-
δεν θα επρεπε να ειδοποιηθω οτι το θεμα μου ενσωματωθηκε εδω ωστε να μην το ψαχνω αδικα?
τελος παντων αν ειχα γραψει απο την αρχη εδω πιστευω οτι δεν θα ειχα καμμια απαντηση , νομιζω οτι θα ηταν σωστο να μενει
δυο μερες αυτονομο και μετα να ενσωματωνεται.τωρα δεν θα δουν ουτε τις ευχαριστιες μου τα παιδια που απαντησαν.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Είναι πολύ κακό που κάτι εξετάσεις αίματος που έκανα πρόσφατα έδειξαν χοληστερίνη 265?
Είμαι 33ων, 1.81 και 87 κιλά και γενικά στην οικογένειά μου έχουμε ένα ιστορικό από την πλευρά του πατέρα μου.
Διατροφή κάνω σχετικά προσεγμένη, εκτός από τα γλυκά, μου έκανε εντύπωση που το ζάχαρο ήταν σε νορμαλ επίπεδα, από αλλού το περίμενα. Βεβαια η αλήθεια ειναι οτι μια βδομάδα πριν την εξεταση, το προηγούμενο Σ/Κ ειχαμε οργιάσει λίγο από άποψη διατροφής, σε 2 γενεθλια πήγαμε και σε ένα ακόμα τραπέζι που μας κάλεσαν.
Δυστυχως δεν εχω μετρησεις HDL - LDL, η εξέταση ήταν μια απλή αίματος/ούρων, από αυτές που προσφέρει δωρεάν η Alpha με το πρόγραμμα υγείας που έχει.Δοκίμασε κανά δίμηνο δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και 3-4 κιλά απώλεια βάρους. Επανέλαβε την εξέταση και αν δεν έχει μειωθεί σε βλέπω για στατινες. Η οικογενης υπερλιπιδαιμια είναι δύσκολο να ρυθμιστεί χωρίς φάρμακα πάντως.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
δεν θα επρεπε να ειδοποιηθω οτι το θεμα μου ενσωματωθηκε εδω ωστε να μην το ψαχνω αδικα?
τελος παντων αν ειχα γραψει απο την αρχη εδω πιστευω οτι δεν θα ειχα καμμια απαντηση , νομιζω οτι θα ηταν σωστο να μενει
δυο μερες αυτονομο και μετα να ενσωματωνεται.τωρα δεν θα δουν ουτε τις ευχαριστιες μου τα παιδια που απαντησαν.
Δυστυχώς το φορουμ δεν δινει την δυνατοτητα της αυτοματης ενημερωσης.
Γιατι να μην τις δουν;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι να μην τις δουν;
ούτε τα ΡΜ δουλευουν να φανταστώ;
ότσο τα πράγματα εχουν ως εξής: το παιδί εχει υπερμετρωπία με αστιγματισμό. τα νουμεράκια που εδωσε για γυαλιά το δόκτωρας εχουν λογική, ειδικότερα εαν πιο πριν το μυδρίασε το παιδί. αν πάλι δεν το έκανε, αν είναι πραγματικός μαστορας πάλι μπορει να τα πέτυχε σωστά, αλλά τον εμπιστεύεσαι;
σε μηχάνημα το μέτρησε να υποθέσω ε;
-
Βασικα τα πραγματα δεν ειναι ετσι απλα.To Παιδι μπορει να εχει υπερμετρωπια 'η μπορει να εχει μυωπια.Για να έδωσε ο γιατρός μυωπικα γυαλιά θα βρήκε οτι το μηχάνημα έκανε λάθος,λόγω της προσαρμογής, και το παιδι έχει μυωπία.
Υπάρχει και η τεχνική της ομίχλης αντί για τη σκιασκοπια που είναι βέβαια το 'gold standard'ειδικά για μικρά παιδιά.Οπότε μπορεί να μην έκανε κυκλοπληγια. -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Γιατι να μην τις δουν;
Ναι τα πμ δουλευουν.Ποσα να στειλω ομως;Ξερεις ποσα θεματα κλειδωνονται ή συγχωνευονται καθε μερα;Δεν μπορουμε φιλε μου να στελνουμε πμ σε καθε ενεργεια που κανουμε.Δεν θα μας εμενε χρονος για τιποτα,ολο στα πμ θα ειμασταν.
-
pως γινετε καποιος να παθη καρδιακη προσβολη και στο αγγειoγραφημα να βρουνε ολες της αρτηριες καθαρες;
-
kostis20
μας ειπε να παμε σε 3 μηνες και να κανουμε κυκλοπληγια
σκιασκοπια ειναι η τεχνικη που εφαρμοσε τωρα ο γιατρος και η τεχνική της ομίχλης που αναφερεις οτι ειναι το
'gold standard' για μικρα παιδια ειναι η κυκλοπληγια?φοβαμαι οτι αν παμε και σε δευτερο γιατρο μην μπερδευτουν τα πραγματα πολυ? αν εκεινος πεικατι διαφορετικο
ποιου τις συμβουλες να ακολουθησουμε? ακομα χειροτερα αν παμε σε εναν τριτο.κοστι εχεις σχεση με το χωρο? τι συμβουλη θα μου εδινες?
ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
kostis20
σκιασκοπια ειναι η τεχνικη που εφαρμοσε τωρα ο γιατρος και η τεχνική της ομίχλης που αναφερεις οτι ειναι το
'gold standard' για μικρα παιδια ειναι η κυκλοπληγια?φοβαμαι οτι αν παμε και σε δευτερο γιατρο μην μπερδευτουν τα πραγματα πολυ? αν εκεινος πεικατι διαφορετικο
ποιου τις συμβουλες να ακολουθησουμε? ακομα χειροτερα αν παμε σε εναν τριτο.κοστι εχεις σχεση με το χωρο? τι συμβουλη θα μου εδινες?
Η σκιασκοπια γινετε παντα με κυκλοπληγια ,οποτε μαλλον θα κανει σκιασκοπια & κυκλοπληγικη διαθλαση σε 3 μηνες.Υποθετω οτι τωρα χρησιμοποιησε τη τεχνικη της ομιχλης 'fogging'αφου δεν εριξε σταγονες στο παιδι.Βεβαια μπορει απλα να ειδε οτι το παιδι βλεπει καλλιτερα με τα μυωπικα γυαλια αν και αυτο δεν αρκει κατα την αποψη μου.
Αυτο που δε καταλαβα ειναι γιατι σας εδωσε συνταγη για γυαλια και σας ειπε να ξαναπατε σε 3 μηνες? Μηπως σας ειπε να μην εκτελεσετε ακομα τη συνταγη? -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι να μην τις δουν;
Ναι τα πμ δουλευουν.Ποσα να στειλω ομως;Ξερεις ποσα θεματα κλειδωνονται ή συγχωνευονται καθε μερα;Δεν μπορουμε φιλε μου να στελνουμε πμ σε καθε ενεργεια που κανουμε.Δεν θα μας εμενε χρονος για τιποτα,ολο στα πμ θα ειμασταν.
όχι, πόσα;
'σε κάθε ενέργεια;'
δύσκολοι οι καιροί για πρίγκηπες
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
kostis20
Η σκιασκοπια γινετε παντα με κυκλοπληγια ,οποτε μαλλον θα κανει σκιασκοπια & κυκλοπληγικη διαθλαση σε 3 μηνες.Υποθετω οτι τωρα χρησιμοποιησε τη τεχνικη της ομιχλης 'fogging'αφου δεν εριξε σταγονες στο παιδι.Βεβαια μπορει απλα να ειδε οτι το παιδι βλεπει καλλιτερα με τα μυωπικα γυαλια αν και αυτο δεν αρκει κατα την αποψη μου.
Αυτο που δε καταλαβα ειναι γιατι σας εδωσε συνταγη για γυαλια και σας ειπε να ξαναπατε σε 3 μηνες? Μηπως σας ειπε να μην εκτελεσετε ακομα τη συνταγη?μας ειπε να εκτελεσουμε την συνταγη , και σε 3 μηνες θα δουμε πως θα παει ,προφανως υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ξαναλαξει τα γυαλια . να πληρωσω ενα σωρο λεφτα για γυαλια και να τα πεταξω?
οταν κανουμε σκιασκοπια και κυκλοπληγικη διαθλαση μπορουμε να πουμε πια με σιγουρια τι εχει και ποσους βαθμους?
δηλαδη οποιος γιατρος και να το κανει ειναι στανταρ πια?
μπορω να παω σε ιδιωτη γιατρο και να του ζητησω νατο κανει?
η το συνηθες ειναι η τεχνικη της ομιχλης 'fogging' και αν του ζητησω εγω σκιασκοπια και κυκλοπληγικη διαθλαση θα υποπτευτει οτι εχω παει σε αλλο γιατρο και με ρωταει διαφορα?
ευχαριστω κωστη
εχω πεσει σε οφθαλμιατρο? -
Μέχρι τα 26-27 ήμουν 78-82kg (με ύψος 1.82). Πριν το καλοκαίρι είχα φτάσει τα 100kg, δυστυχώς έχω σταματήσει χρόνια το μπάσκετ, σταμάτησα το τρέξιμο, καθιστική δουλειά και ΠΟΛΥ φαγητό (δεν πίνω, δεν καπνίζω). Τώρα που ήρθα Ελλάδα, με τις δουλειές που έκανα στο εξοχικό, έχω πέσει στα 92kg και έκανα σήμερα το πρωί γενικές αίματος. Ούτε 18χρονος (όπως είπαν οι γιατροί)
Τριγλυκερίδια, χοληστερόλες (HDL - LDL), σάκχαρο, μαγνησιοφωσφοροασβεστιοσιδηρο-κτλ, ουρικό οξύ, κτλ όλα εντός ορίων. Λευκά-Ερυθρά (κιτρινόμαυρα νομίζω έχω κανονικά ) αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, ΤΚΕ όλα κομπλέ.
Ξεκίνησα τη Δευτέρα τρέξιμο, το μπασκετάκι χαλαρά με την παλιοπαρέα και σκέφτομαι να αγοράσω κάποια μηχανήματα γυμναστικής για το σπίτι.
-
όχι, πόσα;
'σε κάθε ενέργεια;'
- Τσακας.
-
Γιατι να μην τις δουν;
όχι, πόσα;
'σε κάθε ενέργεια;'
γιατί γίνεσαι εριστικός
-
Δεν ήπιε ακόμα κόκα κόλα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Γιατι να μην τις δουν;
όχι, πόσα;
'σε κάθε ενέργεια;'
γιατί γίνεσαι εριστικός
εριστικό ειναι όταν κάνεις μια ερωτηση για κάτι που σε ενδιαφέρει και ξαφνικά χάνεται από προσώπου Γης και ψάχνεσαι να καταλάβεις τι συνέβη.
δεν μπορώ να πιστεψω οτι δεν αξίζει να ενημερωθεί ο γραφέας, έστω κι αν είναι παράλογη η ερώτησή του είτε εκτος τόπου κ χρόνου.
προσωπικές αποψεις είναι αυτές.
Δεν ήπιε ακόμα κόκα κόλα
για καμιά κοκα χωρίς κόλα ειμαστε, αλλά τεσπά
-
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις οτι το 'σε κάθε ενέργεια;' σημαίνει οτι είναι δύσκολο να στέλνει η συντονιστική ομάδα πμ για κάθε ενέργεια που κάνει; Έχουν τόση δουλειά να κάνουν, και τη κάνουν τσάμπα. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να'σαι moderator. Σε άλλες 'πλατφόρμες' για φόρουμ στέλνεται αυτόματα προσωπικό μήνυμα για τη μεταφορά διαγραφή κλπ του μηνύματος σου. Εδώ όχι.
-
κάθε ενεργεια;; ποιος μίλησε για ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ξεκάθαρος δεν ημουν;
-
Δεν μίλησες για κάθε ενέργεια, υποθέτω οτι μίλησες για το οτι ο οτσο δεν ειδοποιήθηκε για τη συγχώνευση του θέματος του.
-
ας πιούμε λιγη κόκα να πανε τα φαρμάκια κάτω
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες