-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...
Αν η έννοια 'Δεν συνηθίζω να προτείνω γιατρούς' εμπεριέχει έστω και έμμεσα εμπορικό συμφέρον (που δεν θέλω να το πιστέυω τουλάχιστον στη συγκεκριμένη πρίπτωση) το οποίο καλή τη πίστη απορίπτει ο υπογράφων είναι ανάξιο σχολιασμού.......δυστυχώς.
...Δεν συνηθίζω να προτείνω υπο την έννοια ότι μπορεί σε μένα να έκανε καλό και σε κάποιον άλλον να έκανε κακό. Οπότε δεν θα ήθελα να πάρω την ευθύνη ειδικά σε τόσο λεπτά ζητήματα υγείας. Από τον συγκεκριμένο όμως έχω ιδία πείρα. Η ιστορία μου είναι μεγάλη για να την αναπτύξω εδώ αλλά επιγραμματικά (πέρα από τη φήμη του) μου απέδειξε ότι έχει στο νου του το καλό του ασθενή και όχι της τσέπης του (ήταν ο τέταρτος γιατρός που είχα απευθυνθεί). Το 'δεν προτείνω' πήγαινε στο φιλικό μου περιβάλλον. Τι όφελος να είχα άλλωστε? Εγώ είμαι ένας φτωχός και μόνος μαθηματικός!
Η ειλικρίνια και η ευθύτητα απ τον Ελληνα λείπει δυστυχώς.
Είναι προτιμότερο να τον βοηθήσει ένας άνθρωπος απλός που είχει ιδία πείρα απ το να απευθυνθεί σε λαμόγια,το ίδιο θα έκανα κι εγώ κι ο καθένας μας πιστεύω αν βρισκόταν σε τέτοια ανάγκη,χώρια ότι πάνε δουλειές πίσω,έξοδα κλπ,στο Ελλαδιστάν είμαστε.....δυστυχώς. -
Συμφωνώ. Για αυτό και πρότεινα.
-
Συμφωνώ. Για αυτό και πρότεινα.ΚΙ επειδή ξέρω ότι το λες μες απ την καρδιά σου είμαι σίγουρος ότι αν τον αναλάβει αυτός ο γιατρός θα γίνει καλά,όλα τ`άλλα περισσεύουν
-
ρώτα και στο τμήμα μικροχειρουργικής μήπως μπορούν να σε βοηθήσουν. μικροχειρούργος με είχε εγχειρήσει για την κύστη
-
Δεν συνηθίζω να προτείνω γιατρούς αλλά εδώ θα κάνω μια εξαίρεση. Από τους καλύτερους γιατρούς μάλλον παγκοσμίως. Προέρχεται από την ορθοπαιδική πανεπιστημιακού ιωαννίνων αν λέει κάτι.Σουκάκος Παναγιώτης
Δεν ξέρω βέβαια με τα νέα μέτρα της ηλίθιας αν τους μούτζωσε και έφυγε αλλά το ιατρείο του είναι κάτω από την είσοδο των επειγόντων. Αν θέλεις ψάχνω και τηλέφωνα. Περαστικά σου εύχομαι.
Ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια. Εχω κλεισει ραντεβου στο ΚΑΤ και θα παω και σε αυτον αν ειναι εκει.
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Δεν συνηθίζω να προτείνω γιατρούς αλλά εδώ θα κάνω μια εξαίρεση. Από τους καλύτερους γιατρούς μάλλον παγκοσμίως. Προέρχεται από την ορθοπαιδική πανεπιστημιακού ιωαννίνων αν λέει κάτι.
Σουκάκος Παναγιώτης
Δεν ξέρω βέβαια με τα νέα μέτρα της ηλίθιας αν τους μούτζωσε και έφυγε αλλά το ιατρείο του είναι κάτω από την είσοδο των επειγόντων. Αν θέλεις ψάχνω και τηλέφωνα. Περαστικά σου εύχομαι.
Ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια. Εχω κλεισει ραντεβου στο ΚΑΤ και θα παω και σε αυτον αν ειναι εκει.
Για να σε δει όμως αυτός συγκεκριμένα πρέπει να πας στα απογευματινά ιατρεία. Αν πας πρωί θα σε δει όποιος είναι εκεί το συγκεκριμένο πρωί. Η επίσκεψη είναι 90 ευρώ. Είναι αρκετά βέβαια γιατί είναι καθηγητής.
-
Ο συγκεκριμένος Καθηγητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην ιατρική κοινότητα, όντως δημιούργησε σπουδαία σχολή στα Ιωάννινα αλλά έχει και τις ιδιαιτερότητές του και φυσικά και τους εχθρούς του. Στην Αθήνα όταν ήρθε νομίζω σύντομα έφυγε από το ΚΑΤ (διχοτόμηση Ιατρικής Σχολής) και πήγε στο Αττικό. Επίσης αν δεν κάνω λάθος είναι πλέον συνταξιούχος. Αν αυτό ισχύει δεν φαντάζομαι να είναι ακόμα σε δημόσιο νοσοκομείο.
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω στη συνέχεια και δεν μιλάω για αυτόν που εκτιμώ αλλά γενικότερα.- Ρήξη προσθίου χιαστού δεν σημαίνει απαραίτητα και εγχείρηση. Σε πολλές ίσως τις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξίσου καλό και χωρίς επέμβαση...(αλλά καλή φυσιοθεραπεία). Έχει μεγάλη σημασία αν έχουν συμβεί και άλλες ζημιές συνδέσμων και αρθρικού θυλάκου. Σε γενικές γραμμές αν αυτά είναι καλά μπορείς και να τη γλυτώσεις. Δυστυχώς για σένα, η επέμβαση σημαίνει πολλά λεφτά για το γιατρό (από σένα και από τα υλικά) οπότε συχνά το προωθούν ακόμα και αν δεν είναι το καλύτερο για σένα.
- Κάποιος καλός διοικητής ή καλός καθηγητής μπορεί να μην είναι καλός γιατρός. Ή μπορεί να είναι καλός γιατρός αλλά να μην είναι καλός χειρουργός. Ή μπορεί να μην είναι καλός για όλα. Και δεν θέλεις πχ να πας σε ειδικό για γόνατα για να σου κάνει τον ώμο. Όπως δεν θέλεις να πας σε μικροχειρουργό για να σου κάνει πράμα για το οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί. Εσύ θέλεις γονατά, να ασχολείται με γόνατα, ιδανικά μόνο με γόνατα κάθε μέρα και να μην χάνει τον χρόνο του με άλλα κάτι σπάνιο σε γενική Ορθοπαιδική Κλινική που όλοι επίσημα υποχρεούνται να τα κάνουν όλα...
- Για ορθοπαιδικό θέλεις καλύτερα κάποιον όχι πολύ μεγάλο σε ηλικία (οι τεχνικές έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και συχνά οι πιο μεγάλοι είναι λίγο κολλημένοι...) Από την άλλη προτιμάς κάποιον που να κάνει καλά έστω και την παλιά τεχνική παρά κάποιον που δεν κάνει καλά την νέα τεχνική.
- Το ΚΑΤ έχει πολλές Ορθοπαιδικές κλινικές και πολλούς γιατρούς.... οι τίτλοι, οι βαθμοί, οι ταμπέλες και τα ειδικά ιατρεία δεν σημαίνουν τίποτα από μόνα τους... πρέπει να βρεις τον κατάλληλο.
- Δυστυχώς μπορεί καμιά φορά να σε συμφέρει να ξεκινήσεις πληρώνοντας παρά να προσπαθήσεις να την βγάλεις φτηνά και τελικά να σου βγει ακριβότερα. Δηλαδή μπορεί, που λέει ο λόγος, να είναι πιο φτηνό να πας ιδιωτικά παρά να πας στο ΚΑΤ και να χρειαστεί να δώσεις τα ίδια ή και παραπάνω.... Σιγουρέψου δηλαδή πόσο (και μάλιστα μαύρα που δεν δικαιολογούνται) θα σου βγει το δημόσιο νοσοκομείο... Θα πρέπει να ζυγίσεις καλά τα πράματα και να δεις τι κάλυψη θα έχεις από το IΚΑ και πώς και πότε. Επίσης να ξέρεις ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και απίθανο να μην χρειαστεί να πληρώσεις περισσότερα από όσα περιμένεις για φυσιοθεραπεία γιατί θα σου πούνε ότι είναι καλύτερα να σου κάνουν κάποια πράματα που όμως δεν στα καλύπτει το ΙΚΑ κλπ.
Δεν πρόκειται να σου προτείνω συγκεκριμένο γιατρό γιατί θεωρώ ότι εκτός από αντιδεοντολογικό είναι και λάθος (δεν κάνουν όλοι οι γιατροί σε όλους τους ασθενείς). Όμως σε συμβουλεύω να δεις 1-2 γιατρούς και αν πρέπει οπωσδήποτε να χειρουργηθείς να πας σε καλό γονατά, αν είναι δυνατόν και καλό άνθρωπο κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό και το εκτιμάς αργότερα. Καλή σου τύχη.
*@ Professeur: τον έψαχνα καιρό τον γνωστό λόγο του Σουκάκου στα 'αγγλικά'. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ο συγκεκριμένος Καθηγητής χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην ιατρική κοινότητα, όντως δημιούργησε σπουδαία σχολή στα Ιωάννινα αλλά έχει και τις ιδιαιτερότητές του και φυσικά και τους εχθρούς του. Στην Αθήνα όταν ήρθε νομίζω σύντομα έφυγε από το ΚΑΤ (διχοτόμηση Ιατρικής Σχολής) και πήγε στο Αττικό. Επίσης αν δεν κάνω λάθος είναι πλέον συνταξιούχος. Αν αυτό ισχύει δεν φαντάζομαι να είναι ακόμα σε δημόσιο νοσοκομείο.
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω στη συνέχεια και δεν μιλάω για αυτόν που εκτιμώ αλλά γενικότερα.- Ρήξη προσθίου χιαστού δεν σημαίνει απαραίτητα και εγχείρηση. Σε πολλές ίσως τις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξίσου καλό και χωρίς επέμβαση...(αλλά καλή φυσιοθεραπεία). Έχει μεγάλη σημασία αν έχουν συμβεί και άλλες ζημιές συνδέσμων και αρθρικού θυλάκου. Σε γενικές γραμμές αν αυτά είναι καλά μπορείς και να τη γλυτώσεις. Δυστυχώς για σένα, η επέμβαση σημαίνει πολλά λεφτά για το γιατρό (από σένα και από τα υλικά) οπότε συχνά το προωθούν ακόμα και αν δεν είναι το καλύτερο για σένα.
- Κάποιος καλός διοικητής ή καλός καθηγητής μπορεί να μην είναι καλός γιατρός. Ή μπορεί να είναι καλός γιατρός αλλά να μην είναι καλός χειρουργός. Ή μπορεί να μην είναι καλός για όλα. Και δεν θέλεις πχ να πας σε ειδικό για γόνατα για να σου κάνει τον ώμο. Όπως δεν θέλεις να πας σε μικροχειρουργό για να σου κάνει πράμα για το οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί. Εσύ θέλεις γονατά, να ασχολείται με γόνατα, ιδανικά μόνο με γόνατα κάθε μέρα και να μην χάνει τον χρόνο του με άλλα κάτι σπάνιο σε γενική Ορθοπαιδική Κλινική που όλοι επίσημα υποχρεούνται να τα κάνουν όλα...
- Για ορθοπαιδικό θέλεις καλύτερα κάποιον όχι πολύ μεγάλο σε ηλικία (οι τεχνικές έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και συχνά οι πιο μεγάλοι είναι λίγο κολλημένοι...) Από την άλλη προτιμάς κάποιον που να κάνει καλά έστω και την παλιά τεχνική παρά κάποιον που δεν κάνει καλά την νέα τεχνική.
- Το ΚΑΤ έχει πολλές Ορθοπαιδικές κλινικές και πολλούς γιατρούς.... οι τίτλοι, οι βαθμοί, οι ταμπέλες και τα ειδικά ιατρεία δεν σημαίνουν τίποτα από μόνα τους... πρέπει να βρεις τον κατάλληλο.
- Δυστυχώς μπορεί καμιά φορά να σε συμφέρει να ξεκινήσεις πληρώνοντας παρά να προσπαθήσεις να την βγάλεις φτηνά και τελικά να σου βγει ακριβότερα. Δηλαδή μπορεί, που λέει ο λόγος, να είναι πιο φτηνό να πας ιδιωτικά παρά να πας στο ΚΑΤ και να χρειαστεί να δώσεις τα ίδια ή και παραπάνω.... Σιγουρέψου δηλαδή πόσο (και μάλιστα μαύρα που δεν δικαιολογούνται) θα σου βγει το δημόσιο νοσοκομείο... Θα πρέπει να ζυγίσεις καλά τα πράματα και να δεις τι κάλυψη θα έχεις από το IΚΑ και πώς και πότε. Επίσης να ξέρεις ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και απίθανο να μην χρειαστεί να πληρώσεις περισσότερα από όσα περιμένεις για φυσιοθεραπεία γιατί θα σου πούνε ότι είναι καλύτερα να σου κάνουν κάποια πράματα που όμως δεν στα καλύπτει το ΙΚΑ κλπ.
Δεν πρόκειται να σου προτείνω συγκεκριμένο γιατρό γιατί θεωρώ ότι εκτός από αντιδεοντολογικό είναι και λάθος (δεν κάνουν όλοι οι γιατροί σε όλους τους ασθενείς). Όμως σε συμβουλεύω να δεις 1-2 γιατρούς και αν πρέπει οπωσδήποτε να χειρουργηθείς να πας σε καλό γονατά, αν είναι δυνατόν και καλό άνθρωπο κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό και το εκτιμάς αργότερα. Καλή σου τύχη.
*@ Professeur: τον έψαχνα καιρό τον γνωστό λόγο του Σουκάκου στα 'αγγλικά'. Ευχαριστώ.
Για πληρη ρηξη αυτο που ξερω ειναι επεμβαση. Και λεω επεμβαση για να ειναι το γονατο μου οπως πριν. Ο γιατρος που πηγα μου ειπε οτι υπαρχουν αρκετοι που δεν κανουν επεμβαση ,αλλα δεν κανουν αθλητικες δραστηριοτητες και με ενδυναμωση δεν εχουν προβλημα. Εγω και βαρη κανω και ειχα αρχισει να αθλουμαι σχεδον καθημερινα.
Στο ΚΑΤ παντως εχει ειδικο τμημα για αθλητικες κακωσεις, που σημαινει οτι ασχολουνται με ρηξεις χιαστων,μηνισκων κ.τ.λ, οποτε θα εχουν εμπειρια
Εχω κλεισει ραντεβου και στο ΚΑΤ και στο Αττικο και σε ενα αλλο γιατρο ιδιωτη. Θα παω σε 3-4 να δω τι θα μου πουν
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Για πληρη ρηξη αυτο που ξερω ειναι επεμβαση. Και λεω επεμβαση για να ειναι το γονατο μου οπως πριν. Ο γιατρος που πηγα μου ειπε οτι υπαρχουν αρκετοι που δεν κανουν επεμβαση ,αλλα δεν κανουν αθλητικες δραστηριοτητες και με ενδυναμωση δεν εχουν προβλημα. Εγω και βαρη κανω και ειχα αρχισει να αθλουμαι σχεδον καθημερινα.
Στο ΚΑΤ παντως εχει ειδικο τμημα για αθλητικες κακωσεις, που σημαινει οτι ασχολουνται με ρηξεις χιαστων,μηνισκων κ.τ.λ, οποτε θα εχουν εμπειρια
Εχω κλεισει ραντεβου και στο ΚΑΤ και στο Αττικο και σε ενα αλλο γιατρο ιδιωτη. Θα παω σε 3-4 να δω τι θα μου πουνΗ μερική ρήξη ΠΧΣ (πρόσθιου χιαστού συνδέσμου) αγγίζει τα όρια του μύθου, στην πράξη είναι εξαιρετικά σπάνια γιατί είναι τέτοια η φύση/κατάσταση του συνδέσμου. Η επέμβαση γίνεται όταν έχεις τόση αστάθεια που δεν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια τις ασκήσεις ενδυναμώσης. Αυτό εξαρτάται όπως είπα από τις συνοδές βλάβες (συνδέσμων, μηνίσκων και θυλάκου). Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός λόγος.
Είναι γνωστό το παλιό παράδειγμα κάποιου ποδοσφαιριστή Μητρόπουλου (πολύ γνωστός αλλά εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο...) που παρά την τρομακτική συρταροειδή κίνηση έπαιζε σοβαρό ποδόσφαιρο χάρη στην διατήρηση της δυναμικής σταθερότητας του γόνατος με τους μυς του. Όπως λέω λοιπόν αν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια ασκήσεις και δεν αδυνατίζουν οι μυς έχεις πολύ καλές ελπίδες να σταθεροποιήσεις το γόνατό σου.... κι ας μην είσαι επαγγελματίας αθλητής....
Δεν χρειάζεσαι ειδικό τμήμα, οι τραυματισμοί γενικά και του γόνατος ειδικά και του ΠΧΣ ειδικότερα είναι στην καθημερινή ρουτίνα κάθε ορθοπαιδικής κλινικής και δεν χρειάζεται να θεσπίσει ειδικό τμήμα. Τα ειδικά αυτά τμήματα χρησιμεύουν κυρίως προς εντυπωσιασμό, για να γίνει κάποιος διευθυντής κάποιου τμήματος χωρίς πραγματική αξία βαθμολογική, για αλλαγή ισορροπιών στον ιατρικό κόσμο (με απαγκίστρωση κάποιων από τα γενικά καθήκοντα) και φυσικά, πάνω απ' όλα, στην έλξη υποψηφίων πελατών/ασθενών.
Το γόνατό σου ποτέ δεν θα είναι όπως πριν. Λυπάμαι που στο λέω έτσι απότομα αλλά θα το ξεκαθαρίσω γιατί δεν είναι όσο κακό όσο ακούγεται αρχικά. Αν δεν κάνεις εγχείρηση θα έχεις μια αστάθεια (τη συρταροειδή κίνηση προς τα εμπρός της κνήμης ως προς το μηρό) στατική, που εφόσον με την ενδυνάμωση έχει σταθεροποιηθεί δυναμικά δεν πειράζει αλλά δεν μπορείς να πεις ότι θα είναι σαν πριν. Αν κάνεις εγχείρηση θα έχεις κάποιες ουλές στο δέρμα και εσωτερικά άρα δεν θα είναι σαν πριν. Θα έχεις για πάντα κάποιον κίνδυνο μολύνσεως τυχόν ξένων σωμάτων (βίδες, ράμματα, τεχνητός σύνδεσμος) που θα χρησιμοποιηθούν, που δεν είχες πριν. Σε μερικές περιπτώσεις έχεις κάνει κι άλλες ζημιές πχ στον χόνδρο που δεν θα διορθωθούν από την επέμβαση. Και το πιθανότερο είναι πάλι να έχεις μια στατική αστάθεια (μικρότερη από τη μη επέμβαση) που όπως είπα δεν πειράζει αν διορθώνεται δυναμικά. Αυτό που κάνει η εγχείρηση δεν είναι να σου φτιάξει το γόνατο ντούρο, σταθερό αλλά περισσότερο να σου επιτρέψει με ασφάλεια να σταθεροποιήσεις το γόνατο δυναμικά ενισχύοντας τους μυς.
Καλά κάνεις και το ψάχνεις το θέμα και ζητάς γνώμες. Θα μπερδευτείς λιγάκι και πρέπει να ξέρεις ότι μάλλον όλοι δίκιο έχουν, δεν υπάρχει μόνο ένας γιατρός και μόνο ένας τρόπος αντιμετώπισης, σημασία έχει να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εχω κλεισει ραντεβου και στο ΚΑΤ και στο Αττικο και σε ενα αλλο γιατρο ιδιωτη. Θα παω σε 3-4 να δω τι θα μου πουνΗ μερική ρήξη ΠΧΣ (πρόσθιου χιαστού συνδέσμου) αγγίζει τα όρια του μύθου, στην πράξη είναι εξαιρετικά σπάνια γιατί είναι τέτοια η φύση/κατάσταση του συνδέσμου. Η επέμβαση γίνεται όταν έχεις τόση αστάθεια που δεν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια τις ασκήσεις ενδυναμώσης. Αυτό εξαρτάται όπως είπα από τις συνοδές βλάβες (συνδέσμων, μηνίσκων και θυλάκου). Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός λόγος.
Είναι γνωστό το παλιό παράδειγμα κάποιου ποδοσφαιριστή Μητρόπουλου (πολύ γνωστός αλλά εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο...) που παρά την τρομακτική συρταροειδή κίνηση έπαιζε σοβαρό ποδόσφαιρο χάρη στην διατήρηση της δυναμικής σταθερότητας του γόνατος με τους μυς του. Όπως λέω λοιπόν αν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια ασκήσεις και δεν αδυνατίζουν οι μυς έχεις πολύ καλές ελπίδες να σταθεροποιήσεις το γόνατό σου.... κι ας μην είσαι επαγγελματίας αθλητής....
Δεν χρειάζεσαι ειδικό τμήμα, οι τραυματισμοί γενικά και του γόνατος ειδικά και του ΠΧΣ ειδικότερα είναι στην καθημερινή ρουτίνα κάθε ορθοπαιδικής κλινικής και δεν χρειάζεται να θεσπίσει ειδικό τμήμα. Τα ειδικά αυτά τμήματα χρησιμεύουν κυρίως προς εντυπωσιασμό, για να γίνει κάποιος διευθυντής κάποιου τμήματος χωρίς πραγματική αξία βαθμολογική, για αλλαγή ισορροπιών στον ιατρικό κόσμο (με απαγκίστρωση κάποιων από τα γενικά καθήκοντα) και φυσικά, πάνω απ' όλα, στην έλξη υποψηφίων πελατών/ασθενών.
Το γόνατό σου ποτέ δεν θα είναι όπως πριν. Λυπάμαι που στο λέω έτσι απότομα αλλά θα το ξεκαθαρίσω γιατί δεν είναι όσο κακό όσο ακούγεται αρχικά. Αν δεν κάνεις εγχείρηση θα έχεις μια αστάθεια (τη συρταροειδή κίνηση προς τα εμπρός της κνήμης ως προς το μηρό) στατική, που εφόσον με την ενδυνάμωση έχει σταθεροποιηθεί δυναμικά δεν πειράζει αλλά δεν μπορείς να πεις ότι θα είναι σαν πριν. Αν κάνεις εγχείρηση θα έχεις κάποιες ουλές στο δέρμα και εσωτερικά άρα δεν θα είναι σαν πριν. Θα έχεις για πάντα κάποιον κίνδυνο μολύνσεως τυχόν ξένων σωμάτων (βίδες, ράμματα, τεχνητός σύνδεσμος) που θα χρησιμοποιηθούν, που δεν είχες πριν. Σε μερικές περιπτώσεις έχεις κάνει κι άλλες ζημιές πχ στον χόνδρο που δεν θα διορθωθούν από την επέμβαση. Και το πιθανότερο είναι πάλι να έχεις μια στατική αστάθεια (μικρότερη από τη μη επέμβαση) που όπως είπα δεν πειράζει αν διορθώνεται δυναμικά. Αυτό που κάνει η εγχείρηση δεν είναι να σου φτιάξει το γόνατο ντούρο, σταθερό αλλά περισσότερο να σου επιτρέψει με ασφάλεια να σταθεροποιήσεις το γόνατο δυναμικά ενισχύοντας τους μυς.
Καλά κάνεις και το ψάχνεις το θέμα και ζητάς γνώμες. Θα μπερδευτείς λιγάκι και πρέπει να ξέρεις ότι μάλλον όλοι δίκιο έχουν, δεν υπάρχει μόνο ένας γιατρός και μόνο ένας τρόπος αντιμετώπισης, σημασία έχει να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει.Θα σου πω αυτα που μου ειπε ο γιατρος ο συγκεκριμενος. Πρωτα απ'ολα με εξετασε και οντως το γονατο μου πηγαινε μεσα-εξω λες και δεν το στηριζε κατι. Απο εκει και περα μου ειπε οτι αν δεν θελω να ασχοληθω σοβαρα με τον αθλητισμο μπορω και να μην την κανω την επεμβαση. ΟΜΩΣ αν παιζω μπαλα και κανω βαρη η επεμβαση ειναι απαραιτητη ,γιατι περα απο ρηξη προσθιου χιαστου, εχω και μηνισκου και ενα σωματιδιο 7 χιλ. μεσα στο γονατο μου(απο το σχισιμο του χιαστου?)
Το μοσχευμα μου ειπε οτι θα ειναι απο τα ισχϊοκνημιαία που απ'οτι μου ειπε θα ειναι πολυ δυνατοτερο απο τον προσθιο χιαστο και γενικα με την ενδυναμωση στον φυσικοθεραπευτη τα ποδια μου θα ειναι πολυ δυνατοτερα απο πριν
Οπως ειπα και πριν εχω κλεισει ραντεβου και με αλλους γιατρους και θα σας πω τι μου ειπαν σε λιγες μερες. Μεχρι τελος του μηνα θα εχω αποφασισει για το που θα κανω(αν θα κανω) επεμβαση
-
Πολύ δυνατότερο από πριν? Ακόμη κ το καλύτερο χειρουργείο χιαστού δύσκολα πιάνει χονδρικώς το 80% της λειτουργικότητας ενός φυσιολογικού στο ίδιο άτομο.
Κορυφή είναι ο Νικολάου, ο οποίος κάνει την επέμβαση με double endobutton. Από τους λίγους στην Ελλάδα.
onyx είσαι ιατρός?
-
Από μια καλή κλινική εξέταση σχετικός ειδικός μπορεί να καταλάβει τι βαθμό αστάθειας έχεις.
Αν έχεις κι άλλη ζημιά ή έχεις ελεύθερο σωματίδιο (μάλλον χόνδρινο ή οστεοχόνδρινο κάταγμα εκτός αν είναι η άκρη του ΠΧΣ με κομματάκι κόκκαλο από όπου αποσπάστηκε) ακόμα κι αν δεν κάνεις ΠΧΣ μάλλον καλό θα είναι να κάνεις μια αρθροσκόπηση για να βγάλουν ότι περισσεύει και να φτιάξουν το μηνίσκο.
Ο νέος ΠΧΣ μπορεί να είναι είτε τεχνητός από διάφορα υλικά (dacron, kevlar και άλλα, πιο καλή κονόμα για το γιατρό και κάποια πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα όπως πχ ότι τρίβονται και δημιουργούν χρόνια φλεγμονή και βέβαια μπορούν να αποτελέσουν καλή φωλιά για μικρόβια) ή από δικό σου εσωτερικό ανταλλακτικό. Χρησιμοποιούνται διάφορα πράματα, τα πιο συνηθισμένα είναι ο τένοντας του μακρού πελματικού (κάτι που περισσεύει στη γάμπα), τμήμα του επιγονατιδικού (κάτι που δεν περισσεύει αλλά έχεις μπόλικο μπροστά στο γόνατο) ή αυτό που μάλλον εννοείς τμήμα της λαγονοκνημιαίας ταινίας (ξεκινάει κοντά στο ισχίο=γοφός και από το έξω πλάι του μηρού φτάνει στο γόνατο).
Το θέμα δεν είναι το υλικό και η αντοχή, αυτό είναι δευτερεύον αν γίνει καλά η δουλειά. Η δυσκολία είναι η τέλεια τοποθέτηση στο σωστό σημείο με ακρίβεια χιλιοστού... είναι σαν να σκάβεις τούνελ και να θέλεις να βγεις στην άλλη άκρη ακριβώς στο σωστό σημείο.
Ακόμα όμως κι αν το πετύχεις αυτό πάλι δεν μπορείς να αντικαταστήσεις έναν υγιή ΠΧΣ γιατί αυτός καταφέρνει να είναι σε τάση συνέχεια, αποτελούμενος από διάφορες δεσμίδες με λίγο διαφορετική πορεία. Έτσι έχει πάντα διαφορετικές ίνες σε τάση ανάλογα με τη θέση κάμψης του γόνατος. Άρα σε όποια θέση και να βάλεις τον τεχνητό σου ΠΧΣ θα είναι τεντωμένος σε μια μικρή περιοχή του εύρους κίνησης του γόνατος.... Αν τον παρασφίξεις ελπίζοντας να κρατάει σφιχτά σε περισσότερες μοίρες απλά θα σπάσει. Για αυτό έχει σημασία να πετύχεις το καλύτερο δυνατό σημείο (τέλειο όπως καταλάβατε δεν υπάρχει) για την καλύτερη συμπεριφορά του γόνατος εκεί που θέλεις (σε ελαφριά κάμψη)....
Εννοείται ότι ό,τι και να σου βάλει το πόδι σου δεν θα είναι αρκετά σταθερό αν δεν είναι πιο δυνατό από πριν. Τα ξαναλέω, οι μυς σου θέλεις να σταθεροποιούν το γόνατό σου και όχι ο ψεύτικος ΠΧΣ. Αυτός κυρίως σε βοηθάει να φτιάξεις μυς. -
Eμενα ετσι μου ειπε. Οτι ο ΠΧΣ αντεχει ας πουμε 400Νewtons(λεω μια τυχαια τιμη), και αυτο που θα μου βαλει 700Ν και αν επαιρνε απο την επιγονατιδα 1100Ν. Επισης το ειπε σε συνδυασμο με την ενδυναμωση που θα κανω
Το αποτελεσμα της μαγνητικης λεει τα εξης
''Παρατηρειται εικονα παλαιας πληρους ρηξεως προσθιου χιαστου συνδεσμου, οπως επισης και καθετου επιμηκους ρηξεως στα ορια λευκης ερυθρας ζωνης οπισθιου κερατος εσω μηνισκου.. Διδεται η εντυπωση παρουσιας ελευθερου σωματιδιου διαμετρου 7χιλ. στον προσθιο αρθρικο χωρο ακριβως οπισθεν του λιπωδους σωματος του Hoffa.
Οστεοχονδρινη κακωση παρατηρειται στην φορτιζουσα επιφανεια του μηριαιου κονδυλου και κνημιαιου πλατω στο εξω διαμερισμα του γονατος και ιδιαιτερα στο κνημιαιο πλαττω οπου παρατηρειται μικρο ολικου παχους ελλειμα χονδρου διαμετρου περιπου 5χιλ και αντιστοιχης εκτασης καθιζηση του υποχονδριακου οστου.
Ασαφοποιηση του μηριαιου καταφυτικου τμηματος του εσω και εξω πλαγιου συνδεσμου και ηπια παχηνση αυτων πιθανως στα πλαισια παλαιας κακωσεως χωρις πληρη ρηξη και χωρις οιδημα στην παρουσα φαση.
Μικρη προς μετρια ενδαρθρικη συλλογη υγρου και μικρη συλλογη υγρου στην κνημοπερονιαια διαρθρωση.''Αυτα τα ολιγα γαμω την γκαντεμια μου
-
Πηγα στο ΚΑΤ σημερα οπου με εξετασε η κ.α Παπαδακου. Καλη μου φανηκε. Και αυτη οπως και ο πρωτος γιατρος που πηγα βαζουν το 4πλο μοσχευμα(hamstring) με τεχνικη endo button. Ομως μου ειπε οτι ναι μεν στο 4μηνο θα μπορω να τρεχω και να κανω σχεδον τα παντα ,αλλα για ποδοσφαιρο θα χρειαστω πανω απο 8 μηνες και αυτο ,γιατι παρατηρησαν οτι στην κοπωση 80% το μοσχευμα χαλαρωνει και υπαρχει κινδυνος να ξανατραυματιστεις. Ο πρωτος γιατρος μου μιλησε για 5-6 μηνες για να παιξω μπαλα παντως. Θα παω και σε ενα αλλο γιατρο στις 16 του μηνα και θα αποφασισω μετα
-
όταν η κάθε μάνα δίνει ανεξέλεγκτα αντιβίωση στο παιδί της, εδώ φτάσαμε...
(το άκουσα σήμερα κιόλας, όταν το παιδάκι είχε μία απλή φαρυγγίτιδα... 'προληπτικά, για να μην το γυρίσει σε αμυγδαλίτιδα...' είπε...http://news.in.gr/science-technology/ar ... 1231056898
-
Κατσαρίδες και ακρίδες 'κλείδί' για τη δημιουργία νέων αντιβιοτικών
http://www.imerisia.gr/general2.asp?cat ... d=56097147Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, όπως π.χ. την εκφράζει ο Βυθούλκας στο τεύχος 16, σελίδα 6
http://www.homeopathy.gr/ η οποία είναι μετάφραση από εδώ http://www.medscimonit.com/fulltxt.php?ICID=878341 -
Νομίζω αξίζει να του ρίξει κανείς μια ματιά:
ΚΑρδιοΠνευμονικήΑναζωογόνηση
2010 UpdateΜερικά βασικά πράγματα που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα
-
εδώ και καιρό
κοίτα για salospir, είναι και καλύτερες για το στομάχι
-
Μου έκανε τρομερή εντύπωση.
1 - 2 κουτιά τον μήνα βρίσκει, λένε, το κάθε φαρμακείο.
Θ' αρχίσουμε ν' αγοράζουμε ασπιρίνες στη μαύρη? Μα, ασπιρίνες? Πόσο μπορεί να κάνουν δλδ στο εξωτερικό?Κανα φίλο καραβανά, έχει κανένας? Φτιάχνουν παρακεταμόλες για τον Ελληνικό στρατό, ίδιο πράγμα είναι.
-
παρακεταμόλη = depon
ακέτυλοσαλικυλικό οξύ η ασπιρίνη.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες