-
Θα ήθελα να βγάλω ένα συμπέρασμα περί των πραγματικών αυξήσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αφού όλοι λέτε ότι τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα είναι πλασματικά, δε ξέρω τι να πιστέψω πια.
Αν θέλετε λοιπόν επιλέξτε την κλίμακα στην οποία ανήκετε κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια.
Θα σας παρακαλούσα να βάλετε το ποσοστό της πραγματικής αύξησης του μικτού μισθού σας, άσχετα με το πόσος είναι αυτός και άσχετα με το αν στην πραγματικότητα η οικονομικής σας κατάσταση βελτιώνεται η χειροτερεύει.
Δηλαδή αν παίρνατε μικτό μισθό 900
-
Θα ήθελα να βγάλω ένα συμπέρασμα περί των πραγματικών αυξήσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αφού όλοι λέτε ότι τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα είναι πλασματικά, δε ξέρω τι να πιστέψω πια.
Αν θέλετε λοιπόν επιλέξτε την κλίμακα στην οποία ανήκετε κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια.
Θα σας παρακαλούσα να βάλετε το ποσοστό της πραγματικής αύξησης του μικτού μισθού σας, άσχετα με το πόσος είναι αυτός και άσχετα με το αν στην πραγματικότητα η οικονομικής σας κατάσταση βελτιώνεται η χειροτερεύει.
-
-
Και ποιος σου λέει ότι τα εδώ στοιχεία δεν είναι πλασματικά.
Δεν έχει νόημα το ερώτημα, ειδικά για τους ιδιωτικούς. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Και ποιος σου λέει ότι τα εδώ στοιχεία δεν είναι πλασματικά.
Δεν έχει νόημα το ερώτημα, ειδικά για τους ιδιωτικούς.Αν θες απάντα, αν δε θες μην απαντάς...
Δεν υπονοώ ότι τα μέλη του φόρουμ αποτελούν αξιόπιστο δείγμα, όπως όμως έχουν γίνει και χίλιες άλλες δύο αντίστοιχες ερωτήσεις, ήθελα να βγάλω ένα συμπέρασμα, έστω και όχι απόλυτα αξιόπιστο.
Όσο για τους ιδιωτικούς, γιατί δεν έχει νόημα;
-
Αύξηση; Δεν τη γνωρίζω την κυρία.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Όσο για τους ιδιωτικούς, γιατί δεν έχει νόημα;
Γιατι αγαπητε, στον ιδιωτικο τομεα θα παρεις τα προβλεπομενα απο τον νομο και μονο... τουλαχιστον οτι αφορα την συντριπτικη πλειοψηφια των επιχ. Η μονη μεθοδος γι αυξηση μισθου ειναι να αλλαξεις θεση/εταιρια...
Και μενα ως αστειο μου ακουστηκε παντως η 'αυξηση'...
-
Για να διευκολυνω οποιον θελει να απαντησει.
Ας παρει τις βεβαιωσεις αποδοχων για τα εισοδηματα του 2006 και του 2005 ,να αφαιρεσει και τον παρακρατηθεντα φορο και απο εκει να εξαγαγει το ποσοστο της αυξησης.Καλα,καλα ξερω τι θα πειτε.'Ρε που πηγαν τα ρημαδια;'
Καθε χρονο το ιδιο λεω και γω. -
Μα και γω εννοώ τη συνολική αύξηση, είτε από προβλεπόμενα από το νόμο, είτε από αύξηση λόγω επιθυμίας του αφεντικού.
Θέλω να δω απλά αν οι αυξήσεις είναι ή δεν είναι μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό. Δε μίλησα για αυξήσεις λόγω παραγωγικότητας, αλλά για το αν οι αυξήσεις υπερκαλύπτουν τουλάχιστον τον πληθωρισμό.
Δηλαδή θες να μου πεις ότι λέμε τώρα το 2000 έπαιρνες Χ μισθό και το 2007 παίρνεις επίσης Χ μισθό; Αδυνατώ να το πιστέψω.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Η μονη μεθοδος γι αυξηση μισθου ειναι να αλλαξεις θεση/εταιρια...
Συμφωνω απολυτα...
Αλλωστε ο εργοδοτης μπορει με διαφορα τεχνασματα να ειναι καλυμενος. Αν θεωρεισαι υψηλομισθος πχ δεν παιρνεις αυξηση... -
Αν δεν κάνω πολύ λάθος, ο **aserf **ζητάει την αύξηση του μικτού μισθού, όχι του καθαρού.
Όχι δλδ πόσα περισσότερα μπαίνουν στις τσέπες μας, αλλά πόσα περισσότερα παίρνουμε προ φόρων και κρατήσεων.
Ή όχι; -
Μα αν θεωρείσαι υψηλόμισθος ήδη αμείβεσαι περισσότερα από τα προβλεπόμενα. Άρα ήδη έχεις ανταμειφθεί από το αφεντικό σου και από κει και πέρα το αν θα συνεχίσει να σε ανταμείβει είναι δικό του θέμα.
Εκτός αν υπονοείτε ότι κάποιος που παίρνει μικτό μισθό 1500
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν δεν κάνω πολύ λάθος, ο **aserf **ζητάει την αύξηση του μικτού μισθού, όχι του καθαρού.
Όχι δλδ πόσα περισσότερα μπαίνουν στις τσέπες μας, αλλά πόσα περισσότερα παίρνουμε προ φόρων και κρατήσεων.
Ή όχι;Μα έτσι δεν υπολογίζονται οι αυξήσεις;
Το τι φόρο πληρώνει κάποιος εξαρτάται και από τα εκάστοτε άλλα εισοδήματα που μπορεί να έχει, άρα η αύξηση μπορεί να σχολιαστεί μόνο προ φόρων.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ή όχι;Ναι επι του μικτου μιλαει αλλα θεωρω πιο σωστη την αυξηση που γινεται μεσα στη τσεπη μου και οχι στο λογιστηριο του εργοδοτη μου.
Αν και κεινος συμφωνει μαζι σου τοτε θεωρειστε το πιο πανω ποστ μου ως μη γενομενον. -
Στον ιδιωτικό τομέα στον τομέα αμοιβή παίζουν και πολλές συμφωνίες και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει κάτι που να ισχύει στανταρ.
Π.χ. πολλές επιχειρήσεις εμφανίζουν υπαλλήλους τους στις μισθολογικές καταστάσεις να αμοίβονται με βασικό μισθό, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να αμοίβονται με 2πλάσιες αποδοχές. Το βασικό + τα έξτρα χρήματα κάτω από το τραπέζι...
-
Επειδή οι φορολογικοί συντελεστές αλλάζουν, τότε όντως το σωστό ίσως είναι να μιλάμε για αύξηση μετά φόρων, στα καθαρά λεφτά που μπαίνουν στην τσέπη του καθενός δηλαδή.
-
Ως ελεύθερος επαγγελματίας η αμοιβή μου είναι αυτή του 2004 στην κύρια ενασχόλιση μου.
Ως ωρομίσθιος λαμβάνω μία αύξηση ίση με 4% ανά έτος.
Γενικά ως εισοδήματα η φορολογική μου δήλωση παρουσιάζει μεταβολές καθώς για τον Ε.Ε. δεν υπάρχουν διασφαλίσεις.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ως ελεύθερος επαγγελματίας η αμοιβή μου είναι αυτή του 2004 στην κύρια ενασχόλιση μου.Ως ωρομίσθιος λαμβάνω μία αύξηση ίση με 4% ανά έτος.
Γενικά ως εισοδήματα η φορολογική μου δήλωση παρουσιάζει μεταβολές καθώς για τον Ε.Ε. δεν υπάρχουν διασφαλίσεις.
Εγώ στην αύξηση του bold αναφέρομαι.
Καλώς ή κακώς οι ΕΕ και οι επιχειρηματίες δεν έχουν διασφαλισμένα εισοδήματα. Απ' τη μια μπορεί να βρεθούν σε μια πολύ κακή χρονιά, απ' την άλλη όμως μπορούν να βρεθούν και σε μια πολύ καλή χρονιά.
-
Τελικα οπως φαινεται απο την ψηφοφορια ολοι στο φορουμ ειναι πλουσιοι...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τελικα οπως φαινεται απο την ψηφοφορια ολοι στο φορουμ ειναι πλουσιοι...Το δείγμα είναι ελάχιστο μέχρι στιγμής και όπως είπα και πριν δεν περιμένω να βγάλω συμπέρασμα για την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα.
Θα ήθελα όμως να ξέρω δίνονται ή δε δίνονται τελικά αυξήσεις; Τα μέλη της οικογένειάς μου παίρνουν αυξήσεις. Αποτελούν εξαίρεση του κανόνα ή τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο λένε μερικοί εδώ πέρα.
Το ότι δηλαδή υπάρχουν κάποιοι που δεν παίρνουν αυξήσεις (το οποίο συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργο) αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία.
Τι αύξηση παίρνετε κάτα μέσο όρο κάθε χρόνο;