-
Οι Alfa Romeo πάντως, ήδη με τις 147 και 156 έχει δώσει πολύ θετικά δείγματα αξιοπιστίας και σκέψου ότι η 159 είναι αρκετά βήματα και από αυτές κατασκευαστικά.
Πέρα από το πρόβλημα με το μεταβλητό χρονισμό του 1,6 με τους 120 ίππους στις 147 που αλλαζόταν εύκολα, φθηνά και συνήθως εντός εγγύησης, δεν θυμάμαι κάτι άλλο άξιο λόγου.
-
άγγελε, η alfa δεν είναι αναξιόπιστη όπως στο περελθόν, αλλά δεν είναι και Τοyota ή άλλα Ιαπωνικά(αν και αυτά δεν είναι όπως κάποτε).
Πιστεύω ότι και η Ford δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί, πάνω κάτω στα ίδια με την alfa.
Όπως είπώθηκε, 156/147/GT βγήκαν αρκετά αξιόπιστα και δεν έχουν σχέση με το παρελθόν.
Η 159 είναι καινούρια και δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένη!
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Passat tfsiΤο είχα και αυτό υπόψην αλλά το άφησα γιατί θα προτιμούσα κάποιο πιο καινούριο μοντέλο.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Και η 159 και (ακόμα περισσότερο) το Mondeo είναι καινούρια αυτοκίνητα, οπότε είναι σχετικά νωρίς για να έχουν ακουστεί προβλήματα αξιοπιστίας.
Όταν είναι καινούρια έχουν όμως 'παιδικές αρρώστιες'
Θεωρητικά ναι αλλά εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι, ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η αξιοπιστία, πάρε κάποιο που να κυκλοφορεί πολλά χρόνια στην αγορά (βλ Avensis) για να μην έχεις προβλήματα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
άγγελε, η alfa δεν είναι αναξιόπιστη όπως στο περελθόν, αλλά δεν είναι και Τοyota ή άλλα Ιαπωνικά(αν και αυτά δεν είναι όπως κάποτε).Πιστεύω ότι και η Ford δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί, πάνω κάτω στα ίδια με την alfa.
Όπως είπώθηκε, 156/147/GT βγήκαν αρκετά αξιόπιστα και δεν έχουν σχέση με το παρελθόν.
Η 159 είναι καινούρια και δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένη!
Ναι, αν κάποτε εμφανίσει ένα ψιλοπρόβλημα δεν με πειράζει. Σε αυτό με αποζημιώνουν οι άλλες αρετές του αυτοκινήτου (οδηγική συμπεριφορά, εμφάνιση κτλ) Το θέμα είναι να μην κατλήξει να πηγαίνει κάθε μέρα συνεργείο.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και η 159 και (ακόμα περισσότερο) το Mondeo είναι καινούρια αυτοκίνητα, οπότε είναι σχετικά νωρίς για να έχουν ακουστεί προβλήματα αξιοπιστίας.
Όταν είναι καινούρια έχουν όμως 'παιδικές αρρώστιες'
Θεωρητικά ναι αλλά εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι, ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η αξιοπιστία, πάρε κάποιο που να κυκλοφορεί πολλά χρόνια στην αγορά (βλ Avensis) για να μην έχεις προβλήματα.
Δεν είπα πως με ενδιαφέρει μόνο η αξιοπιστία.
-
Ναι, αν κάποτε εμφανίσει ένα ψιλοπρόβλημα δεν με πειράζει. Σε αυτό με αποζημιώνουν οι άλλες αρετές του αυτοκινήτου (οδηγική συμπεριφορά, εμφάνιση κτλ) Το θέμα είναι να μην κατλήξει να πηγαίνει κάθε μέρα συνεργείο.Πρόσεξε τι γίνεται:
ΔΕΝ υπάρχει -σήμερα- μάρκα που τα αυτοκίνητά της να πηγαινουν κατά κανόνα 'κάθε μέρα συνεργείο'.ΝΑΙ, υπάρχουν αυτοκίνητα που πηγαίνουν 'κάθε μέρα συνεργείο', αλλά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις κάποιας γραμμής παραγωγής και μπορεί να έχουν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σηματάκι στο καπό (θα εκπλαγείς). 'Monday cars' εν ολίγοις, και μην σου τύχει και πέσεις σε τέτοιο.
-
To Mondeo υπερέχει σε χώρους κυρίως, λογικά σε επιδόσεις, σε οικονομία καυσίμου και σε τιμή.
Η Alfa είναι πιο ποιοτική σίγουρα! Περί οδικής συμπεριφοράς, πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα.Κατά τα άλλα, το Μondeo βαρύ και η 159 υπέρβαρη... (αναμένεται έκδοση weight loss )
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν λέω, μπορεί να αγοράσεις δυνατότερα οικογενειακά με τα ίδια και λιγότερα λεφτά (πχ laguna gt, octavia rs, passat tfsi) και σίγουρα και τα 3 είναι πολύ καλές επιλογές, αλλα μόνο η ευθεία δεν είναι αρκετή για να θεωρήσουμε ένα αυτοκίνητο 'ζωντανό', ούτε κάνει και ένα καλύτερο αυτοκίνητο.
Άστοχο το παράδειγμα, τουλχ για τα αυτοκίνητα που παρέθεσες.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αλφιδι...λογω εμφανισης και μονο, και τα 2 ''νεκρα'' ειναι στο δρομο..!
τι εννοείς νεκρά? σε σχέση με τι είναι νεκρά?
Οτι ειναι πιο αργα κι απο τον ισκιο τους ισως?!
(συγκρινε τα με τα μοντελα που αντικαθιστουν, 200 κυβικα παρακατω και θα δεις οτι ειναι αργοτερα και παλι!)Εκτος αυτου, μιλαμε συγκριτικα!
Τι διαφορα μπορει να εχουν δυο υπερβαρα σενταν με αναιμικους ατμοσφαιρικους κινητηρες?Δεν θα βαλω την οικογενεια μου(οικογενειακα ειναι αν δεν κανω λαθος) να τα φορτωσω και να παω εκδρομη με καποιο απο αυτα!
Αν μπορω να αγορασω κατι που να προσπερναει(δεν μιλαω για πυραυλο) θα παρω εκεινο!
Γουστα ειναι αυτα βεβαια..
Καποιον μπορει να μην τον ενδιαφερει να πηγαινει γρηγορα, και απλα να θελει ενα μουρατο αμαξι να βαζει την οικογενεια μεσα! -
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
(συγκρινε τα με τα μοντελα που αντικαθιστουν, 200 κυβικα παρακατω και θα δεις οτι ειναι αργοτερα και παλι!)Εκτος αυτου, μιλαμε συγκριτικα!
Τι διαφορα μπορει να εχουν δυο υπερβαρα σενταν με αναιμικους ατμοσφαιρικους κινητηρες?Δεν θα βαλω την οικογενεια μου(οικογενειακα ειναι αν δεν κανω λαθος) να τα φορτωσω και να παω εκδρομη με καποιο απο αυτα!
Αν μπορω να αγορασω κατι που να προσπερναει(δεν μιλαω για πυραυλο) θα παρω εκεινο!
Καποιον μπορει να μην τον ενδιαφερει να πηγαινει γρηγορα, και απλα να θελει ενα μουρατο αμαξι να βαζει την οικογενεια μεσα!Ναι για οικογένεια είναι. Θα ήθελα να έχει και σπορτίφ συμπεριφορά, αλλά τίποτα υπερβολικό. Δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάξω κάτι παραπάνω. Αν ναι τότε η τιμή ξεφεύγει.
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
(συγκρινε τα με τα μοντελα που αντικαθιστουν, 200 κυβικα παρακατω και θα δεις οτι ειναι αργοτερα και παλι!)Εννοω πως δεν θα βαλω την οικογενεια μου(οικογενειακα ειναι αν δεν κανω λαθος) να τα φορτωσω και να παω εκδρομη με καποιο απο αυτα!
Καποιον μπορει να μην τον ενδιαφερει να πηγαινει γρηγορα, και απλα να θελει ενα μουρατο αμαξι να βαζει την οικογενεια μεσα!Μου φαίνεται πως έχει χαθεί το μέτρο πια...
Δεν είπαμε να τα κατεβάσεις στο dragster, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ και είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ οικογενειακά, ασφαλέστατα παντού ΚΑΙ στις προσπεράσεις!
Οι οικογενειά μου είχε το 80' οικογενειακό το Zastava με τα 1100 κυβικά και τους 50 ίππους, 20 χρόνια μετά, γίναμε τόοοοοσο ανοικονόμητοι, που τα 160 ή και τα 145 από 2 λίτρα, είναι ξαφνικά λίγα και επικίνδυνα;Ψυχραιμία!
Υπάρχει ο μέσος Έλληνας που κυκλοφορεί με Corolla 1.4 ή και με Accent και μ'αυτά μετακινείται η οικογένειά του, και είναι και μια χαρά! -
Και να πω ρε HF ότι δεν ξέρεις τον δρόμο Αντίριο-Γιάννενα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και να πω ρε HF ότι δεν ξέρεις τον δρόμο Αντίριο-Γιάννενα..Τώρα αν σου πω ότι θα κάνω συχνά Θεσ/νίκη Γιάννενα.
Αλλά και πάλι νομίζω πως τα καταφέρνουν να μην λέμε υπερβολές.
-
Τώρα αν σου πω ότι θα κάνω συχνά Θεσ/νίκη Γιάννενα.
Ε τότε κοίτα για κάτι πιο γρήγορο κι από τα 2, ειδικά αν σκοπεύεις να κάνεις την διαδρομή με την φαμίλια μέσα και μπαγκάζια.. Ή Mondeo 2.5T, ή Octavia, ή Passat.. Τα 'premium' ανεβαίνουν πολύ δυστυχώς.
-
Kid υπάρχει και μια έννοια που ακούει στο όνομα 'τεκμήριο' και που προφανώς δεν έχεις νιώσει την αξία της...
ΠΑΝΤΩΣ, αν για οποιοδήποτε λόγο περάσεις τα 30.000 και πας πχ μέχρι 35 για πήγαινε και μια βόλτα από Jaguar... -
Το τεκμήριο δεν υφίσταται για αυτοκίνητα με CIF >50K?
-
Το λεω επειδή μίλησα πρόσφατα με κάποιον που ήθελε να πάρει κάρο στα 35-40 χιλιάρικα και τελικά κατέληξε στην Sportscoupe επειδή όλα τα άλλα που έβλεπε (αναμεσά τους και η Brera 2,2) ήταν πάνω από 2.000 κυβικά και θα είχαν τεκμήριο. Άλλαξε κάτι;
-
Τέλος πάντων αύριο θα κάνω ένα test drive και την alfa θα ρωτήσω πότε βγαίνει και η turbo και βλέπουμε.
Αν αγοράσω το Mondeo 2.5τ δεν θα χάσει πολλά στην μεταπόληση;
Νομίζω πως είναι υπερβολικό να αγοράζεις κορυφέες εκδόσεις σε μη premium. -
Σου λέω από τώρα ότι όποιον και να ρωτήσεις τώρα κατά 90% θα σου πεί 'Turbo? I don't know this word'
Σιγά μην πουν ότι θα βγουν βελτιωμένες εκδόσεις για να θάψουν τις πωλήσεις τους τώρα. Πήγαινε να το δεις και ρώτα αλλά μην πολυβασιστείς σε αυτά που θα σου πουν. -
Τώρα αν σου πω ότι θα κάνω συχνά Θεσ/νίκη Γιάννενα.
Αλλά και πάλι νομίζω πως τα καταφέρνουν να μην λέμε υπερβολές.
Ρε Κιντάκο, τον ξέρω τον ρημαδο-δρόμο και τον έχω οργώσει και με πολλά αυτοκίνητα (μέχρι και με αγροτικό Dacia έχω πάει Γιάννενα-Πατρα-Γιάννενα! )!
Επιμένω όμως, πως αν με το Υ με τα 86 άλογα και τα 950 κιλά είμαι ΜΙΑ ΧΑΡΑ, και με την 159 με 160 άλογα και 1600 κιλά, θα ήμουν ΑΨΟΓΑ! Δηλαδή, χρειαζόμαστε 200 άλογα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να πάμε το Αντίρριο-Γιάννενα με ασφάλεια;Θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ! Εγώ το πρόβλημα που βρίσκω σ' αυτό το δρόμο και ακόμη περισσότερο στο Κόρινθος-Πάτρα, είναι οι μ@λάκες που οδηγούν χωρίς αύριο και όχι η έλλειψη ιπποδύναμης!
Εντάξει, έγιναν φτηνά τ' άλογα στις μέρες μας και γίναμε όλοι μάγκες, αλλά πχ στο τελευταίο ταξίδι, το μόνον που είδα να οδηγεί επικίνδυνα, είχε 'τσιπαρισμένο' Skoda Octavia I και με προσπέρασε αναβοσβήνοντας τα φώτα καμιά 10αριά φορές με 200+ , πάνω σε στροφή και χωρίς νησίδες κλπ φτιασίδια που χαλάνε την....έκριση αδρεναλίνης (χωρίς αναισθητικό που λέει και ο άλλος... ).
(το '80, ο συγκεκριμένος μάλλον θ' άντεχε οικονομικά κανένα Skoda Target , οπότε δεν θα έκανε τέτοιες ταρζανιές.... )
Θέλω να πω, αν κάποιος θέλει ν' ανέβει εν Ιωαννίνοις με Μ.Ω.Τ κοντά στα 160, τότε τα 160 άλογα δεν θα του φτάσουν...
Αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει σε ένα κομμάτι....
159 1.9 ή Mondeo 2.0