-
εγώ σήμερα το πήρα και έιπα να το προωθήσω...
μακάρι το παιδάκι να γίνει καλά -
Λίγο εξειδικευμένη ερώτηση.
Σε εγχείριση διαφράγματος στη μύτη, υπάρχει περίπτωση να έχουν μείνει ράμματα στη μύτη 1 μήνα μετά το χειρουργείο; Είναι από αυτά που φεύγουν μόνα τους. -
Έκανες εγχείρηση διαφράγματος;; Εγώ κάνω το Νοέμβρη.
Ο γιατρός μού πε οτι είναι θεόστραβο.Πάντως μου πε οτι μετά την επέμβαση χρειάζεται κανας μήνας να ρθει στα ίσια του
Αν δε θες να φορτώσεις το θρεντ στείλε μου πμ με τις εμπειρίες σου!
-
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος για όποιον άλλο ενδιαφέρεται για τέτοια επέμβαση.
Την έκανα πριν ένα μήνα ακριβώς. Εκεί που θεωρούσα ότι είναι υπερβολικά απλή περίπτωση κανά μήνα πριν μπω χειρουργείο άρχισα να ακούω από φίλους κάτι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες συνοδευόμενες από υποσχέσεις για σίγουρο και πολύ πόνο.
Αν και ήταν το πρώτο χειρουργείο που έκανα ήμουνα αρκετά χαλαρός.
Παλιά, μετά την επέμβαση στούμπωναν τη μύτη με γάζες με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραγικοί πόνοι για αρκετό διάστημα. Πλέον βάζουν σωληνάκια τα οποία αφήνουν το αίμα να κυλίσει ελεύθερα το οποίο μαζεύεται από μια γάζα ακριβώς κάτω από τη μύτη. Το κακό είναι ότι την πρώτη μέρα μετά το χειρουργείο πρέπει να αλλάζεις συνέχεια γάζες. Γενικά, η πρώτη αυτή μέρα έχει πολύ αίμα. Το αίμα συνεχίζει να υπάρχει για 2-3 μέρες συνολικά αλλά φαντάσου ότι την τελευταία μέρα αλλάζεις γάζα μια φορά τη μέρα και μιλάμε για σταγόνες.
Κάπου δυο εβδομάδες μετά πήγα σε πάρτυ και την έβγαλα στο μπαλκόνι (επειδή πρέπει να αποφεύγω καπνούς, σκόνες, τσιγάρα κλπ). Κάποια στιγμή το ντουμάνι βγήκε έξω από το σπίτι και μισή ώρα μετά άρχισε να με πονάει και να με τσούζει η μύτη με αποτέλεσμα να την κάνω με ελαφρά. Ακόμα και τώρα αποφεύγω χώρους με πολύ τσιγάρο και εννοείται οτιδήποτε έχει σχέση με πολύ σκόνη.
Εγώ την έκανα επειδή έπρεπε καθώς συνδεόταν με αρκετά σοβαρό πρόβλημα που έχω (και μάλλον θα πρέπει να κάνω και άλλο χειρουργείο). Αν δεν είναι απόλυτα μεγάλη ανάγκη να την κάνεις (αν σου δημιουργεί πχ πρόβλημα στην καρδιά ή κάτι τέτοιο) θα σου έλεγα να μην μπεις στην διαδικασία. Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό ή όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα την κάνουν.
Η μόνη μου απορία είναι ότι ενώ νιώθω τεράστια διαφορά στην αναπνοή (BMC και βάλε το αποτέλεσμα) αισθάνομαι κάτι να υπάρχει εκεί σαν να είναι ράμα και ρώτησα αν είναι πιθανό να μην έχει φύγει κάποιο ακόμα.Όποιος έχει εμπειρία από τυμπανοπλαστική επέμβαση ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αναφέρει οποιαδήποτε μετεγχειρητική εμπειρία. Όσα έχω ακούσει από 2 διαφορετικούς ΩΡΛ είναι λίγο μπερδεμένα και θα ήθελα την εμπειρία κάποιου.
-
Eγώ έκανα διάφραγμα, σε συνδυασμό με κρεατάκια και κάτι άλλα ρεκτιφιέ και ροϊκή εξέλιξη... Περίπου όπως τα περιγράφεις, εγώ περίμενα πόνους, μελανιά στην μύτη κτλ, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Σωληνάκια κλπ βοηθούσαν, προσεκτικό άλλαγμα στις γάζες και όλα καλά. Για 1,5-2 μήνες μετά είχα μια ευαισθησία στον καπνό από το τσιγάρο, αλλά και στα καυσαέρια όταν κατέβαινα κέντρο με κίνηση. Το μόνο πρόβλημα το είχα όταν η πρώην μου θεώρησε σωστό ενώ έχω τα ράμματα ακόμα να ρίξει μπατσούλα πάνω σε καυγά και είχα ένα θεματάκι μετά, αλλά όλα οκ.
Είχα σαφή βελτίωση, καμία σχέση με πριν, αλλά έχω την εντύπωση πως από το ένα ρουθούνι θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα. Δεν το έχω ψάξει ακόμα είναι η αλήθεια, βλακεία μου. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eγώ έκανα διάφραγμα, σε συνδυασμό με κρεατάκια και κάτι άλλα ρεκτιφιέ και ροϊκή εξέλιξη... Περίπου όπως τα περιγράφεις, εγώ περίμενα πόνους, μελανιά στην μύτη κτλ, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Σωληνάκια κλπ βοηθούσαν, προσεκτικό άλλαγμα στις γάζες και όλα καλά. Για 1,5-2 μήνες μετά είχα μια ευαισθησία στον καπνό από το τσιγάρο, αλλά και στα καυσαέρια όταν κατέβαινα κέντρο με κίνηση. Το μόνο πρόβλημα το είχα όταν η πρώην μου θεώρησε σωστό ενώ έχω τα ράμματα ακόμα να ρίξει μπατσούλα πάνω σε καυγά και είχα ένα θεματάκι μετά, αλλά όλα οκ.
Είχα σαφή βελτίωση, καμία σχέση με πριν, αλλά έχω την εντύπωση πως από το ένα ρουθούνι θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα. Δεν το έχω ψάξει ακόμα είναι η αλήθεια, βλακεία μου.καλά τι καυγάδες κάνατε;;;
Μήπως σου βρισε τα γαλλικά;
Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να αναπνέει καλά. Για την ακρίβεια το ένα ρουθούνι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ φραγμάνο και το άλλο περίπου στο 40%...Στον ύπνο κοιμάμαι μόνο απ τη μια μεριά, αναπνέω απ το στόμα και παθαίνω ξηροστομίες-ξεραίνονται τα ούλα και παθαίνω ουλίτιδες για πλάκα, ροχαλίζω σαν αλυσοπρίονο, έχω τρομερούς πονοκεφάλους και στον αθλητισμό...πάπαλα! Στην ποδηλασία που δεν απαιτεί άψογη αναπνοή κάνω μέχρι και 40χλμ και στο τρέξιμο λαχανιάζω στα 40 μέτρα...
Ο γιατρός μου πε οτι το διάφραγμάμου είναι σε σχήμα S. Και στα κοίλα τμήματα του S έχουν υπερ-αναπτυχθεί οι κόγχες, εκείνα τα μ@λκισμένα κρεατάκια που φιλτράρουν τον αέρα ή κάτι τέτοιο. Αποτέλεσμα;Δεν περνά ο αέρας...
Άσε που έχω συχνά αιμορραγίες. Ένας στρατιωτικός γιατρός μου χε πει οτι μου δίνει ορίζοντα 2-3 ετών πριν να χω μόνιμες αιμορραγίες...
-
άσε που κ τα τυμπανα σου 100% θα ειναι σαν βεντούζες ρουφηγμένες.
ακους καλά γενικοτερα?
-
καλά ακούω..νομίζω δηλαδή!
καμιά φορά λένε κάποιοι ότι μου μιλούν αλλά...δε τους πιστεύω!! -
Κωνσταντίνε η μύτη στο άβαταρ από την εγχείρηση έγινε ή από την πρώην;;
Κάνουμε και καμιά πλάκα γιατί δε την παλεύω δευτεριάτικα..
-
drdino εγώ μέτρησα χτες 3 (τρεις) ψιλομπατσούλες καταλάθος... Ευτυχώς δεν είναι τόσο ευαίσθητη όπως στις πρώτες μέρες. Οι κόγχες είναι που κάνουν τη μεγάλη ζημιά. Ευτυχώς τα κάνω τώρα που είμαι στρατό (αν και να αναφέρω ότι λόγω του στρατού μπήκα σε αυτή τη διαδικασία).
Εμπειρία από τυμπανοπλαστική κανείς; -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Κωνσταντίνε η μύτη στο άβαταρ από την εγχείρηση έγινε ή από την πρώην;;Κάνουμε και καμιά πλάκα γιατί δε την παλεύω δευτεριάτικα..
έξτρα πλαστική ήταν αυτή.
Μου άνοιξε βέβαια ράμμα μάλλον τότε. -
κι εγώ έτσι που τη βλέπω νόμιζα πως ήταν μεταμόσχευση από άλλο μέρος του σώματος...αν δεν είχε εκίνη τη φουντίτσα μάλιστα...
-
Εχω μια υποψια επιγαστρικης κηλης.Δεν φαινεται να υπαρχει προβολη στην επιφανεια του δερματος,αλλα με την ψηλαφηση νιωθω κατι να προεξεχει.Δεν υπαρχει πονος αλλα μια ευαισθησια στην περιοχη,την εχω.Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως βρισκεται πολυ πανω κι αριστερα.Απ'οτι διαβασα δε θα επρεπε να ειναι στη κεντρικη γραμμη των μυων?
Τι να κανω?Να κανω πως δε συμβαινει τπτ μπας και περασει,να συνεχισω τις ανευθυνες αυτοδιαγνωσεις μεσω internet ή να παω σε καποιο χειρουργο?Να πω την αληθεια με προβληματιζει λιγο η προοπτικη του χειρουργειου ...
-
Την περασμένη Παρασκευή το πρωί γύρω στις 9 ενώ βρισκόμουν στο χώρο της δουλειάς, ένιωσα ένα σχετικά δυνατό πονοκέφαλο στο πίσω του κεφαλιού, κοντά στον αυχένα ο οποίος δυνάμωνε σταδιακά και προς στιγμήν νόμισα ότι κάτι θα πάθω. Σχεδόν αμέσως πήρα ασπιρίνη και κατέβηκα στο ιατρείο της δουλειάς για να μετρήσω την πίεσή μου. Είχα 140 με 100 όταν αφενός ποτέ δε μέτρησα τόσο πολύ (έχω σπίτι πιεσόμετρο για καλού κακού) κι αφετέρου όσες φορές έχω μετρήσει είτε έχω γύρω στο 110 με 70 είτε, καμιά φορά, ακόμα πιο κάτω (105 με 65). Τελικά έφυγα το μεσημέρι απ τη δουλειά με πονοκέφαλο αλλά το απόγευμα και το βράδυ σπίτι η πίεση έπαιζε από 110-125 η συστολική και 85-70 η διαστολική. Το Σάββατο επειδή ξύπνησα με πονοκέφαλο, πήγα προληπτικά στα επείγοντα του Ευαγγελισμού σε νευρολόγο (φοβούμενος για τα χειρότερα) όπου αφού μου έκανε μια πρόχειρη εξέταση μου είπε ότι πιθανότατα επρόκειτο για πονοκέφαλο σχετιζόμενο με στρες (όντως έχω στρεσαριστεί τελευταία) χωρίς να μου γράψει κάποιο φάρμακο ή να με παραπάμψει για περαιτέρω εξετάσεις άμεσα. Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες 4-5 μέρες όσες φορές έχω μετρηθεί σπίτι, βρίσκω τιμές γύρω στο 130-125 και 90-85 αντίστοιχα, ειδικά δε τα πρωινά που σηκώνομαι για δουλειά (κατά τις 6κ15 το πρωί). Αυτή τη στιγμή που γράφω νιώθω πίεση στην περιοχή του αυχένα κ το πιεσόμετρο έγραψε 130 με 90 (μετά από διαδοχικές μετρήσεις με σφυγμομανόμετρο).
Επειδή δεν είναι για παιχνίδια, σκέφτομαι να επισκεφτώ σύντομα ιδιώτη γιατρό που θα με παραπέμψει σε εξειδικευμένες εξετάσεις για να δούμε τι παίζει.Σημαντικό ντεσαβαντάζ μου το ότι έχω αρκετά (γύρω στα 12) παραπανίσια κιλά (είμαι υπέρβαρος, 85 αντί 73 τα τελευταία 4 χρόνια) και γνωρίζω ότι πιθανή χρόνια υπέρταση αποτελεί πρώτης τάξης κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια. Είμαι 35 ετών παρεπιπτόντως. Αν κάποιος φίλος γιατρός, ή με ανάλογες εμπειρίες έχει κάτι να καταθέσει, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση οι γιατροί θα αποφανθούν...
-
ξυπνάς νωρις λες. οποτε:
-κοιμασαι αρκετά?
-πινεις πολλούς καφεδες?
-φαρμακα γενικοτερα παίρνεις?οταν μετράς την πιεση σου κ είναι ανεβασμένη, τρίψε 1-2 λεπτάκια απαλά το λαιμο σου με δείκτη-αντιχειρα στο ύψος του 'μηλου του Αδάμ' κ ξαναμετρήσου.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
ξυπνάς νωρις λες. οποτε:-κοιμασαι αρκετά?
-πινεις πολλούς καφεδες?
-φαρμακα γενικοτερα παίρνεις?οταν μετράς την πιεση σου κ είναι ανεβασμένη, τρίψε 1-2 λεπτάκια απαλά το λαιμο σου με δείκτη-αντιχειρα στο ύψος του 'μηλου του Αδάμ' κ ξαναμετρήσου.
Συνήθως Δευτέρα-Παρασκευή κοιμάμαι 5,5-6 ώρες τη μέρα. Τα ΣΚ γύρω στο 8ωρο ανά ημέρα. Μεσημέρια σχεδόν ποτέ. Καφέδες έπινα επί χρόνια 2 φραπέ τη μέρα σχετικά βαρείς (2 κουταλάκια γλυκού καφέ ανά δόση, 1,5 ζάχαρη). Τελευταίες 20 μέρες αντικατέστησα τον πρωινό φραπέ με βαρύ υπέρδιπλο ελληνικό, ενώ διατήρησα το μεσημεριανό φραπέ. Βέβαια εδώ και 6 μέρες είτε δεν πίνω καθόλου είτε πίνω 1 μέτριο φραπέ ανά ημέρα και μόνο. Πάντως αν δεν πιω καφέ το πρωί μέχρι τις 10-11 η ώρα (εφόσον έχω ξυπνήσει λόγω δουλειάς νωρίς), εγγυημένα έχω πονοκέφαλο στην περιοχή του αυχένα, ο οποίος ως δια μαγείας εξαφανίζεται μόλις πιω καφέ μέσα σε λίγα λεπτά (τσεκαρισμένο αυτό πάνω από 5 φορές τον τελευταίο χρόνο).
Φάρμακα δεν παίρνω τίποτα πέρα από μια αλοιφή μυοχαλαρωτική Roiplon 10% που χρησιμοποιώ περιστασιακά (εξωτερική χρήση, 1-2 φορές τη βδομάδα συνήθως) για εντριβές στη μέση λόγω μικροενοχλήσεων σε μεσοσπονδύλιους δίσκους (εδώ και 7 μήνες αυτό).
Το μόνο βέβαιο είναι ότι τον τελευταίο μήνα ειδικά έχω στρεσαριστεί ασυναίσθητα στο εργασιακό μου περιβάλλον. -
Με τη σειρά που τα λέω:
- ΧΑΛΑΡΩΣΕ
- ΜΗ παίρνεις ασπιρίνη όταν πονάει το κεφάλι σου. Deponάκι.
- Η πίεσή σου δεν έχει κανένα πρόβλημα (αν κατάλαβα τη βρήκες μόνο μία φορά 140-100, είχε πολλά νούμερα και μπερδεύτηκα ). Ξαναχαλάρωσε. Να ξέρεις ότι δεν είναι σταθερή στη διάρκεια της μέρας και επηρεάζεται ιδιαίτερα απ' το στρες και λοιπούς παράγοντες. Δεν έχει κανένα νόημα να τη μετράς όταν νιώθεις πολύ πιεσμένος. Σίγουρα θα τη βρεις ανεβασμένη. Αν θες να κάνεις μια πιο σωστή εκτίμηση, να τη μετράς κάθε πρωί την ίδια ώρα (πριν πιεις καφέ) για 1 βδομάδα. Αυτό κανονικά θα στο πει ο γιατρός στον οποίο θα πας.
- Κανείς δεν έπαθε κάτι επειδή ανέβηκε μεμονωμένες φορές η πίεση του ακόμα και σε πολύ υψηλά επίπεδα, οπότε ξαναγυρνάμε στο 1
- Ακόμα και αν βρεθεί λίγο αυξημένη η πίεσή σου, με μια σωστότερη διατροφή και άσκηση θα σαι τζετ.
Φυσικά πήγαινε σε έναν παθολόγο ή καρδιολόγο για να στα πει από κοντά, να σου εξηγήσει τον σωστό τρόπο λήψης πίεσης (κάπου πήρε το μάτι μου για διαδοχικές μετρήσεις-> λάθος) να σε εξετάσει και για να σου φύγει η ιδέα.
οταν μετράς την πιεση σου κ είναι ανεβασμένη, τρίψε 1-2 λεπτάκια απαλά το λαιμο σου με δείκτη-αντιχειρα στο ύψος του 'μηλου του Αδάμ' κ ξαναμετρήσου.
Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;
-
ε καλά μη νομίζεις,ετσι μου ειπανε.
δεν δουλεύει?(εγώ ειμαι υποτασικός οποτε ποτε δε χρειαστηκε να το κάνω)
-
ε καλά μη νομίζεις,ετσι μου ειπανε.
δεν δουλεύει?(εγώ ειμαι υποτασικός οποτε ποτε δε χρειαστηκε να το κάνω)
Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε κάτι σαν μάλαξη καρωτιδικού κόλπου που ειναι χειρισμός που δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να γίνεται από μη γιατρό.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
...έχω αρκετά (γύρω στα 12) παραπανίσια κιλά (είμαι υπέρβαρος, 85 αντί 73 τα τελευταία 4 χρόνια)...Κάθε 5 κιλά που χάνεις θα γράφει -10 νούμερα το μηχάνημα. Δηλαδή 10 κιλά θα έχεις -20.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες