-
Ναι χημικο εγκαυμα ειναι σιγουρα ,αλλα μπορει να συνυπαρχει και μολυνση ή να δημιουργηθηκε αργοτερα.
Τελος παντων δεν ειναι και τοσο σωστο να προσπαθουμε να δωσουμε θεραπευτικη αγωγη απο το forum,οποτε προτεινω να κανεις αυτα που εγραψα παραπανω και αυριο να σε δει οφθαλμιατρος.
Αν εχεις οποιοδηποτε προβλημα ή ακομα και απορια ,ευχαριστως να μιλησουμε ή και να σε εξετασω. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ναι χημικο εγκαυμα ειναι σιγουρα ,αλλα μπορει να συνυπαρχει και μολυνση ή να δημιουργηθηκε αργοτερα.
Τελος παντων δεν ειναι και τοσο σωστο να προσπαθουμε να δωσουμε θεραπευτικη αγωγη απο το forum,οποτε προτεινω να κανεις αυτα που εγραψα παραπανω και αυριο να σε δει οφθαλμιατρος.
Αν εχεις οποιοδηποτε προβλημα ή ακομα και απορια ,ευχαριστως να μιλησουμε ή και να σε εξετασω.Ναι, λογικό δε βγάζει πουθενά.
Θα μιλήσουμε αν είναι αύριο, στείλε μου το κινητό σου με ΡΜ μήπως το χρειαστώ.
Η απορία μου αρχικά ήταν περισσότερο για αυτό το ph που μου είπε.
-
Είχα ξαναγράψει πριν αρκετούς μήνες για ένα τραύμα/ χτύπημα που έχω στον ώμο.
'Μερική ρίξη ημιακάμπτιου' ή κάπως έτσι μου το είπαν στο νοσοκομείο.
Πήρα δεκάδες χάπια, έβαλα νάρθηκα για να το ξεκουράσω, έκανα κάπου 30 φυσικοθεραπείες. Το πρόβλημα παραμένει. Την τελευταία φορά που πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν οι - ειδικευόμενοι - ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα χωρίς τη χρήση κορτιζόνης γιατί θεωρούν ότι είμαι μικρός σε ηλικία για τέτοιες λύσεις. Από τότε, πέρασαν 2-3 μήνες, έκανα τις φυσικοθεραπείες οι οποίες ναι μεν είχαν σοβαρά θετικό αποτέλεσμα αλλά όχι 100% λύση στο πρόβλημα.
Εντελώς από σπόντα πήγα συστημένος σε ένα πολύ καλό ορθοπαιδικό ο οποίος μόλις άκουσε το ιστορικό μου έκανε ένεση κορτιζόνης χωρίς πολλά πολλά. Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι δυνατόν να μου λένε ότι έχω αυτό το πρόβλημα με μια απλή ακτινογραφεία και ότι μάλλον μου έλεγαν μπούρδες στα περι 'ακάμπτιου' ή όπως αλλιώς τον λένε.
Το αποτέλεσμα είναι ότι είδα τρομερή αλλαγή την ίδια κι όλας μέρα. Μετά απο τόσους μήνες μπορώ και κουνάω το χέρι μου σχεδόν όπως πριν το χτύπημα. Δεν ξέρω όμως τι να περιμένω για το μέλλον. Έχω ακούσει ότι αν ο οργανισμός συνηθίσει την κορτιζόνη τότε κλάψτα Χαράλαμπε. Μιας γνωστής μου ο πατέρας - 60άρης - έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα στο χέρι του και πρόσφατα μετά από 4 ενέσεις κορτιζόνης έκανε λέει μορφίνη.Χαίρομαι από τη μία που είμαι καλά αλλά φοβάμαι μην έχω μπει σε κακό 'μονοπάτι'.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πήρα δεκάδες χάπια, έβαλα νάρθηκα για να το ξεκουράσω, έκανα κάπου 30 φυσικοθεραπείες. Το πρόβλημα παραμένει. Την τελευταία φορά που πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν οι - ειδικευόμενοι - ότι θα προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα χωρίς τη χρήση κορτιζόνης γιατί θεωρούν ότι είμαι μικρός σε ηλικία για τέτοιες λύσεις. Από τότε, πέρασαν 2-3 μήνες, έκανα τις φυσικοθεραπείες οι οποίες ναι μεν είχαν σοβαρά θετικό αποτέλεσμα αλλά όχι 100% λύση στο πρόβλημα.
Εντελώς από σπόντα πήγα συστημένος σε ένα πολύ καλό ορθοπαιδικό ο οποίος μόλις άκουσε το ιστορικό μου έκανε ένεση κορτιζόνης χωρίς πολλά πολλά. Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι δυνατόν να μου λένε ότι έχω αυτό το πρόβλημα με μια απλή ακτινογραφεία και ότι μάλλον μου έλεγαν μπούρδες στα περι 'ακάμπτιου' ή όπως αλλιώς τον λένε.
Το αποτέλεσμα είναι ότι είδα τρομερή αλλαγή την ίδια κι όλας μέρα. Μετά απο τόσους μήνες μπορώ και κουνάω το χέρι μου σχεδόν όπως πριν το χτύπημα. Δεν ξέρω όμως τι να περιμένω για το μέλλον. Έχω ακούσει ότι αν ο οργανισμός συνηθίσει την κορτιζόνη τότε κλάψτα Χαράλαμπε. Μιας γνωστής μου ο πατέρας - 60άρης - έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα στο χέρι του και πρόσφατα μετά από 4 ενέσεις κορτιζόνης έκανε λέει μορφίνη.Χαίρομαι από τη μία που είμαι καλά αλλά φοβάμαι μην έχω μπει σε κακό 'μονοπάτι'.
Μια ένεση έκανες,τι να συνηθίσει ο οργανισμός ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα έχει 100% λύση του προβλήματος ή μετά από λίγο καιρό οι πόνοι θα επανέλθουν και θα θέλω κι άλλη ένεση για να νιώσω καλά για λίγο καιρό και μετά πάλι από την αρχή?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Θα έχει 100% λύση του προβλήματος ή μετά από λίγο καιρό οι πόνοι θα επανέλθουν και θα θέλω κι άλλη ένεση για να νιώσω καλά για λίγο καιρό και μετά πάλι από την αρχή?
Δέχομαι στο ιατρείο μου κάθε μέρα 10:00-13:00 εκτός Σαββάτου Κυριακης!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δέχομαι στο ιατρείο μου κάθε μέρα 10:00-13:00 εκτός Σαββάτου Κυριακης!
Κάτι τέτοιο περίμενα κι εγώ να μου πεις. Απόδειξη θα μου κόψεις ?
-
Μηπως σου ειπαν ρηξη υπερακανθιου?
Πόνο εχεις σε ποιες κινησεις? μηπως οταν ανοιγεις το χέρι? (απαγωγή ώμου)
Η κορτιζόνη εχει σε μεγάλο βαθμό θεραπευτικη δράση, αλλα το προβλημα της ειναι οτι εχει και 'κουκουλωτική' δράση. αυτό σημαινει οτι ναι μεν εχει αμεση ανακουφιση απο την πρωτη ένεση αλλα επειδη σκεπάζει τον πόνο νιώθεις οτι εχεις γινει εντελώς καλά και χρησιμοποιεις το χέρι κανονικά. όταν καποια στιγμη σε λιγους μηνες εχει περάσει η δράση της θα εισαι λιγο χειροτερα γιατι ολο αυτο το διαστημα που λειτουργουσες κανονικα επιβάρυνες τον ώμο.
Κατα την γνώμη μου επρεπε αφου ειχαν περάσει καμια 10αρια φυσικοθεραπεις χωρις εντυπωσιακο αποτελεσμα , τοτε να εκανες την κορτιζόνη και με το χερι ηρεμο να συνεχιζες τις υπολοιπες 20 για να ολοκληρωσεις την δουλειά.
Εαν θελεις λεπτομερεις στειλε μου με πμ το τηλεφωνο σου να μιλησουμε. -
Πριν 2 βδομάδες πήγα κι έκανα οφθαλμολογικό έλεγχο. Πήγα τη συνταγή σ´ένα μαγαζί με οπτικά να μου φτιάξουν γυαλιά και όταν πήγα να τα πάρω είδα επί τόπου πως δεν έβλεπα σωστά+με ζάλιζαν. Ηταν λάθος η συνταγή, μόνο με το αριστερό έβλεπα καλά. Θα πάω να τους ξεχέσω, πώς είναι δυνατόν τέτοια διαφορά;
-
Μηπως δε στη μετρησε σωστα ο γιατρος; 3 διαφορετικοι γιατροι μου τη μετρησαν οπως ηθελαν ο καθενας.. (παιζει να εφταιγα κι εγω βεβαια,δεν ειναι απλη υποθεση να διαβαζεις τα νουμερακια).
-
Ο χρήστης Ariskouts έγραψε:
Μηπως σου ειπαν ρηξη υπερακανθιου?
Πόνο εχεις σε ποιες κινησεις? μηπως οταν ανοιγεις το χέρι? (απαγωγή ώμου)
Η κορτιζόνη εχει σε μεγάλο βαθμό θεραπευτικη δράση, αλλα το προβλημα της ειναι οτι εχει και 'κουκουλωτική' δράση. αυτό σημαινει οτι ναι μεν εχει αμεση ανακουφιση απο την πρωτη ένεση αλλα επειδη σκεπάζει τον πόνο νιώθεις οτι εχεις γινει εντελώς καλά και χρησιμοποιεις το χέρι κανονικά. όταν καποια στιγμη σε λιγους μηνες εχει περάσει η δράση της θα εισαι λιγο χειροτερα γιατι ολο αυτο το διαστημα που λειτουργουσες κανονικα επιβάρυνες τον ώμο.
Κατα την γνώμη μου επρεπε αφου ειχαν περάσει καμια 10αρια φυσικοθεραπεις χωρις εντυπωσιακο αποτελεσμα , τοτε να εκανες την κορτιζόνη και με το χερι ηρεμο να συνεχιζες τις υπολοιπες 20 για να ολοκληρωσεις την δουλειά.
Εαν θελεις λεπτομερεις στειλε μου με πμ το τηλεφωνο σου να μιλησουμε.Επιβεβαιώνεις τους φόβους μου. Έχεις πμ.
-
Έχω την εξής απορία: Ιδιώτης γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γράφει στο βιβλιάριο του ΕΟΠΥΥ ότι πρέπει να γίνει επέμβαση. Η επέμβαση αυτή χαρακτηρίζεται ως 'πολύ μικρή' (π.χ. στους όρους ιδιωτικού ασφαλιστηρίου). Ποια η διαδικασία για να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο; Προαπαιτείται επανέλεγχος από γιατρό του νοσοκομείου; Ή αρκεί η διάγνωση του ιδιώτη γιατρού για να προγραμματιστεί η επέμβαση;
-
Ε βεβαια πρεπει να γινει εξεταση απο γιατρο του νοσοκομειου.
Αν ειναι επειγον πας στα επειγοντα.Αν οχι κλεινεις ραντεβου στα τακτικα ιατρεια.Για τι ειδους επεμβαση μιλαμε? -
Πας και κλείνεις ραντεβού στο Νοσοκομείο. Φυσικά και εκεί θα σε εξετάσουν.
Sent from my Sony Fola
-
Καλησπερα.
Εχω αγχωθει λιγακι μου ετυχε κατι περιεργο μου ετυχε σημερα. Πηγα να βιδωσω μια λαμπα, και οπως τεντωθηκα εχασα την ισσοροπια μου και στο τελος βρεθηκα στο πατωμα. Τι μπορει να φταιει? Εχω αγχωθει πολυ και δε θελω να το πω στους γονεις μου να μαθω περαιτερω επειδη θα αγχωθουν και αυτοι ακομα παραπανω απο εμενα.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπερα.Εχω αγχωθει λιγακι μου ετυχε κατι περιεργο μου ετυχε σημερα. Πηγα να βιδωσω μια λαμπα, και οπως τεντωθηκα εχασα την ισσοροπια μου και στο τελος βρεθηκα στο πατωμα. Τι μπορει να φταιει? Εχω αγχωθει πολυ και δε θελω να το πω στους γονεις μου να μαθω περαιτερω επειδη θα αγχωθουν και αυτοι ακομα παραπανω απο εμενα.
Τεντώθηκες και γλύστρησες; Σκοτοδίνη; Μήπως σηκώθηκες απότομα; Μούδιασε κανά πόδι και δε το ένιωσες και έπεσες;
-
Γιώργο κανένα θέμα με αυτιά? Σε εναν Ωρλ να δει τον λαβύρινθο.
Ας μην ανησυχείς πάντως. Πιθανή και μια ορθοστατική υποταση.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Καλησπερα.Εχω αγχωθει λιγακι μου ετυχε κατι περιεργο μου ετυχε σημερα. Πηγα να βιδωσω μια λαμπα, και οπως τεντωθηκα εχασα την ισσοροπια μου και στο τελος βρεθηκα στο πατωμα. Τι μπορει να φταιει? Εχω αγχωθει πολυ και δε θελω να το πω στους γονεις μου να μαθω περαιτερω επειδη θα αγχωθουν και αυτοι ακομα παραπανω απο εμενα.
Κανονικα πρεπει να πας σε παθολογο και αυτος να σου γραψει προληπτικες αιματολογικες εξετασεις.
Διαγνωση απο forum για κατι τοσο ασαφες, δεν νομιζω οτι παιζει.Φυσικα μπορει να μην εχεις και τιποτα απολυτως αλλα ενα πεσιμο δεν ειναι κατι που αγνοει κανεις. -
Μια γνωμη ειπα να παρω να δω αν εχει τυχει σε καποιον αλλον, δε θα κανω διαγνωση μεσα στο φορουμ.
Τι εγινε τωρα ακριβως απο οτι μου ερχεται ειναι οτι πηγα να βαλω τη λαμπα, ζαλιστικα πολυ (ξερετε εκεινη η αισθηση που φευγει ενα βαρος απο μεσα σου) και μετα μαλλον μουδιασα και επεσα. Θυμαμαι τους ηχους απο τα γκαπ γκαπ που επεσα στο παρκε και οτι το κεφαλι μου ειχε ελαφρωσει πολυ. Μετα σηκωθηκα και ολα κανονικα απο τοτε.
-
Μια γνωμη ειπα να παρω να δω αν εχει τυχει σε καποιον αλλον, δε θα κανω διαγνωση μεσα στο φορουμ.Τι εγινε τωρα ακριβως απο οτι μου ερχεται ειναι οτι πηγα να βαλω τη λαμπα, ζαλιστικα πολυ (ξερετε εκεινη η αισθηση που φευγει ενα βαρος απο μεσα σου) και μετα μαλλον μουδιασα και επεσα. Θυμαμαι τους ηχους απο τα γκαπ γκαπ που επεσα στο παρκε και οτι το κεφαλι μου ειχε ελαφρωσει πολυ. Μετα σηκωθηκα και ολα κανονικα απο τοτε.
Κάνεις δίαιτα ;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες