-
Είπα ότι χρειάζεται δεν είπα ότι θα βρεί τυχόν πρόβλημα όπως η Βασιλειάδου το φλυτζάνι...
Αν όντως υπάρχει σοβαρή αρυθμία (μαρμαρυγή) το χόλτερ δεν θα τη βρεί; -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν όντως υπάρχει σοβαρή αρυθμία (μαρμαρυγή) το χόλτερ δεν θα τη βρεί;
δεν έχει σχέση η σοβαρότητα
πρέπει η αρρυθμία να λάβει χώρα στο 24ωρο που καταγράφει το holter, απλά -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν όντως υπάρχει σοβαρή αρυθμία (μαρμαρυγή) το χόλτερ δεν θα τη βρεί;
δεν έχει σχέση η σοβαρότητα
πρέπει η αρρυθμία να λάβει χώρα στο 24ωρο που καταγράφει το holter, απλάΥπαρχει περιπτωση να δειξει αρρυθμια γιατι απλα συνεβει καποιο γεγονος που σε ταραξε χωρις να υπαρχει κατι παθολογικο ???
-
Νομίζω ότι μια απλή ταχυαρρυθμία μπορεί να φανεί. Κολπική μαρμαρυγή όμως νομίζω ότι δεν είναι παροδική.
Ρε charmak μετά το χόλτερ τι κάνουν για να βρουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το αν έχει ο άλλος μαρμαρυγή ή όχι; Νόμιζα ότι αυτό ήταν όσο πιο τακτικά γίνεται. -
προς γιατρους του φορουμ
εστω και με pm ξερετε καποιον ρευματολογο που να ειναι σοβαρος?
συγγενης υποφερει απο ιεραλαγωνιτιδα,διαγνωσμενη απο μαγνητικη,(μετα απο υποδειξη ορθοπεδικου)χωρις ενδειξεις ρευματολογικου παραγοντα στο αιμα.Σε ολες σχεδον τις επισκεψεις τον συνοδευαΙστορικο επισκεψεων
Επισκεψη σε ορθοπεδικο στον Αγιο Παυλο για πονους στους γλουτους και δεξι ισχυο.Διαγνωση,δεν εχεις τιποτα κλινικα,πανε και σε κανα ρευματολογο να σου δωσει εξετασεις.Τον εξετασε κλινικα,μαλλον ειδικευομενος,ο οποιος ασχοληθηκε αρκετα θα ελεγα,αλλα το πορισμα το εβγαλε δια της περιγραφης του ειδικευομενου καποιος αλλος μεγαλυτερος γιατρος1ος ρευματολογος,σε νοσοκομειο,του εδωσε ακτινα στην οποια φυσικα και δεν φανηκε τιποτα και εξετασεις αιματος.Του χορηγησε αντιφλεγμονωδη και τον εδιωξε,λεγοντας του θα περασει.Ομως δεν περναει οποτε ακολουθει επισκεψη σε ιδιωτη ορθοπεδικο ο οποιος του γραφει μαγνητικη.Διαγνωσθηκε ιεραλογονιτιδα δεξια,κλειστηκε εκ νεου ραντεβου σε ρευματολογο
2ος ρευματολογος στο Ιποοκρατειο θεσσαλονκης σε απογευματινο ραντεβου 75 Ε παρακαλω
Τον εξεταζει κλινικα 2 λεπτα,3 ερωτησεις για το ιστορικο της οικογενειας,κοιταζει μισο λεπτο την μαγνητικη και απανταει
Παρε κανα αντιφλεγμονωδες ,εχεις ιεραλαγονιτιδα
Ποιο γιατρε?
Παρε οποιο σου αρεσει εσενα
παιρνω ηδη ενα πο.......
καλο ειναι παρτοηδη εχει κλειστει και τριτο ραντεβου σε αλλον
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νομίζω ότι μια απλή ταχυαρρυθμία μπορεί να φανεί. Κολπική μαρμαρυγή όμως νομίζω ότι δεν είναι παροδική.
Ρε charmak μετά το χόλτερ τι κάνουν για να βρουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το αν έχει ο άλλος μαρμαρυγή ή όχι; Νόμιζα ότι αυτό ήταν όσο πιο τακτικά γίνεται.τι κόλλημα έφαγες με την μαρμαρυγή δεν κατάλαβα (προφανώς μιλάς για κολπική μαρμαρυγή, την κοιλιακή άστην )
holter θα βάλεις σε περίπτωση που νιώθεις αίσθημα παλμών ή κάνεις κάποιο (προ)λιποθυμικό/συγκοπικό επεισόδιο χωρίς άλλη αιτιολογία. μπορεί να αποκαλύψει κάποια επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής που αυτοανατάσσεται, παύλες, επεισόδια βραδυκαρδίας/ταχυκαρδίας ή και τίποτα (δεν έχουμε συμβόλαιο να συμβαίνει η αρρυθμία όταν της βάζουμε το καταγραφικό )
-
τι κόλλημα έφαγες με την μαρμαρυγή δεν κατάλαβα
Τη μελέτη RAFT την κάνατε ή είναι εκτός ύλης
την κοιλιακή άστην
-
Μπορεί κάποιος να μου πει με απλά λόγια τι είναι η μονοκλωνική γαμμαπάθεια; Το google δε βοηθάει πολύ στο να βρω μια απλή/κατανοητή περιγραφή.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου πει με απλά λόγια τι είναι η μονοκλωνική γαμμαπάθεια; Το google δε βοηθάει πολύ στο να βρω μια απλή/κατανοητή περιγραφή.Στη wiki κοίταξες;
-
Όχι
Η αλήθεια είναι ότι το έψαξα στα ελληνικά. Δε μου 'έκοψε' να το googlάρω στα αγγλικά!
Thx!!!
-
np
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μπορεί κάποιος να μου πει με απλά λόγια τι είναι η μονοκλωνική γαμμαπάθεια;όχι
-
-
Σε περιπτωση που δεν το ειδες
-
Σήμερα το πρωί έφυγε ένας φίλος... δεν έχω λόγια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είχε κάνει απόστημα από χαλασμένο δόντι. Πήρε αντιβίωση (augmentin), το πρήξιμο υποχώρησε αλλά ξαφνικά επανήλθε και μπήκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτά την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν τον κράτησαν στο νοσοκομείο, γύρισε σπίτι το ΠΣΚ. Ήταν καλά, απ' όσο γνωρίζω, μέχρι σήμερα το πρωί........ Ήταν μόνο 46 χρονών και ήταν εξαιρετικός άνθρωπος.
-
Μα καλα πως απο ενα χαλασμενο δοντι?
Οσο αφορα τις αρρυθμιες εγω εβαλα χολντερ γιατι ενιωθα διαφορα και μου βρηκαν εκτακτες συστολες.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Μα καλα πως απο ενα χαλασμενο δοντι?Πήγε, λένε, το μικρόβιο στην καρδιά... Την Παρασκευή του έκαναν τις εξετάσεις στο νοσοκομείο και ο ίδιος αρνήθηκε να μείνει μέσα. Υπέγραψε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και το ΣΚ ήταν στη δουλειά. Και σήμερα στις 7.30 το πρωί ... Απίστευτο το πόσο άδικα έφυγε...
-
Γι αυτό και δίνουν αντιβίωση για χημειοπροφύλαξη. Τώρα αυτό που δεν το έπιασε το augmentin λες να ήταν κανάς ενδοκυτταρωμένος στρεπτόκοκκος charmak;
-
το ότι πήρε την αντιβίωση είναι δεδομένο; Μήπως πήρε ένα την παρασκευή και μετά το παράτησε;
Με ανάλογο τρόπο (αμυγδαλίτιδα, πήρε 2 μέρες αντιβίωση και μετά το παράτησε γιατί ήτα σε ταξίδι) έχασε ένας φίλος τον νεφρό του.[Μέχρι να ανακαλυφθούν τα αντιβιωτικά, τα χαλασμένα δόντια ήταν αρκετά συνήθης αιτία θανάτου.]
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Μα καλα πως απο ενα χαλασμενο δοντι?κι όμως, είναι το πιο ύπουλο έχω ακούσει για πολλά παρόμοια περιστατικά
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες