-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Παναντόλ έξτρα?
(είχε κ απ' αυτό)1000mg παρακεταμόλης + καφείνη που βοηθά στην αποτελεσματικότερη δράση της παρακεταμόλης θεωρητικά , οι γιατροί ας διορθώσουν. Υπήρχε-υπάρχει και σαν Lonarid που ήταν και το πρώτο που κυκλοφόρησε.
Τον φαρμακοποιό τον ρώτησες ή απλά ζήτησες ασπιρίνη και μετά έφυγες; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παναντόλ έξτρα?
(είχε κ απ' αυτό)1000mg παρακεταμόλης + καφείνη που βοηθά στην αποτελεσματικότερη δράση της παρακεταμόλης θεωρητικά , οι γιατροί ας διορθώσουν. Υπήρχε-υπάρχει και σαν Lonarid που ήταν και το πρώτο που κυκλοφόρησε.
Τον φαρμακοποιό τον ρώτησες ή απλά ζήτησες ασπιρίνη και μετά έφυγες;Αφου πρωτα εσπασε το φαρμακειο
-
Αυτή την αίσθηση έχω κι εγώ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παναντόλ έξτρα?
(είχε κ απ' αυτό)1000mg παρακεταμόλης + καφείνη που βοηθά στην αποτελεσματικότερη δράση της παρακεταμόλης , οι γιατροί ας διορθώσουν. Υπήρχε-υπάρχει και σαν Lonarid που ήταν και το πρώτο που κυκλοφόρησε.
Τον φαρμακοποιό τον ρώτησες ή απλά ζήτησες ασπιρίνη και μετά έφυγες;Μιράγκε σε βλέπω πολύ ενημερωμένο
Panadol, Depon= 500mg παρακεταμόλης
Panadol extra=500mg παρακεταμόλης + 65mg καφεϊνης
Depon Maximum= 1000mg παρακεταμόλης
Lonarid= 500gm παρακεταμόλης
Lonarid-N= 400mg παρακεταμόλης +50mg καφεϊνης+10mg κωδεϊνης (θέλει συνταγή ειδικού κ λόγω κωδεϊνης θέλει μάλιστα κ μονόγραμμη συνταγή)ερώτηση: δε θυμάμαι πως μπαίνουν τα διαλυτικά με τόνο στην κωδεϊνη . Πως άραγε?
-
Ζήτησα ασπιρίνη με βιταμίνη C, μου είπε ότι έχει καταργηθεί εδώ κ κανα χρόνο.
Ε, μετά ζήτησα ασπιρίνη κ μου είπε τα καθέκαστα. 'Ντεπόν θέλεις?' με ρώτησε, 'όχι, έχουμε' απάντησα. Αλλά δεν μου είπε ότι υπάρχει το σαλοσπίρ που είναι ίδιο με την ασπιρίνη!Η ουσία είναι μία: Στο μέλλον θα παρακολουθώ το θέμα με προσοχή.
-
shit+w και μετά το ι=ΐ
-
Πάντως όταν είχα κάνει την εγχείρηση παρατήρησα ότι με mesulid ένιωθα λιγότερη ενόχληση απ'ότι με το Lonarid. παίζει να το είχε συνηθίσει ο οργανισμός ?
-
Για πονοκεφαλο παιρνω ντεπον,στο μαγαζι εχω τα odis που λιωνουν στο στομα,στο σπιτι τα αναβραζοντα τα δυνατα ή panadol extra .To καλυτερο,για εμενα ομως, ειναι ο υπνος.Ειναι στιγμες που δεν αντεχω ουτε τον θορυβο της ανασας μου και κανενα σκευασμα δεν κανει κατι,αν σφιγγουν και τα δοντια δεν περναει με τιποτα.Τοτε στο κρεβατι και προσπαθεια για υπνο.Συνηθως ξυπναω καλυτερα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
shit+w και μετά το ι=ΐκοίτα ρε γμτ
εγώ δοκίμαζα shift+Qευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ζήτησα ασπιρίνη με βιταμίνη C, μου είπε ότι έχει καταργηθεί εδώ κ κανα χρόνο.
Ε, μετά ζήτησα ασπιρίνη κ μου είπε τα καθέκαστα. 'Ντεπόν θέλεις?' με ρώτησε, 'όχι, έχουμε' απάντησα. Αλλά δεν μου είπε ότι υπάρχει το σαλοσπίρ που είναι ίδιο με την ασπιρίνη!Η ουσία είναι μία: Στο μέλλον θα παρακολουθώ το θέμα με προσοχή.
Παιδικες;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
shit+w και μετά το ι=ΐ
κοίτα ρε γμτ
εγώ δοκίμαζα shift+Qευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε!!!
υπάρχει και το δεξί Alt + το πλήκτρο :; + το γράμμα που θες, δλδ ι => ΐ
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πάντως όταν είχα κάνει την εγχείρηση παρατήρησα ότι με mesulid ένιωθα λιγότερη ενόχληση απ'ότι με το Lonarid. παίζει να το είχε συνηθίσει ο οργανισμός ?το mesulid είναι αντιφλεγμονώδες, αν θυμάμαι καλά, δρα και ως παυσίπονο, αλλά είναι too much για πονοκέφαλο, καλά τα λέω πετρε?
-
Eίχε πάντα κωδεϊνη το N Πέτρο
Παλιά θυμάμαι μόνο το 400+50 καφεϊνη
Τεσπα πρόσφατα μου συνταγογράφησε ο γιατρός εδώ για ένα κρύωμα που είχα το Rhinadvil που είναι Ibuprofène με Pseudoéphédrine. 3 μέρες 2 την ημέρα και μπορώ να πώ πως εντυπωσιάστηκα από τα αποτελέσματα. Γενικά στην Γαλλία παίζουν τέτοια παυσίπονα ειδικά για τα κρυολογήματα και αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν και στην Ελλάδα.
Υ.Γ. Επίσης στην Γαλλία έχουν μια μανία με τα σιρόπια για το βήχα
Υ.Γ To Mesulid είναι turbo αντιφλεγμονώδες καμιά σχέση με τα ταπεινά Lonarid -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν και στην Ελλάδα.Έχουν έρθει και εδώ... panadol cold and flu κλπ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παναντόλ έξτρα?
Τον φαρμακοποιό τον ρώτησες ή απλά ζήτησες ασπιρίνη και μετά έφυγες;Η καφείνη πράγματι αυξάνει την απορρόφηση και την ταχύτητα δράσης της παρακεταμόλης, αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς η παρακεταμόλη επιβαρύνει το ήπαρ και προκαλεί βλάβες σε αυτό έχουν διατυπωθεί επιφυλάξεις για το συνδυασμό τους ως ακόμα πιο επιβαρυντικό. Φυσικά αυτό απέχει από βεβαιότητα, απλές έρευνες είναι.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_242952
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πάντως όταν είχα κάνει την εγχείρηση παρατήρησα ότι με mesulid ένιωθα λιγότερη ενόχληση απ'ότι με το Lonarid. παίζει να το είχε συνηθίσει ο οργανισμός ?Το mesulid είναι αντιφλεγμονώδες, ενώ το Lonarid είναι παυσίπονο, πιο δυνατό μάλιστα είναι το -Ν.
Το Lonarid δρα συμπτωματικά, δλδ καταπολεμά τον πόνο που υπάρχει, ενώ το mesulid προσπαθεί να μειώσει τη φλεγμονή μετεγχειρητικά που προκαλεί επιπλέον πόνο. Δρουν συνεργικά.Το mesulid είναι αρκετά βαρύ φάρμακο για τους νεφρούς. Μην το έχετε σαν καραμέλα. Μόνο με γνωμάτευση ιατρού. Θυμάμαι στον στρατό ένα παιδί έβγαλε τον φρονιμίτη του κ δεν άκουσε καλά τον οδοντίατρο, οπότε για μία μέρα έπαιρνε 4 mesulid, ένα ανά εξάωρο Κανονική δόση είναι 1(100mg)χ2/d. Ευτυχώς μου το ανέφερε χαριτολογώντας όταν τον είδα...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πάντως όταν είχα κάνει την εγχείρηση παρατήρησα ότι με mesulid ένιωθα λιγότερη ενόχληση απ'ότι με το Lonarid. παίζει να το είχε συνηθίσει ο οργανισμός ?
το mesulid είναι αντιφλεγμονώδες, αν θυμάμαι καλά, δρα και ως παυσίπονο, αλλά είναι too much για πονοκέφαλο, καλά τα λέω πετρε?
είστε όλοι συνάδελφοι???!!!
τρέμει η καρέκλα μου!!!
θα μου φάτε τη δουλειά ρε σεις!!! -
Σε πολύ έντονο πονοκέφαλο στα επείγοντα χορηγούν Voltaren των 75mg + Mesulid. Κι εγώ το έχω βρει αποτελεσματικό.
-
Το mesulid έχει 12ωρη δράση και αυτό είναι ένα από τα 'πλεονεκτήματά' του σε σχέση με άλλα αντιφλεγμονώδη που σε 'αφήνουν' πιο γρήγορα.
-
τελικά χαραμίζομαι ως ξυλεκτρολόγος, η φαρμακευτική έχασε ένα μεγάλο επιστήμονα
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες