-
Ακόμα θεωρείται καλύτερο το μαύρο και αν δεν υπάρχει αισθητικός λόγος το προτιμούν
Πάντως στην αδερφή μου που της έχουν κάνει δουλειά με άσπρο έχει κρατήσει αρκετά χρόνια
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Η δικια μου οδοντιατρος παντως μου πε τα αντιθετα
-
Σου είπε ότι το λευκό είναι πιο γερό; ή ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
ειναι το ιδιο ανθεκτικο με το μαυρο και πιο ωραιο αισθητικα γι αυτο και βαζουν αυτο πλεον...εχει προχωρησει η επιστημη
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
ειναι το ιδιο ανθεκτικο με το μαυρο και πιο ωραιο αισθητικα γι αυτο και βαζουν αυτο πλεον...εχει προχωρησει η επιστημηΣωστά. Κοιταζα κατι φυλλάδια και αυτό αναφέρουν. Στα πίσω σφραγίσματα ειναι θεμα του γιατρου αν θα χρησιμοποιήσει το μαυρο (ασημι ειναι κανονικά) που ειναι ανθεκτικό (και αν δεν κανω λαθος και φτηνότερο υλικό) ή το λευκό που πλέον και αυτό ειναι το ίδιο ανθεκτικό. Λευκό σίγουρα βαζουν μπροστά όταν υπάρχει και θεμα εμφανισης των δοντιών και υπάρχει και χρωματολόγιο.
Στο δε λευκό νομίζω μπορούν να κανουν και διορθώσεις ενώ στο μαυρο βγαινει και γινεται το σφραγισμα εξαρχής. -
Είναι σχεδόν το ίδιο ανθεκτικά, το μαύρο είναι πιο φτηνό αλλά δεν επηρεάζεται από την υγεασία, το λευκό επηρέαζεται από την υγρασία, αλλα μπορεί κανείς μετά να ξαναδουλέψει πάνω του χωρίς να χρειαστεί να το αφαιρέσει όλο (γιατί μπορείς εκ νέου να του κολήσεις άσπρο πολυμερές, ενώ στο μαύρο δεν έχεις αυτή την δυνατότητα)
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Να προχωρήσεις σε θεραπεία, λογικά ακούγονται έτσι όπως τα περιγράφεις και φαντάζομαι ότι με κλινικη εξέταση είναι πιο ξεκάθαρα. Αυτό που σου είπε για το αμάγαλμα ισχύει και εφόσον έχεις πρόβλημα και στους προγόμφιους μη το καθυστερείςΔεν έχω κάποια ενόχληση ούτε φαίνονται χαλασμένα απ' έξω , να σκάψω δύο έστω και φαινομενικά υγιή δόντια ;
-
Αφου διέγβωσε οτι έχουν πρόβλημα, πώς λές οτι είναι μια χαρά;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Αφου διέγβωσε οτι έχουν πρόβλημα, πώς λές οτι είναι μια χαρά;Δεν είμαι οδοντίατρος ούτε είπα ότι είναι μια χαρά , είπα απλά ότι εγώ δεν βλέπω κάτι ούτε φθαρμένα φαίνονται ούτε κουφάλες έχουν και τα σχετικά , πρέπει να ζητήσω και μια δεύτερη γνώμη ειδικού .
-
Και εγώ σου είπα όυι εφόσον δεν είσαι ειδικός δεν μπορείς να κρίνεις!
Εκτός εάν έχεις για τόσο απατεώνα-λαμόγιο-άχρηστο τον οδοντιατρό σου που σου προτείνει να ανοίξει 2 υγιή δόντια. Εάν απλώς έχεις την παραμικρή υπόνοια για αυτό, τότε μάλλον εξαρχής έχεις κάνει κακή επιλογή οδοντίατρου:..
-
Το αμάλγαμα ακόμη θεωρείται πιο ανθεκτικό σε εμφράξεις οπίσθιων δοντιών, ναι οι ρητίνες έχουν εξελιχθεί αρκετά αλλά και πάλι χωρίς κλινική εικόνα δεν μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά ότι είναι κατάλληλες για την αποκατάσταση του δοντιού.
Ο οδοντίατρος μετά την αφαίρεση του τερηδονισμένου ιστού αποφάσισε ότι το αμάλγαμα είναι το καταλληλότερο για διάφορους λόγους (χαρακτηριστικά του κάθε υλικού ΑΛΛΑ πιο σημαντικό για εμένα ικανότητα/δυνατότητα εφαρμογής του κάθε υλικού, οι εμφράξεις ρητίνης είναι πιο απαιτητικές και για τον οδοντίατρο αλλά και για τον ασθενή).'Δε φαίνονται χαλασμένα απ'έξω'
Δυστυχώς/ευτυχώς τα δόντια μας δεν είναι πορτοκάλια, μπορεί σε αυτό το στάδιο να μην έχεις κάποια ενόχληση και στο βαθμό που μπορείς να παρατηρήσεις την κατάσταση τους να μη βλέπεις κάτι το ανησυχητικό αλλά επειδή η τερηδόνα ξέρει να κρύβεται αρκετά καλά, ειδικά στα αρχικά στάδια, είτε θα ακολουθήσεις το πλάνο που σου παρουσίασε ο οδοντίατρος σου, είτε θα κάνεις μία ακόμη επίσκεψη σε κάποιον άλλο ειδικό για 2η γνώμη, σε περίπτωση που νιώθεις μια ανασφάλεια ως προς το πλάνο που σου παρουσιάστηκε είναι η καλύτερη λύση, όπως και να έχει μη το καθυστερείς -
Ισχύουν τα παρακάτω; Πρώτη φορά τα ακούω!
Εσείς βάζετε γάλα στον καφέ σας; Ξανασκεφτείτε το
Σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι: Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από έναν ευωδιαστό καφέ, το πρωί που ξυπνάμε, ή όταν βγαίνουμε με φίλους για να χαλαρώσουμε κάποιο απόγευμα; Αυτή η μαγική μυρωδιά που ξυπνάει τις αισθήσεις εάν ανακατευτεί με λίγο γάλα τότε μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον οργανισμό. Και προσοχή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στον καφέ τους βάζουν και λίγο γαλατάκι. Διαβάστε τι μπορεί να συμβεί.
Συνήθως λοιπόν βάζουμε γάλα στον καφέ επειδή θέλουμε να “σπάσουμε” λίγο τη μυρωδιά του και την ένταση του. Νομίζουμε ότι έτσι γίνεται ελαφρύτερος και πιο γευστικός. Αυτή η πράξη μας όμως δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό μας. Με πιο έντονη εκείνη της αποβολής μεγάλης ποσότητας ασβεστίου.
Έρευνες έδειξαν πως όταν το γάλα αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης (οι οποίες βρίσκονται στον καφέ φυσικά, ή και στο τσάι), τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Το γάλα στον καφέ σε γενικές γραμμές είναι και “βαρύ” για το στομάχι και συχνά όταν πίνουμε έτσι τον καφέ μας νιώθουμε σαν να μην έχουμε χωνέψει.
Η ουσία καζείνη που έχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, συχνά πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να πιείτε καφέ, προτιμήστε τον σκέτο, δίχως γάλα, όπως όλοι οι καλοί μερακλήδες. Και θα τον απολαύσετε περισσότερο και δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο στομαχικό ή κοιλιακό πρόβλημα. -
εγω παντως εαν πιω καφε με γαλα προλαβαινω δεν προλαβαινω
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
εγω παντως εαν πιω καφε με γαλα προλαβαινω δεν προλαβαινωειδικα φραπογαλο κρυο το πρωι... πιο γρηγορο κι απο τη σκεψη... RIGHT THROUGH
-
Το έχω ακούσει ξανά αυτό αλλά δεν το πολυπιστεύω Πάντως καφέ χωρίς γάλα δε μπορώ να πιω με τίποτα, θα είναι μεγάλο πλήγμα αν ισχύει
-
Η ζάχαρη του γαλακτος, η λακτοζη δημιουργεί φουσκώματα και κοιλιακά. Και όλοι έχουν μια ήπια ή μεγάλη δυσανεξία.
Δεν μου φαινεται και πολύ σόι η έρευνα. Παγκοσμίως το γάλα συνοδευει καφέ ή τσαί. Ολοι κοιλιακά θα είχαν. -
Η ουσία καζείνη που έχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, συχνά πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.
Ποτέ δεν είδα καφέ να πήζει όταν προσθέσεις γάλα.
Αυτό που πήζει μάλλον είναι το μυαλό αυτών που σκέφτηκαν τέτοιες ανοησίες. -
σωστά
η αλήθεια είναι ότι παχαίνει -
Το μόνο που ακούγεται 'σόι' στο κείμενο είναι ότι μπορεί μεν να πίνεται πιο εύκολα, είναι όμως πιο βαρύ για το στομάχι...
@Γιώργης: Συνήθεια είναι, καθαρά. Όπως και η ζάχαρη...
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το μόνο που ακούγεται 'σόι' στο κείμενο είναι ότι μπορεί μεν να πίνεται πιο εύκολα, είναι όμως πιο βαρύ για το στομάχι...Το μόνο ίσως 'σωστό'. Αλλά δεν έχει να κανει με τον συνδυασμό γάλα με καφέ αλλα στο ίδιο το γάλα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες