-
Θα διαφωνήσω ότι ο καρκίνος αφορά στη μετά τα 60 ηλικία...
Έχω δύο περιστατικά κοντινά μου και τα δύο κάτω από τα 30!!!, το ένα (non-Hodgkin lymphoma / θανατηφόρο) και το άλλο (Hodgkin / ευτυχώς το δεύτερο είχε ίαση γιατί το προλάβαμε στο Β στάδιο).
'Οπως προείπα υπάρχουν πάρα πολλά είδη καρκίνου πλέον, τα οποία χτυπάνε σε διάφορες ηλικίες... -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
hint1 Oι αστικοί πληθυσμοί έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής από τους αγροτικούς. Είναι πιο σημαντικό να είσαι κοντά σε μεγάλο νοσοκομείο και να έχεις παιδεία ώστε να μην παραμελείς τον εαυτό σου παρά να ζεις 'κοντά στη φύση'Στις αγροτικές περιοχές ο μ.ο. ζωής είναι χαμηλότερος λόγω των φυτοφαρμάκων...
Πρώτον οι αγρότες τα χρησιμοποιούν χωρίς προφυλάξεις με αποτέλεσμα να παθαίνουν καρκίνο, κ δεύτερον λόγω των ψεκασμών υπάρχουν στον αέρα και τα εισπνέουν συνέχεια...
Γιατί στην επαρχία δεν υπάρχουν νοσοκομεία; -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Στις αγροτικές περιοχές ο μ.ο. ζωής είναι χαμηλότερος λόγω των φυτοφαρμάκων...
Πρώτον οι αγρότες τα χρησιμοποιούν χωρίς προφυλάξεις με αποτέλεσμα να παθαίνουν καρκίνο, κ δεύτερον λόγω των ψεκασμών υπάρχουν στον αέρα και τα εισπνέουν συνέχεια...
Γιατί στην επαρχία δεν υπάρχουν νοσοκομεία;+1, οι αγρότες έχεουν πλήρη άγνοια για τις επιρδάσεις των φυτοφαρμάκων στην υγεία/ζωή τους.
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Θα διαφωνήσω ότι ο καρκίνος αφορά στη μετά τα 60 ηλικία...
Έχω δύο περιστατικά κοντινά μου και τα δύο κάτω από τα 30!!!, το ένα (non-Hodgkin lymphoma / θανατηφόρο) και το άλλο (Hodgkin / ευτυχώς το δεύτερο είχε ίαση γιατί το προλάβαμε στο Β στάδιο).
'Οπως προείπα υπάρχουν πάρα πολλά είδη καρκίνου πλέον, τα οποία χτυπάνε σε διάφορες ηλικίες...Aφού λοιπόν 'εσύ' έχεις 2 κοντινά σου πρόσωπα (για τα οποία λυπάμαι πολύ) να σκίσω το πτυχίο όταν το πάρω και να πάψουμε να χρηματοδοτούμε πολυδάπανες επιδημιολογικές μελέτες.
Δεν είπα ότι δεν υπάρχει καρκίνος στις μικρές και μέσες ηλικίες αλλά ότι η επίπτωσή του είναι πολύ μεγαλύτερη στις μεγάλες ηλικίες.
Με άλλα λόγια μια 65χρονη κινδυνεύει πολύ περισσότερο από καρκίνο του μαστού ή του παχέος εντέρου συγκριτικά με μια 35χρονη.
Δυστυχώς ο κόσμος δεν το συνειδητοποιεί αυτό και δεν αυξάνει τη συχνότητα των check up με την πρόοδο της ηλικίας, αντίθετα μάλλον παραμελεί τον εαυτό του.Στις αγροτικές περιοχές ο μ.ο. ζωής είναι χαμηλότερος λόγω των φυτοφαρμάκων...
Γιατί στην επαρχία δεν υπάρχουν νοσοκομεία;Η έκθεση στα φυτοφάρμακα είναι πολύ σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας για τους αγρότες, αλλά (και είναι προσωπική εκτίμηση αυτό) δεν δικαιολογεί μόνος του το μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης. Σίγουρα υπάρχουν σχετικές μελέτες, και θα ήταν ωραίο να είχα χρόνο να ψάξω το θέμα.
Τα νοσοκομεία της επαρχίας συχνά απέχουν 2 ώρες ή περισσότερο από τα χωρία και πολλές φορές δεν είναι πλήρως στελεχωμένα/επανδρωμένα.ΥΓ. Δεν είμαι καθόλου αντίθετος με την 'επιστροφή στη φύση' όπως την εννοεί ο κάθε ένας.
Είναι κάτι πολλαπλώς ωφέλιμο κυρίως για την ψυχική μας σφαίρα. Δε σημαίνει όμως επίλυση όλων των προβλημάτων μας ούτε ότι είναι μια απόφαση χωρίς καθόλου μειονεκτήματα.
Είναι σίγουρο ότι κάποιος που θα ζούσε κοντά στη φύση και θα απολάμβανε περίθαλψη επιπέδου πόλεως θα ζούσε περισσότερο και, κυρίως, καλύτερα. Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο όμως. -
Aφού λοιπόν 'εσύ'...Κάτσε καλά γιατρέ θα σε αναφέρω στον Κύριο Γ.Α Πάγκαλη
-
Ποιος είναι ο Πάγκαλης?
Αν εννοείς τον καθηγητή Παθολογίας, δεν είχα την τύχη να θυτεύσω στην κλινική του.
Ούτε φατσικά δεν τον ξέρω!
Ευτυχώς...γιατί νομίζω έχει κάτι εξεταστικές Μπεν Χουρ του τύπου 50 ερωτήσεις ανάπτυξης σε 4 ώρες. -
Ναι και είχα την τύχη να τον γνωρίσω...
Είναι από τους πάρα-πάρα πολύ λίγους Γιατρούς που δεν μετρούν την ίαση από καρκίνο με ευρώ!!! -
Xαίρομαι για αυτό, και μακάρι να μπορούσα να το πω και για τους καθηγητές Παθολογίας που με έχουν διδάξει...
-
Γιά πεστε ρε παιδια τί γινεται με τα κινητα. Έχω δύο τέτοια μαραφέτια μόνιμα πάνω μου και τα βάζω στην τσέπη του πουκαμίσου μου. Είναι επικινδυνο για την καρδιά, ξέρει κανεις;
-
Ειναι νωρις ακομα..
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Γιά πεστε ρε παιδια τί γινεται με τα κινητα. Έχω δύο τέτοια μαραφέτια μόνιμα πάνω μου και τα βάζω στην τσέπη του πουκαμίσου μου. Είναι επικινδυνο για την καρδιά, ξέρει κανεις;Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χρηματοδότησαν με 28.000.000 $ μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Dr George Karlos, για να διεξάγουν έρευνα σχετικά με την επίδραση των κινητών στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μετά ένα χρόνο έρευνας τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά τα οποία, φυσικά, δεν άρεσαν… διέκοψαν την χρηματοδότηση και προσπάθησαν να μην δημοσιευθούν τα αποτελέσματα.
Οι ερευνητές συμφώνησαν μεταξύ τους να γνωστοποιήσει ο καθένας μεμονωμένα τα
αποτελέσματα από την δική του έρευνα και όχι σαν ομάδα, για την αποφυγή κυρώσεων.
Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ακτινοβολία σε απόσταση 7 εκατοστών. Όταν η κεραία είναι σηκωμένη, η μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας εκπέμπεται στην περιοχή γύρω από την κεραία. Απαγορεύεται η χρήση κινητών σε παιδιά ηλικίας μέχρι 18 χρόνων.
Όταν το κινητό χρησιμοποιείται από παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών, η ακτινοβολία επηρεάζει το 100% του εγκέφαλου με βαρύτατες βλάβες (καρκίνο εγκεφάλου, ρήξη του ακουστικού νεύρου, μείωση ακοής, κ.λ.π).
Όταν χρησιμοποιείται από παιδιά 13 ετών μέχρι 18 ετών, η ακτινοβολία επηρεάζει το 50% του εγκεφάλου.
Εάν ένα παιδί χρησιμοποιεί κινητό από την ηλικία των 16 ετών, μετά 10 χρόνια , δηλαδή σε ηλικία 26 ετών, κατά 70 % θα εμφανιστούν συμπτώματα καρκίνου.
Στους ενήλικες η ακτινοβολία επηρεάζει το 14% του εγκεφάλου (καρκίνο, ρήξη ακουστικού, κ.λ.π). Όταν το κινητό το κρεμάμε συνήθως στο γοφό, τότε η ακτινοβολία περνάει από το κόκαλο της λεκάνης στο νωτιαίο μυελό, περνά στην κοιλιακή χώρα και διασπά το DNA το οποίο δεν το αφήνει να επανασυνδεθεί.
Το ίδιο συμβαίνει και στον εγκέφαλο αφού το DNA επανασυνδέεται μόνο σε αυτές τις δυο περιοχές του σώματος. Αυτό δημιουργεί καρκίνο στον εγκέφαλο, καρκίνο στα οστά, καρκίνο στο έντερο και καρκίνο στο συκώτι.
Η ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό δημιουργεί ανικανότητα στους άντρες αδυνατίζει το σπέρμα και μειώνει την ταχύτητα του, με συνέπεια να μην μπορεί να γονιμοποιήσει.
Στις έρευνες που έγιναν, οι άντρες που χρησιμοποιούσαν κινητό είχαν πρόβλημα σεξουαλικό και τεκνοποίησης κατά 40 %.
Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα έχουμε από την χρήση των κινητών, μετά απο30-40 χρόνια.
Όμως, οι επιστήμονες (γιατροί, φυσικοί) πιστεύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα θα δημιουργήσουν μια καινούρια αρρώστια άγνωστη προς το παρόν.
Σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τις επιδράσεις του κινητού τηλεφώνου στον ανθρώπινο οργανισμό συμφώνησαν ότι το κινητό πρέπει να χρησιμοποιείται το περισσότερο μέχρι 3 λεπτά το μήνα και να μην μιλάμε παραπάνω από ενάμιση λεπτό τη φορά.Υπάρχει και ένα θέμα στο ρεπορτάζ χωρίς σύνομα μάλλον, θα ψάξω μήπως το βρω...
-
Aυτό που γράφεις είναι παράθεση chain mail, έτσι;
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Εάν ένα παιδί χρησιμοποιεί κινητό από την ηλικία των 16 ετών, μετά 10 χρόνια , δηλαδή σε ηλικία 26 ετών, κατά 70 % θα εμφανιστούν συμπτώματα καρκίνου
Οτι να'ναι
Δηλαδη σε λιγα χρονια, 7/10 συμμαθητες μου 8α εχουν καρκινο ε;;Ο drdino λυνει μαλλον το μυστηριο..
-
Τέτοια chain letters πάντως δημιουργούν μεγάλη ζημιά.
Γιατί όποιος τα πιστέψει και κόψει/περιορίσει τη χρήση κινητού, όταν για κάποιο λόγο πάψει να τα πιστεύει, μάλλον θα προχωρήσει σε αλόγιστη χρήση την οποία πιθανώς να μην επηρρεάσει μια μελλοντική (και πραγματική...) επιβαρυντική μελέτη (την οποία ίσως βάλει στην ίδια κατηγορία με το chain letter). 'εδώ μου λέγανε ότι θα πεθάνω σε 10 χρόνια και τώρα μου λένε ότι απλά ο κίνδυνος για Ca εγκεφάλου αυξάνεται από 10 στα 15 στο εκατομμύριο? ...χ@στηκα.'Το ίδιο φοβάμαι ότι μπορεί να ισχύσει και για τα 'μεταλλαγμένα' (sic)
Aκούμε σήμερα 1002 μπαμπούλες να μας τρομάζουν, όταν όμως συνειδητοποιήσει η κοινή γνώμη ότι είναι αρλούμπες και ότι με τα γεν. τροποποιημένα μπορεί να έχει φθηνότερη τροφή, πιθανώς να μη δώσει επαρκή σημασία στους πραγματικούς κινδύνους (που αφορούν κυρίως το περιβάλλον και υπό συνθήκες την υγεία μας) απενοχοποιώντας όλα τα μεταλλαγμένα. -
Τέτοια chain letters πάντως δημιουργούν μεγάλη ζημιά.
Γιατί όποιος τα πιστέψει και κόψει/περιορίσει τη χρήση κινητού, όταν για κάποιο λόγο πάψει να τα πιστεύει, μάλλον θα προχωρήσει σε αλόγιστη χρήση την οποία πιθανώς να μην επηρρεάσει μια μελλοντική (και πραγματική...) επιβαρυντική μελέτη (την οποία ίσως βάλει στην ίδια κατηγορία με το chain letter). 'εδώ μου λέγανε ότι θα πεθάνω σε 10 χρόνια και τώρα μου λένε ότι απλά ο κίνδυνος για Ca εγκεφάλου αυξάνεται από 10 στα 15 στο εκατομμύριο? ...χ@στηκα.'Το ίδιο φοβάμαι ότι μπορεί να ισχύσει και για τα 'μεταλλαγμένα' (sic)
Aκούμε σήμερα 1002 μπαμπούλες να μας τρομάζουν, όταν όμως συνειδητοποιήσει η κοινή γνώμη ότι είναι αρλούμπες και ότι με τα γεν. τροποποιημένα μπορεί να έχει φθηνότερη τροφή, πιθανώς να μη δώσει επαρκή σημασία στους πραγματικούς κινδύνους (που αφορούν κυρίως το περιβάλλον και υπό συνθήκες την υγεία μας) απενοχοποιώντας όλα τα μεταλλαγμένα.μου άρεσε η χρήση του (sic)! σωστός!
όλα πλέον μεταλλαγμένα είναι... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aυτό που γράφεις είναι παράθεση chain mail, έτσι;Πως να ανεβάσω ένα word αρχείο? είναι απόσπασμα από το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα.
-
Το βρήκα: http://rapidshare.com/files/126243016/mfd.doc.html
Είναι copy paste από το site ρεπορτάζ χωρίς σύνορα / το είχα κάνει παλαιότερα.
-
Πολύ θα θελα να μου εξηγήσουν πως προέκυψαν τα ποσοστά για κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα.
Αν μπορούν, δλδ -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πολύ θα θελα να μου εξηγήσουν πως προέκυψαν τα ποσοστά για κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα.
Αν μπορούν, δλδΜελλοντολογικη βιοστατιστικη.Δεν εχεις διαβασει ποτε σου ρε συ ? ? ?
-
Ψάχνω να βρω το αυθεντικό link από το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα, αλλά δεν το βρίσκω.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες