-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
- Να δουλέψει παραπάνω ο εργαζόμενος **και **να ζητήσει παραπάνω χρήματα, ή να ζητήσει παραπάνω χρήματα **για **να δουλέψει παραπάνω;
Εννοείται να δουλέψει παραπάνω για να ζητήσει τα χρήματα.
Nα τος ο μικρός κεφαλαιοκράτης που πίνει το αίμα του εργαζομένου.
Από που και ως που 'εννοείται'; Αυτό γινόταν ΑΝ ο εργαζομενος ενδιαφερόταν να μείνει στην εταιρία, να εξελιχθεί, να πάρει έξτρα χρήματα κλπ. Αν είναι ευχαριστημένος με τις απολαβές του και χρειάζεται να δουλέψει παραπάνω, πρέπει να πληρωθεί.
Πάντως, όπως λέει και σύντροφος Ασιμοφ , πρέπει να ξεκαθαριστεί τι είναι αυτή η έξτρα εργασία και, κυρίως, αν προβλεπόταν στην αρχική συμφωνία τους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
-
Όλοι μπορούν να αντικατασταθούν, κι ο εργαζόμενος κι ο εργοδότης.
-
Άσχετο το αντικείμενο της εργασίας. Μπορεί να πουλάει ρούχα ή να φτιάχνει καφέ ή τοστ.
-
Να δουλέψει παραπάνω ο εργαζόμενος **και **να ζητήσει παραπάνω χρήματα, ή να ζητήσει παραπάνω χρήματα **για **να δουλέψει παραπάνω;
4 (που είναι και το θέμα μας εδώ). Παίρνει κάποιος σήμερα 20% πάνω από το βασικό, αλλά είναι δυο χρόνια δίχως αύξηση των αποδοχών που μπαίνουν στο παντελόνι (ή τη φούστα). Πριν από δυο χρόνια, βέβαια, έπαιρνε 25% πάνω από το βασικό. Δηλώνει 0 αύξηση. Είναι εντάξει για το στατιστικό δείγμα του aserf;
στο 1ο αυτο ξαναπεστο...
στο 2ο ηθελα να πω οτι αν η θεση του ειναι κατι σαν αυτο που εφερες σαν παραδειγμα οκ. αν ειναι κατι πιο ειδικο απο γραμματικες η τεχνικες γνωσεις τοτε βαζει ο εργοδοτης νερο στο κρασι του
στο 3ο ξεκαθαρα οταν χρειαστηκε να το κανω εργαστηκα και απαιτησα και εφυγα
το 4ο το σκεφτομαι....
-
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Nα τος ο μικρός κεφαλαιοκράτης που πίνει το αίμα του εργαζομένου.Έχω έξοδα μικρέ, δεν βγαίνω αλλιώς. Κάθε δέντρο στο διάβα μου κοστίζει κάτι παραπάνω.
Από που και ως που 'εννοείται'; Αυτό γινόταν ΑΝ ο εργαζομενος ενδιαφερόταν να μείνει στην εταιρία, να εξελιχθεί, να πάρει έξτρα χρήματα κλπ. Αν είναι ευχαριστημένος με τις απολαβές του και χρειάζεται να δουλέψει παραπάνω, πρέπει να πληρωθεί.
Μα, ακόμα και στις υπερωρίες πρώτα τις δουλεύεις και μετά τις πληρώνεσαι. Αν του ζητηθεί να κάνει κάτι έξτρα + συμφωνήσει να το κάνει, πρέπει πρώτα να το ολοκληρώσει με επιτυχία + μετά να απαιτήσει τα extra λεφτά (που δικαιούται). Μου φαίνεται παράλογο να ζητάει να προπληρωθεί για κάτι που θα κάνει.
-
Το Kid το βλεπει απο την μερια του 'αφεντικου'
Βασικα δεν ξερω αν πρεπει να παρει τα παραπανω € που ζηταει...ας πουμε οτι εγω θα εβλεπα σαν πιο λογικο να παρει την μιση αυξηση -και φυσικα με την προυποθεση οτι θα κανει την δουλεια που λεμε- Γενικα η εργασιακη σχεση δεν ειναι γκομενικη σχεση, να κανεις παραχωρησεις γκρινιες κλπ, αν δεν σου κανει φευγεις, ή αντιστοιχα τον διωχνεις...τοσο απλα. Τουλαχιστον στην ηλικια που ειμαι τωρα, αν καβαντζαρο τα 32, θα σκεφτομαι αλλιως, αλλα μεχρι τοτε ελπιζω να εχω βρει μια δουλεια που να αξιζει να κατσεις για παντα!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
4 (που είναι και το θέμα μας εδώ). Παίρνει κάποιος σήμερα 20% πάνω από το βασικό, αλλά είναι δυο χρόνια δίχως αύξηση των αποδοχών που μπαίνουν στο παντελόνι (ή τη φούστα). Πριν από δυο χρόνια, βέβαια, έπαιρνε 25% πάνω από το βασικό. Δηλώνει 0 αύξηση. Είναι εντάξει για το στατιστικό δείγμα του aserf;Αν πριν από δύο χρόνια έπαιρνε το βασικό και ξαφνικά του έδωσες αύξηση 25%, τότε ακόμα και μετά από δύο χρόνια χωρίς αύξηση η μέση ετήσια αύξηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Αν εδώ και χρόνια δεν έχει πάρει αύξηση τότε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος υπάγεται στο 'αύξηση 0%'. Παρόλα αυτά από άποψη αμοιβών είναι σε καλύτερη θέση από κάποιον άλλο με αντίστοιχες γνώσεις-προϋπηρεσία που αμοίβεται με το βασικό. Μπλεγμένα τα πράγματα σίγουρα...
-
Συμφωνα παντως με τη δημοσκοπηση, οι μισοι περνουν τα @@ τους και οι αλλοι μισοι παραπανω απο 6% αυξησεις...
'Μεση' δεν υπαρχει... -
Είμαστε το φόρουμ των άκρων...
Αν το ήξερα θα δημιουργούσα και άλλες κατηγορίες. Όχι τίποτα άλλο, αλλά το >6% είναι ιδιαίτερα απροσδιόριστο.
-
Yπάρχει και η εξής εκδοχή -πραγματική περίπτωση, γνωστού μου:
Ο εργαζόμενος δούλευε σαφώς περισσότερο από τα συμφωνηθέντα παράγοντας και το ανάλογο έργο -κάνοντας οτιδήποτε του ανατίθετο από τους προϊσταμένους του-, επί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της τάξης των 3-4 μηνών, όταν κάποια στιγμή θεώρησε σωστό να ζητήσει αύξηση, ώστε να υπάρξει μια πιο σωστή και δίκαιη αντιστοίχιση αμοιβής και παραγόμενου έργου, αφού μέχρι τότε βάσει του έργου του υποαμειβόταν σαφώς.
Ο εργοδότης του είπε ότι αύξηση δεν δίνει και να δουλεύει λιγότερο.
Οπότε αναπροσαρμόστηκε, μειώνοντας την παραγωγή του.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Yπάρχει και η εξής εκδοχή -πραγματική περίπτωση, γνωστού μου:Ο εργαζόμενος δούλευε σαφώς περισσότερο από τα συμφωνηθέντα παράγοντας και το ανάλογο έργο -κάνοντας οτιδήποτε του ανατίθετο από τους προϊσταμένους του-, επί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της τάξης των 3-4 μηνών, όταν κάποια στιγμή θεώρησε σωστό να ζητήσει αύξηση, ώστε να υπάρξει μια πιο σωστή και δίκαιη αντιστοίχιση αμοιβής και παραγόμενου έργου, αφού μέχρι τότε βάσει του έργου του υποαμειβόταν σαφώς.
Ο εργοδότης του είπε ότι αύξηση δεν δίνει και** να δουλεύει λιγότερο. **
Οπότε αναπροσαρμόστηκε, μειώνοντας την παραγωγή του.
Τετοιο λαμακα εργοδοτη δεν εχω ματαδει.
Πες του φιλου σου ν' αρχισει να ψαχνει αλλου.Επιχειρηση με τετοιο αφεντικο ΔΕΝ φτουραει,το λουκετο αχνοφαινεται στον οριζοντα. -
DAP
+oo ^ oo -
Τι λετε και οι 2 ρε παιδια? ελευθεροι επαγγελματιες εισαστε?
Ακους ατακες του στυλ, και ποιος σου ειπε να καθεσαι υπερωρια?
Υπερωριες δεν πληρωνουμε, η δουλεια σου θα βγαινει μεσα στο 8ωρο -η δουλεια θελει ανετα ενα 10ωρο εντομεταξυ....φυσικα εννοει οτι θα καθεσαι χωρις να πληρωνεσαι!- κλπ κλπ.Ακουσα στο ραδιο σημερα οτι το 72% των Ελληνων παιρνει 750 € μ.ο
-
[url=http://g700.blogspot.com/] Η γενια των 700
-
από που βρήκατε δουλειά? site στο net , χρυσή ευκαιρία, γνωστό, που?
-
Πολύ μου τη δίνει που μερικοί χωρις να εχουν πολλά προσόντα βρίσκουν καλή δουλεια μεσω γνωστου.
Σε ενα βιβλίο μανατζμεντ διαβασα πως αυτο(η επιλογη εργαζομενου μεσω γνωστών) γινεται στις υποανάπτυκτες χώρεςΕχω δει μεχρι και καθυστερημένο(που σπουδαζουν στα πανεπιστημια ) να πιάνει δουλεια εστω και για μια βδομάδα(τοσο τον αντεξανε ) σε εταιρία που αναλαμβανει προγραμματισμούς μηχανών σε εργοστάσια επειδή ειχε μπαρμπα που ειχε φίλο τον ιδιοκτητη της εταιρίας
ε ρε φούστη μου ελεος τι αλλο θα δούμε -
Βγαίνουμε off-topic, αλλά δε μπορώ να βρω κάτι μεμπτό στο να πιάνει κάποιος δουλειά σε μια ιδιωτική εταιρία μέσω γνωριμίας.
Η γνωριμία βοηθάει στο να πιάσεις μια δουλειά, όχι να την κρατήσεις. Πρέπει δηλαδή να αποδείξεις την αξία σου για να μείνεις, οπότε θα αποδειχτεί αν είσαι ικανός ή όχι. Ο επιχειρηματίας δεν είναι βλάκας να σε κρατήσει αν δεν του κάνεις.Ο αδερφός μου τελειώνοντας τις σπουδές του έπιασε δουλειά απευθείας μέσω γνωριμίας και το ίδιο θα κάνω και γω. Κακό είναι;
Αφού έχουμε συγγενή με απίστευτες γνωριμίες στον επιχειρηματικό κόσμο γιατί να μην τις εκμεταλλευτούμε; Από κει και πέρα όμως είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε την αξία μας και μισθός, αυξήσεις, ή ανάποδα απόλυση, κτλ θα εξαρτηθούν από την απόδοσή μας και μόνο. -
για προσδιορισε το 'καθυστερημενο'
εννοεις ατομο με ειδικες αναγκες?
αν ναι αυτος δεν θα επρεπε να πιασει καπου δουλεια?
αν οχι σορρυ... -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
για προσδιορισε το 'καθυστερημενο'
εννοεις ατομο με ειδικες αναγκες?
αν ναι αυτος δεν θα επρεπε να πιασει καπου δουλεια?
αν οχι σορρυ...το ατομο ειναι βλακας
ενταξει να πιασει καπου δουλεια αλλα αυτη που επιασε για λιγο ηταν από τις καλύτερες που υπαρχουν στην Ελλάδα, αναλαμβανει προγραμματισμο μηχανών εργοστασίων, τα προγραμματα που φτιάχνει τα πατεντάρει, απασχολεί λίγα άτομα κλπ κλπ -
Μαλλον δεν μιλαει για ατομο που εχει διανοητικη στερηση, αλλα για καθυστερημενο, όπως το kid ο pasxos κλπ!
Στην δουλεια μου εχει 1-2 παιδια με πραγματικο προβλημα (τα οποια ενταξει απλα θελουν λιγο περισσοτερη υπομονη και διαφορετικο χειρισμο) και φυσικα εχει και μερικους προβληματικους λογω χαρακτηρα-συμπεριφορας κλπ κλπ κλπ.
Το να βρισκεις δουλεια σημερα μόνο μεσω γνωστου (εκτος αν πας σε πολυ μεγαλες εταιρειες-πολυεθνικες-ομιλους κλπ, που και εκει παιζει ο γνωστος αλλα δεν παιρνουν ΜΟΝΟ μεσω γνωστου) δεν βλεπω να ειναι κατ'αναγκη κακο...στο φιναλε του κυριου Χ ειναι η εταιρεια, θα παρει οποιον θελει...αν πεσει εξω ας προσεχε!
-
Προφανώς μιλάει για άτομο που δεν έχει καλή ευστροφία και όχι με την έννοια του διανοητικά καθυστερημένου...
Πάντως αυτό είναι ότι χειρότερο... Αμα είναι να χάνεις το χρόνο σου να του εξηγείς 2 & 3 φορές τι πρέπει να κάνει και να δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει... Καληνύχτα...
-
ρε θα απαντήσετε? που θα βρω μια καλη δουλειά?
Τι αύξηση παίρνετε κάτα μέσο όρο κάθε χρόνο;