-
evolander από ότι κατάλαβα από μια μακροσκελή εκπομπή κράτησες ορισμένα 'τσιτάτα' που σου έκαναν εντύπωση.
Δυστυχώς υπάρχει μια γενική σύγχιση γύρω από το θέμα των κινητών πόσο μάλλον πριν από λίγα χρόνια όταν υποθέτω έγινε η εκπομπή.
Στα σημεία που έχεις απομονώσει υπάρχουν 'μαργαριτάρια' ('νέα άγνωστη ασθένεια', 'ρήξη ακουστικού νεύρου') τα οποία βεβαίως ίσως να είναι απλά δημοσιογραφική αναδιατύπωση για εντυπωσιασμό.
Επίσης ο συνεντευξιαζόμενος που υποστηρίζει τα max 3 λεπτά το μήνα, επικαλούμενος την αυθεντία του εκδότη του Lancet (γνωστό επιστημονικό περιοδικό) είναι ο ίδιος που παραθέτει την πληροφορία ότι το καλώδιο του handsfree 'πιθανώς' μεταφέρει την ακτινοβολία στον εγκέφαλο.
Κρίμα βέβαια που το λέει Φυσικός αυτό γιατί, καθάρα βάσει θεωρίας, κάτι τέτοιο είναι άτοπο και θα έπρεπε να το γνωρίζει.Όσο για την έρευνα/πρόβλεψη (που δε βρήκα στο κείμενο) για καρκίνο στη 10ετία στους 16χρονους... θα έπρεπε ήδη να ζούμε την προβλεπόμενη επιδημική έκρηξη καρκίνου δεδομένου ότι πολλοί 26άρηδες σήμερα όντως κλείνουν 10 χρόνια χρήσης κινητών τηλεφώνων.
Πέραν του ότι τέτοιου είδους 'έρευνες' ούτως ή άλλως στερούνται επιστημονικής βάσης. -
Είχε άλλο τίτλο γι'αυτό δεν το εντόπισα νωρίτερα... προσωπικά δεν μπορώ να πω πως υποκλίνομαι και πείθομαι σε φήμες ή chain emails κ.λ.π, αλλά θεωρώ πως οι συνεντεύξεις επιστημόνων κάθε άλλο παρά αναξιόπιστες είναι.
Εδώ είναι και το original link:
http://www.rwf.gr/episode1-new.php?id=179' target='_blankΗμερομηνία Προβολής: 3-7-2006
Τίτλος : Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ
Θέμα : ΥΓΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Επιλέγεις περιγραφή και συνεντεύξεις)Δεν νομίζω πως όλοι αυτοί οι επιστήμονες να είναι τρελοί, ή ακόμη καλύτερα να θέλει η κάθε vodafone και nokia κλπ το καλό μου περισσότερο από εκείνους. Το σίγουρο είναι πως τα κινητά μόνο καλό δεν κάνουν και λόγω ότι έχω μικρά παιδιά, προσέχω λίγο παραπάνω.
Φιλικά πάντα.
-
To link αυτό όμως λέει πολύ λιγότερα από αυτά που παρέθεσες πιο πάνω! Γνώμη μου, όχι πως τα κινητά είναι εντελώς αθώα, αλλά με τίποτε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...
-
Η σωστή απάντηση είναι: Θα δείξει.
Δε νομίζω πως καμία έρευνα μπορεί να προσομοιώσει την συσσωρευμένη χρήση δεκαετιών που θα έχουμε εμείς κάποτε. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δε νομίζω πως καμία έρευνα μπορεί να προσομοιώσει την συσσωρευμένη χρήση δεκαετιών που θα έχουμε εμείς κάποτε.θυμίζει το 1940-1950 με το τσιγάρο πάντως.
-
αν εβαζες ομως 5 τσιγαρα σε ενα τραπεζι, θα εφτιαχνες ποπ κορν?
ενταξει, παιζει ολοι ανεξαιρετως οι παριζιανοι να εχουν κακρινο, εφ' οσον εχουν κεραιες κινητης καθε 3-4 τετραγωνα σχεδον και τις εχουν πανω σε κτιρια και ο,τι να 'ναι!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
αν εβαζες ομως 5 τσιγαρα σε ενα τραπεζι, θα εφτιαχνες ποπ κορν?όχι ρε γμτ... ...μόνο μαλλί της γριάς...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To link αυτό όμως λέει πολύ λιγότερα από αυτά που παρέθεσες πιο πάνω! Γνώμη μου, όχι πως τα κινητά είναι εντελώς αθώα, αλλά με τίποτε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...Αν επιλέξεις συνεντεύξεις (αριστερά) θα διαβάσεις αυτά που έκανα paste στο word.
-
Αυτή τη στιγμή έχει εκπομπή στην ΕΤ3 σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δε νομίζω πως καμία έρευνα μπορεί να προσομοιώσει την συσσωρευμένη χρήση δεκαετιών που θα έχουμε εμείς κάποτε.Τωρα αυτο μου δημιουργει αναμικτα συναισθήματα.
-
Έχει κανείς εμπειρία ή ξέρει τι ισχύει με την επέμβαση στο διάφραγμα; Μέρες αποθεραπείας, ποσοστό αποτυχίας κλπ κλπ
-
Απρόσμενη ερώτηση εκ μέρους του Dr. Gregory House
-
Σας τσεκάρω να δω αν έχετε διαβάσει....
-
Το Σάββατο με δάγκωσε σκύλος 2 μου έκανε 2 δαγκωνιές στο πόδι , τη μία επειδή δε τον είδα και ίσως τον ακούμπησα κατά λάθος (σκοτάδι στην παραλία) και τη δεύτερη επειδή πήγα μετά να τον σπρώξω με το πόδι. Τα τελευταία εμβόλια που είχα κάνει ήταν το 2006 στην εκπαίδευση στο ΠΝ. Θα πρέπει τώρα να κάνω αντιλυσσικό? Κάνουν σε φαρμακείο ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Το Σάββατο με δάγκωσε σκύλος 2 μου έκανε 2 δαγκωνιές στο πόδι , τη μία επειδή δε τον είδα και ίσως τον ακούμπησα κατά λάθος (σκοτάδι στην παραλία) και τη δεύτερη επειδή πήγα μετά να τον σπρώξω με το πόδι. Τα τελευταία εμβόλια που είχα κάνει ήταν το 2006 στην εκπαίδευση στο ΠΝ. Θα πρέπει τώρα να κάνω αντιλυσσικό? Κάνουν σε φαρμακείο ?σου εχει κανει πληγη; θα ελεγα πως ειναι καλη ιδεα να πας σε καποιον γιατρο, αν και στην πραγματικοτητα λιγες ειναι οι φορες που χρειαζεται ιδιαιτερη θεραπεια ενα δαγκωμα σκυλου.
εμενα με δαγκωσε ενα πριν κανα μηνα, αλλα με πηρε ξωφαλτσα (πηρε μονο το τζιν μου κ γι'αυτο δεν πηγα ποτε σε καποιο γιατρο). πηγα να το χαϊδεψω αλλα μαλλον δεν του αρεσε η ιδεα
-
Καλό θα ήταν να μην το αφήσεις στην τύχη!!!
-
dmitspan πρεπει να πας να κανεις εμβολιο...βεβαια δε ξερω και ποσο δαγκωμα σε κανε αλλα κανονικα πρεπει να πας..
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Το Σάββατο με δάγκωσε σκύλος 2 μου έκανε 2 δαγκωνιές στο πόδι , τη μία επειδή δε τον είδα και ίσως τον ακούμπησα κατά λάθος (σκοτάδι στην παραλία) και τη δεύτερη επειδή πήγα μετά να τον σπρώξω με το πόδι. Τα τελευταία εμβόλια που είχα κάνει ήταν το 2006 στην εκπαίδευση στο ΠΝ. Θα πρέπει τώρα να κάνω αντιλυσσικό? Κάνουν σε φαρμακείο ?Αν τελευταια εχεις μια ανεξηγητη επιθυμια να μασουλας παπουτσια, να τρως μονο το κοκκαλο απο τη μπριζολα σου και μετα να το κρυβεις στον κηπο, να κατουρας με το ενα ποδι σηκωμενο και να μυριζεις καθε πιθανη γωνια, μαλλον κατι δεν παει καλα... Επισης, νομιζω οτι επρεπε να τον δαγκωσεις και εσυ...
(Βασικα για παν ενδεχομενο, ρωτα αρχικα τον φαρμακοποιο της γειτονιας σου, ή τον γιατρο σου)
-
Αν ο σκύλος είναι αδέσποτος και χάθηκε μετά μάλλον είναι καλή ιδέα ο αντιλυσσικός ορρός. Αν ο σκύλος είναι γνωστός αρκεί παρακολούθησή του για 2-3 μέρες και αν δεν εμφανίσει σημεία λύσσας είναι εντάξει. Αν δεν είναι απλώς γρατσουνιά καλό θα ήταν να πάρεις αντιβίωση (από γιατρό βέβαια) και να κάνεις και αντιτετανικό ενισχυτικό εμβόλιο.
Αντιλυσσικό γίνεται μόνο όταν είναι απαραίτητο διότι κάνει συχνά αντιδράσεις -
Από πότε οι φαρμακοποιοί δίνουν ιατρικές συμβουλές;
Έπρεπε να πας σε γιατρό, να δει και να καθαρίσει (αν χρειαζοταν) την πληγή και να σου πει τι να κάνεις.
Με πρόλαβε και ο theorallye, που τα εξηγεί αναλύτικά.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες