-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Οι αυξήσεις που παίρνει ο καθένας - και εφόσον δεν μιλάμε για μόνιμους υπαλλήλους (δημόσιο κλπ) - πρέπει να έχουν να κάνουν με δύο σημαντικούς παράγοντες.-
Πόσα χρήματα φέρνεις στην Εταιρία που απασχολείσαι. Νομίζω είναι ευνόητο και αυτονόητο ότι αυτός που φέρνει έσοδα και κέρδη δεν μπορεί να αμοίβεται και να πάιρνει και ανάλογες αυξήσεις με κάποιον που δεν κάνει κάτι από αυτά. (πχ πωλητές).
-
Πόσο ρίσκο παίρνεις στην δουλειά σου. Η σχέση κινδύνου απόδοσης είναι (ή μάλλον πρέπει να είναι) ευθέως ανάλογη. 'Ενα δ/ντικό στέλεχος που πρέπει να πετύχει στόχους (πωλήσεις, κέρδη, μείωση κόστους, αύξηση αποδόσεων σε επενδύσεις κλπ κλπ) δεν μπορεί να παίρνει αυξήσεις μόνο τις τάξης του 3% όταν ξεπερνά τους στόχους αυτούς (σε μια υγιή επιχείρηση πάντα). Κάποιος που διαχειρίζεται χρήματα για παράδειγμα και το κάνει επιτυχημένα πρέπει να αμοιφθεί καλά και να πάρει και αυξήσεις σύμφωνα με τα κέρδη που έφερε. Και αυτό γιατί το ρίσκο του είναι ότι αν κάνει ζημιές μπορεί να απολυθεί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών σε σχέση με τους ισόβαθμους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς.
Αρα λοιπόν ΙΜΗΟ, δεν βλέπω κανένα λόγο να διαμαρτύρεται για μικρές αυξήσεις κάποιος ο οποίος δεν έχει κάποιο από τα δύο παραπάνω στοιχεία στην εργασία του. Αν τα έχει -πετυχημένα- και δεν παίρνει αυξήσεις τότε καλό είναι να ψάξει για άλλη δουλειά (δύσκολο μεν, αλλά όχι ακατόρθωτο).
Πάντα αυτό που λέω είναι ότι, αν μια εταιρία πάει καλά (πετύχει στόχους, κερδοφορία κλπ) τότε πρέπει την επιτυχία να την μοιράζονται όλοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο , ακόμη και την καθαρίστρια. Αλλά πάντα αναλογικά με την συμμετοχή τους. Η διαμνομή αυτή μπορεί να γίνει είτε ως αύξηαη, είτε ως μπόνους, είτε συνδυαστικά.
ΥΓ.: Να τονίσω εδώ ότι δεν αναφέρομαι σε ύψος αμοιβής, ή αν μπορεί να περάσει κανείς με με 500 ευρώ το μήνα και ότι πρέπει να πάρει αύξηση για να μπορεέσει να επιβιώσει. Αυτή είναι άλλη συζήτηση.
+1
Υπάρχουν και άτομα όμως που επαναπαύονται απλά σε μια θέση χωρίς ευθύνες και συμβιβάζονται με αυτό. Αυτά τα άτομα είναι λογικό να μην βλέπουν την ίδια αύξηση στο μισθό τους με κάποια άλλα άτομα που αναλαμβάνουν ευθύνες και περισσότερες αρμοδιότητες.
-
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Παιρνω βασικο μισθο με 4 ρεπο το μηνα. Βαλε επιδομα γαμου, επιδομα γλωσας, Κυριακες, νυχτερινα, νυχτερινα bonus, προμηθειες, καθως και οτι τα ρεπο δεν τα παιρνω αλλα τα δουλευω συν ενα 3,5 - 4 αυξηση το χρονο.
Δεν εχω παραπονο αλλα δυστυχως ειμαι εποχιακος οποτε το χειμωνα τη βγαζω με δυσκολια.
τι δουλεια κανεις;
Rent a Car. Εγκαθετος δηλαδη.
Αμα θες να σου νοικιαζω το δικο μου το καλοκαιρι,θα χ@στεις στο ταλιρο και δε θα χεις και παραπονο..
Για κοτέτσι?
-
Vasgti :funis:
-
Ε βαλτε το αυτο το emoticon της funis επιτελους!
-
Σήμερα είχα μια συνέντευξη από 2 διευθυντικά στελέχη, μετα την κουβέντα για το βιογραφικό και γνωριμίας μου λέει, λεφτά δε θέλεις,
Απάντηση: Θέλω
αυτός: πόσα θέλεις?
Απάντηση: 1000 ευρώ
αυτός:καθαρά ή μεικτά?
απάντηση: καθαρά
Αυτοί: ....................(επικρατεί σιωπή) σε μια τμόσφαιρα σοβαρότητας
ένας από αυτούς: σκάει χαμόγελο( λέω εγώ τώρα από μέσα μου: τον πούστη πόσα να παίρνει. κάνα 3χίλιαρο μπορεί και παραπάνω καθαρά, ήταν 50άρης)
αυτός: δεν έχεις να διαπραγματευτείς εμπειρία πάνω στους αεροσυμπιεστές
εγώ:οντως, 900 ευρώ
αυτός: εγώ ξεκινάω μεικτά 1100 -
Προσωπικά σε συνέντευξη (πρώτης δουλειάς) πολύ δύσκολα θα απαντούσα συγκεκριμένο ποσό σε αντίστοιχη ερώτηση.
Το πιο πιθανό είναι να τους έλεγα ορίστε εσείς ένα ποσό και αν είμαι καλός στη δουλειά μου ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση στο μέλλον.
Πιστεύω ότι θα εκλαμβανόταν θετικά από αυτόν που θα μου έπαιρνε συνέντευξη.
-
Πάντα ο συνεντευξιαζούμενος (πω τι είπα ο λόγιος kid) λέει ένα ποσό που θέλει τον μήνα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πάντα ο συνεντευξιαζούμενος (πω τι είπα ο λόγιος kid) λέει ένα ποσό που θέλει τον μήνα.Σωστος Kid. Δειχνει αυτοπεποιθηση και οτι ξερεις τι αξιζεις. Αρκει βεβαια να αξιζεις οντως και να θεσεις ενα λογικο σχετικα ποσο... Και φυσικα αιτιολογεις: πχ 'θα ημουν ευχαριστημενος με 1500
-
[quote='giannispolo']Σήμερα είχα μια συνέντευξη από 2 διευθυντικά στελέχη, μετα την κουβέντα για το βιογραφικό και γνωριμίας μου λέει, λεφτά δε θέλεις,
Απάντηση: Θέλω
αυτός: πόσα θέλεις?
Απάντηση: 1000 ευρώ
αυτός:καθαρά ή μεικτά?
απάντηση: καθαρά
Αυτοί: ....................(επικρατεί σιωπή) σε μια τμόσφαιρα σοβαρότητας
ένας από αυτούς: σκάει χαμόγελο( λέω εγώ τώρα από μέσα μου: τον πούστη πόσα να παίρνει. κάνα 3χίλιαρο μπορεί και παραπάνω καθαρά, ήταν 50άρης)
αυτός: δεν έχεις να διαπραγματευτείς εμπειρία πάνω στους αεροσυμπιεστές
εγώ:οντως, 900 ευρώ
αυτός: εγώ ξεκινάω μεικτά 1100 -
Δεν λεει πουθενα οτι αυτος που πηρε συνεντευξη παιρνει 1100
-
@ ΓΙΩΡΓΟΣ123
1100 του πρότεινε (δεν τα παίρνει αυτός που πήρε την συνέντευξη)
Για την ημ/νία συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει, αλλά καμιά φορά στις συνεντεύξεις περνάει και λίγο το ευγενικό θράσος που είχε ο φίλος μας. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι πήγε άσχημα.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Για την ημ/νία συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει, αλλά καμιά φορά στις συνεντεύξεις περνάει και λίγο το ευγενικό θράσος που είχε ο φίλος μας. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι πήγε άσχημα.
Φυσικα και περναει το ευγενικο θρασσος. Εσυ θα ηθελες στη δουλεια σου εναν υπαλληλο που φοβαται να μιλησει ή κοιμαται ορθιος?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Πάντα ο συνεντευξιαζούμενος (πω τι είπα ο λόγιος kid) λέει ένα ποσό που θέλει τον μήνα.
Σωστος Kid. Δειχνει αυτοπεποιθηση και οτι ξερεις τι αξιζεις. Αρκει βεβαια να αξιζεις οντως και να θεσεις ενα λογικο σχετικα ποσο... Και φυσικα αιτιολογεις: πχ 'θα ημουν ευχαριστημενος με 1500
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Φυσικα και περναει το ευγενικο θρασσος. Εσυ θα ηθελες στη δουλεια σου εναν υπαλληλο που φοβαται να μιλησει ή κοιμαται ορθιος?
'Αααασκηση θάρρους Νο211 : Στην συνέντευξη για δουλειά σας ρωτάνε....'
Συνέντευξη...ωχ Παναγιά μου!!!! -
Σε μια συνέντευξη για δουλειά με είχαν ρωτήσει.
'Πώς πάτε από πλευράς λήψης πρωτοβουλιών;'
'Γενικά ακολουθώ τις οδηγίες των προϊσταμένων, αλλά όταν αυτές δεν υπάρχουν ή πρόκειται να προκληθεί ζημιά από αδράνεια, προτιμώ να δράσω αμέσως.'
'Κάποιο παράδειγμα...;'
'Έλειπαν διευθυντής και προϊστάμενος, έπρεπε να φτιαχτεί μια απόφαση αμέσως, οπότε την έφτιαξα, την προώθησα με fax, την πήρα πίσω υπογεγραμμένη και την έστειλα στον πρόεδρο με την υποσημείωση ότι δεν έχει ελεγχθεί από τους προϊσταμένους μου'
'Δεν φοβηθήκατε τις ευθύνες ή μήπως ενοχληθούν οι προϊστάμενοι;'
'Αν ενοχληθεί κάποιος επειδή προστατεύθηκε ο τομέας ευθύνης του εν τη απουσία του, τότε κατά τη γνώμη μου δεν είναι επαρκής ως προϊστάμενος'Βαθμολογήθηκα πρώτος στους 50.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
@ ΓΙΩΡΓΟΣ1231100 του πρότεινε (δεν τα παίρνει αυτός που πήρε την συνέντευξη)
Το θαρος κ η αυτοπεποιθηση ναι , οχι ομως θρασος σε κατι που αγνοεις η που επρεπε να γνωριζεις .
Θα καλουσες εσυ καποιον για συνεντευξη , εαν δεν γνωριζεις την ηλικια του , κ αν ακομα τον καλουσες , (με το χερι στην καρδια ) τι θα σκεφτοσουνα .
Μακαρι ο φιλος μας να τα παει καλα και να ειναι τυχερος .
Την προθεση μου αλλωστε την καταλαβαινεις . -
Μα συμφωνώ για την ημερομηνία. Πρέπει να υπάρχει.
(τώρα βέβαια εκ των υστέρων δεν ξέρω τι σημασία είχε από την στιγμη΄που τον καλέσανε ουτως ή άλλως)Και το θράσος μόνο αν είναι ευγενικό θράσος και φυσικά ανάλογα την θέση. Εδώ ο φίλος μας, αν πάει για πωλητής ας πούμε, έχει κάνει καλά ΙΜΗΟ πάντα. Τώρα μακάρι να πάρει και τη δουλειά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Γενικά ακολουθώ τις οδηγίες των προϊσταμένων, αλλά όταν αυτές δεν υπάρχουν ή πρόκειται να προκληθεί ζημιά από αδράνεια, προτιμώ να δράσω αμέσως.'
'Κάποιο παράδειγμα...;'
'Έλειπαν διευθυντής και προϊστάμενος, έπρεπε να φτιαχτεί μια απόφαση αμέσως, οπότε την έφτιαξα, την προώθησα με fax, την πήρα πίσω υπογεγραμμένη και την έστειλα στον πρόεδρο με την υποσημείωση ότι δεν έχει ελεγχθεί από τους προϊσταμένους μου''Δεν φοβηθήκατε τις ευθύνες ή μήπως ενοχληθούν οι προϊστάμενοι;'
'Αν ενοχληθεί κάποιος επειδή προστατεύθηκε ο τομέας ευθύνης του εν τη απουσία του, τότε κατά τη γνώμη μου δεν είναι επαρκής ως προϊστάμενος'Βαθμολογήθηκα πρώτος στους 50.
-
Δεν καταλαβα και πολλα απο τον διαλογο
Απ' τα λιγα που επιασα, αν επαιρνα εγω τη συνεντευξη, θα ειχα κοψει τον υποψηφιο με συνοπτικες διαδικασιες.....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Κάποιο παράδειγμα...;'
'Έλειπαν διευθυντής και προϊστάμενος, έπρεπε να φτιαχτεί μια απόφαση αμέσως, οπότε την έφτιαξα, την προώθησα με fax, την πήρα πίσω υπογεγραμμένη και την έστειλα στον πρόεδρο με την υποσημείωση ότι δεν έχει ελεγχθεί από τους προϊσταμένους μου''Δεν φοβηθήκατε τις ευθύνες ή μήπως ενοχληθούν οι προϊστάμενοι;'
Η υποσημειωση σου εδωσε το αριστα .
Τι αύξηση παίρνετε κάτα μέσο όρο κάθε χρόνο;