1.9. Καλύτερη από το Mondeo από πολλές απόψεις.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Σε επιδόσεις η 1.9 (ουσιαστικά 1859κ.ε) είναι πιο αργή από το mondeo, και είναι και αναμενόμενο καθώς υπολείπεται σχεδόν 140κ.ε.Εχεις μια επιμονή με αυτά τα 140 κ.εκ... Βέβαια σύμφωνα με το http://www.4troxoi.gr έχουν και 80 κιλά διαφορά
Σε οδική συμπεριφορά κρίνοντας από το προηγούμενο mondeo φαντάζομαι ότι δεν θα διαφέρουν και πολύ, αν και θα πόνταρα στην 159 για ένα κλικ παραπάνω.
Δεν έχω οδηγήσει κανένα εκ των δύο αλλά και το Mondeo πάντοτε λαμβάνει άριστες σχετικές κριτικές.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει κανένα εκ των δύο αλλά και το Mondeo πάντοτε λαμβάνει άριστες σχετικές κριτικές.
Όντως. Η 159 είναι ακόμα πιο πάνω πάντως. Και ο λόγος που δεν συγκρίνεται απευθείας με το ΜΟντέο συνήθως, είναι η αυξημένη τιμή της.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε επιδόσεις η 1.9 (ουσιαστικά 1859κ.ε) είναι πιο αργή από το mondeo, και είναι και αναμενόμενο καθώς υπολείπεται σχεδόν 140κ.ε.
Εχεις μια επιμονή με αυτά τα 140 κ.εκ... Βέβαια σύμφωνα με το http://www.4troxoi.gr έχουν και 80 κιλά διαφορά
επιμονή είναι light έκφραση! Μάλλον κόλλημα θα το έλεγα
πάντως
150 κ.ε είναι η διαφορά του 1.6 με τον 1.8 Twin spark βεβαίως βεβαίως δλδ προσσεγίζει μια κατηγορία κυβισμού. -
H τιμή του Mondeo έτσι όπως το θέλω βγαίνει 27500ε ενώ της Alfa 32200ε.
Mondeo 2.0 145ps ροπή 18.9/4500 - 159 1.9 160ps ροπή: 19.3/4500
Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για την ανανεωμένη Alfa 159 που πρόκειται να βγει το 2008 και για πότε μιλάμε αρχές ή τέλη 2008.
-
Εγώ 159 θα έπαιρνα αν είχα τα παραπάνω χρήματα. Ειδικά στο εσωτερικό η διαφορά είναι τραγική υπέρ της.
-
Σε συγκρητικό που είχε γίνει πέρσυ με το παλιό Mondeo 2,0 και την 159 1,9 το Mondeo ήταν ελάχιστα πιο γρήγορο. Το νέο μοντέλο λόγω αυξημένου βάρους (και προϊστορικού κινητήρα) είναι στα ίδια επίπεδα, ίσως και λίγο πιο αργό από την 159.
Για μένα δεν υπάρχει σύγκριση εκτός από το ότι το Ford θα έχει πολύ καλή συμπεριφορά.
Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα μια βόλτα για test drive και θα ρώταγα τι θα γίνει με τις νέες εκδόσεις της 159. Φαντάζομαι πως σε κάποιους μήνες ό,τι μοντέλα από την 'παλιά' 159 έχουν μείνει θα τα δίνουν με γενναίες εκπτώσεις οπότε μπορεί να την πάρεις αρκετά φθηνότερα.
Αν θες μια γνώμη περίμενε να βγούν οι καινούριες για να μην κλαίς τσάμπα μετά.
Αν μένεις Αθήνα προσπάθησε να πας μέχρι το Μοσχού. Έχω βαρεθεί να ακούω για μαλακισμένη συμπεριφορά όλων των πωλητών Alfa... -
Το Mondeo το έκανα test drive. Σε συμπεριφορά ήταν πολύ καλό αλλά είχε κάποια πλαστικά που ήταν σκληρά και προκαλούσαν τριγμούς. Αυτό δεν μου άρεσε. Αν τώρα που είναι καινούριο τρίζει τί θα κάνει σε λίγα χρόνια;
Την Alfa δεν την έκανα test drive ακόμη. -
Αλφιδι...λογω εμφανισης και μονο, και τα 2 ''νεκρα'' ειναι στο δρομο..!
-
Η Alfa 1,5 χρόνο δεν έχει που βγήκε; Θα βγάλει κιόλας καινούριες εκδόσεις;
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Αλφιδι...λογω εμφανισης και μονο, και τα 2 ''νεκρα'' ειναι στο δρομο..!Έτσι. Αλλά επιπλέον δεν μου αρέσει κανένα Ford , ούτε και τα πολυεμπιστεύομαι..
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Η Alfa 1,5 χρόνο δεν έχει που βγήκε; Θα βγάλει κιόλας καινούριες εκδόσεις;Δεν είναι facelift αλλά πιο ελαφρωμένες εκδόσεις (υπάρχει μια φήμη για 90 κιλα για την 159 sedan) και άλλους κινητήρες.
Επίσης.... λέγεται για ένα πιο δυνατό 1,8 JTS με 150 άλογα (ατμοσφαιρικό ε...) και τους νέους τουρμπάτους 1,8 JTB από 180 άλογα...
Γενικά κάνε λίγο υπομονή και πράξε ανάλογα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η Alfa 1,5 χρόνο δεν έχει που βγήκε; Θα βγάλει κιόλας καινούριες εκδόσεις;
Δεν είναι facelift αλλά πιο ελαφρωμένες εκδόσεις (υπάρχει μια φήμη για 90 κιλα για την 159 sedan) και άλλους κινητήρες.
Επίσης.... λέγεται για ένα πιο δυνατό 1,8 JTS με 150 άλογα (ατμοσφαιρικό ε...) και τους νέους τουρμπάτους 1,8 JTB από 180 άλογα...
Γενικά κάνε λίγο υπομονή και πράξε ανάλογα.Επομένως να περιμένω,
Ενδιαφέρον ο JTB.
159 1.9 ή Mondeo 2.0