-
μεχρι 5-6 ετων λενε οι γιατροι..
-
Με την καταλληλη αντιμετωπιση δε νομιζω οτι πρεπει να ανησυχητε ιδιαιτερα.Σας εχουν δωσει υποθετα ?
-
ενα μικρο σαν κλισμα ειναι , σε περιπτωση σπασμων χορηγειται απο τον ποπο.
-
Stesolid?
-
οχι , diasepam , αλλα νομιζω ειναι τα ιδια..η ιδια δραστικη ουσια. ντοκτορ εισαι;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Την αλλη παρασκευη θα κανω μια επεμβαση για αφαιρεση κυρσων. 1η φορα θα κανω αναισθησια και εχω αγχωθει λιγο.
Εχει κανει κανεις παρομοια επεμβαση?προσωπικά δεν έχω κάνει, αλλά βλέπω έως κ 10 τη μέρα στους ασθενείς...
δεν είναι τίποτα...
αν κάνεις ολική θα σου δώσουν προποφόλη ενδοφλέβια (το φάρμακο του jackson), θα μυρίσεις κ από τη μάσκα ένα αέριο, θα σου δώσουν κ παυσίπονο, συνήθως fentanyl, και θα σε διασωληνώσουν...
σε 1 λεπτό αυτά...θα πέσεις ξερός πριν το καταλάβεις, και θα ξυπνήσεις μόλις έχουν τελειώσει.
Συνήθη προβλήματα είναι να έχεις έντονη ναυτία μετά, και να αισθάνεσαι χάλια το λαιμό σου από τη διασωλήνωση.
Η ναυτία μπορεί να είναι από μια αμυδρή μαστούρα που κρατάει αρκετές ώρες (θα την πέφτεις για ύπνο συνέχεια), μπορεί να φτάνει και σε επίπεδο ιλίγγου και εμετών. Το επίπεδο της αμυδράς μαστούρας είναι καλό, γιατί δρα και ως παυσίπονοΝομίζω σχετίζεται και με το πόσες ώρες θα είσαι ναρκωμένος, και προφανώς και από τον οργανισμό. Πρότερη έκθεση σε ανάλογες ουσίες, δεν ξέρω πως επηρεάζει
[Εγώ ήμουν με ολική για κανά 5ωρο, ξύπνησα στο τραπέζι μόλις μου έβγαλαν το σωλήνα, ένιωθα χάλια το λαιμό μου και ήμουν μαστουρωμένος για κανά 24ωρο μετα. Αλλά ήταν ευχάριστο, γιατί τα άλλα 24ωρα ήταν με πολύ πόνο]
Για σοβαρότερες επιπλοκές μπορείς να ενημερωθείς μετά την επέμβαση, που θα έχουν πάει όλα καλά
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
οχι , diasepam , αλλα νομιζω ειναι τα ιδια..η ιδια δραστικη ουσια. ντοκτορ εισαι;Ιδια δραστικη ειναι.
Ναι γιατρος ειμαι. -
@Geo: θα σε βαλουν στο κρεβατακι σου, θα ετοιμασουν τα πραγματα ολα και θα σου πουν να μετρησεις μεχρι το 10 (καθως θα αρχισεις μαλλον να μυριζεις ενα αεριο), σιγα μην φτασεις πανω απο το 5.
Οταν ξυπνησεις, μπορει να νιωθεις τρεμουλο και κρυο για λιγο, θα ζητησεις μια κουβερτουλα λιγο για να νιωσεις καλυτερα. Λογικα μετα θα σε εχουν σε ορο. Μην παραξενευτεις αν καποια σακουλια εχουν διαφορετικο χρωμα, καθως μπορει καθε 1-2 σακουλια να σου δινουν ενα με ελαφρια ηρεμηστικα κλπ, οποτε θα μαμηθεις στον υπνο τις πρωτες ωρεςΔεν ξερω ποσες ωρες ειναι η επεμβαση που θα σου κανουν ουτε ποσο σοβαρη ειναι, αλλα σε γενικες γραμμες δεν εχεις ουτε κατι να φοβασαι, ουτε κατι τρομερο θα συμβει.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
@Geo: θα σε βαλουν στο κρεβατακι σου, θα ετοιμασουν τα πραγματα ολα και θα σου πουν να μετρησεις μεχρι το 10 (καθως θα αρχισεις μαλλον να μυριζεις ενα αεριο), σιγα μην φτασεις πανω απο το 5.Ακριβώς αυτό με την διαδικασία της αναισθησίας. Με το που βάζουν και την μάσκα ... τέλος. Κοιμήθηκες!
Εγχείριση ρουτίνας. Θα κάνεις υπομονή μετά κατα την επούλωση. Θα φοράς τις ειδικές καλτσες συμπίεσης, θα αποφεύγεις ορθοστασία, πάρε και 7,8 μέρες άδεια και όλα θα τελειώσουν. Αν δεν κάνω λάθος δυο μικρά σημάδια από τις 2 τομές θα έχεις εξωτερικά που θα δείχνουν ότι έχει γίνει εγχείρηση. Θα φύγουν και αυτά βέβαια με τον καιρό.
-
Ευχαριστω για τις πληροφοριες παιδια.
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πρέπει να τον ηρέμησες τώρα...χαχαχα ναι τα χρειαστικα λιγο μπορω να σου πω.
@Geo: θα σε βαλουν στο κρεβατακι σου, θα ετοιμασουν τα πραγματα ολα και θα σου πουν να μετρησεις μεχρι το 10 (καθως θα αρχισεις μαλλον να μυριζεις ενα αεριο), σιγα μην φτασεις πανω απο το 5.
Οταν ξυπνησεις, μπορει να νιωθεις τρεμουλο και κρυο για λιγο, θα ζητησεις μια κουβερτουλα λιγο για να νιωσεις καλυτερα. Λογικα μετα θα σε εχουν σε ορο. Μην παραξενευτεις αν καποια σακουλια εχουν διαφορετικο χρωμα, καθως μπορει καθε 1-2 σακουλια να σου δινουν ενα με ελαφρια ηρεμηστικα κλπ, οποτε θα μαμηθεις στον υπνο τις πρωτες ωρεςΔεν ξερω ποσες ωρες ειναι η επεμβαση που θα σου κανουν ουτε ποσο σοβαρη ειναι, αλλα σε γενικες γραμμες δεν εχεις ουτε κατι να φοβασαι, ουτε κατι τρομερο θα συμβει.
Μπιλλ γυρω στην μιαμιση ωρα ειπε ο γιατρος.
Και δεν θα ειναι ναρκωση σαν να εκανα επεμβαση ανοιχτης καρδιας..Απλα θα κοιμηθω λιγακι...ετσι ακριβως το ειπε ο γιατρος.
Παντως ειναι πολυ ομιλιτικος και σε κατατοπιζει πληρως!!Ακριβώς αυτό με την διαδικασία της αναισθησίας. Με το που βάζουν και την μάσκα ... τέλος. Κοιμήθηκες!
Εγχείριση ρουτίνας. Θα κάνεις υπομονή μετά κατα την επούλωση. Θα φοράς τις ειδικές καλτσες συμπίεσης, θα αποφεύγεις ορθοστασία, πάρε και 7,8 μέρες άδεια και όλα θα τελειώσουν. Αν δεν κάνω λάθος δυο μικρά σημάδια από τις 2 τομές θα έχεις εξωτερικά που θα δείχνουν ότι έχει γίνει εγχείρηση. Θα φύγουν και αυτά βέβαια με τον καιρό.
Επισης λογια του γιατρου το παραπανω..
Επειδη εχουμε και Μονακο εκεινο το ΣΚ θα ειμαι σε θεση να το δω ε?
-
και δεν τους λες να σε βάλουν απλα να δεις τον αγώνα;
θα κοιμηθείς χωρίς φάρμακα και λοιπά πράγματα του διαβόλου
-
@Geo, μην ανυσηχεις, προσφατα εκανα και εγω μια λαπαρασκοπικη επεμβαση με ολικη. Εκτός αν πας σε κλινική της υποσαχάριας Αφρικής, ή σε παράνομη κλινική σε ημιυπόγειο στο Ζεφύρι, γενικά οι σοβαροί καλοί γιατροί (και κλινικές), έχουν στο team τους επαγγελματίες αναισθησιολόγους και η εμπειρία δεν θα είναι τρομακτική. Λόγω της διάρκειας που σου ειπαν (1.5 ωρες) μάλλον πάνε για πλήρη καταστολη (δλδ και του μυικού - αναπνευστικό και διασωλήνωση) και όχι απλή μέθη (ας με διορθωσουν οι γιατροι forum αν δεν τα λεω καλα). Όπως είπαν οι προλαλίσαντες, τσιμπάς μια ενεσούλα στην πεταλούδα/χεράκι, μετά μάσκα (όπου κλασσικά ρωτάς 'αυτο ειναι η νάρκωση?' και πάντα σου λένε ψέμματα 'οχι ειναι οξυγονο') και καπουτ. Προσωπικά, σε δυο ολικες που εχω φαει, ποτέ δεν ένοιωσα πονο στον λαιμο ή ξηρό λαιμό μετά, ποτέ δεν ενοιωσα να κρυωνω, δεν είχα ίλλιγο ή εμετούς κτλ, αλλά πλήρη διαύγεια σε 2 sec (δλδ ανοιγμα ματια, που ειμαι, α, εκανα την επέμβαση). Εξαρτάται βέβαια και από τον οργανισμό. Όντως το πρώτο 24ωρο ήθελα ύπνο τρελό
Για τον πόνο, λογικά με τον ορό θα σου δίνουν και (αν πρέπει παυσιπονο), μην σε ανησυχεί. Εμένα ποιο πολύ με ενόχλησε το μουδιασμα σε μέρος του ποδιού που έκανε κανα μηνα να περάσει , λόγω της γ@@@ης διαθερμίας, αλλά αυτό είναι και σπάνιο after effect (κάτι σαν 2% - μάλλον μου κλήρωσε).
Γραψε εντυπώσεις μετα το πέρας και μην ανησυχείς και περαστικά -
περαστικα geo
-
@GEO
Σε φαση που εκανα ολικη αναισθησια, μου ειπαν να μετρησω αναποδα απο 10-0, στα 7 περιπου , ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Ξηρο λαιμο δεν ειχα ουτε τιποτα, απλα αγαπουσα ολο τον κοσμο για 20-30 λεπτα μετα το ξυπνημα, επεσα για υπνο μερικες ωρες, και μετα ΠΕΙΝΑΓΑ., κυνηγουσα την τυπισσα με τους δισκους στο διαδρομο για να μου δωσει κατι να φαω. -
Ολική έκανα πριν 20 χρόνια περίπου... μια ενδοφλέβια μου έβαλαν και σε 3' ήμουν εκτός
-
Μια ξαδέρφη της μάνας μου έκανε παρόμοια εγχείρηση και πέθανε μέσα στο χειρουργείο. Δεν ήταν τόσο ρουτίνας.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Την αλλη παρασκευη θα κανω μια επεμβαση για αφαιρεση κυρσων. 1η φορα θα κανω αναισθησια και εχω αγχωθει λιγο.
Εχει κανει κανεις παρομοια επεμβαση?Είχα κάνει την ίδια επέμβαση το 2005.
Προτίμησα την ολική αναισθησία από την τοπική, κι έχει υποτίθεται κάποιους επιπλέον κινδύνους, γιατί με την μερική δεν πονάς μεν, καταλαβαίνεις όμως τι συμβαίνει. Με την ολική, σου βάζουν τη μασκούλα, σκοτινιάζει το σύμπαν και βουίζουν τα αυτιά σου και σε 10 δεύτερα κοιμάσαι. Ξυπνάς στον θάλαμο ανάνηψης όταν έχει τελειώσει η επέμβαση.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
οχι , diasepam , αλλα νομιζω ειναι τα ιδια..η ιδια δραστικη ουσια. ντοκτορ εισαι;Γνωστό στην Ελλάδα και σαν Stedon και στην Αμερική σαν Valium. Ηρεμιστικό-αγχολυτικό είναι, χρησιμοποιείται και σε σπασμούς όμως (όπως σε κρίσεις επιληψίας πχ).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ακριβώς αυτό με την διαδικασία της αναισθησίας. Με το που βάζουν και την μάσκα ... τέλος. Κοιμήθηκες!
Εγώ πάντως έχω μετρήσει 18 τομές...
-
[quote='j.marr']Μια ξαδέρφη της μάνας μου έκανε παρόμοια εγχείρηση και πέθανε μέσα στο χειρουργείο. Δεν ήταν τόσο ρουτίνας. [/quote
μπραβο σου ρε j marr ..και το γραφεις εδω μεσα;;; ωραιο θαρρος του δινεις του ανθρωπου. υμαρτον..
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες